Skip to main content

Algorand koers (ALGO)

Live Algorand koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Algorand (ALGO) koers weergegeven in euro. Wil je Algorand kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Algorand en hoe werkt het?

Algorand is een op blockchain gebaseerd cryptocurrency platform. Het doel van dit project is om op de best mogelijke manier veilig, gedecentraliseerd en schaalbaar te zijn met behulp van zijn unieke technologieën en methoden. Maar hoe werkt Algorand en wat maakt het zo bijzonder? Je leest er meer over in dit artikel.

Wat is Algorand (ALGO)?

AIgorand (ALGO) is een zelfvoorzienend, gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd netwerk, dat een verscheidenheid aan applicaties ondersteunt. Algorand gebruikt Pure Proof of Stake (PoS), een variant van PoS, om het netwerk te beveiligen en consensus te bereiken over de blokproductie.

Algorand's consensus algoritme verbetert de prestaties, veiligheid en openheid van gedecentraliseerde netwerken. Dit systeem maakt de rekenkracht van Algorand vergelijkbaar met bekende financiële en betalingssystemen.

De native token van Algorand is ALGO. De tokens worden gebruikt voor betaaldiensten op Polygon en als betaalmiddel tussen actieve gebruikers in het Polygon ecosysteem. De transactiekosten van de Polygon zijketen worden ook betaald in MATIC-tokens.

Algorand (ALGO) staat momenteel op de 21e plaats in termen van marktkapitalisatie, met een waarde van iets meer dan €9,7 miljard. Op het moment van schrijven staat de koers van ALGO op €1,59. Het heeft een maximale voorraad van 10 miljoen ALGO munten, waarvan er ruim 6,6 miljoen in omloop zijn.

De geschiedenis van Algorand

Algorand werd in 2017 opgericht door Turning Award winnaar en MIT professor, Silvio Micali, die al sinds de jaren '80 bij cryptografie betrokken was.

In 2018 werd het testnetwerk gelanceerd en ontving zaaikapitaal van $ 4 Miljoen van Pillar en Union Square Funding. Later dat jaar ontving Algorand maar liefst $62 Miljoen van een grote internationale investeerder en Algo Capital investeerde $100 Miljoen in het project.

In juni 2019 werd het Algorand mainnet gelanceerd en kon tegen december 2020 bijna 1 miljoen transacties per dag verwerken.

In 2021 maken wereldwijd meer dan 500 organisaties of bedrijven gebruik van het Algorand netwerk. Ze gebruiken het netwerk van Algorand of passen de technische mogelijkheden toe op hun blockchain voor verdere ontwikkeling.

Hoe het werkt

Bij PoS vereist het netwerk 100% consensus van alle verificateurs, terwijl Algorand slechts 2/3 consensus vereist. Dit betekent dat je 1/3 van ALGO hebt, en theoretisch kun je het netwerk aanvallen. Dit is echter eigenlijk onmogelijk omdat het erg duur zal zijn.

Blokken die op deze blockchain gemaakt worden kunnen niet veranderd worden. In de praktijk betekent dit dat zodra een nieuw blok verschijnt, de transactie ook compleet is. Het netwerk selecteert willekeurig en vertrouwelijk gebruikers om aan het consensusprotocol deel te nemen.

De indieners van een blok en de 1.000 stakers van de groep die het voorstel moet goedkeuren worden willekeurig gekozen. Er zijn geen voorwaarden wat betreft de hoeveelheid ALGO's dat iemand heeft. Algorand gebruikt een vergoedingssysteem dat lijkt op dat van Ethereum, de beloningen worden in ALGO uitbetaald.

Wat maakt Algorand uniek?

Algorand is een van de meest robuuste blockchains die er zijn, met de snelste transacties en de laagste kosten. Algorand biedt ook een eersteklas infrastructuur voor ontwikkelaars van toepassingen.

Een ander uniek aspect van Algorand is de eersteklas dApp ondersteuning. Algorand biedt een web API en SDK's voor verschillende talen, zoals JavaScript, Python, Java en Go. De documentatie is zeer nauwkeurig en de gemeenschap reageert snel. Bovendien is Algorand ook een uitstekend platform voor het maken en staken van NFT's.

Wat Algorand verder uniek maakt is het feit dat Algorand gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek en door invloedrijke zakenpartners. Algorand werkt samen met betrouwbare leiders die werken in bedrijven van wereldklasse.

 

  • Hits: 5568