Bitcoin Koers

scroll naar beneden voor de bitcoin koers in USD

Bitcoin koers erg volatiel

Op deze website vindt u alles over de Bitcoin (BTC) koers. De koersen van de meeste cryptovaluta, en dus ook de Bitcoin koers, zijn erg volatiel. Die hoge mate van beweeglijkheid maakt handelen in Bitcoin kansrijk, maar ook erg risicovol. We hebben allemaal gehoord van de enorme koerswinsten die behaald zijn met de almaar stijgende Bitcoin koers. Maar koersen gaan nooit alleen maar omhoog. Een hoge mate van volatiliteit werkt 2 kanten op en daar moeten beleggers en handelaren in Bitcoin rekening mee houden. Maak dus vooral gebruik van de kansen, maar alleen met geld wat u kunt missen.

Bekijk de actuele Technische Analyse van de Bitcoin koers.

Bitcoin kopen / verkopen  

Bitcoins, maar ook een hele range van andere cryptovaluta, kunnen eenvoudig worden aangekocht via het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Groot voordeel van Bitvavo is dat de wallet al op het handelsplatform zit geïntegreerd. Dus geen moeilijk gedoe met wallets en codes, maar simpel geld storten en starten met kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten. Lees meer over deze cryptobroker in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een mooi voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

In Bitcoin handelen met hefboom

Een slimme manier om te profiteren van de stijgende (maar ook de dalende) Bitcoin koers, is door een rekening te openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbied. Een voorbeeld van een goede vertrouwde cfd broker met een ruim aanbod aan cryptovaluta is Plus500*. Bij Plus500 handelt u met behulp van het CFD. Dit is een hefboomproduct. Dit betekend dat iedere stijging of daling van de Bitcoin koers met een factor X wordt versterkt. Best wel risicovol en dus verstandig om eerst, gratis en geheel vrijblijvend, te oefenen met een demorekening. Lees meer over Plus500 in deze Plus500 review.

Een crypto-exchange die handel in bitcoin met een hoge hefboomwerking biedt is BitMEX. BitMEX heeft een groot aanbod aan cryptovaluta waarin kan worden gehandeld, met een hefboomwerking van maximaal 1:100. Dit betekend dat de winsten, maar ook de verliezen bij het handelen in bitcoin met een factor 100 worden versterkt. Niet iets voor de beginnende trader dus. Toch geïnteresseerd? Lees meer over BitMEX in onze BitMEX review.

Een nieuwe speler op de Nederlandse markt is de broker Stormgain. Van alle cfd brokers biedt Stormgain op dit moment de grootste hefboomwerking bij de handel in bitcoin en andere cryptovaluta. De maximale hefboom die zij bieden is 1:200.  lees meer op de website van Stormgain. U kunt daar ook gratis en geheel vrijblijvend een demo account openen.

*Risicowaarschuwing Plus500: 76,4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (#509909)  

Koers Bitcoin - BTC koers

Bitcoin was de eerste cryptomunt, maar inmiddels één van vele. Toch mag Bitcoin zich nog steeds verheugen in een sterk toenemende populariteit. De Bitcoinkoers is vooral in 2017 zeer sterk gestegen. Het is moeilijk voorspelbaar waar de koers van Bitcoin op korte termijn naar toe gaat. Op de wat langere termijn zijn wij echter wel overtuigd van de meerwaarde van Bitcoin en van cryptovaluta in het algemeen. Wanneer Bitcoin echt mainstream wordt dan kan de koers nog sterk stijgen. Deskundigen noemen koersdoelen van $50.000 tot zelfs $500.000 per Bitcoin.

Staat de Bitcoin koers eind dit jaar hoger of lager dan nu?

 

 

Bitcoin koers nieuws - bekijk hier het laatste nieuws over de bitcoin koers

Bitcoin technische analyse: korte, middellange en lange termijn analyse van de Bitcoin koers

Bitcoin technische analyse: korte, middellange en lange termijn analyse van de Bitcoin koers

zondag, 24 mei 2020 07:25

  Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen zijn notoir een van de meest volatiele en risicovolle sectoren om in te investeren, maar de beloning is ook vaak erg lucratief voor degenen die het...

Bitcoin koers valt fors terug tot onder $9000

Bitcoin koers valt fors terug tot onder $9000

donderdag, 21 mei 2020 18:19

De Bitcoin koers is op hemelvaartsdag fors terug gevallen. De waarde van de grootste en meest populaire cryptomunt daalde vandaag met ruim 600 dollar, nadat het gisteren ook al fors naar beneden...

Bitcoin koers doet wederom aanval op $10.000

Bitcoin koers doet wederom aanval op $10.000

zondag, 17 mei 2020 16:31

De Bitkoin koers is voor de derde keer deze maand op weg naar de psychologisch belangrijke grens van $10.000. En het gaat weer hard want de afgelopen twee dagen is de koers met ruim 800 dollar...

 

Basiskennis Bitcoin

Bitcoin (BTC) bestaat nu al meer dan een decennium en is verre van nieuw en onbekend in technische en financiële kringen. Toch leerden de meeste mensen die er vandaag van weten pas over het bestaan ​​ervan in de afgelopen paar jaar, waarschijnlijk ergens vanaf medio 2017. Toen begon de almaar stijgende Bitcoin koers honderdduizenden nieuwe beleggers en handelaren aan te trekken.

Maar als je nog onbekend bent met Bitcoin of je wil er gewoon wat meer over weten, dan leggen we het hieronder in het kort uit hoe het is ontstaan ​​en wat er in de 11 jaar van zijn bestaan ​​mee is gebeurd.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een cryptocurrency - een digitale vorm van geld zonder fysieke representatie. Het is gebaseerd op de blockchain-technologie, die is uitgevonden om als onderliggende technologie te dienen.

Bitcoin werd voorgesteld in een document genaamd Bitcoin white paper, op 31 oktober 2008. De maker ervan is een onbekende persoon, groep of entiteit die we alleen kennen als Satoshi Nakamoto.

Tot op de dag van vandaag werden veel verschillende individuen van groepen ervan verdacht Nakamoto te zijn, en sommigen beweerden zelfs dat ze achter de alias zaten. Niemand slaagde er echter in om het te bewijzen, en analisten wisten ook niet de echte persoon achter de naam te identificeren.

De geschiedenis van Bitcoin en de Bitcoin koers in het kort

Wat we wel weten, is dat Nakamoto Bitcoin heeft gemaakt en hij deze op 3 januari 2009 heeft gelanceerd door het eerste blok in de blockchain van Bitcoin te minen. Dit staat bekend als het Genesis-blok en het bracht de eerste 50 BTC in omloop. Destijds was de Bitcoin-prijs $ 0 en de munt was waardeloos. Maar het bracht ook een idee van onschatbare waarde met zich mee - dat mensen hun eigen geld kunnen beheren.

Bitcoin is uitgevonden na de financiële crisis die de hele wereld schokte, nadat banken opnieuw hadden bewezen dat ze niet zo betrouwbaar zijn. Zeker niet gezien de hoeveelheid macht die ze hebben. Hun hebzucht bracht hen ertoe dingen zo te organiseren en risico’s te nemen die hun eigen rijkdom enorm zouden vergroten, en toen ze mislukten, leed de hele wereld.

In de jaren die volgden, ging de Bitcoin koers op en neer. Het werd gekenmerkt door grote volatiliteit. De Bitcoin koers steeg met het aantal gebruikers dat werd aangetrokken en daalde wanneer angst voor verlies ervoor zorgde dat beleggers en speculanten hun bitcoins verkochten. De volatiele koers en de daarmee gepaard gaande grote koerswinsten die met Bitcoin behaald worden zijn een belangrijk kenmerk geworden voor de cryptomunt. Vooral de stijging in 2017, toen Bitcoin bijna $ 20.000 per munt bereikte, heeft de munt bekend gemaakt bij het grote publiek

Daarna volgde er een forse correctie van de Bitcoin koers. Inmiddels wordt er weer volop gespeculeerd op een stijging van de koers naar nieuwe records.

Sterke punten van Bitcoin

Bitcoin is ontstaan ​​als een gedecentraliseerde oplossing - een die niet wordt beheerd door een bank, overheid, entiteit of persoon. In plaats daarvan wordt het gecontroleerd door een gemeenschap van mensen over de hele wereld. Al degenen die het onderhouden, zijn slechts een deel van het collectief en niets meer.

Bitcoin heeft ook een beperkt totaal aanbod, wat betekent dat er een beperkt aantal BTC's kan bestaan. Dat aantal is 21 miljoen munten en ze moeten allemaal uit de blockchain van Bitcoin worden gehaald.

De munten worden gedolven door miners die ze ontvangen als beloning voor het verifiëren van transacties van alle Bitcoin-gebruikers ter wereld.

Met een beperkt aanbod is BTC beschermd tegen inflatie en het enige dat kan veranderen is de Bitcoin koers, die het meer waarde kan geven.

Conclusie

Er is veel te zeggen over Bitcoin, aangezien de munt een extreem rijke geschiedenis heeft. Maar beschouw dit vooralsnog als een paar basisgegevens die elke nieuwkomer in de crypto-wereld moet kennen en waarop hij kan voortbouwen.

Andere cryptovaluta koersen 

Ripple koers   Bitcoin Cash koers   Ethereum koers   Litecoin koers   Dash koers   Tron koers