Skip to main content

Binance

Let op: Binance heeft aangekondigd al haar activiteiten in Nederland te stoppen. Er worden geen nieuwe klanten meer aangenomen. Bestaande klanten en nieuw geïnteresseerden wordt aangeraden over te stappen / een account te openen bij de grootste crypto exchange van ons land: Bitvavo. Hoe dat in z'n werk gaat lees je HIER.

Binance review

Naarmate Bitcoin en cryptocurrencies populair werden, bleef het aantal cryptocurrency exchanges toenemen. Nu zijn er veel exchanges om uit te kiezen. Het is belangrijk om eerst te controleren of de crypto-exchange die u gaat gebruiken aan uw vereisten voldoet en of deze al dan niet de functies biedt die u van een crypto-exchange zou willen.

Een van de belangrijkste factoren die de betrouwbaarheid van een crypto-beurs bepalen, is de reputatie in de markt. Binance is een van de meest gerenommeerde cryptocurrency exchanges in de wereld. Binance is opgericht in augustus 2017.

In deze review bespreken we alles wat u moet weten over Binance!

Korte geschiedenis

Binance is opgericht door Changpeng Zhao, die eerder in de Blockchain- en crypto-industrie werkte. Het bedrijf is opgericht in China, maar moest later verhuizen vanwege beperkingen die de Chinese overheid oplegde. Het bedrijf is nu gevestigd in Malta.

In januari 2018 was Binance de grootste cryptocurrency exchange met een marktkapitalisatie van $ 1,3 miljard. Onlangs kwam Binance in het nieuws toen het de in India gevestigde Crypto Currency Exchange WazirX verwierf en IEO van Matic Network lanceerde.

Binance exchange

Kenmerken van Binance Exchange

Binance wordt meestal beschouwd als een crypto-to-crypto-handelsplatform, maar biedt ook FIAT-to-crypto-handel en het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies met een creditcard. De beurs ondersteunt ongeveer 35 fiat-valuta's en 180 cryptocurrencies. De handelskosten zijn 0,1%, er zijn geen stortingskosten en de opnamekosten variëren.

Hoe maak je een account aan met Binance?

Stap 1. Registratie

Bezoek de officiële website van Binance, klik op de registratieknop en meld je aan met je e-mailadres en het gewenste wachtwoord.

Bij registratie via de links op deze website, ontvang je 10% korting op je transactiekosten voor zolang je handelt bij Binance.

Binance

Stap 2. Verificatieproces

Het verificatieproces op Binance is optioneel, d.w.z. u hoeft alleen te verifiëren als je binnen 48 uur meer dan 2 BTC opneemt. Het verificatieproces vereist dat je naar de sectie accountinstellingen> accountverificatie gaat, en dan kun je alle details invullen en ook de ondersteunende documenten uploaden. De documenten die door Binance worden geaccepteerd, kunnen onder meer een paspoort, rijbewijs en een handgeschreven briefje bevatten waarop staat "Binance". Het volledige verificatieproces moet binnen 15 minuten worden voltooid.

Stap 3. Geld storten

Nu je een actieve gebruiker op het platform bent geworden, kan je geld storten. U kunt dit doen door naar het gebruikerscentrum te gaan> storten en opnemen> geld. Klik bij "Storten" op de crypto die je wilt storten om het adres te zien waarnaar je het geld over kunt maken.

Stap 4. Binance Trading

Je kunt ook aan de slag gaan met het handelen door het Binance handelsplatform te gebruiken. Het platform ondersteunt bij het handelen door de juiste grafieken en visuele interfaces te tonen. Het is belangrijk om eerst wat informatie over het handelsproces te hebben voordat u in cryptocurrencies gaat handelen.

Binance Exchange

 

Binance-handelsproces

Wanneer je begint met handelen op Binance, zijn er twee soorten handelsinstellingen waaruit je kunt kiezen, namelijk eenvoudig en geavanceerd. Als je een beginner bent, is de basisoptie geschikt voor jou.

Als het gaat om handelsplatforms, hebben verschillende exchanges verschillende soorten interfaces die een ander soort informatie tonen. Sommige informatie is mogelijk te ingewikkeld voor de nieuwe gebruikers om te begrijpen. Het basisplatform van Binance laat het te veel aan informatie achterwege en maakt het zo eenvoudig mogelijk. In het begin kan het even wennen zijn.

Het geavanceerde handelsproces is bedoeld voor gebruikers die al een ruime handelservaring hebben. In de geavanceerde handelsmodus worden alle relevante prijsgrafieken en marktgegevens weergegeven in de vorm van een grafische interface en worden ze zo snel mogelijk bijgewerkt.

Binance margin account - handelen met hefboom

Bij Binance is het ook mogelijk om met hefboom te handelen. De maximale hefboomwerking is 1:3. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe dat in z'n werk gaat.

Binance-handelskosten

Als we de handelskosten van Binance vergelijken met andere beurzen, dan heeft Binance een van de laagste handelskosten. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het doen van stortingen op Binance. De opnamekosten verschillen afhankelijk van de betreffende cryptocurrency, maar over het algemeen is het vrij laag.

Binance review

 

Binance Coin

Binance Coin (BNB) is het native token van de Binance exchange. In het begin werd BNB, door het doen van een ICO, gebruikt om de creatie van de Binance exchange te financieren. Je kan BNB kunnen kopen op Binance en op andere populaire crypto exchanges, bijvoorbeeld bij de Nederlandse cryptobroker Litebit.

Belangrijkste eigenschappen/voordelen van BNB Coin

  • Je kan kortingen krijgen als je met BNB betaalt op de Binance exchange
  • BNB kan worden verhandeld tegen andere cryptocurrencies
  • Binance is een altcoin en is gebaseerd op de ERC-20 standaard; dus volgt het de regels die zijn vastgelegd door de Ethereum Blockchain.

Waar zou je BNB kunnen gebruiken?

Het basisdoel van BNB is om gebruikers korting te bieden tijdens transacties op de Binance exchange. De discontovoet wordt elk jaar verlaagd. De disconteringsvoet was het eerste jaar 50% en zal in het 5e jaar tot nul dalen.

Hierdoor zal BNB geleidelijk in waarde dalen. Als u een gewone Binance-gebruiker bent en grote geldopnames maakt op de beurs, kan BNB geschikt zijn voor u als munt en u kunt deze opslaan om kortingen te krijgen. Maar u moet weten dat de kortingswaarde in de loop van de tijd afneemt en dat het u mogelijk niet helpt bij toekomstige opnames.

Binance-markten

Binance heeft, in tegenstelling tot andere exchanges,verschillende markten.

De markten zijn onderverdeeld in vier verschillende groepen.

Binance Coin (BNB) markt: BNB-markt is gespecificeerd voor het verhandelen van Binance Coin tegen andere cryptocurrencies.

Bitcoin (BTC) markt: Bitcoin kan worden verhandeld tegen andere cryptocurrencies op de BTC-markt.

ALTS markt: Ethereum (ETH) en XRP kunnen worden verhandeld op de ALTS-markt in Binance.

USD markt: dit is de stabiele muntenmarkt van Binance en wordt gebruikt voor het verhandelen van stablecoins zoals USDT en TUSD tegen populaire cryptocurrencies.

De markten zijn gecategoriseerd zodat de juiste interface bij de betreffende markt wordt getoond.

Is het veilig om Binance te gebruiken?

Er zijn een aantal punten die moeten worden gecheckt met betrekking tot een crypto-exchange om te kijken of deze veilig is of niet.

Regulering: Binance valt ergens in het midden van sterk gereguleerde en minder gereguleerde exchanges. Van Binance is bekend dat het stappen onderneemt om een ​​sterk gereguleerde exchange te worden. 

Verificatiemethode: Binance heeft een gebruikelijke verificatiemethode die verificatie vereist voor gebruikers die meer dan 2 BTC per 24 uur opnemen.

Beveiligingsfuncties: hoewel Binance zeer strikte beveiligingsfuncties heeft, werd het recentelijk in 2019 het slachtoffer van een hackaanval waarbij het bedrijf maar liefst 40 miljoen dollar aan cryptocurrency verloor. Later werden de gebruikers gecompenseerd uit de Binance-reserves. De exchange heeft er dus wel alles aan gedaan om de gebruikers zo min mogelijk te laten lijden onder de diefstal.

Hoe kan je Binance het beste veilig gebruiken?

Als je momenteel Binance gebruikt of van plan bent om Binance te gebruiken, dan kan je het beste op de volgende zaken letten om veilig te kunnen handelen. Deze aanbevelingen gelden overigens niet alleen voor de Binance exchange, maar voor alle brokers / exchanges waar men in crypto's kan handelen.

Twee factor authenticatie: De tweestaps-verificatiemethode is iets dat je altijd moet gebruiken om je gegevens veilig te houden. Gebruik altijd deze beveiliging. Als een hacker laag één omzeilt, dan kan deze tweede beveiligingslaag u redden.

Vermijd spam-e-mails: Mogelijk ontvangt u e-mails van mensen die zich zullen voordoen als Binance-teamleden en die om uw accountgegevens vragen. Onthoud altijd dat Binance u nooit om uw accountgegevens zoals wachtwoorden zal vragen.

Zorg ervoor dat u de officiële website bezoekt: Hackers kunnen een look-alike-site maken en uw accountgegevens stelen. Maak een bladwijzer van de officiële link van de Binance exhcange en zorg ervoor dat je op het juiste webadres bent.

Gebruik antivirussoftware: Zorg ervoor dat het apparaat dat je gebruikt om toegang te krijgen tot Binance vrij is van virussen of malware. Een virusaanval kan je informatie van je apparaat stelen.

Neem in geval van problemen met de beveiliging zo snel mogelijk contact op met het Binance-klantenserviceteam. Binance biedt 24/7 klantenservice hulp.

Is Binance geschikt voor jou?

Binance is ontworpen met het oog op een maximaal aantal gebruikers dat is verbonden met de crypto exchange. Als het gaat om uitwisselingsfuncties, is het goed voor nieuwkomers en ervaren traders. Als je geen "buy and hold" type bent, maar van cryptohandel houdt, dan is Binance misschien de beste keuze voor jou.

Als je een beginner bent, kan je beginnen met basishandel en later overgaan op geavanceerde handel. Er zijn veel munten om uit te kiezen en er wordt veel nuttige informatie verstrekt.

Voors en tegens van Binance

Voordelen:
Goede reputatie: Binance is een van de meest populaire beurzen ter wereld. Het heeft ook een van de hoogste volumes in termen van het aantal gebruikers.
Optionele verificatie: u kunt zonder verificatie handelen.
Minder kostenopties: Binance-kosten zijn een van de laagste op de markt en er zijn ook kortingen op de gemaakte aankopen.
Ondersteuning van Fiat-valuta's: Binance ondersteunt een breed scala aan fiat-valuta's.

Nadelen:
Losjes gereguleerd: er zijn geen strakke regels bij Binance.

Conclusie

Cryptocurrency exchanges worden met de dag populairder. Binance is, naar onze mening, zeker een van de beste keuzes voor gebruikers. Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op de Binance exchange ibedraagt bijna 3 miljard US dollar. De exchange heeft ruim 15 miljoen tevreden klanten. Zowel voor mensen die willen beginnen met cryptohandel en voor gevorderden, kan Binance de geschikte keuze zijn.
Geïnteresseerd geraakt in cryptotrading bij Binance? Meldt je aan via DEZE LINK en ontvang 10% korting op alle gemaakte transactiekosten voor zolang als je handelt bij Binance.

 

  • Hits: 27181