Skip to main content

Finst

Finst

Finst review: Alles wat je moet weten over cryptocurrency exchange Finst

Wil je meedoen in de wereld van cryptohandel? Als dat het geval is, moet je een betrouwbare crypto-exchange vinden. Finst is een relatief nieuwe exchange die gebruikers een veilig en gebruiksvriendelijk platform biedt voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Finst biedt een breed scala aan functies en hulpmiddelen om je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het verhandelen van cryptocurrencies. In dit artikel kijken wij naar de functionaliteiten van Finst en leer je meer over hoe Finst is ontstaan en waarom! We behandelen de volgende onderwerpen:

Over de oorsprong van crypto exchange Finst

Wat zijn de functionaliteiten die Finst onderscheiden van andere exchanges?

Over de veiligheid en systemen van Finst

Een gesloten systeem met data encryptie

Hoe werkt het gebruikersdashboard?

Voor wie is het Finst platform geschikt?

Finst of toch Bitvavo?

Conclusie

 

Over de oorsprong van crypto exchange Finst

In maart 2022 werd Finst geregistreerd bij de KvK, onder begeleiding van oprichters Julien Vallet en Marcel Putina. Deze twee heren hebben flinke ervaring in de financiële wereld en ontmoetten elkaar bij DEGIRO, waar zij beiden hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van nieuwe standaarden op gebied van online beleggen.

In deze functie merkten zij dat de crypto industrie overeenkomst had met traditionele financiële markten. Crypto staat bijvoorbeeld gelijk aan riante vergoedingen en transparantie, maar ook aan beperkte handelsmogelijkheden en een groot gebrek aan vertrouwen vanuit de consument. Om deze aspecten aan te pakken werd Finst op 2 maart 2022 geboren.

 

Marcel Putina (l) en Julien Vallet (r)

Wat zijn de functionaliteiten die Finst onderscheiden van andere exchanges?

Finst onderscheidt zich door diverse functionaliteiten en beveiligingsfuncties. Op een rij zijn de belangrijkste functies binnen het platform:

  •   Een vast tarief per transactie van 0,15%
  •   Geen minimum transactiebedrag
  •   Uitgebreide portfolio analyse
  •   40+ cryptocurrencies beschikbaar
  •   Affiliate programma – verdien € 100 transactietegoed
  •   Gepatenteerde systemen en het hoogste beveiligingsniveau
  •   82% goedkoper dan de gemiddelde exchange
  •   Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB)

In een notendop heeft Finst dus een platform ontwikkeld voor alle crypto handelaren in Nederland, groot en klein. Het grootste voordeel van het platform is het vaste tarief die je per transactie betaald. Dit is een percentage van het bedrag waar je crypto mee koopt. Koop je dus crypto ter waarde van € 100, dan betaal je € 0,15 aan transactiekosten. Dit is een gemiddelde besparing van € 0,71 ten opzichte van andere exchanges. Omdat er verder geen extra kosten worden berekend, zoals de spread, stortingskosten of bewaarkosten, is Finst ook toegankelijk voor handelaren met een laag budget.

 

Over de veiligheid en systemen van Finst

Finst heeft ingezet op het hoogste niveau van beveiliging om de assets van crypto handelaren zo goed mogelijk te beschermen. De systemen van Finst zijn intern gebouwd en maken gebruik van de nieuwste technologieën op gebied van beveiliging. Dit zorgt niet alleen voor een optimale beveiliging, maar ook voor een hogere snelheid. Omdat de systemen intern gebouwd zijn en beheerd worden, zijn transacties sneller afgerond en kan Finst een zeer lage prijs voor het handelen garanderen. Er staat namelijk geen tussenpersoon tussen jou en de exchange.

Finst maakt daarnaast gebruik van activa scheiding. Dit betekent dat jouw geld apart staat van het vermogen van het bedrijf. Je inleg wordt veilig ondergebracht bij Bunq, waardoor het geld altijd veilig is. Ook wanneer Finst bijvoorbeeld failliet gaat. Het uitlenen van jouw assets is bij Finst dus ook niet mogelijk, waardoor je nooit het risico loopt dat een uitbetaling wordt geblokkeerd. Wat wel opvalt is dat je screenshots kunt maken in de app. Kijken we naar de applicatie van bijvoorbeeld de Rabobank, dan is dit in hun app niet mogelijk in verband met veiligheidsredenen.

Een gesloten systeem met data encryptie

Finst werkt met een gesloten systeem. In een notendop betekent dit dat wanneer een derde partij toegang krijgt tot je account, er geen geld overgemaakt kan worden naar een bankrekening die jij niet hebt gekoppeld. Dit is vergelijkbaar met het systeem dat je misschien kent van Bitvavo. De gegevens die je bij Finst achterlaat tijdens het aanmaken van een gratis account, worden versleuteld opgeslagen binnen de EU. Op die manier is je privacy gewaarborgd.

Zodra het account is aangemaakt, vraagt het platform je om 2-Factor Authentication (2FA) aan te zetten. Dit is een extra maatregel om je account te beveiligen en zorgt ervoor dat niemand kan inloggen zonder een 6-cijferige code die elke minuut veranderd. Tot slot kun je met één klik je account balans verbergen, waardoor je de app ook privé in het openbaar kunt gebruiken.

Hoe werkt het gebruikersdashboard?

Je kunt al bij Finst investeren met € 1,00. Verder lijkt het platform veel op het dashboard van andere exchanges, met één groot verschil. Per coin kun je namelijk direct informatie inwinnen over de market cap, de circulerende voorraad, de break-even prijs en informatie over de coin zelf. Waar je op dit moment vaak verschillende platformen moet gebruiken om zoveel informatie over één munt te krijgen, zorgt Finst voor een all-in-one oplossing. Na het kopen van een coin worden de huidige winst- en verliespercentages bijgehouden. Dit zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag kunt controleren wat je real-time winst of verlies is.

Om je te kunnen registreren moet je de app van Finst downloaden. In de app doorloop je een verificatieproces, waarbij je je identiteit moet bevestigen en een bankrekening moet koppelen. Je doet dit door een eerste storting te plaatsen. Zijn alle documenten geaccepteerd en is de bankkoppeling gelukt? Dan kun je direct beginnen met handelen vanuit de app of het dashboard op je computer. Het verificatieproces is eenvoudig en spreekt voor zich. Je registreert je bovendien gratis en binnen enkele minuten!

Voor wie is het Finst platform geschikt?

In principe kunnen zowel ervaren handelaren als beginnende handelaren een account aanmaken bij Finst. Zit je echter al langer in het crypto wereldje, dan zal het aantal beschikbare coins je misschien nog wat tegenvallen. Op dit moment kun je namelijk met 43 crypto-coins handelen. Dat zijn er al 15 meer dan waarmee ze van start gingen, dus we gaan er van uit dat er in de toekomst meer coins bijkomen. Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden, volg dan het Finst nieuws op de website.

Beginnende handelaren hebben wel veel baat bij het platform. Vooral omdat elke coin voorzien is van extra informatie, waardoor beginnende handelaren een betere keuze kunnen maken bij het kopen van crypto.

Finst of toch Bitvavo?

Ben je als belegger nu beter af bij Finst of bij Bitvavo? Het antwoord op die vraag is sterk afhankelijk van je voorkeuren, ervaring en beleggingsstijl. Voor een beginnende cryptobelegger met een buy and hold strategie is Finst wellicht de beste keuze aangezien het beperkte aantal te verhandelen cryptovaluta dan niet direct een beperking is terwijl de transacties wel goedkoper zijn. Ook voor een gevorderde trader die veel handelt kunnen de transactiekosten een overweging zijn om voor Finst te kiezen, maar Bitvavo biedt dan met z'n geavanceerde modus meer functionaliteit. Ook is er, zoals al eerder opgemerkt, bij Bitvavo een veel ruimere keus wat betreft de te verhandelen cryptovaluta. 

Conclusie

Finst is een goedkoop platform met een uitstekende beveiliging en een eenvoudige registratie. Omdat er slechts 43 coins beschikbaar zijn is dit platform het meest geschikt voor beginnende handelaren.

 

  • Hits: 4030