Skip to main content

Libertex

Libertex 

Libertex – een CFD Broker met een uitgebreid aanbod aan cryptovaluta

Libertex* is een vertrouwde Contract for Difference (CFD) – broker, gevestigd in Cyprus. Oorspronkelijk bood het platform alleen CFD's aan voor traditionele markten zoals aandelen, indices, metalen, olie, gas, ETF's en landbouwactiva, maar inmiddels bieden ze ook handel in een uitgebreide selectie cryptovaluta.

Momenteel heeft Libertex meer dan 250 verhandelbare activa. Het was echter een van de eerste conventionele CFD-brokers die CFD's introduceerde bij cryptocurrency-handelaren. Het merk heeft meer dan 2,2 miljoen klanten, heeft meer dan 40 internationale onderscheidingen en is actief binnen het EEA-gebied.

Laten we, voordat we kijken naar wat Libertex is en de verschillende unieke kenmerken ervan, kijken naar hoe CFD's werken.

Wat is een CFD?

CFD's zijn contracten tussen een individuele trader en een broker. De makelaar heeft interactie met een bepaalde markt en het individu maakt verbinding met de broker. Op deze manier heeft een individu nooit rechtstreeks contact met de markt. Hoe zit het met het "verschil" -aspect van het contract.

Een transactie met een CFD-Broker kan winst of verlies opleveren, als er winst wordt gemaakt, betaalt een broker de handelaar het verschil en vice versa wanneer er verliezen worden geleden. Laten we een voorbeeld nemen van het aangaan van een Bitcoin CFD-transactie met Libertex.

Als de openingsprijs van Bitcoin € 40.000 is en € 45.000 bereikt tegen de tijd dat u het contract sluit, betaalt Libertex u het verschil van € 5.000. Als het tijdens sluitingstijd echter daalt tot € 35.000, bent u Libertex € 5.000 verschuldigd.

Maar er is meer. We hebben het niet gehad over hefboomwerking of hoeveel een CFD-broker zoals Libertex een handelaar leent om zijn handelspositie te vergroten. Het bovenstaande voorbeeld is ook erg algemeen omdat we de in rekening gebrachte commissies niet hebben meegerekend. Meer informatie over CFD's lees je in het artikel: Met CFD's handelen in Bitcoin

Eigenschappen en functionaliteiten

Libertex heeft meerdere essentiële functies die het onderscheiden van anderen die dezelfde diensten aanbieden. Het is bijvoorbeeld een van de weinige cfd--brokers die vaste in plaats van variabele handelskosten hanteren.

Bijgevolg kennen handelaren de exacte handelscommissie voordat ze een cfd-positie openen. 

Libertex biedt een maximale hefboomwerking van 1:30. Voor het handelen in cryptocurrency geldt echter een maximale hefboomwerking van 1:2.

Het platform biedt nieuwe gebruikers de kans om vertrouwd te raken met het platform met behulp van een demo-account* met daarop fictief geld. Het gratis account biedt u toegang tot alle hoeken van het platform, inclusief het uitproberen van strategieën.

Libertex transactiekosten

De broker brengt verschillende kosten in rekening, afhankelijk van de verhandelde activa. De specifieke kosten per verhandelde asset vindt je hier: CFD specification*

Bij het verhandelen van crypto-CFD's op Libertex zijn er twee soorten vergoedingen; commissie en swapkosten.

  1. Commissiekosten - Dit zijn de kosten voor het maken van een transactie en zijn afhankelijk van het gekozen volume en de hefboomwerking bij het openen van een transactie.
  2. Swapkosten - Ze worden opgebouwd wanneer u een transactie van de ene op de andere dag open laat en worden bepaald door de hefboomwerking en het handelsvolume.

Libertex brengt geen stortingskosten in rekening, maar opnames brengen kosten met zich mee, afhankelijk van de gebruikte opnamemethode. Er is ook een inactiviteitsvergoeding voor accounts die 180 dagen of langer inactief zijn en een saldo van minder dan € 5.000 hebben.

Ondersteunde cryptocurrencies

Het platform ondersteunt meer dan 30 toonaangevende virtuele valuta, waaronder BTC, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Monero (XMR) en Cardano (ADA). Het bevat ook veel DeFi- (Decentralised Finance) tokens.

Dit zijn Uniswap (UNI), Compound (COMP) en Maker (MRK). Andere DeFi-gerichte netwerken die op Libertex vertegenwoordigd zijn, zijn Synthetix Network, Polkadot en Aave. Een cruciaal punt om op te merken is dat het verhandelen van een crypto-CFD op Libertex verschilt van het rechtstreeks handelen in virtuele valuta op de open markt.

Waarom? Omdat u met een CFD speculeert op het prijsverschil zonder de werkelijke activa aan te houden en de transacties worden uitgevoerd met fiat-valuta's.

Ondersteunde betalingsopties

Ondersteunde stortingsmethoden zijn bijvoorbeeld creditcard / betaalpas, Skrill eWallet, Giropay, iDeal, Rapid Transfer, Trustly, Sofort, Multibanco, SEPA, Giropay en Neteller.

betaalmogelijkheden Libertex 

Aan de andere kant zijn de beschikbare opnamemogelijkheden Internationale bankoverschrijving / SEPA, debet / creditcard, Neteller en Skrill eWallet.

Regulering

Libertex valt onder het waakzame oog van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). 

Een deel van de wetten waar brokers zich aan moeten houden, bepaalt dat er een onderscheid moet zijn tussen het geld van de handelaar en het geld van de broker. Bovendien hebben ze een actief Investor Compensation Fund nodig dat de deposito's van investeerders beschermt tot een bedrag van 20.000 euro in het geval van het faillissement van het bedrijf.

Mobiele app

Libertex begrijpt dat we in een drukke wereld leven die zelfs onderweg meer connectiviteit vereist. Daarom heeft het CFD-handelsplatform ook een ​​mobiele app voor iOS- en Android-apparaten.

Merk op dat de mobiele apps regelmatig worden bijgewerkt om functionaliteiten te verbeteren. Toegang tot Libertex op mobiele apps biedt een netjes gelaagde applicatie die gemakkelijk te navigeren is. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van de mobiele Libertex-app is dat nieuws, dat mogelijk van invloed kan zijn op de uitkomst van uw transactie, in de app wordt afgeleverd. Het platform maakt ook technische analyse mogelijk.

De Libertex-app is beschikbaar voor zowel demo-gebruikers als live handelaren. Demo-gebruikers kunnen eenvoudig overschakelen naar actief handelen.

Conclusie

Libertex* is een van de weinige traditionele CFD-brokers die een zo uitgebreid aantal CFD’s op cryptovaluta aanbieden. Ondersteund door een ervaren team, kan het platform nieuwe features ontwikkelen en extra functionaliteiten toevoegen naargelang de wensen van de gebruikers.

Bovendien geeft de controle door erkende financiële waakhonden haar handelaren de gemoedsrust die ze nodig hebben in een omgeving vol minder betrouwbare en ongereguleerde crypto-CFD-handelsplatforms die in opkomst zijn.

De aanwezigheid van de MetaTrader4- en MetaTrader5-optie biedt automatiseringsmogelijkheden die de vrijheid van CFD-handelaren in cryptovaluta vergroten. Een mobiele app die beschikbaar is in in de bekende app-stores biedt extra gemak waardoor Libertex-gebruikers onderweg in contact kunnen blijven met hun transacties.

Geïnteresseerd geraakt? Open dan hier direct een gratis demo-account*.

*Risicowaarschuwing Libertex: CFD's zijn complexe instrumenten en houden een hoog risico op snel geldverlies als gevolg van de hefboomwerking. 75,3 % van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u zich het hoge risico van geldverlies kunt veroorloven

 

  • Hits: 23555