Skip to main content

Bitvavo in afrondingsfase van de onderhandelingen met Digital Currency Group

Bitvavo tekst op telefoon met op de achtergrond een grafiek 

De Amsterdamse crypto exchange Bitvavo heeft laten weten goede vorderingen te maken in de onderhandelingen met Digital Currency Group (DCG). Dit staat in een verklaring die door het bedrijf naar buiten is gebracht. Bitvavo is in onderhandeling met DCG i.v.m. een uitstaande schuld van het failliete Genesis, een dochterbedrijf van DCG, aan Bitvavo. Het gaat daarbij om een bedrag van 280 miljoen euro, dat Bitvavo had uitgeleend aan Genesis.

Op 6 januari is een tweede hoorzitting geweest in deze zaak, waarin, volgens Bitvavo, een “tevredenstellend principeakkoord” is bereikt. Bitvavo zegt hier in haar verklaring het volgende over:

“We zijn blij te kunnen melden dat partijen gisteravond (6 februari) in een tweede hoorzitting een tevredenstellend principeakkoord hebben voorgesteld dat is opgetekend in een “terms sheet” welke later vandaag of morgen gepubliceerd zal worden.

In de komende weken volgt de verdere uitwerking, ondertekening en afhandeling binnen de Chapter 11 procedure. Met dit voorgestelde principe akkoord wordt een periode van intensieve onderhandelingen afgesloten en gaat het proces een nieuwe fase in waarin details verder worden uitgewerkt. Deze manier van werken versnelt het proces van terugbetaling enorm.”

Terugbetaling van 80 tot 100 procent

Al eerder was er een voorstel over de terugbetaling van ongeveer 70% van de schuld. Bitvavo nam hier echter geen genoegen mee  en lijkt nu voor elkaar te hebben dat 80 tot 100 procent van de schuld wordt terugbetaald. Het bedrag zal worden terugbetaald in digitale valuta, contanten en preferente aandelen DCG.

Het bereikte principe akkoord is nog niet geformaliseerd, maar wordt volgens Bitvavo wel gedragen door de grote meerderheid van de schuldeisers en door DCG en Genesis. De kans is dus groot dat dit akkoord, met eventueel nog wat kleine aanpassingen, doorgang zal vinden. Dat zou goed nieuws zijn voor Nederlands grootste crypto exchange, aangezien ze daarmee een vervelend hoofdstuk kunnen afsluiten, zonder al te veel schade te hebben geleden.

Bitvavo heeft direct, vanaf het ontstaan van de betalingsproblemen bij Genesis, duidelijk gemaakt dat deze zaak geen invloed zou hebben op de klanten van het populaire cryptoplatform. Ook in het geval dat niets van de 280 miljoen euro zou terugkomen, zou Bitvavo de volledige schuld op zich nemen en zou daarmee niet in financiële problemen zijn gekomen. De klanttegoeden zijn dus nooit in gevaar geweest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram