Skip to main content

Cronos koers (CRO)

Live Cronos koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Cronos koers (CRO) weergegeven in euro. Wil je Cronos kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is Cronos (CRO)? Alles wat je moet weten over CRO Coin

Veel mensen raken bekend met Cronos van Crypto.com, een van de grootste gecentraliseerde exchanges ter wereld. Cronos bouwt momenteel aan hun infrastructuur en ecosysteem in een verbazingwekkend groeitempo. In dit artikel lees je meer over het ecosysteem van Cronos, wat het doet en wat Cronos zo uniek maakt.

Wat is Cronos (CRO)?

Cronos CRO is in de eerste plaats een Ethereum-gedreven blockchain netwerk, dat bedoeld is om de crypto adoptie uit te breiden door de manier waarop zijn gebruikers geld beheren te versnellen.

Cronos draait op een Proof of Authority (PoA) consensus algoritme en wordt aangedreven door Ethermint, een Proof of Stake chain die interoperabel is met Ethereum. Het wil het Chain DeFi ecosysteem massaal opschalen, door ontwikkelaars in staat te stellen snel apps & smart contracts van Ethereum en andere EVM-compatibele chains over te zetten.

CRO zal uiteindelijk op zijn eigen speciale blockchain leven, maar voorlopig is CRO een ERC20 token op de Ethereum Blockchain. Deze ERC20 token op de Ethereum blockchain, geeft de CRO gebruikers toegang tot talrijke gelaagde voordelen binnen het Crypto ecosysteem.

De geschiedenis van Cronos (CRO)

Crypto.com werd in 2016 opgericht in Hong Kong. Het biedt momenteel meer dan 250 cryptocurrencies aan meer dan 10 miljoen klanten wereldwijd.

De Crypto.com munt heeft zich op 23 februari 2021 omgedoopt tot Cronos (CRO) crypto. Momenteel staat de crypto op de 19e plaats volgens de market cap. De nieuwe naam geeft het gedecentraliseerde karakter van CRO goed weer en erkent de explosieve groei van het Cronos ecosysteem.

In eerste instantie was de voorraad 100 miljard CRO, maar de totale voorraad CRO tokens is inmiddels beperkt tot 30 miljard. Dit komt nadat 70 miljard CRO tokens verbrand werden, de grootste dergelijke verbranding in de geschiedenis van crypto.

Nog eens 10,4 miljard zijn vergrendeld in smart contracts en zullen maandelijks verbrand worden als ze ontgrendeld worden.

De voorraad CRO is als volgt verdeeld:

  • 20% is gereserveerd als kapitaal,
  • 20% is bestemd voor de langetermijnstimulansen van het netwerk,
  • 10% is voor de gemeenschapsontwikkeling,
  • 20% is voor subsidies aan ecosystemen,
  • 30% wordt vanaf 14 november 2018 over een periode van vijf jaar dagelijks vrijgegeven voor secundaire distributie en lanceringsstimulansen.

De huidige prijs van Cronos (CRO) bedraag €0,35 en met een marktkapitalisatie van €8,851218789 staat het op de 19e plek. Het maximaal te verhandelen aantal CRO tokens bedraagt 30.263.013.692 CRO, hiervan is 100% in omloop en zijn er 25.263.013.692 CRO te verhandelen.

Hoe het werkt

Cronos draait op het Proof-of-Authority (PoA) consensus algoritme. In dit consensus mechanisme krijgen validators beloningen voor elke node die aan de Crypto.org of Cronos chain wordt toegevoegd.

CRO bezitters kunnen hun munten staken op Crypto.com om te fungeren als validator en om vergoedingen te verdienen voor de verwerking van transacties op het netwerk. Door CRO te staken kunnen de gebruikers jaarlijks tot 12% rente verdienen.

Ook kunnen de CRO munten gebruikt worden om de transactiekosten te betalen op de Crypto.com Chain.

Wat maakt Cronos uniek

De Cronos chain en zijn token, CRO, bieden unieke oplossingen, waaronder: 

  • Onmiddellijke transacties en lagere kosten: CRO's voornaamste doel is een sneller betalingsnetwerk te ondersteunen door schaalvergrotende oplossingen in te voeren die toenemen naarmate de transactiebelasting toeneemt. In zijn definitieve vorm is Cronos Chain van plan ongeveer 50.000 transacties per seconde te ondersteunen - aanzienlijk meer transacties dan comfortabel mogelijk zijn op de blockchain van Bitcoin.
  • EVM-compatibel: Met Ethermint kan Cronos alle smart contracts, DAO's of DApps ondersteunen die op Ethereum worden gestaked.
  • Schaalbaar: TPS op Cronos is hoger dan die van Ethereum. Daarom is Cronos sneller & goedkoper om smart contracts op uit te voeren.

Interoperabel: IBC is een protocol dat interactie tussen blockchains mogelijk maakt en zal Cronos helpen om te interopereren en een brug te slaan naar de Crypto.org Chain, en andere chains die IBC ondersteunen, zoals Cosmos Hub.

 

  • Hits: 5018