Skip to main content

De Ethereum en andere Altcoins Bull Run in 2021

Altcoins 

Het afgelopen jaar was een opmerkelijk jaar voor cryptocurrencies en vooral Bitcoin, omdat het een aantal belangrijke mijlpalen bereikte. Hoewel de Bitcoin koers uitzonderlijk goed blijft presteren en regelmatig nieuwe recordhoogtes bereikt, is het tijd dat we aandacht gaan besteden aan alternatieve munten, ook wel bekend als altcoins. We zeggen dit omdat 2021 veel over hen zal gaan, vooral Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency die onlangs voor het eerst een recordwaarde van $ 2000 bereikte.

Ethereum en altcoins maken een bull-run door en het beeld ziet er op dit moment rooskleurig uit. Maar blijft het hetzelfde voor de resterende maanden van 2021? En wat betekent deze bull run voor de toekomst van cryptocurrencies en natuurlijk voor de toekomst van miljoenen investeerders? Lees verder om er alles over te weten!

Wat kan je verwachten van de Ethereum- en Altcoin Bull Run-markt in 2021?

Ethereum (ETH) geniet van zijn jarenlange bull run en creëerde onlangs een nieuw record door in de laatste dagen van februari 2021 een historisch hoge prijs van meer dan $ 2000 te bereiken. Het was dezelfde tijd dat zijn oudere broer - Bitcoin - creëerde een eigen record. De populaire cryptocurrency bereikte voor het eerst de marktwaarde van maar liefst $ 1 biljoen en creëerde geschiedenis.

Terwijl alle ogen op ETH zijn gericht, stijgt ook de golf van voorspellingen en aannames. Velen suggereren dat we de Ethereum-bull run in 2021 zouden kunnen zien om op dezelfde manier als de atmosferische stijging van Bitcoin eind 2017.

Er moet ook worden opgemerkt dat Ethereum in 2017-18 ook een vrij vergelijkbare bull-run kende, die voornamelijk werd veroorzaakt door een enorme instroom van particuliere beleggers. Deze keer verwachten we echter een toename van institutionele investeringen in crypto. Dus investeerders met een enorme hoeveelheid geld te besteden, worden nu wakker m.b.t. het potentieel en de kracht van ETH.

Nadat deze institutionele investeerders vertrouwd zijn geraakt met Bitcoin, zouden velen van hen hun bezit en investeringen willen diversifiëren, en wat zou na BTC de beste keuze daarvoor kunnen zijn? Juist, Ethereum.

Nu Ethereum het zo goed doet, samen met de aanhoudende positieve groei van Bitcoin, ziet het toekomstige beeld van de cryptocurrency-wereld er op dit moment veelbelovend uit. En we hebben er een glimp van opgevangen slechts een paar dagen geleden toen de gegevens verkregen van CoinGecko onthulden dat de totale marktkapitalisatie van alle bestaande cryptocurrencies op 5 april 2021 meer dan $ 2 biljoen bedroeg. Ja, je leest het goed! Deze spectaculaire prestatie is niets anders dan het resultaat van de uitstekende groei van Bitcoin, Ethererum (ETH) en andere altcoins die aanwezig zijn in 2021.

Dit alles heeft de crypto-investeerders en fondsmanagers optimistisch gemaakt over het korte- en middellangetermijntraject van cryptocurrency, en terecht. Ze verwachten ook in de niet zo verre toekomst positieve resultaten. Velen suggereren dat een bearmarkt in de nabije toekomst niet eens een optie is.

Wat is er met Coinbase?

In een recente verklaring onthulde de belangrijkste crypto-exchange van de Verenigde Staten, Coinbase, dat het de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gekregen voor zijn S-1-indiening. En nu verwacht het een directe notering aan de Nasdaq-beurs op 14 april 2021. Hierdoor wordt het een beursgenoteerd bedrijf op de Amerikaanse aandelenmarkt. Dus ja, Coinbase gaat eindelijk naar de beurs!

Dit was een goed nieuws voor de cryptocurrencies, aangezien dit de komende maanden waarschijnlijk een grote stijging in de vraag naar crypto zal veroorzaken. Verder, afhankelijk van hoe goed de aandelen presteren, kunnen we ook een bounce zien in andere tokens die worden uitgegeven door crypto-exchanges, waaronder Binance Coin (BNB), FTX Token (FTT), Huobi Token (HT), Uniswap's VN, enz.

Al met al is de openbare notering van Coinbase een factor die de prestaties van altcoins positief zal kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Zolang het sterke partnerschap van het Bitcoin- en Ethereum-duo intact blijft en Bitcoin geen grote of onverwachte daling kent, kunnen we verwachten dat de vooruitzichten op korte termijn goed zullen blijven. De cryptomarkt kan deze zomer voor een paar warme maanden zorgen voor cryptobeleggers. We verwachten een verdere stijging van de waarde van Ethereum en altcoins, waardoor dit seizoen een belangrijk seizoen wordt voor alle investeerders en cryptoliefhebbers.

Dus als je erover denkt om in de wereld van cryptocurrencies te springen, dan is dit de tijd ervoor. Wees echter voorzichtig, want de cryptomarkt is altijd een onvoorspelbare markt geweest. Daarom raden we je aan grondig onderzoek te doen voordat je de definitieve beslissing neemt.

Hoewel niemand de toekomst van de bullmarkt honderd procent nauwkeurig kan voorspellen, ziet het er voorlopig goed uit. En het maakt niet uit in welke richting de markt slingert, één ding is zeker: het wordt een buitengewoon spannende rit!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram