Skip to main content

Bitvavo voegt 4 nieuwe crypto tokens toe aan z'n handelsplatform

Bitvavo app op mobiele telefoon

Vorige week was er weer nieuws over Bitvavo, de grootste crypto-exchange van ons land. Ze maakten bekend dat ze wederom een aantal nieuwe crypto-munten toevoegen aan hun toch al indrukwekkende assortiment. Het totaal aantal digitale assets dat kan worden verhandeld op het Bitvavo platform komt daarmee op 192.

Nieuwe Crypto assets

De volgende cryptovaluta zijn er vorige week bijgekomen: 

Moonbeam (GLMR)

Moonbeam (Glimmer, GLMR) is een Ethereum-compatibele slimme contractparachain op Polkadot. Moonbeam maakt het gemakkelijk om populaire Ethereum-ontwikkelaarstools te gebruiken om Solidity-projecten te bouwen of opnieuw te implementeren in een op Substrate gebaseerde omgeving.

Moonbeam is veel meer dan alleen een EVM-implementatie: het is een zeer gespecialiseerde parachain die de Web3 RPC, accounts, sleutels, abonnementen, logboeken en meer van Ethereum weerspiegelt. Het Moonbeam-platform breidt de basis Ethereum-functieset uit met extra functies zoals on-chain governance, staking en cross-chain integraties.

Moonbeam biedt integratie en connectiviteit tussen Polkadot Parachains en via bruggen met andere ketens zoals Ethereum en Bitcoin. Moonbeam is in 2019 opgericht door Derek Yoo van Pure Stake.

GLMR koers grafiek 

Moonriver (MOVR)

Moonriver is een Ethereum-compatibele, smart-contract parachain op Kusama. Het is bedoeld als een begeleidend netwerk voor Moonbeam, waar het een permanent gestimuleerd test-netwerk zal bieden. De nieuwe code wordt eerst naar Moonriver verzonden, waar deze onder reële economische omstandigheden kan worden getest en geverifieerd. Eenmaal bewezen, wordt dezelfde code verzonden naar Moonbeam op Polkadot.

Het doet dit door een volledige EVM-implementatie te bieden, een Web3-compatibele API en bruggen die Moonriver verbinden met bestaande Ethereum-netwerken.

Hierdoor kunnen ontwikkelaars bestaande Solidity slimme contracten en DApp-frontends met minimale wijzigingen implementeren in Moonriver.

MOVR koers grafiek 

Harmony (ONE)

Harmony is een blockchain-platform dat is ontworpen om het maken en gebruiken van gedecentraliseerde applicaties (DApps) te vergemakkelijken. Het netwerk heeft tot doel de manier waarop gedecentraliseerde applicaties werken te innoveren door zich te concentreren op random state sharding, waarmee blokken in seconden kunnen worden gemaakt.

ONE koers grafiek 

Syscoin (SYS)

Syscoin is een slim contractplatform dat een geavanceerd Web 3.0-ecosysteem ondersteunt met ultralage kosten, gedecentraliseerde Layer-1-beveiliging en Layer-2-schaalbaarheid die schaalvoordelen bieden via Rollups. Syscoin is ontworpen om de toekomst van slimme contracten binnen Metaverse, IoT, Smart Cities en toekomstige interplanetaire economieën te ondersteunen. De roadmap van Syscoin omvat de implementatie van ZK-Rollups, Optimistic Rollups, Validium en DAOSYS, een nieuw soort DAO dat tot doel heeft om alle deelnemers te voorzien van governance-vrij treasury management en zelf-soevereiniteit.

SYS koers grafiek 

Solana (SOL) deposits geopend

Verder maakte Bitvavo bekend dat het nu ook mogelijk is om Solana’s native token SOL rechtstreeks te storten bij Bitvavo

Voor een compleet overzicht van alle digitale assets en mogelijkheden tot storten en opnemen zie: status.bitvavo.com/nl

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram