Skip to main content

Plus500

Plus500 

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Handelen in crypto bij CFD Broker Plus500

Plus500*, opgericht in 2008, is een bedrijf met hoofdkantoor in Israël, met operationele dochterondernemingen in verschillende landen waaronder Cyprus die zich houdt aan de strikte richtlijnen van de financiële waakhond, CySEC (#250/14), van het land.

Het heeft echter zijn vleugels uitgespreid in Azië, Europa, en zijn cumulatieve klantenbestand heeft de grens van een miljoen bereikt. Het platform volgt ook de financiële regels in Zuid-Afrika, de Seychellen, Israël, Australië, Singapore, Cyprus en Nieuw-Zeeland.

Het opereert als een dochteronderneming in elk rechtsgebied. Het werkt bijvoorbeeld als Plus500UK LTD in het VK, Plus500CY in Cyprus en Plus500SG in Singapore. Voordat CFD's in cryptocurrency werden aangeboden, was het synoniem met CFD's die zich richtten op grondstoffen, forex, aandelen, indices, opties en exchange-traded funds (ETF's).

Met een Contract For Difference (CFD) kunnen cryptosceptici nog steeds profiteren van de virtuele valutascene zonder de stress van het aanhouden en opslaan van digitale activa.

Merk op dat je bij een CFD alleen geïnteresseerd bent in het verschil tussen de openings- en slotkoersen. Als het verschil negatief is, betaal je de broker. Als het positief is, heb je winst.

De mensen achter Plus500

Plus500 is het geesteskind van Elad Ben-Izhak, Alon Gonen, Shimon Sofer, Omer Elazari, Gal Haber en Shlomi Weizmann. Interessant is dat de zes alumni zijn van het Israel Institute of Technology.

In april 2020 werd David Zruia aangesteld als CEO, nadat hij sinds 2010 voor het bedrijf heeft gewerkt. De CEO heeft een sterke opleiding in industriële engineering en management.

Andere kernteamleden zijn onder meer Elad Even-Chen (Group CFO). Behalve dat hij een gecertificeerd accountant was, werkte Even-Chen eerder voor KPMG. Hij heeft een gedecoreerde educatieve achtergrond, variërend van boekhouding, economie, rechten en financieel management.

Eigenschappen en functionaliteiten

Ondanks de enorme reeks verhandelbare instrumenten* op Plus500, zal deze recensie vooral betrekking hebben op crypto-CFD's op Plus500.

In de lijst van CFD-brokers in virtuele valuta zal Plus500 waarschijnlijk een belangrijke positie innemen vanwege zijn unieke CFD-benadering. Het biedt bijvoorbeeld een demo-account waarmee potentiële gebruikers de nodige ervaring kunnen opdoen voordat ze met echt geld aan de slag gaan.

Plus500 crypto aanbod 

* Bovenstaande tabel bevat illustratieve prijzen

Daarbij maken ze zich vertrouwd met het platform en de algemene werking van crypto-CFD’s. Plus500 biedt CFD's voor toonaangevende crypto's zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Stellar Lumens (XLM), Cardano (ADA) en Bitcoin Cash (BCH).

Tarieven

De tarieven van Plus500 zijn naar eigen zeggen "concurrerend, ongecompliceerd en zonder verrassingen". Interessant is dat de meeste van zijn diensten gratis zijn. Maar waar halen ze hun inkomsten vandaan? Perfecte vraag.

Plus500 tarieven 

Plus500 haalt zijn voordeel uit de bied / laat-spreads (het verschil tussen koop- en verkoopprijzen). Als u bijvoorbeeld een contract opent of sluit, betaalt u een vergoeding die in de aangegeven bied en laat spread is verwerkt. Dit factureringsmechanisme zorgt ervoor dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht boven die in de vermelde spread.

Daarom zijn de vergoedingen niet vast. Een gebruiker kan de spread (= verschil tussen bied en laatkoers) expliciet bekijken door de crypto naar keuze te kiezen en naar het detailgedeelte te gaan.

Gratis services zijn onder meer stortingen, dynamische grafieken, positie-doorrollen, openen en sluiten van transacties. Helaas zijn deposito's niet exclusief vrijgesteld van kosten.

Populaire betaalmethoden waarvoor een vergoeding wordt gevraagd, zijn onder meer internationale creditcard- / debetkaarttransacties. Het heeft een minimum stortingsbedrag van 100 US dollar.

Extra kosten op het Plus500 handelsplatform worden gerekend bij:

  • Een actieve positie van de ene op de andere dag open laten.
  • Omzetten tussen valuta's - Dit is van toepassing wanneer u interactie heeft met instrumenten met een andere valuta dan die van uw rekening.
  • Gegarandeerde stop-loss order - Het voorkomt dat u uw ROI schaadt door u te beschermen tegen verlieslatende koersbewegingen. Een gegarandeerde stoporder zorgt ervoor dat uw contract automatisch en gegarandeerd sluit voor het limietbedrag, wanneer de ingestelde limiet wordt bereikt.
  • Inactivity - Plus500 brengt maximaal 10 US dollar in rekening voor inactiviteit van meer dan drie maanden. Houd er rekening mee dat zodra de eerste vergoeding is geheven, het platform elke maand een vergelijkbare vergoeding in rekening brengt tot uw volgende accountaanmelding.

Hefboomhandel bij Plus500

Met Plus500 kunnen gebruikers een grotere positie openen dan hun rekeningsaldo door gebruik te maken van hefboomwerking. In eenvoudige bewoordingen is hefboomwerking het bedrag dat de makelaar u leent bij het aangaan van een positie.

Hoewel het bedrag uw winst vergroot, verhoogt het helaas ook uw verliezen. Crypto CFD-handelaren op Plus500 profiteren van een hefboomwerking van 1:2. Dit betekent dat een handelaar zijn handelsbedrag van $ 1000 kan verhogen tot $ 2.000.

Bescherming van klantgelden

Plus500 neemt de beveiliging van klantgelden serieus. De eerste verdedigingslinie wordt gereguleerd door gerespecteerde financiële waakhonden zoals de Financial Conduct Authority (FCA). Het opereert ook onder het toeziend oog van onder meer de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), de Seychelles Financial Services Authority, de Monetary Authority of Singapore en de Zuid-Afrikaanse financiële toezichthouders.

Een van de belangrijkste regels van FCA en CySEC is dat het geld van gebruikers niet mag worden vermengd met het geld van het bedrijf.

Al het geld van klanten wordt bewaard op gescheiden bankrekeningen van klanten in overeenstemming met de regels voor klantengeld van CySEC. Meer informatie over het beleid ter bescherming van klantengeld vindt u hier: https://www.plus500.com/Help/ClientMoneyProtection 

Daarnaast heeft Plus500 verschillende geavanceerde risico beheers instrumenten die tot de beschikking staan van de klant.

Een andere beveiligingsfunctie is de biometrische functie die betrekking heeft op accounttoegang. Deze functie houdt de actieve tijd van gebruikers op het platform bij en logt ze automatisch uit als het account enige tijd inactief blijft. Bijgevolg helpt het onbedoelde accounttoegang op een openbare computer voorkomen.

Mobiele applicatie

Bij Plus500 zijn ze zich er van bewust dat het leven snel gaat tegenwoordig. Als zodanig biedt het zijn gebruikers een op Windows, Android en iOS gebaseerde mobiele app. De app kan ook worden geïntegreerd met uw smartwatch. Voor toegang hebben gebruikers de keuze tussen tweefactor-authenticatie en biometrische authenticatie, wat voor extra beveiliging zorgt.

Gelukkig heeft de mobiele app alle mogelijkheden van de desktopversie. Als zodanig hebben handelaren alles wat ze nodig hebben wanneer ze onderweg zijn. Als zodanig zorgt het ervoor dat ze geen belangrijke update over hun posities missen en altijd kunnen zien of ze op winst staan of op verlies.

Tot de functies die in de app beschikbaar zijn, behoren technische indicatoren, grafieken, bestellingen, aangeboden producten, accountgegevens, stortingen en opname. De grafieken kunnen worden vergroot om het hele scherm te beslaan voor een betere weergave en betere besluitvorming.

Voordelen van het verhandelen van crypto-CFD's bij Plus500

Drie belangrijke voordelen van interactie met CFD's bij deze CFD-broker, zijn dat gebruikers, net als bij elk ander CFD-product, de onderliggende waarde niet hoeven aan te houden. Bovendien kunt u in elke richting handelen; long of short, en het online CFD-brokerplatform is 24/7 beschikbaar, behalve gedurende 1 uur op zondag.

WebTrader

Plus500 biedt deze functie aan voor diegenen die op zoek zijn naar een soepele handelservaring vanuit meerdere verkooppunten, zoals mobiel, internet en desktop. Het platform heeft een gebruikersinterface waarmee orders kunnen worden geplaatst en watchlists kunnen worden gemaakt.

WebTrader biedt wel 100 technische indicatoren om u te helpen bij het nemen van een gerichte beslissing. Het platform is geschikt voor ervaren handelaren. Beginners wordt aangeraden aangeraden eerst kennis te maken met cfd handel d.m.v. de gratis demorekening*.

Helaas, vanwege zijn gesloten karakter, heeft het geen directe interactie met tools van derden met automatisering en analytische functionaliteiten.

Conclusie

Plus500 is zonder twijfel een gerenommeerde CFD broker in virtuele valuta. Van een bijna commissieloos productaanbod tot gereguleerde dochterondernemingen in Azië, Europa en Afrika, het platform tilt CFD handel naar een ander niveau.

Helaas mist het het populaire MetaTrader4-aanbod, wat het een paar minpuntjes oplevert ten opzichte van andere CFD-brokers.

Het lijkt echter te compenseren via een intuïtieve mobiele applicatie die wordt ondersteund op Windows-, Android- en iOS-apparaten. De WebTrader doet z’n magie door een soepele ervaring te bieden op alle beschikbare platforms zonder concessies te doen aan services, functies en functionaliteiten.

Al met al is Plus500 een gedegen, betrouwbare CFD broker waar wij al jarenlange ervaring mee hebben en die wij met een gerust hart aan iedereen kunnen aanbevelen.

Wil je het ook proberen? Open dan hier gratis en geheel vrijblijvend een demorekening*, of ga direct aan de slag met een live account*.

*Risicowaarschuwing Plus500: 80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

 

  • Hits: 13585