Skip to main content

Binance Coin koers (BNB)

Live BNB koers

In bovenstaande grafiek wordt de live BNB koers weergegeven in euro. Wil je BNB kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

De Binance Coin koers (BNB)

De BNB koers heeft zich de afgelopen jaren stevig gepositioneerd in de cryptomarkt. Momenteel beweegt de koers rond de 500 dollar per token, wat de totale marktkapitalisatie van Binance Coin op meer dan 50 miljard dollar brengt. BNB werd gelanceerd in 2017 via een Initial Coin Offering (ICO) waarbij de token aanvankelijk werd verkocht voor slechts 0,15 dollar per stuk. Sindsdien is de waarde van BNB exponentieel gestegen, wat aanzienlijke winsten heeft opgeleverd voor vroege investeerders.

Volatiliteit van de BNB koers

Net als andere cryptocurrencies is de koers van BNB zeer volatiel. Dit is deels te wijten aan de ontwikkelingsfase waarin de cryptomarkt zich bevindt. De totale marktwaarde van de cryptosector is relatief klein is in vergelijking met traditionele markten. Hierdoor kan een relatief kleine verschuiving in kapitaal grote koersbewegingen veroorzaken in de cryptomarkt.

Voor nieuwe beleggers kan deze volatiliteit ontmoedigend zijn. Toch biedt het ook kansen, aangezien de markt nog jong is en potentieel voor aanzienlijke groei heeft. De volatiliteit kan worden gezien als een teken dat de markt zich nog steeds ontwikkelt en dat er mogelijkheden zijn voor substantiële winsten, ondanks de bijbehorende risico's.

Token burns en koersstijging

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de stijging van de BNB koers is het regelmatige 'burnen' van tokens door Binance. Bij deze token burns koopt Binance BNB-tokens op de markt en vernietigt deze, waardoor de totale hoeveelheid beschikbare tokens afneemt. Dit mechanisme verhoogt de schaarste van BNB, wat doorgaans een positieve invloed heeft op de koers.

Binance heeft aangekondigd door te gaan met dit proces totdat er nog slechts 100 miljoen BNB-tokens overblijven van de oorspronkelijke 200 miljoen.

Korting op handelskosten

Een andere factor die de vraag naar BNB stimuleert, is de korting die gebruikers krijgen op handelskosten wanneer zij deze betalen met BNB op het Binance-platform. Deze korting, momenteel 25%, moedigt gebruikers aan om BNB te houden en te gebruiken voor transacties, wat de vraag naar de token verhoogt en indirect de koers ondersteunt.

Toekomstverwachtingen voor de BNB koers

De toekomst van BNB is sterk gekoppeld aan het succes van Binance als handelsplatform. Tot nu toe heeft Binance zijn dominante positie in de markt behouden, wat positief is voor de waarde van BNB. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de koersstijging van 0,15 dollar naar meer dan 300 dollar opnieuw wordt gerealiseerd, blijft er potentieel voor groei.

Actuele koersinformatie en handelsstrategieën

Voor degenen die in BNB willen handelen, is het essentieel om real-time koersinformatie bij te houden. Op deze site is de koers live te volgen in dollar (USD). Voor handelaren die de koers in euro's willen volgen, is de BNB koersgrafiek beschikbaar bovenaan deze pagina. De koersinformatie wordt geleverd door Bitvavo, de grootste crypto-exchange van ons land.

Het is belangrijk om te beseffen dat de waarde van BNB voortdurend fluctueert. Real-time grafieken en betrouwbare handelssoftware zijn cruciaal voor het nemen van weloverwogen beslissingen in deze dynamische markt. Tools zoals TradingView kunnen hierbij van onschatbare waarde zijn.

Wat is Binance Coin (BNB) en hoe werkt het?

Binance is een van de grootste internationale handelsplatformen ter wereld. Ze biedt meerdere cryptodiensten, onder andere het verhandelen van cryptocurrencies. Je kunt bijna elke belangrijke cryptocurrency op Binance kopen en verkopen. Maar wat veel mensen niet weten is dat de beurs ook een eigen cryptocurrency heeft, namelijk de Binance Coin (BNB). Deze cryptovaluta kun je kopen via verschillende cryptobeurzen, maar wat is een Binance munt, hoe werkt ze en wat maakt deze munt zo uniek?

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is de digitale munt van de cryptobeurs Binance, opgericht in 2017. De Binance Coin is een zogeheten altcoin, een alternatieve munt voor Bitcoin. Het is gebaseerd op de ERC20 standaard en gebruikt momenteel nog het Ethereum netwerk en de blockchain. Anders dan bij veel andere cryptomunten, kun je geen tokens minen. Dit omdat ze vooraf zijn gewonnen en via de Initial Coin Offering (ICO) zijn verkocht en verdeeld.

Het aanvankelijk doel van de Binance Coin was om de transactiekosten op het Binance platform te verlagen. De coin werd gebruikt als betaalmiddel om transactiekosten binnen het Binance ecosysteem te betalen of te verlagen. Echter, door de komst van de Binance Chain en de Binance Smart Chain kreeg de coin steeds meer nutsvoorzieningen en werd de utility token populairder dan ooit.

De geschiedenis van de Binance Coin

Binance werd opgericht in de zomer van 2017 en groeide snel uit tot een van de grootste crypto-beurzen ter wereld met een toenmalig dagelijks handelsvolume van meer dan USD 200 miljoen.

In 2017 werd Binance Coin aan de eerste investeerders verkocht via een Initial Coin Offering (ICO). In die tijd konden beleggers ongeveer 2.700 BNB krijgen voor 1 ETH en 20.000 BNB voor 1 BTC. Tijdens de Binance ICO werd in totaal zo’n USD 15 miljoen opgehaald. Het geld werd gebruikt voor de marketing en verdere ontwikkeling van het Binance platform.

In 2019 bouwde Binance zijn eigen blockchain, Binance Chain genaamd. Binance migreerde vervolgens haar Binance token naar haar eigen blockchain. De Binance Coin veranderde zo van een ERC-20 in een BEP-2-BNB-token.

In 2020 lanceerde de crypto-ecxchange zijn eigen Binance Smart Chain voor DeFi. Hierdoor ontstond de derde versie van Binance Coin, het BEP-20-BNB-token. De waarde van de verschillende versies is gelijk, het enige verschil is dat ze op verschillende blockchain kunnen worden verhandeld.

Hoe het werkt

Je kunt de Binance munt gebruiken om de transactiekosten voor elke koop- en verkooptransactie te verlagen. Je hoeft zo geen USD 1 kosten te betalen voor elke USD 1.000 transactie (dit kan snel oplopen voor actieve handelaars). Als je meerdere BNB's op Binance hebt en ze in je account activeert, zal Binance de Binance munten gebruiken voor transacties. Dit gebeurt geheel automatisch. Het kortingspercentage voor het eerste jaar is 50%, maar wordt na elk jaar gehalveerd.

Wat maakt de Binance Coin (BNB) uniek?

Wat de Binance munt uniek maakt is dat hij elk kwartaal schaarser wordt, Dit omdat het aantal Binance Coins in omloop elk kwartaal vermindert. Binance voert namelijk elk kwartaal een zogeheten "token burn" uit. Binance neemt dan 20% van alle betaalde transactiekosten van dat kwartaal, kopen dan de BNB-tokens terug en "verbranden" deze. Zo haalt de crypto-exchange Binance Coins uit de circulatie.

Dit zal de crypto-exchange blijven doen totdat de helft van de tokenvoorraad die tijdens de ICO verkocht werden, uit de circulatie zijn gehaald. In totaal gaat het om 100 miljoen BNB die vernietigd gaan worden. Door dit te doen, creëren ze schaarste. Als er genoeg vraag is naar BNB-tokens, zal de prijs hierdoor stijgen en worden de coins steeds waardevoller.

 

 

 

  • Hits: 12036