Skip to main content

Bitvavo zeer succesvol in werven van Binance klanten

twee handen met telefoon met daarop Bitvavo logo 

De Nederlandse crypto-exchange Bitvavo heeft in een recent persbericht bekendgemaakt dat ze tot nu toe zeer succesvol is in het werven van Binance klanten.

Vorige week had het Amsterdamse handelsplatform al tienduizenden nieuwe klanten verwelkomd en er lijkt dus veel animo te zijn voor overstappen naar Bitvavo. Daarnaast zetten ook veel klanten met zowel een Bitvavo als een Binance account hun tegoeden over naar Bitvavo. Inmiddels heeft de Amsterdamse crypto-exchange al tientallen miljoenen aan digitale assets vanuit Binance binnengekregen en Bitvavo verwacht dat uiteindelijk op enkele honderden miljoenen zal uitkomen.

Bitvavo ziet het wisselen door klanten van handelsplatform passen in een bredere trend van consolidatie in de sector. Het overnemen van het klantenbestand van cryptobroker Litebit was daar een voorbeeld van. Als geregistreerde crypto-exchange en marktleider in de Benelux profiteert Bitvavo van deze ontwikkelingen in de markt.

Bitvavo ook in Europa steeds populairder

Ook in Europa lijkt Bitvavo steeds succesvoller te worden. De Amsterdamse crypto-exchange had al langer ambities om een belangrijke speler in Europa te worden, maar nu lijkt dat meer en meer van de grond te komen en dan ook nog volledig organisch. Bitvavo gaf in een recent bericht op haar blog aan dat ze, naast een sterke toestroom van Binance klanten uit ons land, ook een sterke instroom ziet van klanten van buiten Nederland. Klanten uit andere Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje, melden zich spontaan aan. Dit terwijl Bitvavo geen campagne voert in deze landen om Binance klanten te werven.

In diverse Europese landen heeft Bitvavo momenteel vergunningaanvragen lopen. Het afgelopen jaar werd een vergunning voor Italië reeds binnengesleept. Het Amsterdamse handelsplatform kijkt naar eigen zeggen uit naar het verkrijgen van toestemming voor andere markten.

Verder gaf Bitvavo aan dat ze, ondanks de grote instroom van nieuwe klanten, iedereen soepel kunnen onboarden binnen de reguliere periode. 

Sponsoring van het Brunel Solar Team

Bitvavo sponsort het Brunel Solar Team

Bitvavo gaf verder aan trots te zijn op de hernieuwde jaarlijkse sponsoring van de TU Delft en daarmee het Brunel Solar team. Zij doen op 22 oktober mee aan de World Solar Challenge in Australië, een spectaculaire race op zonne-energie.

“Dit jaar zet een groep studenten van de TU Delft een jaar lang alles opzij zet om met technologie en innovatie de wereld te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Dit sluit volledig aan bij onze filosofie; als snelgroeiend en ambitieus techbedrijf bouwend aan de toekomst van finance.”, aldus Bitvavo.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram