Skip to main content

Arbitrum (ARB) vanaf vandaag beschikbaar bij Bitvavo

Arbitrum listing op Bitvavo platform 

Zoals we al eerder opmerkten op deze website, zit crypto-exchange Bitvavo bovenop de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ook nu blijkt dat weer met de listing van de nieuwste Ethereum layer-two scaling oplossing: Arbitrum (ARB).

Dit nieuwe token is nog maar net vrij verhandelbaar voor het grote publiek en vanaf vandaag dus ook beschikbaar op het Bitvavo handelsplatform. Klanten van Bitvavo kunnen daarmee profiteren van mogelijke toekomstige koerswinst, mocht de scaling oplossing van Arbitrum een succes worden.

In de maand April ondersteunt Bitvavo aankoop, verkoop en opnames voor Arbitrum, Later zal ook het storten van Arbitrum op een Bitvavo wallet worden toegevoegd.

Geïnteresseerd in het handelen in Arbitrum of een van de vele andere cryptovaluta op het Bitvavo platform? Open dan nu een account en verhandel de eerste 1000 euro aan cryptovaluta gratis.

Wat is Arbitrum?

Arbitrum is een Ethereum layer two (L2) scaling oplossing. Het doel van Arbitrum is het verbeteren van de snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie op Ethereum. Daarvoor maakt het gebruik van zogenaamde “optimistische rollups”. Arbitrum profiteert van de veiligheid en compatibiliteit van Ethereum. Een voordeel dat Arbitrum biedt is de grotere doorvoer capaciteit en lagere kosten in vergelijking met Ethereum. Dat is mogelijk het grootste deel van de reken- en opslagbelasting off-chain te verplaatsen.

Het native token van Arbitrum heet ARB en wordt gebruikt voor het bestuur. Offchain Labs, de ontwikkelaars achter Arbitrum, kondigde de verschuiving aan naar een gedecentraliseerde autonome organisatiestructuur (DAO) - de Arbitrum DAO.

Arbitrum heeft ambitieuze plannen voor 2023, waaronder:

  • De lancering van zijn eigen layer-drie oplossing genaamd Orbit.
  • Ontwikkelaars in staat stellen om programma's te implementeren die zijn geschreven in populaire programmeertalen.
  • Uitbreiding van het aantal validators met meer onafhankelijke institutionele validators.
  • Verplaatsing van zijn protocol naar laag twee met Arbitrum One.

Op 16 maart 2023 werd de langverwachte airdrop van ARB aangekondigd. Deze vondt plaats op 23 maart 2023. Het token werd gedropt aan vroege gebruikers en DAO's die bouwen op Arbitrum, waarbij 12,75% van de totale voorraad werd verdeeld. Ontvangers werden beloond op basis van een puntensysteem afhankelijk van hun interactie met het Arbitrum netwerk, 

Wie zijn de oprichters van Arbitrum?

Arbitrum wordt ontwikkeld door Offchain Labs, een ontwikkelingsbedrijf gevestigd in New York. De oprichters zijn Ed Felten, Steven Goldfeder en Harry Kalodner. Zij zijn voormalige onderzoekers van Princeton University en hebben jarenlange ervaring in computerwetenschap, cryptografie en blockchain.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Arbitrum?

Arbitrum  onderscheid zich van andere schaaloplossingen voor Ethereum door het gebruik van optimistic rollups. Dat biedt verschillende voordelen zoals:

Schaalbaarheid: Arbitrum kan duizenden transacties per seconde aan met lage kosten en met behoud van de veiligheidsgaranties van Ethereum.

Compatibiliteit: Iedere bestaande Ethereum DApp kan draaien op Arbitrum zonder codewijzigingen.

Flexibiliteit: Arbitrum faciliteert ontwikkelaars om programma’s te schrijven in populaire programmeertalen zoals Rust, C++, en te implementeren met behulp van Stylus.

Decentralisatie: Arbitrum gebruikt het een gedecentraliseerd netwerk van validators die ARB-tokens staken en vergoedingen verdienen voor het beveiligen van het netwerk.

Toonaangevend Layer-2 ecosysteem

Arbitrum is een van de toonaangevende schaaloplossingen voor Ethereum doordat het een levendig ecosysteem van DApps, wallets, tools en partners heeft.

De groei van het Arbitrum-ecosysteem kan men bepalen aan de hand van de totale vergrendelde waarde (TVL). De TVL van Arbitrum bereikte een piek van $3,2 miljard in november 2021 en staat momenteel op ongeveer $1,85 miljard. Daarmee heeft het de hoogste TVL van alle andere Layer 2-ecosystemen.

Geïnteresseerd in het handelen in Arbitrum of een van de vele andere cryptovaluta op het Bitvavo platform? Open dan nu een account en verhandel de eerste 1000 euro aan cryptovaluta gratis.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram