Skip to main content

BitMEX

BitMEX app op mobiele telefoon met BitMEX logo op achtergrond

BitMEX review

BitMEX (Bitcoin Mercantile Exchange) is een internationaal opererend bedrijf, dat een handelsplatform biedt waarop derivaten op de belangrijkste cryptovaluta kunnen worden verhandeld. Het is opgericht in 2014 door een paar web-development-, trading- en finance- experts: Samuel Reed, Ben Delo en Arthur Hayes. Het bedrijf is gevestigd in de Seychellen.

BITMEX, een handelsplatform met hefboomwerking voor Bitcoin-traders, gerund door HDR Global Trading Limited uit de Seychellen, werd al snel bekend.

Om handelaren in staat te stellen Bitcoin-futures te verhandelen met een hefboomwerking van 100x en zonder vervaldatum, ontwikkelde en introduceerde BITMEX in 2016 eeuwigdurende swapcontracten met hefboomwerking op de cryptocurrency. BITMEX werd een van de grootste Bitcoin-exchanges ter wereld vanwege dit nieuwe crypto-derivaat.

De CFTC (Commodity Futures Trading Commission) heeft in 2020 ook een rechtszaak aangespannen tegen BITMEX wegens het exploiteren van een illegale digitale valuta-exchange en het overtreden van anti-witwasregelgeving terwijl ze zaken deden buiten de Verenigde Staten en Amerikaanse klanten toestonden om op het platform te handelen.

Als gevolg van deze rechtszaak heeft Bitmex een nieuwe aanpak geïmplementeerd. BITMEX werkt er momenteel aan om uit te groeien tot de grootste gelicentieerde beurs voor cryptoderivaten. Als eerste stap in de nieuwe aanpak van de beurs, heeft BITMEX identificatieverificatie verplicht gesteld voor alle gebruikers in 2020.

BITMEX-producten en -diensten

Digitale valuta's

De digitale valuta's en tokens die de crypto-derivatenbeurs ondersteunt, omvatten maar zijn niet beperkt tot:

 • AVAX – Avalanche
 • XBT - Bitcoin
 • BCH - Bitcoin Cash
 • BNB – Binance Coin
 • ADA – Cardano
 • DOGE – Dogecoin
 • ETH – Ethereum
 • LTC – Litecoin
 • DOT – Polkadot
 • SHIB – Shiba Inu
 • SOL - Solana

Handelservaring

Voor doorgewinterde gebruikers staat BITMEX bekend om het bieden van een handelsplatform van institutionele kwaliteit.

Hoewel ervaren handelaren waarschijnlijk alle tools zullen vinden die nodig zijn om verschillende handelsmethoden voor cryptoderivaten uit te voeren, kunnen beginners worstelen met de professionele structuur van het platform.

De opvallende kenmerken van het handelsplatform zijn onder meer:

 • De mogelijkheid om inactieve fondsen in BITMEX-Earn te plaatsen, om daarmee tot 10% rendement per jaar te krijgen.
 • Handelsuitvoering en marktgegevens met zeer weinig vertraging.
 • Het handelsplatform heeft een affiliate programma ondersteunt door Amazon Web Services.
 • Handelen in Bitcoin met een hefboomwerking van 100x.
 • Ultramoderne API's voor cryptohandel en koersen.

Accountbeheer

BITMEX biedt een mobiele app voor Android en iOS, evenals een web-gebaseerd handelsplatform.

Met de mobiele BITMEX-app kunnen gebruikers hun handelsposities onderweg soepel beheren, ondanks dat ze niet over alle producten en functies van de beurs beschikken.

BITMEX staat zowel bedrijfsaccounts als individuele consumentenaccounts toe. Zakelijke klanten kunnen profiteren van op maat gemaakte oplossingen zoals advies, institutionele cryptostrategieën of klantenondersteuning die 24 uur per dag beschikbaar is.

BITMEX-calculator

De winst- en verliescalculator op BITMEX identificeert de risico's die de handelaren nemen. Deze rekenmachine is beperkt tot Bitcoin-transacties. Met deze rekenmachine wordt het mogelijk om Bitcoin op te nemen wanneer het platform hefboomcontracten beschikbaar stelt aan andere handelaren.

De BITMEX-calculator controleert:

 • Instapprijs lager dan uitstapprijs.
 • Uitstapprijs hoger dan uitstapprijs.
 • Shortpositie met lage uitstapkosten.

BITMEX-klantenservice

Het is belangrijk om Bitcoin en andere cryptocurrencies te beschermen. De klantenservice van BITMEX behandelt alle vragen, van vragen over Bitcoin-wallets tot risicovolle situaties die zich kunnen voordoen wanneer handelaren BTC opnemen.

Het ondersteunend personeel helpt handelaren bij het efficiënt beheren van hun verschillende cryptocurrencies voor informatieve doeleinden. Het scheidt BTC-activa van andere cryptocurrencies.

BITMEX-beveiliging

BITMEX-beveiliging heeft een uniek systeem met meerdere handtekeningen dat helpt bij stortingen en opnames. Dit systeem helpt gebruikers ook hun BITMEX-adressen te beschermen met multi-signature.

De gebruikers kunnen hun activa, zoals Bitcoin en privésleutels, offline opslaan. Als gevolg van deze functie zal BITMEX, als er een systeemcompromis is, zijn activa niet verliezen via webservers.

Er is ook een tracker in de database om de verplaatsing van privésleutels te beschermen. Deze privésleutels worden weg van cloudservers opgeslagen, in diepe, koude opslag met gecodeerde cryptofondsen.

BITMEX-vergoedingen en -kosten

BITMEX heeft enkele van de laagste transactiekosten in de wereld van crypto-exchanges. Prijsproducenten krijgen een terugbetaling van 0,01% op elke transactie, terwijl prijsnemers slechts een commissie van 0,05% betalen.

Handelaren met een hoog volume krijgen verlaagde tarieven voor prijsnemers. Verdisconteerde tarieven worden toegepast op basis van het gemiddelde dagelijkse volume (ADV) van een gebruiker over 30 dagen.

Bitcoin-opname- en stortingen zijn gratis op BITMEX. Voor opnames gelden alleen de netwerkkosten voor Bitcoin.

Stortingen in Tether USD zijn eveneens gratis. BITMEX brengt echter USDT-opnamekosten in rekening, die fluctueren op basis van de Ethereum-netwerkkosten.

BITMEX-promoties

Als gloednieuwe BITMEX-gebruiker kan je tot 10.000 BMEX-tokens verdienen, die je handel op BITMEX kunnen beïnvloeden. Je profiteert van kwijtschelding van opnamekosten, kostenbesparingen en andere voordelen naarmate je meer BMEX bezit en staked.

BITMEX voors en tegens

Voordelen

Diepe liquiditeit voor eeuwigdurende Bitcoin-contracten: BITMEX behoort tot de exchanges met de diepste liquiditeit voor de eeuwigdurende futures-contracten van Bitcoin.

Professioneel handelsplatform voor derivaten: BITMEX biedt een handelservaring voor cryptoderivaten van institutioneel niveau, opgezet door doorgewinterde handelaren.

Zeer lage handelskosten: BITMEX biedt zeer lage handelskosten en korting op de makers-vergoeding.

100x hefboomwerking op Bitcoin en Ethereum: BITMEX-klanten kunnen gebruikmaken van 20x tot 100x hefboomwerking, afhankelijk van het activum.

nadelen

Niet beschikbaar voor Amerikaanse klanten: BITMEX is niet gereguleerd in de Verenigde Staten en is niet beschikbaar voor Amerikaanse klanten.

Alleen crypto-naar-crypto-handel is toegestaan: BITMEX-gebruikers kunnen geen fiat-valuta op hun handelsaccounts storten.

Bitmex valt niet onder de Europese regelgeving, aangezien het op de Seychellen is gevestigd

Aan de slag met BITMEX– Een nieuw account openen

Het openen van een BITMEX-account is vrij eenvoudig en gemakkelijk.

Stap I

Ga naar de BITMEX-website en selecteer het tabblad 'Registreren' in de rechterbovenhoek van de pagina.

Stap II

Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.

Stap III

Klik op het land van verblijf, vul alle andere gegevens op het formulier in en klik op Registreren.

Stap IV

Verifieer uw e-mailadres door op de BITMEX-link naar uw geregistreerde e-mailadres te klikken.

Stap V

Klik op 'Verifieer mijn e-mail'.

U moet het identiteitsverificatieproces voltooien. Ter verificatie moet u een foto van uw identiteitsbewijs, een aanwezigheidsvideo of selfie, uw locatie, een verklaring van uw staatsburgerschap en hoe u van plan bent uw account te financieren, verstrekken.

Stap VI

Er staat een nieuw account voor je klaar op BITMEX.

Bovendien kunnen bedrijven bedrijfsaccounts aanmaken op BITMEX.

Het is essentieel om te weten dat gebruikers in de Verenigde Staten geen toegang hebben tot BITMEX. Ook komen consumenten in Cuba, de Krim, Sebastopol, Iran, Syrië, Noord-Korea en Soedan niet in aanmerking voor diensten van BITMEX.

Bovendien is het verboden om BITMEX te gebruiken als u zich bevindt in de Seychellen, Bermuda, de Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China, Japan, Ontario, Quebec, Burundi, de Centraal-Afrikaanse Republiek, de Democratische Republiek Congo, Eritrea, Guinee- Bissau, Libië, Mali, Palestina, Somalië, Zuid-Soedan, Westelijke Sahara en Jemen.

Geld toevoegen aan uw BITMEX-account

Na registratie op de BITMEX-website en het openen van een account, kunt u nu geld storten op BITMEX. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Stap I

Klik op 'Account' in de linkerbovenhoek van uw pagina.

Stap II

Navigeer naar de BITMEX-wallet-pagina.

Stap III

Klik op 'Storten' en voer de adreslink voor uw storting in.

Stap IV

Gebruik het Bitcoin-adres en klik op de knop 'Bitcoin verzenden naar'.

Stap V

Kopieer het adres van een crypto hardware wallet en voer dit in het veld 'Opnemen uit' in.

Stap VI

Merk op dat de BITMEX mobiele web-portemonnee stortingen kan doen met behulp van streepjescodes.

Conclusie - Is het veilig om BITMEX te gebruiken?

In de begindagen van cryptocurrency werd BITMEX bekend als het voorkeursplatform voor het verhandelen van Bitcoin-derivaten onder institutionele beleggers. Deze beurs heeft een reputatie opgebouwd door handelaren in staat te stellen posities met een hefboomwerking van 100x op Bitcoin in te nemen en een zeer professionele crypto-naar-crypto-handelservaring aan te bieden.

Het is de laatste tijd echter in het nieuws geweest vanwege een gebrek aan naleving van de regelgeving en omdat de oprichters in de VS worden vervolgd wegens het overtreden van de Bank Secrecy Act. Desondanks heeft BITMEX zijn positie als marktleider voor cryptoderivaten en een handelsplatform van institutionele kwaliteit behouden.

De geavanceerde handel via de interface van BITMEX en de geavanceerde financiële producten, zullen waarschijnlijk onervaren kopers van cryptocurrency intimideren. In crypto handelen met hefboomwerking is sowieso niet geschikt voor onervaren beleggers. Beginnende beleggers zouden BITMEX dus over het algemeen beter moeten vermijden. Zij zouden meer op hun plaats zijn bij een exchange als Bitvavo.

Voor gevorderde handelaren is BITMEX echter ‘the place to be’. Zij kunnen hier hun hart ophalen aan de uitgebreide handelsmogelijkheden van institutionele kwaliteit in combinatie met zeer lage transactiekosten. 

 

 

 • Hits: 34152