Skip to main content

Bitcoin Elliotwave analyse: hoe betrouwbaar is het koersdoel van 100.000 dollar?

Bitcoin koers analyse 

Tegen alle verwachtingen in is Bitcoin (BTC) hersteld van de dramatische uitverkoop in mei, waarbij de BTC koers tot onder de $ 30.000 daalde. Momenteel komt de prijs van Bitcoin uit een nieuw record van $ 67.016 (gebaseerd op Bitstamp-prijzen), wat de deur heeft geopend voor de volgende grote mijlpaal van $ 100.000 die moet worden bereikt.

In deze analyse gaan we zowel de korte- als de langetermijnvooruitzichten voor de Bitcoin koers schetsen en kijken hoe duurzaam het doel van $ 100.000 is.

Kortetermijnanalyse

Op korte termijn, op basis van de Elliott Wave-analyse, lijkt het erop dat de rally van het laagste punt van juni op $ 28.600 tot het huidige hoogste punt ooit, corrigerend van aard is en niet impulsief. In de Elliott Wave-theorie kan de hele rally vanaf het dieptepunt van juni worden bestempeld als een zigzagpatroon.

In wezen bestaat het zigzagpatroon uit 3 golven A-B-C, die als volgt kunnen worden onderverdeeld:

  1. Golf A is een impulsieve 5-golfformatie
  2. Golf B is een corrigerende abc-formatie
  3. Golf C is een andere impulsieve 5-golfformatie

 

Als we de prijsstructuur opsplitsen (zie figuur hierboven) van $ 28.600 laag naar de tussenliggende swing high $ 52,956, kunnen we een 5-golfformatie onderscheiden. De terugval van de $ 52,956 high ontwikkelde zich in een abc-prijsvorming. Van daaruit ontwikkelen we momenteel golf C, die ook kan worden opgesplitst in een prijsvorming met 5 golven.

Over het algemeen eindigt golf C van een zigzagpatroon tussen 1 en 1.272 Fibonacci-uitbreidingen van golf A en golf B gecombineerd. In dit geval valt de 100%-extensie op 63.233 respectievelijk de 1.272-extensie op 69.668.

Er is voldaan aan de minimale Fibonacci-ratio-eis en golf C kan voltooid worden genoemd. Omdat de Elliott Wave-telling echter subjectief kan zijn, hebben we nog steeds ruimte voor een terugval in wave 4 als gevolg van enige winstneming die kan worden gevolgd door nog een hogere swing om een ​​meer zichtbare 5-golfprijsvorming in wave C te voltooien.

Langetermijnanalyse

Op de lange termijn zijn alle eerdere bullish-cycli gebouwd rond de vorige Bitcoin-halveringsgebeurtenissen. De impact van halveringscycli op de prijs van BTC kan worden bestudeerd in de onderstaande grafiek.

Bitcoin halveringscycli 

In wezen heeft de eerste halvering (28 nov 2012) geleid tot een stijging van ongeveer 8.000% voordat het een crash van 86% meemaakte. De tweede halvering (9 juli 2016) zorgde voor een stijging van ongeveer 3.000% voordat het een marktcrash van 84% meemaakte.

Tussen de twee halveringsgebeurtenissen zijn de prijsstijgingen van Bitcoin met 62,5% gedaald. Als we dat in overweging nemen, kan de derde halvering (11 mei 2020) leiden tot een rally van slechts 1,125%, dat is 62,5% van de vorige bullish cyclus.

Conclusie

Samenvattend, als de huidige bullish cyclus, geïnspireerd door de derde halvering, slechts 1,125% wint, zal dit ons een doel van ongeveer $ 107.000 opleveren. Op de korte termijn kunnen we echter een soort van retracement verwachten, tenzij de stieren de leiding nemen en erin slagen de BTC-prijs boven het vorige record te houden.