Bitvavo verwelkomt klanten van Litebit

Bitvavo app op mobiele telefoon 

De Nederlandse crypto-exchange Bitvavo verwelkomt in een blogpost op hun website klanten die overstappen van crypto-broker Litebit, die vandaag heeft aangekondigd te gaan stoppen.

Litebit, een concurrent van Bitvavo, maakte vandaag bekend dat ze alle activiteiten zullen staken als gevolg van marktontwikkelingen. Ze kondigden ook aan dat ze voor hun klanten een regeling hebben getroffen met Bitvavo, zodat ze moeiteloos met hun cryptobezit over kunnen stappen naar de Amsterdamse crypto-exchange.

De overgang van LiteBit klanten naar Bitvavo is reeds voorgelegd aan de relevante toezichthouders en zal in de aankomende tijd nog beoordeeld worden door de ACM. Hierna zullen klanten actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het (mogelijke) proces van overstappen.

Arthur van Lier, COO van LiteBit, licht toe:

“Na zorgvuldig beraad en het afwegen van alle opties heeft LiteBit besloten om haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde crypto exchange van Nederland. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.”

Overstap naar Bitvavo is reeds voorbereid

Volgens het persbericht van Bitvavo zijn de processen voor een soepele overstap van klanten van Litebit naar Bitvavo, in samenwerking met Litebit, reeds voorbereid. Het is nu alleen nog wachten op goedkeuring van de toezichthouder ACM. Wanneer deze goedkeuring binnen is, zullen Litebit klanten informatie ontvangen over hoe zij hun digitale assets en tegoeden eenvoudig kunnen overzetten naar Bitvavo.

Geen overname

Bitvavo benadrukt dat het hier geen overname van Litebit betreft. Klanten van LiteBit krijgen, na goedkeuring van de ACM, de optie om hun digitale assets en tegoeden op een eenvoudige manier over te zetten naar Bitvavo, zodat zij hun digitale assets niet hoeven te verkopen.

Bitvavo geeft verder aan dat ze hoopt zoveel mogelijk nieuwe klanten te kunnen verwelkomen. Ze zien het als een mooie aanvulling op de inmiddels meer dan een miljoen gebruikers en continue stroom nieuwe klanten op het crypto-handelsplatform.

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo:

“Het verwelkomen van de LiteBit klanten past in de groeistrategie van Bitvavo, zoals we in het verleden ook klanten van Bitzeb en Bitqist hebben mogen verwelkomen, op onze route naar Europees marktleiderschap.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram