Bitcoin Koers

Klik hier voor de bitcoin koers in USD

Bitcoin koers erg volatiel

Op deze website vindt je alles over de Bitcoin (BTC) koers. De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Bitcoin koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Bitcoin rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld dat je kan missen.

Bitcoin kopen / verkopen  

Bitcoins, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kunnen eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten. Lees meer over deze cryptobroker in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

 

Bitcoin trading met hefboom

Wanneer de handel in Bitcoin en andere cryptovaluta nog niet spannend genoeg voor je is, dan is er de mogelijkheid om met een hefboom te handelen. Bij handel met hefboom worden winst en verlies met een factor X versterkt. Dit kan meer winst opleveren, maar ook meer verlies. Het risico dat je loopt is hierbij dus een stuk groter. Vaak worden hefboominstrumenten, zoals het CFD, gebruikt bij de wat korter durende handelsstrategieën.   

Een slimme manier om in te spelen op een stijgende (maar ook een dalende) Bitcoin koers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een uitgebreid aanbod aan cryptovaluta is Plus500*. Bij deze broker kan worden gehandeld in een aantal cryptovaluta en cryptovaluta-paren. Naast crypto kan er bij deze broker in een enorm scala aan andere assets worden gehandeld. Bij Plus500 handel je met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct en dat betekent dus dat iedere stijging of daling van de Bitcoin koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening. Eerst meer weten over Plus500? Lees het in onze Plus500 review.

*Risicowaarschuwing Plus500: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Een crypto-exchange die handel in Bitcoin en verschillende altcoins met een hoge hefboomwerking biedt is BitMEX. BitMEX heeft een groot aanbod aan cryptovaluta waarin kan worden gehandeld, met een hefboomwerking van maximaal 1:100. Dit betekend dat de winsten, maar ook de verliezen bij het handelen in Bitcoin met een factor 100 worden versterkt. Niet iets voor de beginnende trader dus. Toch geïnteresseerd? Lees meer over BitMEX in onze BitMEX review.

Bitcoin koers nieuws

Grid view
List view

Bitcoin / USD koers

In onderstaande grafiek wordt de actuele Bitcoin koers in Amerikaanse dollars weergegeven.

 

Koers Bitcoin - BTC koers

Bitcoin was de eerste cryptomunt, maar inmiddels één van vele. Toch mag Bitcoin zich nog steeds verheugen in een sterk toenemende populariteit. Het heeft de leiderschapspositie onder de cryptocurrecies dan ook nog stevig in handen, ondanks dat verschillende bekende "altcoins" zoals bijvoorbeeld Ethereum en Ripple het ook erg goed doen. Ook de Cardano koers is weer sterk opgelopen en daarnaast zijn er een aantal DeFi-projecten die nu volop in de belangstelling staan. Maar zoals gezegd is Bitcoin nog steeds de onbetwiste leider en wordt nu ook in toenemende mate omarmd door grote bedrijven en beleggingsfondsen. De adoptie en populariteit van Bitcoin neemt dus toe. De mate van populariteit is ook van invloed op de koers van Bitcoin.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers?

De Bitcoinkoers is vooral in 2017 en in 2020/2021 zeer sterk gestegen. Er ontstond toen een ware media-hype waarin ieder nieuw koersrecord breed werd uitgemeten in de pers. Dit zorgde voor FOMO (Fear Of Missing Out) bij het grote publiek. Daardoor kochten veel nieuwe mensen bitcoin en dat versterkte de stijging van de bitcoin koers nog meer.

De hype uit 2017 en de bullmarkt van 2020/2021 liggen achter ons en het is moeilijk om te voorspellen waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Deskundigen noemen koersdoelen van $100.000 tot zelfs $1.000.000 per Bitcoin. Een manier om naar de waarde van Bitcoin te kijken is het Stock to Flow model.

Op deze website worden regelmatig nieuwe technische analyses en Elliot Wave analyses geplaatst m.b.t. de Bitcoin koers. Deze analyses vindt je HIER.

De realtime Bitcoin koers volgen

Op deze website kan je de waarde van bitcoin realtime volgen. Bovenaan deze pagina vindt je de bitcoin koers in euro, zichtbaar gemaakt in een interactieve grafiek. Het time-frame van de grafiek kan worden aangepast zodat het koersverloop over zowel kortere als langere periodes te zien is.

Scrolt u verder naar beneden dan vindt u daar de grafiek met de prijs van Bitcoin in US dollar. Ook hier kunt u het time-frame zelf instellen.

De BTC koers komt tot stand door het samenbrengen van vraag en aanbod op verschillende grote cryptocurrency-exchanges wereldwijd. Anders dan bij aandelenbeurzen, die s’ avonds en in het weekend gesloten zijn, wordt er op crypto-exchanges 24/7 gehandeld. De bitcoin markt is nog relatief klein (gemeten naar de totale marktkapitalisatie) in vergelijking met andere oudere en meer volwassen financiële markten zoals bijvoorbeeld de aandelen- of Forex-markt. Het gevolg is dat er maar relatief weinig kapitaal nodig is om grote bewegingen in de Bitcoin prijs te veroorzaken. De volatiliteit is daardoor groter, maar de verwachting is dat die zal afnemen naarmate de Bitcoin markt groter en meer volwassen wordt.

Wanneer de vraag het aanbod overstijgt, dan stijgt de koers. Andersom is het zo dat als er meer aanbod is dan vraag, dat de Bitcoin koers daalt. Zoals al eerder opgemerkt kan de berichtgeving in de media een duidelijke uitwerking hebben op de Bitcoin koers. Dat is dan ook de reden dat wij op deze site het laatste en meest relevante Bitcoin nieuws voor je bijhouden.  

Basiskennis Bitcoin

Bitcoin (BTC) bestaat nu al meer dan een decennium en is verre van nieuw en onbekend in technische en financiële kringen. Toch leerden de meeste mensen die er vandaag van weten pas over het bestaan ​​ervan in de afgelopen paar jaar, waarschijnlijk ergens vanaf medio 2017. Toen begon de almaar stijgende Bitcoin koers honderdduizenden nieuwe beleggers en handelaren aan te trekken.

Maar als je nog onbekend bent met Bitcoin of je wil er gewoon wat meer over weten, dan leggen we het hieronder in het kort uit hoe het is ontstaan ​​en wat er in de 11 jaar van zijn bestaan ​​mee is gebeurd.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency - een digitale vorm van geld zonder fysieke representatie. Het is gebaseerd op de blockchain-technologie, die is uitgevonden om als onderliggende technologie te dienen.

Bitcoin werd voorgesteld in een document genaamd Bitcoin white paper, op 31 oktober 2008. De maker ervan is een onbekende persoon, groep of entiteit die we alleen kennen als Satoshi Nakamoto.

Tot op de dag van vandaag werden veel verschillende individuen van groepen ervan verdacht Nakamoto te zijn, en sommigen beweerden zelfs dat ze achter de alias zaten. Niemand slaagde er echter in om het te bewijzen, en analisten wisten ook niet de echte persoon achter de naam te identificeren.

De geschiedenis van Bitcoin en de Bitcoin koers in het kort

Wat we wel weten, is dat Nakamoto Bitcoin heeft gemaakt en hij deze op 3 januari 2009 heeft gelanceerd door het eerste blok in de blockchain van Bitcoin te minen. Dit staat bekend als het Genesis-blok en het bracht de eerste 50 BTC in omloop. Destijds was de Bitcoin-prijs $ 0 en de munt was waardeloos. Maar het bracht ook een idee van onschatbare waarde met zich mee - dat mensen hun eigen geld kunnen beheren.

Bitcoin is uitgevonden na de financiële crisis die de hele wereld schokte, nadat banken opnieuw hadden bewezen dat ze niet zo betrouwbaar zijn. Zeker niet gezien de hoeveelheid macht die ze hebben. Hun hebzucht bracht hen ertoe dingen zo te organiseren en risico’s te nemen die hun eigen rijkdom enorm zouden vergroten, en toen ze mislukten, leed de hele wereld.

In de jaren die volgden, ging de Bitcoin koers op en neer. Het werd gekenmerkt door grote volatiliteit. De Bitcoin koers steeg met het aantal gebruikers dat werd aangetrokken en daalde wanneer angst voor verlies ervoor zorgde dat beleggers en speculanten hun bitcoins verkochten. De volatiele koers en de daarmee gepaard gaande grote koerswinsten die met Bitcoin behaald worden zijn een belangrijk kenmerk geworden voor de cryptomunt. Vooral de stijging in 2017, toen Bitcoin bijna $ 20.000 per munt bereikte, heeft de munt bekend gemaakt bij het grote publiek

Daarna volgde er een forse correctie van de Bitcoin koers. Inmiddels wordt er weer volop gespeculeerd op een stijging van de koers naar nieuwe records.

Sterke punten van Bitcoin

Bitcoin is ontstaan ​​als een gedecentraliseerde oplossing - een die niet wordt beheerd door een bank, overheid, entiteit of persoon. In plaats daarvan wordt het gecontroleerd door een gemeenschap van mensen over de hele wereld. Al degenen die het onderhouden, zijn slechts een deel van het collectief en niets meer.

Bitcoin heeft ook een beperkt totaal aanbod, wat betekent dat er een beperkt aantal BTC's kan bestaan. Dat aantal is 21 miljoen munten en ze moeten allemaal uit de blockchain van Bitcoin worden gehaald.

De munten worden gedolven door miners die ze ontvangen als beloning voor het verifiëren van transacties van alle Bitcoin-gebruikers ter wereld.

Met een beperkt aanbod is BTC beschermd tegen inflatie en het enige dat kan veranderen is de Bitcoin koers, die het meer waarde kan geven.

Conclusie

Er is veel te zeggen over Bitcoin, aangezien de munt een extreem rijke geschiedenis heeft. Maar beschouw dit vooralsnog als een paar basisgegevens die elke nieuwkomer in de crypto-wereld moet kennen en waarop hij kan voortbouwen.

Meer weten over Bitcoin? Lees dan ons uitgebreide artikel: Wat is Bitcoin? (BTC)

 

FAQ

Hoe komt de Bitcoin koers tot stand?

Bitcoin wordt 24/7 verhandeld op crypto-exchanges wereldwijd. De handel staat dus nooit stil. Tijdens deze handel, waarbij vraag en aanbod bij elkaar komen, wordt de koers gevormd. Bij meer aanbod dan vraag daalt de koers van BTC. Terwijl bij meer vraag dan aanbod juist het tegenovergestelde gebeurd. De koers zal dan juist stijgen.

Waar kan ik de actuele Bitcoin koers vinden?

De actuele Bitcoin koers vind je bovenaan deze pagina. Daar wordt de koers realtime getoond en het BTC koersverloop wordt op verschillende time-frames weergegeven in een interactieve grafiek.

Zal de Bitcoin koers op korte termijn stijgen of dalen?

Het is altijd lastig om de koers op korte termijn te voorspellen en dat geldt niet alleen voor de Bitcoin koers. Voor mensen die in Bitcoin beleggen voor de wat langere termijn is dit ook niet zo belangrijk. Voor hen is het veel belangrijker om naar macro-economische factoren en de fundamentele eigenschappen van Bitcoin te kijken en te bepalen wat dit betekent voor de BTC koers op lange termijn.

De koers op korte termijn voorspellen is meer iets voor traders. Bitcoin trading is een vak apart maar kan erg lucratief zijn wanneer je het goed beheerst. Traders maken meestal gebruik van technische analyse om de richting van de koers te bepalen en om entry- en exit-levels te kiezen. Op deze site kan je regelmatig de nieuwste technische analyse voor Bitcoin vinden.

Wat kunnen we in 2023 van de Bitcoin koers verwachten?

Niemand weet precies wat de toekomst voor ons in petto heeft en het is dan ook zeer lastig om de toekomstige Bitcoin koers te voorspellen. Dat gezegd hebbende zijn er wel een aantal factoren te noemen, die in 2023 zullen spelen, die de koers van Bitcoin in een bepaalde richting kunnen duwen. Het gaat te ver om daar hier diep op in te gaan, maar bijvoorbeeld de aanhoudende geldcreatie op ongekende schaal door regeringen en centrale banken wereldwijd is een belangrijke factor die de afgelopen jaren de koers van Bitcoin (positief) heeft beïnvloedt. Daartegenover staat de monetaire verkrapping van die op dit moment aan de gang is. Dit gebeurt door met name de rente te verhogen. Dit is over het algemeen negatief voor de prijs van Bitcoin.

Waar kan ik het beste Bitcoin kopen om van een stijgende BTC koers te profiteren?

Bitcoin kan bij verschillende crypto-brokers worden aangekocht zoals bijvoorbeeld Bitvavo en Anycoin Direct. Wij raden Bitvavo aan omdat we daar zelf de beste ervaringen mee hebben en omdat zij de goedkoopste zijn. Ze hebben ook een mooie actie waarbij je over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt geen transactiekosten hoeft te betalen.

Meer informatie kan je vinden in het artikel: Bitcoin kopen - hoe doe je dat?

Hoeveel Bitcoins zijn er nog te koop?

Er zijn inmiddels meer dan 19 miljoen Bitcoins gewonnen door bitcoin-miners. Dat betekent echter niet dat deze allemaal beschikbaar zijn voor handel. Meer informatie hierover kan je lezen in het artikel: Hoeveel Bitcoins zijn er nog te koop?

Staat je vraag er niet bij, kijk dan op onze veel gestelde vragen pagina

 

Andere cryptovaluta koersen 

Ripple koers   Ethereum koers   Cardano koers

 

Meer koersinformatie

Goudprijs   Zilverprijs   Platinaprijs   Palladiumprijs   Koperprijs   Olieprijs  Gold storage