Skip to main content

Bitvavo stelt 6 nieuwe assets beschikbaar voor Staking

Bitvavo app op mobiele telefoon

Bij Bitvavo behoort crypto staking al een tijdje tot de mogelijkheden. Vanaf 18 april biedt de bekende Nederlandse crypto-exchange ook de mogelijkheid van staking aan voor LUNA, NEAR, KMD, LTO, GRT en KSM. Hierdoor kun je rewards verdienen op assets die je bij Bitvavo in portefeuille hebt en die voorheen inactief waren.

Staking rewards worden bijgewerkt

Naast de nieuwe assets die beschikbaar zijn voor staking, werkt Bitvavo ook z’n bestaande Staking rewards bij zodat ze in lijn zijn met de protocol beloningen en de huidige markt. Dit is onderdeel van een volledige herziening van de Staking service zodat het platform “marktconforme en eerlijke rewards” aan kan bieden. Als gevolg hiervan biedt Bitvavo geen Staking rewards meer aan voor DAI, LINK, LTC en USDT. De nieuwe reward tarieven gaan in op 18 april.

Beschikbare assets om rewards mee te verdienen

Vanaf 18 april zijn de volgende assets beschikbaar om rewards mee te verdienen. Het percentage, op jaarbasis, staat er achter.

Cardano (ADA) ~ 3,50%
ARK (ARK) ~ 1,07%
Cosmos (ATOM) ~ 8,00%
Bitcoin Cash (BCH) ~ 1,02%
Bitcoin (BTC) ~ 0.77%
Ethereum (ETH) ~ 1.01%
The Graph (GRT) ~ 3,00%
ICON (ICX) ~ 3,00%
Komodo (KMD) ~ 2,00%
Kusama (KSM) ~ 7,00%
LTO Network (LTO) ~ 5,00%
Luna Classic (LUNA) ~ 2,00%
Luna (LUNA2) ~ 2,00%
NEAR Protocol (NEAR) ~ 5,00%
NEO (NEO) ~ 0.52%
Ontology (ONT) ~ 0.51%
Solana (SOL) ~ 4.0%
Tezos (XTZ) ~ 2,50%
Tron (TRX) ~ 1,03%
USD Coin (USDC) ~ 1,75%
VeChain (VET) ~ 0.49%
Waves (WAVES) ~ 5.5%

Flexibele Staking service

De Staking service van Bitvavo is flexibel. Dit betekent dat er niet wordt gewerkt met een lock-up periode. De betreffende crypto staat dus niet vast en Je kunt je gestakete assets altijd verhandelen of opnemen naar je eigen wallet

Over staking

Over staking zegt Bitvavo het volgende:

On-Chain Staking
Met Staking kun je geld verdienen zonder dat je je assets verkoopt. Wanneer je assets staket, zet je ze in om het blockchain-netwerk veilig te houden, in ruil hiervoor ontvang je rewards.

Off-Chain Staking (lenen)
Wanneer je Staking inschakelt, stem je ermee in om al je huidige en toekomstige ondersteunde Off-Chain Staking assets, zoals BTC en USDC, uit te lenen aan Bitvavo Custody BV, een bedrijf van Bitvavo Group. Je stemt er ook mee in dat Bitvavo Custody al deze ondersteunde assets uitleent aan externe lending partners. Deze lending partners voeren verschillende activiteiten uit om rewards te verdienen met het geleende geld. De inkomsten worden gedeeld met Bitvavo Custody. Bitvavo Custody keert vervolgens een deel van deze inkomsten aan jou uit, als beloning voor het uitlenen van je assets.

Bitvavo Custody selecteert alle lending partners zorgvuldig. Desondanks kan het voorkomen dat een lending partner in gebreke blijft en de uitgeleende assets niet terug kan geven. Dit kan leiden tot een geheel of gedeeltelijk verlies.

Hiermee geeft Bitvavo duidelijk aan dat staking niet alleen rewards kan opleveren, maar ook risico's met zich mee brengt. Dat is iets wat beleggers altijd goed moeten beseffen voordat ze tot staking overgaan. Meer weten over staking? Lees dan ons artikel: Wat is crypto staking? En hoe en waar kan je crypto staken?

Meer weten over Bitvavo? Lees dan onze uitgebreide Bitvavo review.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram