Skip to main content

Bitvavo reageert op vertrek van Binance uit Nederland

Bitvavo app op mobiele telefoon 

Binance stopt er mee in Nederland, maar gelukkig biedt de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo, Binance klanten een makkelijke overstap service.

Gisteren kondigde Binance aan dat het de Nederlandse markt gaat verlaten omdat ze niet de benodigde goedkeuring kregen van De Nederlandsche bank om hier in ons land te ondernemen. Met onmiddellijke ingang worden er geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer geregistreerd en bestaande klanten kunnen nog handelen tot 17 juli, waarna ze alleen nog maar tegoeden op kunnen nemen.

Eenvoudige overstapservice van Binance naar Bitvavo

Bitvavo kondigde, kort na het nieuws over het verlaten van Binance van ons land, een eenvoudige overstapservice aan voor Binance klanten. Ze hebben direct een pagina op hun website hieraan gewijd en geven aan dat het Bitvavo support team klaar staat om gedupeerde Binance klanten te helpen met de overstap.

Wil je overstappen en heb je nog geen Bitvavo account? Dan kan je er hier eenvoudig een aanmaken en profiteren van een interessante welkomstaanbieding

Bitvavo is een Nederlandse crypto-exchange die is opgericht in 2018. Ze zijn inmiddels de grootste en meest bekende crypto-aanbieder van ons land en hebben de ambitie om ook de grootste van Europa te worden. Inmiddels zijn ze al actief in 27 Europese landen en hebben een maandelijkse handelsvolume van meer dan 10 miljard euro afkomstig van meer dan 1 miljoen klanten. Bitvavo heeft de laagste handelskosten van ons land en is daarmee een uitstekend alternatief voor Binance.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een bekende crypto aanbieder er mee stopt in ons land. Vorige maand maakte cryptobroker Litebit bekend haar activiteiten in het geheel te staken. Litebit raadde klanten toen aan over te stappen naar Bitvavo en maakte deze overstap extra makkelijk door afspraken hierover te maken met de Amsterdamse crypto-exchange.

Reactie Bitvavo op het nieuws over Binance

Bitvavo gaf in een persbericht de volgende reactie op het stoppen van crypto-exchange Binance in ons land:

We zijn voorstanders van een level playing field voor alle virtual asset service providers (VASPs). Anderzijds snappen we dat het voor Nederlandse gebruikers van Binance onrechtvaardig kan voelen dat Binance hun diensten niet mag aanbieden, met alle operationele gevolgen van dien.

Als geregistreerde crypto exchange en marktleider in Nederland verwelkomen we Nederlandse Binance klanten en faciliteren we een veilige en gemakkelijke overdracht van Binance naar Bitvavo.

Heb je vragen over een overstap naar Bitvavo? Ons support team staat volledig ter beschikking om je te helpen met overstappen.”

Binance heeft het moeilijk in Europa

Dat Binance zich nu terugtrekt uit Europa is geen op zichzelf staand voorval. Het is namelijk al het tweede land binnen één week waarin het mis gaat voor Binance. In Cyprus is namelijk iets soortgelijks aan de hand. Ook hier moet Binance vertrekken omdat ze geen toestemming krijgen van de autoriteiten vanwege het niet voldoen aan de door hen gestelde eisen.

Ook in  de Verenigde Staten heeft Binance het moeilijk. Daar is Binance.us recent aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), o.a. vanwege het niet hebben van de juiste vergunningen.

Bitvavo voldoet aan de Nederlandse en Europese regels

Bitvavo heeft op het gebied van regelgeving gelukkig geen problemen. Het heeft de benodigde vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) en werkt nauw samen met deze toezichthouder om te blijven voldoen aan de regels.

Recent is in Europa nieuwe crypto-wetgeving aangenomen die bekend staat als de MiCa wetgeving. Bitvavo heeft al aangegeven dat haar uitgebreide compliance team druk bezig is met het implementeren daarvan en dat ze daar op tijd mee klaar zullen zijn voordat de wetgeving in 2025 ingaat.

Wil je ook gaan handelen bij deze leidende Nederlandse en Europese crypto-exchange? Open dan eenvoudig een account en maak gebruik van een interessante welkomstaanbieding.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram