Skip to main content

Chiliz koers (CHZ)

Live Chiliz koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Chiliz koers (CHZ) weergegeven in euro. Wil je Chiliz kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Chiliz en hoe werkt het?

Cryptocurrencies van de eerste generatie, zoals Bitcoin en Ether, waren bedoeld om als algemene vervangers te dienen voor euro's, dollars en Britse ponden. Sindsdien heeft de blockchain wereld een explosie gezien van munten en tokens voor speciale doeleinden. Een goed voorbeeld hiervan is Chiliz en zijn CHZ token. In dit artikel lees je meer over wat Chiliz is, hoe het werkt en wat het zo bijzonder maakt.

Wat is Chiliz (CHZ)?

Socios is het bedrijf achter het Chiliz platform en het CHZ token. Socios is een volledig functioneel ecosysteem voor fan tokens. Via de website en mobiele apps kunnen gebruikers NFT's kopen, ze verdienen in wedstrijden, ze ruilen met andere gebruikers, en ze inwisselen voor team-branded voordelen en merchandise.

Het belangrijkste doel van het CHZ token is de Socios NFT marktplaats te ondersteunen. Maar CHZ is ook aantrekkelijk gebleken voor investeerders. CHZ's rol als de valuta van een groot en groeiend bedrijf schermt het af van een deel van de volatiliteit die de algemene cryptomarkt door elkaar schudt.

CHZ is een ERC-20 token dat draait op een Ethereum-gebaseerde Chiliz blockchain. Het token dient als valuta waarmee gebruikers NFT's kunnen kopen op Chiliz' Socios fan token marktplaats.

Chiliz (CHZ) staat momenteel op de 70e plaats met een marktkapitalisatie van €130.058.030/De koers van CHZ staat op €0,235591. Er zijn momenteel 5.954.921.248 CHZ in omloop en de maximale voorraad bedraagt 8.888.888.888 CHZ munten.

De geschiedenis van Chiliz

Chiliz werd in 2012 opgericht als onderdeel van de in Malta gevestigde Mediarex Group, een internationale sport- en entertainmentorganisatie. Het op blockchain gebaseerde Socios platform begon in 2018. Chiliz lanceerde het CHZ token in oktober 2018 en het token werd al snel genoteerd op cryptocurrency beurzen over de hele wereld.

Chiliz' eerste partner was Juventus, een voetbalclub uit Turijn, Italië. Het team hield in november 2019 haar Fan Token Offering en verkocht tegen het einde van de maand 1,3 miljoen tokens van de totale 20 miljoen tokens.

Eind 2019 lanceerde Chiliz de Socios applicatie en website. De ontwikkeling werd geholpen door een investering van $ 66 miljoen door Private Placement. Vandaag is de Socios app op het internet en op miljoenen mobiele toestellen in gebruik genomen. Behalve het hoofdkantoor in Malta heeft Chiliz kantoren in Frankrijk, Turkije, Spanje, Zuid-Korea, en Brazilië.

Het bedrijf blijft zich richten op het toevoegen van voetbal- en sport teams aan zijn lijst van partners. Daarnaast kijkt het bedrijf ernaar uit om nog meer sport- en entertainment tokens aan de Socios marktplaats toe te voegen. Het bedrijf heeft onlangs een uitbreiding naar de Amerikaanse sportmarkt aangekondigd.

Hoe het werkt

De fantokens die Socios te koop aanbiedt, zijn niet louter verzamelobjecten. Team-branded NFTs geven fans de mogelijkheid een nauwere band met teams te ontwikkelen en invloed te hebben op team beslissingen. Fans die tokens kopen kunnen zichzelf uiten door te stemmen in polls van teams die Socios partner zijn geworden.

Als je een team-branded NFT hebt voor een club die een poll houdt, krijg je een stem. Als je twee NFT's hebt, krijg je twee stemmen. Je invloed op de besluitvorming groeit naarmate je meer fan tokens van het team verwerft. Dat creëert een stimulans voor gebruikers om meer NFT's te kopen, te ruilen en te verwerven.

Naarmate fans meer NFT's met het merk van een team verwerven, krijgen ze meer voordelen en een nauwere band met het team. Teams en entertainers kunnen houders van tokens extra voordelen bieden, zoals premium plaatsen bij evenementen, live-streaming van meet-the-team-evenementen, merchandise met teambranding, gamificatieprogramma's en leaderboards.

NFTs worden uitgegeven door Socios partners in Fan Token Offerings. De tokens worden opgeslagen op de Socios Proof of Authority-side chain. Prijzen voor fan tokens stijgen en dalen volgens de populariteit van het team en de wetten van vraag en aanbod.

Wat maakt Chiliz uniek?

CHZ heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is het CHZ Token exclusief bedoeld voor Socios.com. Dit is een consumentgericht platform waar fans hun Fan Tokens kunnen gebruiken om deel te nemen aan polls en enquêtes en worden beloond voor actieve betrokkenheid. Daarnaast zijn alle CHZ Tokens verplicht om aan Fan Token Offerings (FTO) deel te nemen.

Bijzonder is ook dat het CHZ-token een hoge liquiditeit heeft en wordt ook verhandeld op enkele van de grootste en wereldwijd erkende exchanges, zoals Binance, Bitpanda, Paribu, Mercado en HBTC

 

  • Hits: 4145