Skip to main content

Bitvavo noteert cryptomunt Floki (FLOKI) op handelsplatform

Floki logo op mobiele telefoon in Bitvavo app 

Goed bezig, die mensen bij Bitvavo! Gisteren maakten ze bekend dat ze opnieuw een nieuwe cryptomunt toevoegen aan hun handelsplatform. Dit keer gaat het om meme-coin Floki Inu (FLOKI). Eerder deze week voegde Bitvavo ook al een meme-munt (PEPE) toe en nu dus FLOKI. Bij Bitvavo zijn ze de laatste maanden flink bezig om hun crypto-aanbod uit te breiden en ze hebben de afgelopen periode dan ook al heel wat nieuwe coins aan hun assortiment toegevoegd. Bitvavo klanten kunnen inmiddels in 191 cryptovaluta handelen.

Meme-coins zijn echter altijd een beetje controversieel omdat er vaak veel hype omheen hangt en de koers veelal een speelbal is van speculatie. Een echte use-case ontbreekt vaak bij deze munten en dat maakt ze over het algemeen extra risicovol. Bitvavo waarschuwt hier ook uitgebreid voor in z’n persberichten m.b.t. de notering van zowel Pepe als Floki.

Wat is Floki?

Floki (FLOKI) is het utility-token van het Floki-ecosysteem. Het is een cryptocurrency die is ontstaan door fans en leden van de Shiba Inu (SHIB)-gemeenschap en is geïnspireerd door (en vernoemd naar) de hond van Elon Musk.

Floki Inu ontwikkelt vier nutsprojecten:

Een NFT gaming metaverse genaamd Valhalla

Een reeks gedecentraliseerde financiële producten gelanceerd onder de paraplu "FlokiFi".

Een NFT- en merchandise-marktplaats genaamd FlokiPlaces

Een inhouds- en onderwijsplatform genaamd University of Floki

Floki gemeenschap en games

Leden van de Floki gemeenschap noemt zichzelf de "Floki Vikings" ter ere van Floki (Musk's hond) die is vernoemd naar een Viking-personage. Floki wordt soms ook wel "Floki Inu" genoemd.

Floki werkt samen met toonaangevende cryptoprojecten, waaronder Chainlink, Trader Joe en ApeSwap voor zijn FlokiFi Locker digital asset locker-protocol.

Floki wil zich onderscheiden van andere meme-munten door de memes te combineren met nuttige toepassingen. Op de lange termijn wil het Floki team een autonoom en gedecentraliseerd ecosysteem creëren, inclusief strategische partnerschappen, het bouwen van hulpprogramma's op het token zelf en het ontwikkelen van use cases voor het merk Floki door middel van NFT's, games en gedecentraliseerde financiële functies.

Het belangrijkste product is de NFT-gaming-metaverse genaamd Valhalla. Het Floki team wil graag dat het een game-to-earn gaming-metaverse wordt, waar je beloningen kunt verdienen voor het vechten en handelen of vasthouden aan activa die je in de metaverse hebt verkregen. Met Valhalla probeert Floki Inu games als Axie Infinity (AXS) te volgen die het spelen en verdienen op de blockchain populair maakten door middel van games.

FLOKI koers grafiek
FLOKI koers grafiek

 

Handelen in FLOKI

Ben je geïnteresseerd geraakt in Floki en wil je er graag in handelen? Open dan eenvoudig een gratis account bij Bitvavo en handel de eerste 1000 euro aan cryptovaluta geheel gratis.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram