Skip to main content

Apecoin koers (APE)

Apecoin koers 

In bovenstaande grafiek wordt de Apecoin (APE) koers weergegeven in euro. Wil je Apecoin kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.     

Wat is ApeCoin (APE) en hoe werkt het?

Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een van de meest exclusieve gemeenschappen op de blockchain waar je flink geld moet betalen om lid te worden Om toegang te krijgen tot het BAYC-ecosysteem, lanceerde Yuga Labs in maart 2021 ApeCoin (APE). In dit artikel vertellen we je meer over ApeCoin, hoe het werkt en wat APE zo uniek maakt.

Wat is ApeCoin (APE)?

ApeCoin (APE) is de ERC-20 governance en utility token van het APE-ecosysteem. Het is een gedecentraliseerde protocol laag die de opbouw van de APE-gemeenschap in de voorhoede van Web 3.0 te versterken en te stimuleren.

ApeCoin is een gedecentraliseerd project, geïnspireerd door Yuga Labs' Bored Ape Yacht Club project. ApeCoin is opgericht om gebruikt te worden binnen het APE Ecosysteem, dat ondersteund wordt door de APE Foundation.

De ApeCoin DAO heeft tot doel het APE Ecosysteem op een eerlijke en inclusieve manier op te bouwen en te onderhouden. Dit doet ze door een infrastructuur te bieden voor ApeCoin houders om samen te werken via open en permissievrije bestuursprocessen.

Een bestuursraad binnen de APE Foundation (het "Bestuur") zal de beslissingen van de ApeCoin DAO-leden uitvoeren. Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie, de boekhouding en het projectbeheer.

Daarnaast is de APE Foundation verantwoordelijk voor alle andere taken om ervoor te zorgen dat de ideeën van de gemeenschap de steun krijgen die ze nodig hebben om daadwerkelijk geïmplementeerd te worden. ApeCoin DAO-leden stemmen jaarlijks over bestuursleden.

De geschiedenis van ApeCoin (APE)

ApeCoin heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. ApeCoin werd medio maart 2022 gelanceerd werd om het BAYC-ecosysteem uit te breiden.

De prijs van het APE-token opende de handel op 17 maart op $1 en verhandelde tot een hoogtepunt van $39.40 alvorens terug te vallen om de dag te eindigen op $8.53. Sindsdien handelt het rond de $ 10 tot $ 14

Een week na de lancering had ApeCoin (APE) een marktkapitalisatie van bijna $ 1,53 miljard en er waar maar liefst 131.188.484 APE munten in omloop. APE was toen al in handen van 28.681 eigenaren. De ERC20 had sinds de oprichting al 157.982 onchain-transacties geregistreerd.

De ApeCoin koers staat momenteel op $12,32. Met een marktkapitalisatie van $3.422.703.179 staat APE nu al op de 46e plaats. De maximale voorraad is 1.000.000.000 APE munten en hiervan zijn er 277.500.000 APE coins in omloop.

Hoe werkt het ApeCoin (APE)?

Het ApeCoin token stelt zijn houders in staat deel te nemen aan de ApeCoin DAO en biedt zijn deelnemers een gedeelde en open munt die zonder gecentraliseerde tussenpersonen kan worden gebruikt.

ApeCoin houders kunnen deelnemen aan de ApeCoin DAO en stemmen over het gebruik van het ApeCoin DAO ecosystem Fund. ApeCoin kan daarnaast ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot merchandise, evenementen, exclusieve spellen, en diensten.

Externe ontwikkelaar gebruiken ApeCoin om aan het APE-ecosysteem deel te nemen. Dit doen ze door ApeCoin op te nemen in spellen, diensten, en andere projecten.

Wat maakt ApeCoin uniek?

Uniek aan ApeCoin is dat tokenhouders kunnen deelnemen aan de ApeCoin DAO. Daarnaast geeft ApeCoin ook toegang tot bepaalde anders ontoegankelijke onderdelen van het Ecosysteem, zoals exclusieve spellen en diensten. Bijzonder is ook dat externe ontwikkelaars kunnen deelnemen aan het APE-ecosysteem door APE-coins in te zetten.

Wat ApeCoin verder uniek maakt is dat de APE Foundation een 1 op 1 een NFT heeft gekregen van Yuga Labs, de makers van de Bored Ape Yacht Club. Yuga Labs heeft alle rechten en privileges op deze NFT en het onderliggende kunstwerk overgedragen aan de APE Foundation. ApeCoin DAO-leden kunnen beslissen hoe ze het intellectuele eigendom gebruiken.

 

  • Hits: 4583