Skip to main content

Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo review

Bitvavo is een bekende en snel groeiende Nederlandse crypto-broker. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam alwaar ze in 2018 hun deuren hebben geopend. Sindsdien gaat het hard met Bitvavo. Inmiddels zijn ze met afstand de grootste van Nederland en werken ze hard aan hun ambitie om ook de grootste in Europa te worden. Maar wat maakt Bitvavo zo succesvol? Wij denken dat het onder andere komt doordat ze een eenvoudig te begrijpen, intuïtief handelsplatform bieden, in combinatie met een zeer uitgebreid aanbod aan cryptovaluta. In deze review zullen we wat dieper ingaan op wat Bitvavo de crypto belegger/trader allemaal te bieden heeft. We bespreken de volgende onderwerpen:

Aanbod cryptovaluta

Handelsplatform

Transactiekosten

Geld storten en opnemen

Veiligheid

Klantenservice

Conclusie

Aanbod cryptovaluta

Bitvavo biedt een ruim assortiment van ruim 190 cryptovaluta om in te beleggen of om mee te traden. Daarmee hebben ze met afstand het grootste aanbod van Nederland. Uiteraard zijn alle grote bekende namen vertegenwoordigd, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Binance coin, Litecoin, Ripple en Polkadot, maar er kan ook worden gehandeld in een flink aantal minder bekende crypto's. Regelmatig worden er nog nieuwe cryptovaluta toegevoegd.Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en direct weten welke nieuwe cryptovaluta er worden toegevoegd aan het Bitvavo-platform? Hou dan op deze website het Bitvavo nieuws in de gaten.

Bekijk hier het volledige assortiment cryptovaluta bij Bitvavo.

Handelsplatform

Groot voordeel van Bitvavo boven veel andere crypto brokers is het eenvoudig te gebruiken en intuïtieve handelsplatform. Voor een leek zonder enige ervaring met beleggen of met cryptovaluta is het toch makkelijk om bij Bitvavo cryptovaluta aan te kopen. Ook geen moeilijk gedoe met wallets. De wallets voor de verschillende crypto's zitten in het platform geïntegreerd.

Bekijk ook onze uitgebreide handleiding voor het handelsplatform van Bitvavo.

Hieronder een voorbeeld van het orderscherm voor Bitcoin. Alles ingevuld? Druk op kopen en de order wordt uitgevoerd.

afbeelding Bitvavo handelsplatform

Daarnaast biedt Bitvavo nog een geavanceerd handelsplatform wat meer geschikt is voor de meer ervaren traders met uitgebreide grafieken en inzicht in het orderboek. Hier kan o.a. worden gewerkt met limietorders.

In onderstaande afbeelding is het geavanceerde handelsplatform te zien in dark-modus. Er kan ook voor light-modus worden gekozen.

Geavanceerde modus Bitvavo handelsplatform

Transactiekosten Bitvavo

Voordeel van Bitvavo ten opzichte van veel andere cryptobrokers is dat ze sinds maart 2019 een exchange zijn. De meeste cryptobrokers fungeren als intermediair tussen een exchange en de klant. Door een vereenvoudigd handelsplatform, maken ze het eenvoudig voor de klant om cryptovaluta aan te kopen. De kosten zijn daardoor echter wel hoger dan wanneer je als klant zelf de aankoop doet op een exchange. Bitvavo is nu zelf een exchange waardoor ze de kosten voor de klant een stuk lager kunnen houden. De handelskosten liggen tussen 0,03% en 0,25%. Zie voor meer details de tabel hieronder.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+
0.25%
0.15%
€ 100 000+
0.20%
0.10%
€ 250 000+
0.16%
0.08%
€ 500 000+
0.12%
0.06%
€ 1 000 000+
0.10%
0.05%
€ 2 500 000+
0.08%
0.04%
€ 5 000 000+
0.06%
0.04%
€ 10 000 000+
0.05%
0.03%
€ 25 000 000+
0.04%
0.03%

Geld storten en opnemen

Bij Bitvavo draait alles om gebruikersgemak. Geld storten en/of opnemen is zeer eenvoudig.

Geld storten kan met iDeal, bankoverschrijving, Bancontact, EPS, MyBank, PayPal en Sofort. 

Ook het storten van digitale valuta naar de geïntegreerde Bitvavo wallet is natuurlijk mogelijk.

Stortingskosten

Stort geld op uw rekening met 8 verschillende betaalmethodes. SEPA-overschrijvingen zijn gratis.

BETAALMETHODE VASTE FEES RELATIEVE FEES MAX. BEDRAG
Bancontact
€ 0.00
0.00%
€ 10.000
EPS Überweisung
€ 0.00
1.75%
€ 1000
Giropay
€ 0.00
1.75%
€ 1000
iDeal
€ 0.00
0.00%
€ 10.000
MyBank
€ 0.00
1.50%
€ 5000
PayPal
€ 0.00
2.00%
€ 10.000
SEPA Bank transfer
€ 0.00
0.00%
-
SEPA Instant transfer
€ 0.00
0.00%
€ 15.000
Sofort
€ 0.00
2.25%
€ 1000

Veiligheid

Ook de veiligheid van uw tegoeden is goed gewaarborgd bij Bitvavo. De volgende maatregelen zijn genomen:

1. Alle klanttegoeden zijn ondergebracht bij een aparte stichting: Stichting Bitvavo Payments. Dit is gedaan om er voor te zorgen dat de bedrijfsvoering bij Bitvavo b.v. geen invloed heeft op uw tegoeden. Dus bij een eventueel faillissement van Bitvavo, is uw geld veilig.

2. Het grootste deel van de klanttegoeden wordt opgeslagen op "cold wallets". Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die niet verbonden zijn met internet. Deze apparaten staan op een goed beveiligde plaats en zijn dus veilig voor hackers. Het kleine deel van de tegoeden die op hot wallets wordt aangehouden is om transacties van cliënten snel uit te kunnen voeren.

3. De cold wallets waar Bitvavo de klanttegoeden op opslaat zijn multisignature wallets. Slechts een paar medewerkers bij Bitvavo hebben er, enkel tezamen, toegang toe.

4. Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en beschikt over alle benodigde licenties.

Door o.a. bovenstaande veiligheidsmaatregelen zijn uw tegoeden veilig opgeslagen bij Bitvavo. Het staat u uiteraard vrij om de cryptovaluta over te zetten naar een externe wallet in uw beheer.

Als extra veiligheidsmaatregel kunt u zelf 2 factor authentificatie (2FA) instellen op uw account. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn de eerste factor. De tweede factor is een code die gekoppeld is aan een specifiek apparaat zoals bijvoorbeeld uw telefoon.

Meer weten over de uitgebreide zekerheidsstellingen en veiligheidsmaatregelen bij Bitvavo? bekijk het HIER.

Cryptostaking bij Bitvavo

Bitvavo biedt beleggers ook de mogelijkheid van crypto staking. Dit houdt in dat je de cryptovaluta die je bezit vast zet en dat er extra rendement op kan worden gemaakt (het lijkt op een soort rentevergoeding). Bij Bitvavo is het momenteel mogelijk om 20 cryptocurrencies te staken. De rendementen verschillen per munt en variëren tussen ongeveer 0,5% en 10% op jaarbasis.

Staking bij Bitvavo is optioneel en kan eenvoudig zelf worden aan en uitgeschakeld.

Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo is op twee manieren bereikbaar: per email of via de chatfunctie rechts onderaan de webpagina. Helaas hebben ze geen telefonische support, maar de ondersteuning via mail en chat is naar onze eigen ervaring goed en vlot. Via de chat kunnen alleen algemene vragen worden beantwoord i.v.m. de privacy van de klanten. account-specifieke vragen moeten dus via de mail.

De openingstijden van de klantenservice zijn als volgt:

Live chat: 

  • werkdagen tussen 10:00 en 20:00
  • weekend tussen 10:00 en 16:00

(de chat-bot is 24/7 beschikbaar)

e-mail:

  • werkdagen tussen 8:00 en 21:00
  • weekend tussen 9:00 en 21:00

Conclusie

Bitvavo heeft definitief de leidende rol genomen op het gebied van cryptovalutahandel in Nederland. Er worden veel nieuwe initiatieven ontplooid om de dienstverlening te verbeteren. Het starten van een eigen crypto exchange is daar het meest recente en meest belangrijke voorbeeld van.

Groot voordeel bij Bitvavo is dat het bedrijf twee handelsplatformen aanbied. Een eenvoudig intuïtief platform, zeer geschikt voor iedereen die makkelijk cryptovaluta wil kopen voor de middellange of lange termijn. En een geavanceerd platform met o.a. grafieken, meer order mogelijkheden (limiet order) en diepte van het orderboek. Dit is met name geschikt voor de trader die vaak en op korte termijn handelt.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf straalt degelijkheid uit en is naar onze mening een betrouwbare partner voor het verhandelen van cryptovaluta. Dit baseren wij op online onderzoek en op onze eigen ervaring met het handelen op het platform van Bitvavo. Wij kunnen Bitvavo dan ook van harte aanbevelen, zowel voor de beginnende als de gevorderde crypto belegger/handelaar.

Tijdelijk biedt Bitvavo een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze site. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

 

Bitvavo laatste nieuws

 

  • Hits: 51888