Skip to main content

Bitpanda

Bitpanda app op telefoon met op achtergrond Bitpanda handelsscherm op pc

Bitpanda review

Bitpanda is een van oorsprong Oostenrijks bedrijf dat gevestigd is in Wenen. Het is opgericht in 2014 en heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Het is de afgelopen jaren snel uitgegroeid tot Europa's leidende broker voor Bitcoin, Ripple, Ethereum en vele andere cryptovaluta. Bitpanda richt zich vooral op de Europese klant. Het is voor Europese klanten een van de goedkoopste manieren om, via bankoverschrijving of met creditcard, cryptovaluta te kopen. 

Met inmiddels ruim 900.000 klanten is Bitpanda geen kleine speler op de cryptomarkt. Recent hebben ze hun services ook uitgebreid naar edelmetalen. 

Aanbod Cryptovaluta en edelmetalen

Bitpanda heeft een ruim aanbod van 30 cryptovaluta. Daar vallen uiteraard de grootste en meest populaire cryptovalute onder zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. 

Daarnaast kan er, en dat is uniek aan Bitpanda, eenvoudig worden geïnvesteerd in edelmetalen. Zowel goud en zilver als platina en palladium kunnen eenvoudig worden aangekocht. Het betreft hier werkelijk fysiek edelmetaal. Dus niet een derivaat dat slechts de koers van het edelmetaal volgt. Het edelmetaal dat wordt aangekocht via Bitpanda wordt veilig en verzekerd opgeslagen in het douane entrepot in Zwitserland. Voordeel daarvan is dat er geen BTW over hoeft te worden betaald. Voor de opslag brengt bitpanda kosten in rekening. Meer info over kopen en opslaan van edelmetalen vindt u hier.

De complete lijst met Cryptovaluta en edelmetalen die te verhandelen zijn via Bitpanda vindt u hier

Handelsplatform

Bitpanda biedt 2 handelsplatforms. De eerste is de meest eenvoudige en geschikt voor de investeerder met een "buy and hold" strategie. Dit platform is uiterst eenvoudig te navigeren en behoeft praktisch geen verdere uitleg. Iedereen kan er zo mee aan de slag. Het kopen en verkopen van crypto is makkelijk en ook het omwisselen (swap) van de ene crypto naar de andere, of van crypto naar edelmetaal of andersom is kinderlijk eenvoudig. Op dit platform koopt en verkoopt u van en aan Bitpanda.

Het tweede platform is de Bitpanda crypto-exchange. Dit is een volwaardig professioneel tradingplatform met diepte van orderboek, geavanceerde tradingview grafieken, etc.. Dit platform, waarop direct met andere marktpartijen kan worden gehandeld (vergelijkbaar met de aandelenbeurs), is meer geschikt voor traders die veel transacties doen en grote marktpartijen. De transactiekosten zijn hier lager dan op het basic platform.

Wanneer u een rekening opent en verifieerd, heeft u toegang tot beide platforms.

Geld storten en opnemen

Geld storten en opnemen kan bij Bitpanda op veel verschillende manieren. Ze ondersteunen o.a.: iDeal, Visa, Mastercard, Skrill, Neteller, Banktransfer, Giropay, Sofort, Zimpler, EPS, Amazon.de en cash (Bitpanda on the go).

Bitpanda accepteert de volgende valuta: Euro, US Dollar, Britse pond, Zwitserse Frank.

Het is natuurlijk ook mogelijk om direct cryptovaluta naar de bitpanda wallet te sturen.

Veiligheid

Bitpanda doet er alles aan om de tegoeden van klanten zo veilig mogelijk te houden. De cryptovaluta die u opslaat in de Bitpanda wallet staan offline in "cold storage wallets". Zo zijn ze onbereikbaar voor hackers. Verder maken ze gebruik van "Two Factor Authentification" waarbij je als gebruiker 2 stappen moet doorlopen om toegang te krijgen tot je account.

Conclusie

Bitpanda is een grote speler op de Europese markt die de afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd.

Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat Bitpanda een betrouwbare broker is met een ongecompliceerd handelsplatform dat prettig is in gebruik. Pluspunt is dat er ook een meer geavanceerd platform is voor ervaren traders. 

Wij zijn van mening dat de mogelijkheid om eenvoudig en snel te schakelen naar fysiek edelmetaal, een groot voordeel is. Iets wat we nog niet bij andere cryptobrokers zijn tegengekomen.

Voor meer informatie en/of het openen van een rekening verwijzen wij u naar de website van Bitpanda.

 

 

 

 

  • Hits: 13269