Skip to main content

Handel in Pepe nu ook mogelijk bij Bitvavo

Pepe the Frog

Deze week heeft de grootste Nederlandse crypto-exchange, Bitvavo, de geruchtmakende meme-coin Pepe (PEPE) opgenomen op haar handelsplatform. Vanaf dinsdag 23 mei is het mogelijk om in je Bitvavo account Pepe te kopen, verkopen, opnemen en storten.

De laatste tijd voegt Bitvavo regelmatig nieuwe cryptovaluta toe aan haar handelsplatform om up to date te blijven met een aanbod van de meest actuele en populaire crypto-coins van dit moment en zo de gebruiker de beste ervaring en handelsmogelijkheden te bieden. Recent nog werd Sui (SUI) toegevoegd en daarvoor Moonbeam (GLMR), Moonriver (MOVR), Harmony (ONE) en Syscoin (SYS).

Wat is Pepe (PEPE)?

Pepe the Frog zegt:
Pepe the Frog

Pepe is een memecoin die gemaakt is als eerbetoon aan de bekende internetmeme van Pepe the Frog, gemaakt door Matt Furie. Het project heeft tot doel te profiteren van de populariteit van meme-munten, zoals Shiba Inu en Dogecoin, en streeft ernaar zichzelf te vestigen als een van de beste en populairste op meme gebaseerde cryptocurrencies.

Pepe is een deflatoire coin gelanceerd op de Ethereum blockchain. Het hanteert een herverdelingssysteem wat een uniek aspect is van PEPE, omdat het langdurige stakers beloont en gebruikers stimuleert om het token voor langere tijd vast te houden. Hiermee wil het project de beloning voor het vasthouden van het token bevorderen en de kansen op succes op de lange termijn vergroten.

Dit herverdelingssysteem is gebaseerd op het regelmatig verbranden (vernietigen) van PEPE tokens waardoor de overgebleven tokens schaarser en daardoor wellicht meer waard worden. Daarnaast worden er door Pepe geen transactiekosten opgelegd aan gebruikers. Dit is ook een maatregel om het gebruik en de populariteit ervan te bevorderen.

Vanaf de introductie eind april tot mei 2023 zorgde de explosieve stijging van PEPE ervoor dat de marktkapitalisatie op een gegeven moment een hoogtepunt bereikte van $ 1,6 miljard. Dat zorgde ervoor dat veel vroege investeerders op slag miljonair werden. Hierdoor en door de uitgebreide aandacht voor de nieuwe coin in de media werd een sterke gemeenschap van gelijkgestemde volgers aangetrokken. Het heeft geleid tot wat sommigen een "memecoin-seizoen" noemen, waardoor andere memecoins - sommige binnen enkele uren gelanceerd - op spectaculaire wijze de lucht in schoten.

Inmiddels is de PEPE koers weer flink ingezakt en het valt nog te bezien of Pepe ooit nog nieuwe hoogtepunten kan bereiken.

PEPE koers grafiek
PEPE koers grafiek, bron: Coinmarketcap.com

 

Risico waarschuwing Bitvavo

Bij de aankondiging van de opname van PEPE op haar handelsplatform vond Bitvavo het nodig om potentiële investeerders uitgebreid te waarschuwen voor de risico’s die een belegging in memecoins zoals Pepe met zich meebrengt. Ze zeiden daarover o.a. het volgende:

“Het is belangrijk op te merken dat memecoins, inclusief Pepe (PEPE), in het verleden extreme volatiliteit hebben vertoond. Prijzen kunnen snel fluctueren, soms gedreven door speculatieve handel in plaats van onderliggende token functionaliteit of fundamentele waarde. Deze volatiliteit kan weliswaar winstkansen bieden, maar houdt ook een aanzienlijk risico in. Bovendien kunnen aanzienlijke hoeveelheden van het aanbod in een vroeg stadium zijn gekocht door enkele insiders. Het advies is dan ook om voorzichtig te zijn en je risicotolerantie grondig te overwegen alvorens te handelen of te investeren in Pepe (PEPE) of een andere memecoins.”

Niet voor iedereen

We kunnen dus concluderen dat Pepe een interessante en populaire toevoeging is aan het crypto-aanbod bij Bitvavo, maar dat het niet voor iedereen is. Investeerders moeten zich goed bewust zijn van de specifieke risico’s die aan meme-coins zoals Pepe kleven. Investeer dus verstandig en lees je eerst goed in.

Geïnteresseerd in het handelen in Pepe (PEPE) of in een van de 190 andere cryptomunten die beschikbaar zijn bij Bitvavo? Open dan nu eenvoudig een rekening en verhandel de eerste 1000 euro aan crypto gratis.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram