Vijf bekende mensen die rijk zijn geworden in de Crypto-industrie

Vijf bekende crypto miljonairs en miljardairs

Mensen die vroeg genoeg in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, zijn de movers en shakers in de wereld van digitale valuta. Cryptocurrencies zijn volatiel, waardoor hun waarde relatief instabiel is. Het is daardoor niet altijd goed mogelijk om de exacte rijkdom van een crypto-investeerder vast te stellen. We laten er in dit artikel vijf de revue passeren waarvan we zeker weten dat ze erg veel geld hebben verdiend met crypto.

Blockchain is het platform waarop cryptocurrencies werken en is, ondanks de volatiliteit van de cryptovaluta, een snelgroeiende nieuwe industrie. Forbes, een tijdschrift dat de rijkste mensen ter wereld volgt, heeft de afgelopen jaren de eerste mensen afkomstig uit de crypto-industrie op hun lijst gekregen. Deze groep bestaat uit pioniers van handelsplatforms, financiers en opmerkelijke investeerders. De industrie is behoorlijk ondoorzichtig als het gaat over hoeveel men bezit. Maar weinig multimiljonairs en miljardairs zijn open over hoeveel cryptocurrency ze bezitten.

Hier is een lijst met de vijf rijkste investeerders in cryptocurrencies, volgens Forbes, en een samenvatting van hoe ze hun geld hebben verdiend.

  1. Chris Larsen

 

Chris Larsen is mede-oprichter van Ripple en is een van de rijkste mensen ter wereld. Zijn vermogen is ongeveer 7,5 miljard dollar. Het grootste deel van zijn vermogen zit in Ripple cryptocurrency (XRP). Chris Lansen is 57 jaar en werkt als de directievoorzitter van Ripple, een blockchain-platform dat veilige internationale overschrijvingen faciliteert voor financiële instellingen.

  1. Changpeng Zhao

Hij is een bekend figuur in de crypto-wereld en wordt door zijn vrienden en bewonderaars CZ genoemd. Hij is het brein achter Binance, de grootste crypto-exchange met ongeveer zes miljoen actieve gebruikers. Het crypto-platform lanceerde z’n eigen munt en noemde het Binance-coin (BNC). De munt draait op de Ethereum-blockchain en men gelooft dat Changpeng Zhao na de lancering in 2017 veel rijkdom heeft vergaard in de vorm van digitale valuta. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer $ 1,2 miljard.

 

  1. Winklevoss-tweeling; Cameron en Tyler Winklevoss 

Winklevoss Twins

Deze (identieke) tweelingbroers zijn een aantal jaar geleden de eerste bekende Bitcoin-miljardairs geworden. De tweeling zat samen met Mark Zuckerburg op de Harvard universiteit, en ze beweren dat hij het idee van Facebook van hen heeft gestolen. Het duo ontving $ 65 miljoen van Facebook nadat ze de rechtszaak hadden gewonnen, die ze vervolgens in 2013 in Bitcoin investeerden, en daarmee ongeveer 1% van het totale aanbod in handen hadden. Het jaar daarop waren ze miljardair. Het vermogen van de tweeling is ongeveer 1 miljard dollar. De tweeling lanceerde later een crypt0-exchange die bekend staat als Gemini. Ze bezitten verschillende cryptocurrencies zoals ether.

  1. Dan Larimer

Dan Larimer

Dan Larimer was mede-oprichter van Steemit, een sociaal platform voor blockchain en wordt geprezen voor het creëren van Delegated Proof of Stake Algorithm. Hij creëerde Graphene, een blockchain-technologie die BitShares en het Steem-token aanstuurt. Dan startte Protoshares, onlangs hernoemd naar Bitshares, met het idee om ze te laten gebruiken als aandelen in virtuele bedrijven. Door zijn inspanningen heeft Dan kunnen uitgroeien tot een van de rijkste mensen in de cryptowereld. Zijn nettowaarde wordt geschat op ongeveer $ 240 miljoen.

  1. Anthony Di Lorio

Anthony Di Lorio

Anthony Di Iorio is een van de medeoprichters van Ethereum en wordt momenteel gewaardeerd tussen $ 246 en $ 352 miljoen. Het fortuin van deze 43-jarige man groeide nadat hij er volledig van overtuigd was dat Bitcoin in 2012 een belangrijke speler op de financiële markten zou worden. Deze overtuiging deed hem investeren in Bitcoin, wat hem veel rijkdom heeft opgeleverd. Hij runt een ‘Decentral innovation hub’ dat zich bezighoudt met blockchain-technologieën in Toronto. Hij ontwikkelde ook een veilige Bitcoin-portemonnee genaamd Kryptokit.

Afsluitende opmerkingen

Cryptocurrencies hebben indrukwekkend snel nieuwe multimiljonairs en zelfs miljardairs opgeleverd. Crypto-miljonairs zijn meestal oprichters van crypto-munten, CEO’s van crypto-ondernemingen, investeerders, pioniers van crypto-exchanges en miners. Cryptocurrencies zijn toegankelijk en beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar een investeringsmogelijkheid met enorme winstpotentie.  Met cryptocurrency kan zeer snel een “life changing”- vermogen worden gecreëerd. Probeer het eens; je zou de volgende miljardair op de lijst van Forbes kunnen zijn. (behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst) 

Investeer verstandig!

 

Geïnteresseerd geraakt in het investeren in Bitcoin en/of andere cryptovaluta? Kijk eens bij de bekende Nederlandse cryptobroker Bitvavo. Nu betaald u tijdelijk geen transactiekosten over de eerste duizend euro handelsvolume.

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

Crypto koersen dalen ondanks goedkeuring van Hong Kong ETF’s

dinsdag, 16 april 2024 10:25

  De crypto koersen begonnen de sessie van maandag hoger, maar sloten net als aandelen de Amerikaanse handelssessie onder water af. Alle belangrijke indices daalden maandag doordat de Amerikaanse...

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

Bitcoin koers stijgt voor het eerst sinds maart boven $71.000

dinsdag, 09 april 2024 10:12

Bitcoin begon de tweede week van april bullish toen de koers tijdens de Aziatische handelssessie gisteren door de $71.000 steeg. Het is de eerste keer dat de Bitcoin koers erin slaagt dat...

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

maandag, 08 april 2024 16:31

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke...