Skip to main content

Bitvavo list de nieuwe layer 1 blockchain SUI op z’n handelsplatform

SUI logo met blokken op achtergrond

Iedereen die de cryptomarkt op de voet volgt zal de airdrop gisteren van het nieuwe token SUI niet zijn ontgaan. De succesvolle lancering van dit lang verwachtte token heeft al direct veel stof doen opwaaien toen Justin Sun in conflict kwam met CZ van Binance over deelname aan de airdrop op Binance met een grote som geld. CZ wees hem er fijntjes op dat de airdrop bedoeld was voor particuliere beleggers en niet voor walvissen.

De handel in SUI is pas gisteren gestart en vandaag maakte Bitvavo bekend dat er, per direct, op hun platform in SUI kan worden gehandeld. Het aantal cryptovaluta waarin men kan handelen bij Bitvavo wordt steeds verder uitgebreid en omvat inmiddels 188 tokens.

In de afgelopen twee weken werden al Optimism (OP), dYdX (DYDX), Alchemy Pay (ACH) en Dusk Network (DUSK) toegevoegd aan het Bitvavo handelsplatform en vandaag kwam daar dus SUI bij.

Wat is Sui (SUI)?

Sui is een eerste in zijn soort Layer 1 blockchain en een slim contractplatform dat van onderaf is ontworpen om eigendom van digitale activa snel, privé, veilig en voor iedereen toegankelijk te maken. Het model is gebaseerd op de Move-programmeertaal en maakt parallelle uitvoering, sub-second finaliteit en rijke on-chain assets mogelijk. Sui ondersteunt een breed scala aan toepassingen met een ongeëvenaarde snelheid tegen lage kosten. Sui is een stapsgewijze vooruitgang in blockchain en een platform waarop makers en ontwikkelaars geweldige, gebruiksvriendelijke ervaringen kunnen bouwen.

De ontwikkelaars van Sui zijn voormalige leidinggevenden/hoofdarchitecten van Meta's Novi Research (het team dat verantwoordelijk is voor de Diem-blockchain en de programmeertaal Move): Evan Cheng; Adeniyi Abiodun; Sam Zwartschaar; George Danezis; Kostas Chalkias.

Er wordt veel van deze nieuwe Layer one blockchain verwacht en de belangstelling voor de airdrop was dan ook groot. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Bitvavo niet wilde wachten met de listing van SUI op haar handelsplatform en beleggers zo snel mogelijk toegang wilde geven tot deze nieuwe innovatieve crypto.

Geïnteresseerd in SUI kopen of in het handelen in SUI? Open dan eenvoudig een rekening bij Bitvavo en verhandel de eerste 1000 euro aan cryptovaluta geheel gratis.

SUI koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram