Skip to main content

Axie Infinity koers (AXS)

Live Axie Infinity koers 

 

In bovenstaande grafiek wordt de Axie Infinity (AXS) koers weergegeven in euro. Wil je Axie Infinity kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.   

Wat is Axie Infinity (AXS) en hoe werk het?

Sinds 2017 zijn online games gebouwd rond Non-Fungible Tokens (NFT) steeds populairder geworden. Axie Infinity is zo’n online NFT spel en ecosysteem gebouwd op de Ethereum blockchain. Met dit online spel kun je tokens verdienen door vaardig te spelen en bijdragen te leveren aan het ecosysteem. Maar wat is Axie Infinity, hoe werkt het en wat maakt het zo uniek?  

Wat is Axie Infinity (AXS)?

Axie Infinity is een NFT spel en ecosysteem gebouwd op de Ethereum blockchain. Behalve dat Axie Infinity een leuk spel is, is het ook uitgegroeid tot een sociaal netwerk en plek waar je werk kunt vinden. Met de Play-to-Earn optie kunnen spelers geld verdienen in een game. Het enige wat een speler hoeft te doen is bepaalde taken of opdrachten uit te voeren.

De eigen cryptocurrencies zijn de ERC-20 tokens Axie Infinity Shard (AXS) en Smooth Love Potion (SLP). AXS is een native governance token en SLP wordt gebruikt voor het fokken van nieuwe Axies. AXS is ook beschikbaar als BEP-20 tokens op de Binance Smart Chain (BSC).

Er zijn maximaal 270 miljoen AXS-tokens en daarvan zijn er 61 miljoen in omloop. De market cap op het moment van schrijven is $ 7,89 miljard en de koers staat op $130,28. Tijdens de ICO was de koers van een token $0.1 en werd er $2.97 miljoen opgehaald.

Er zijn in totaal 1,2 miljard SLP-tokens gemaakt én in omloop. Op het moment van schrijven is de koers $ 0,065466, de marktkapitalisatie ruim $203 miljoen en zijn er ruim 3 miljard SLP in omloop.

 

De geschiedenis van Axie Infinity

Axie Infinity werd in 2018 gelanceerd door de Vietnamese gamestudio Sky Mavis en werd mede-opgericht door Trung Thanh Nguyen en Aleksander Larsen.

Sinds begin mei 2021 worden er dagelijks 50.000 Axie NFT's verkocht. Een dagelijkse omzet van 25 miljoen dollar is geen uitzondering. Een zeldzame Mystic Axie wordt bijvoorbeeld verkocht voor 30 ETH of tot US $ 90.000. Bepaalde stukken land worden zelfs voor 270 ETH verkocht.

In augustus 2021 bereikte Axie Infinity één miljoen dagelijks actieve spelers. Twee maanden later kwam dit aantal in de buurt van de twee miljoen.

In 2022 komt nog de lancering van land gameplay, die nog in interne testfase is, en AXS-staking ligt ook in het verschiet.

Hoe werkt Axie Infinity?

Axie Infinity nodigt spelers uit om digitale wezens, Axies genaamd, te verzamelen, te fokken, te bevechten en te verhandelen. Elke Axie is een unieke NFT die kan worden gefokt om meer Axie te produceren of kan worden verhandeld via de in-game P2P Axie-markt.

Naast het verkrijgen en verhandelen van Axies, kunnen spelers ook inkomsten verdienen in de vorm van twee ERC-20 tokens, Axie Infinity Shards (AXS) en Smooth Love Potions (SLP).

AXS is het belangrijkste token van Axie Infinity, het centrale bestuursmechanisme van het spel, waarmee spelers de ontwikkeling van het platform kunnen beïnvloeden. SLP-tokens kunnen worden verkregen door Axie Infinity te spelen en kunnen worden gebruikt om nieuwe Axies te fokken. Deze kunnen vervolgens met AXS in het spel worden verhandeld.

Beleggers die Axie Infinity niet willen spelen, kunnen deze twee tokens nog steeds kopen en verkopen op gedecentraliseerde crypto beurzen.

Om aan de game deel te nemen heb je minimaal 3 Axies nodig. Begin 2021 kon je nog een Axie kopen voor ongeveer $10, maar tegenwoordig betaal je $350 per Axie. Dit betekent dat je minimaal $1050 nodig hebt om mee te spelen.

Wat maakt Axie Infinity uniek?

Een uniek kenmerk van Axie Infinity is dat de spelontwikkelaars zich inzetten voor de opbouw van een gemeenschap van spelers die zullen bijdragen aan het in-game universum. Dit doen ze door zowel door deel te nemen aan het bestuur ervan als door het leveren van door spelers gegenereerde content. Deze deelname wordt geleidelijk in het spel ingebouwd via de play-to-earn functie die draait om de AXS-token.

Ook heeft Axie Infinity bepaalde unieke spelmechanismen. Een daarvan is de ingebouwde populatiecontrole die inhoudt dat elke Axie maar in totaal zeven keer gefokt kan worden. De Axies bezitten zelf eigenschappen die hen een eindeloze variatie geven. Dit genereert extra vraag bij de spelers, vooral als het gaat om de zeldzaamste Axie types, die nu al felbegeerde verzamelobjecten aan het worden zijn.

 

 

  • Hits: 4532