Skip to main content

Bitvavo voegt Rocket Pool (RPL) toe aan platform en stopt de handel in Aion (AION)

Bitvavo app op mobiele telefoon 

Nederlands grootste crypto-platform Bitvavo doet z’n best om het crypto aanbod interessant en actueel te houden. Daartoe voegen ze regelmatig nieuwe interessante cryptovaluta toe en verwijderen de tokens die om een of andere reden niet meer aan de eisen voldoen. Vandaag maakte Bitvavo bekend weer een nieuwe cryptovaluta te  hebben toegevoegd na vorige week een andere te hebben verwijderd.

Vanaf gisteren (21-02-20230 is Rocket Pool (RPL) beschikbaar op het Bitvavo platform.

RPL is een ERC-20-token op Ethereum. Rocket Pool is een gedecentraliseerde Ethereum stakingspool.

Rocket Pool biedt in wezen iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan ETH2-staking, ongeacht de inleg of niveau van technologische kennis. Het uitgangspunt is om betrouwbare staking van ETH mogelijk te maken op een netwerk van gedecentraliseerde autonome knooppunten die worden ondersteund door RPL-onderpand.

Rocket Pool zet zichzelf in de markt als een aanvulling op aanbieders van staking-services. Deze providers kunnen ervoor kiezen om het rendement te maximaliseren door lid te worden van Rocket Pool en een node te runnen, waarvoor ze in ruil daarvoor beloningen in ETH en RPL ontvangen. Zelfs grote spelers  kunnen Rocket Pool gebruiken door knooppunten te creëren die elk 16 ETH inzetten. Dit gebeurd m.b.v. de gestakede ETH-wrapper rETH van Rocket Pool.

Geïnteresseerd in het handelen in Rocket Pool (RPL), maar nog geen Bitvavo account? Open dan hier eenvoudig een rekening.

 

Bitvavo stopt de handel in Aion (AION) op 24 februari 2023

Waarom wordt de handel in AION gestopt? Bitvavo zegt daarover het volgende:


"Wanneer we de handel met een digitale valuta stopzetten op ons platform, wordt rekening gehouden met een bepaalde zaken. Zoals bijvoorbeeld de onderliggende waarde van de digitale valuta, de interesse binnen ons klantenbestand en de liquiditeit van de markt. Bitvavo heeft geconcludeerd dat dit voor Aion (AION) momenteel onvoldoende is."

De volgende tijdslijnen worden daarbij gehanteerd:

  • Stortingen zijn beschikbaar tot 22 februari om 16.00 uur
  • Opnames zijn beschikbaar tot 24 februari om 15.00 uur
  • Bitvavo stop de handel in AION per 24 februari om 16:00 uur

Mocht je nog een Aion (AION) saldo hebben nadat de handel is stopgezet, dan faciliteert Bitvavo een conversie voorje. Wat betekent dit?

  • Je saldo wordt verkocht op een externe markt voor een gemiddelde marktprijs, in de  dagen nadat de handel is gestopt.
  • Op 27 februari 2023, om 12:00 CET zal Bitvavo het resultaat van deze conversie bijschrijven op je Bitvavo account.

Let op: alle openstaande orders worden geannuleerd zodra de handel is gestopt.

Mocht je vragen hebben over het stoppen van de handel in AION? Neem dan contact op met het Bitvavo support team via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram