Skip to main content

Handleiding voor overstappen van Binance naar Bitvavo

overdracht van Bitcoin van de ene hand naar de andere 

Veel crypto investeerders zullen zijn verrast door het nieuws dat Binance haar activiteiten in Nederland staakt. Dit nieuws werd korte tijd later gevolgd door het bericht dat Binance ook in België stopt. Voor Binance klanten was dit uiteraard een onaangename verrassing en geeft het veel onzekerheid. Ze moeten op zoek naar een nieuwe exchange en daar hun crypto-assets naar overzetten. In deze handleiding leggen we uit hoe je je cryptovaluta eenvoudig overzet naar Bitvavo en waarom Bitvavo een goede keus is als vervanging voor Binance.

Inhoudsopgave

1. Waarom vertrekt Binance uit Nederland en België?

2. Waarom overstappen naar Bitvavo?

3. Bitvavo biedt overstappers een interessante bonus

4. Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo

 1. Open een Bitvavo account
 2. Bevestig je identiteit
 3. Maak een ontvangstadres aan voor de crypto die je wil overzetten
 4. Verstuur de crypto van Binance naar Bitvavo
 5. Bevestiging ontvangst in Bitvavo account

5. Hulp van Bitvavo supportafdeling

6. Veelgestelde vragen m.b.t. het overzetten van tegoeden naar Bitvavo

7. Conclusie

 

Waarom vertrekt Binance uit Nederland en België?

Zoals gezegd heeft Binance enige tijd geleden aangekondigd te zullen stoppen met het aanbieden van hun diensten in Nederland en België. De reden hiervoor is dat ze niet de benodigde vergunningen hebben kunnen krijgen van de betreffende toezichthouders. In Nederland is dat De Nederlandsche Bank en in België de FSMA.

Waarom overstappen naar Bitvavo?

Als klant wordt je gedwongen om weg te gaan bij Binance, dat is duidelijk. Maar waarom zou je als Binance klant overstappen naar Bitvavo? Er zijn immers zat andere crypto brokers/exchanges waar je nog wel terecht kan.

Waarom wij denken dat Bitvavo het beste alternatief is voor Binance zullen we hieronder uit de doeken doen.

 1. Regelgeving: Bitvavo is volledig gereguleerd en voldoet aan alle eisen van zowel de Nederlandse als Belgische toezichthouders. Aangezien het Nederlandse taalgebied de thuismarkt is voor Bitvavo, zullen ze er in de toekomst ook alles aan doen om dit zo te houden.
 2. Beveiliging: De beveiliging bij Bitvavo is volledig up to date volgens de laatste standaarden. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van 2FA, anti-phishing-code en het white-listen van tegenrekeningen.
 3. Ruim aanbod aan cryptovaluta: Bij Bitvavo kan je handelen / beleggen in meer dan 190 verschillende cryptovaluta. Daarmee behoren ze tot de top van de Nederlandse markt als het gaat om de grootte van het aanbod. Daarbij worden er regelmatig nieuwe cryptomunten aan het platform toegevoegd. Wij berichten hier regelmatig over in onze Bitvavo nieuws sectie.
 4. Transactiekosten: Bitvavo heeft zeer lage transactiekosten. Een van de laagste van de Benelux. Hoe lager de kosten, hoe beter het is voor jou als klant aangezien er dan meer rendement overblijft voor jezelf.
 5. Euro’s storten en opnemen: In tegenstelling tot veel grote internationale exchanges, kan je bij Bitvavo gewoon euro’s storten (met bijvoorbeeld iDeal of bankoverschrijving) en opnemen. Dit maakt crypto kopen een stuk sneller en makkelijker.
 6. Gebruikersgemak: Bitvavo biedt een intuïtief en zeer makkelijk te gebruiken handelsplatform. Ook voor mensen zonder enige eerdere ervaring met het beleggen in crypto wijst het zichzelf. Daarnaast biedt het ook een geavanceerde modus met uitgebreide handelsmogelijkheden voor meer gevorderde crypto-handelaren.
 7. Klantenservice: Bitvavo biedt een snelle en behulpzame klantenservice die voor je klaarstaat in het Nederlands.

Zat redenen dus om de overstap naar Bitvavo te maken. Veel cryptobeleggers zijn in eerste instantie bij Binance terechtgekomen in een tijd dat de Nederlandse crypto sector nog niet zo ontwikkeld was. Inmiddels echter, is de sector ook in ons land volwassen geworden en niet in de laatste plaats door het harde werk en de constante innovatie en ontwikkeling van marktleider Bitvavo. Bitvavo biedt een volwaardig crypto-handelsplatform en het grote voordeel ten opzichte van veel buitenlandse partijen is dat het zich veilig in Nederland bevindt. Bij vragen en problemen kan je dus gewoon in het Nederlands bij de klantenservice terecht.

Bitvavo biedt overstappers een interessante bonus

Bitvavo biedt overstappers die afkomstig zijn van Binance en OKX tijdelijk een interessante bonus van maximaal 500 euro. Daarnaast betaal je als nieuwe klant de eerste 7 dagen geen transactiekosten over de eerste 10.000 euro aan verhandelde crypto.

Hoe ontvang je de bonusaanbieding van Bitvavo?

 1. Zet je crypto-tegoeden van Binance over naar Bitvavo
 2. Tot 31 juli ontvang je 10% APY. Dit betekent dat je tot einde van deze maand tot bijna 1% rente krijgt over alle stortingen.
 3. Hoe eerder je stort, hoe meer je verdient
 4. Doe tussen 23 juni 14:00 tot 15 augustus 0:00 (NL tijd) geen opnames van je Bitvavo rekening. Tussentijds handelen met je tegoeden mag uiteraard wel.
 5. Op 15 augustus ontvang je automatisch uitbetaling van de bonus in euro’s

Belangrijke voorwaarden

De basis voor de berekening van de 10% APY* is de waarde op het moment van storting, uitgedrukt in euro’s. Alleen stortingen van digitale assets komen in aanmerking. Stortingen in euro’s tellen dus niet mee.

Het is natuurlijk mogelijk om te handelen met de gestorte crypto’s tijdens de actieperiode, maar let op: om misbruik te voorkomen, kom je alleen in aanmerking voor deze promotie als je tussen 23 juni 14:00 en 15 augustus 0:00 (NL tijd) geen crypto- of euro-opnames doet. Als je tijdens deze periode toch een opname doet, vervalt je recht om aanspraak te maken op deze promotie.

De promotie en uitbetaling is gemaximeerd op €500 per klant en geldt alleen voor crypto-stortingen die rechtstreeks van Binance of OKX worden verzonden. Bitvavo behoudt zich het recht voor om gebruikers uit te sluiten van de promotie bij misbruik of andere oneerlijke activiteiten, evenals het recht om de promotie te wijzigen of in te trekken.

De bovenstaande bonus aanbieding geldt voor iedereen die in deze periode crypto-tegoeden overzet van Binance of OKX naar Bitvavo. Ook als je al een Bitvavo account hebt.

Ben je nieuw bij Bitvavo? Dan kun je, naast bovenstaande bonus, ook nog eens de eerste €10.000 commissievrij handelen in de eerste 7 dagen na aanmelding

Crypto overzetten van Binance naar Bitvavo

Om het extra eenvoudig te maken leggen we in onderstaand stappenplan uit hoe je crypto overmaakt van Binance naar Bitvavo.

1. Open een Bitvavo account

Wanneer je nog geen Bitvavo rekening hebt, open er dan eenvoudig een door op de volgende link te klikken: Aanmelden Bitvavo.

Vul je gegevens in en bevestig je account aanvraag via het opgegeven mailadres.

2. Bevestig je identiteit

Vervolgens moet je via een aantal stappen je identiteit verifiëren. Bitvavo houdt zich aan de KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) voorschriften. Dit zorgt ervoor dat je account veilig is en voldoet aan de eisen van de overheid.

3. Maak een ontvangstadres aan voor de crypto die je wil overzetten

Ga in je Bitvavo account naar ‘Wallet’ en selecteer vervolgens de cryptocurrency die je wilt overzetten van Binance naar Bitvavo. Klik nu op ‘Ontvangen’. Je krijgt nu een uniek ontvangstadres te zien. Dit heb je nodig voor de volgende stap.

4. Verstuur de crypto van Binance naar Bitvavo

Open je Binance account en ga naar wallet. Kies de cryptocurrency die je wilt overzetten en klik vervolgens op ‘Opnemen’. Nu plak je het Bitvavo ontvangstadres, dat je in de vorige stap hebt aangemaakt, in het veld ‘Opnemen naar Adres’. Vervolgens voer je de hoeveelheid in die je wilt overzetten. Het is belangrijk om alles nog eens goed te controleren, met name het ingevoerde ontvangstadres. Als alles goed is ingevuld klik je op ‘Verzenden’.

5. Bevestiging ontvangst in Bitvavo account

Nadat je op verzenden hebt geklikt, is het wachten op de ontvangst in je Bitvavo account. Hier kan enige tijd overheen gaan, afhankelijk van de verzonden cryptovaluta en de drukte op het betreffende netwerk.

Zodra het ontvangen is zie je dat in je Bitvavo wallet.

Hulp van de Bitvavo supportafdeling

Het kan natuurlijk zijn dat tijdens het proces van overzetten van je crypto-tegoeden tegen problemen aanloopt. Daarvoor kan je altijd terecht bij de supportafdeling van Bitvavo:

 • Klanten - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Zakelijke klanten - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veelgestelde vragen m.b.t. het overzetten van tegoeden naar Bitvavo

Wellicht heb je na het lezen van het bovenstaande nog vragen. Kevin Stam, hoofd van de supportafdeling van Bitvavo, bespreekt hieronder de belangrijkste vragen die hij op basis van zijn ervaringen met klanten heeft opgesteld.

Welke digitale valuta kan ik direct overmaken naar Bitvavo?

Bitvavo heeft momenteel meer dan 190 digitale valuta op het platform. Welke assets je direct kunt storten vindt je HIER.

Wat moet ik doen met de digitale valuta die niet worden aangeboden bij Bitvavo?

Je kunt er voor kiezen om:

○ deze assets te verhandelen voor assets die wel beschikbaar zijn bij Bitvavo;

○ deze assets in eigen beheer te nemen; of

○ deze assets naar een andere exchange over te zetten.

Waar kan ik mijn wallet adres vinden bij Bitvavo?

Je kunt het adres van je Bitvavo wallet vinden door op de digitale asset die je wilt storten te klikken en dan naar het tabje storten te gaan. Zie support pagina

Waar moet je goed op letten bij het storten/overzetten van je digitale assets?

○ Kies de juiste digitale asset: Controleer goed of je de juiste asset overmaakt naar het juiste wallet adres. Er zijn veel verschillende assets met soortgelijke afkortingen. Controleer altijd goed of je de juiste assets naar het juiste wallet adres stuurt van de juiste asset.

○ Gebruik het juiste adres en de juiste Memo/Tag: Digitale assets maak je altijd over naar een wallet adres, controleer altijd goed of het adres waar je heen wilt sturen gelijk is aan het adres waar de assets op wilt ontvangen. Doe dit door alle tekens van het wallet adres zorgvuldig te controleren. Controleer ook altijd of je een Memo/tag moet toevoegen, deze is nodig om te zorgen dat de overgemaakte assets aan het juiste account worden toegekend. Voorbeelden van digitale assets waarbij dit moet zijn: XRP, EOS, NEM, Steem en XLM.)

○ Gebruik het juiste netwerk: Veel digitale assets kun je versturen via verschillende netwerken. Controleer altijd goed welke netwerken Bitvavo ondersteund en dat je het wallet adres aanmaakt op het juiste netwerk. Zie hier een overzicht van netwerken

○ Belangrijkste tip: Test het storten altijd eerst met een klein bedrag om te controleren of de digitale assets goed aankomen in jouw Bitvavo wallet. Indien dit het geval is, kun je grotere bedragen overmaken

Hoe voorkom ik hoge kosten bij het overmaken van digitale assets naar Bitvavo?

Om hoge kosten te voorkomen voor het verzenden van digitale assets kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een netwerk met lage transactiekosten, XRP is hier een voorbeeld van. Je kunt dit doen door eerst je verschillende assets bij de andere exchange te verkopen voor XRP, en vervolgens naar Bitvavo te versturen. Je kunt vervolgens deze digitale assets weer aankopen bij Bitvavo. Als je nog geen klant bent bij Bitvavo kun je nu tijdelijk bij het openen van een account de eerste €10.000 aankopen zonder transactiekosten. Hou er wel rekening mee dat beide exchanges transactiekosten rekenen voor het verhandelen en er eventueel prijsverschil kan optreden tijdens het omzetten.

Waarom zou ik nu mijn digitale assets overmaken? 

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het overmaken van digitale assets omdat na 16 juli het niet meer mogelijk is assets te verhandelen op Binance. Hierdoor kunnen bepaalde assets die alleen op Binance verkrijgbaar zijn vast komen te staan. Daarnaast heeft Bitvavo nu een leuke promo voor zowel nieuwe als bestaande klanten waarbij ze 10% APY krijgen op hun stortingen t/m 31 juli, dit betekent dat je tot het einde van deze maand bijna 1% rente krijgt over alle stortingen.

Conclusie

Bitvavo is een goed en betrouwbaar alternatief voor Binance. Met hun intuïtieve en gebruiksvriendelijke handelsplatform kan iedereen uit de voeten en daarnaast is er ook een geavanceerd platform beschikbaar voor meer ervaren crypto-traders. Bitvavo is marktleider in Nederland en een van de grootste crypto-exchanges in Europa. Ze bieden een uitgebreid assortiment van te verhandelen cryptovaluta en voegen daar regelmatig nieuwe aan toe. Dat ze gereguleerd worden door de Nederlandse overheid en alle benodigde vergunningen in bezit hebben, geeft extra veiligheid voor jou als klant t.o.v. een ongereguleerde buitenlandse partij.

Momenteel is overstappen naar Bitvavo extra aantrekkelijk door de interessante bonus aanbieding. Wacht dus niet langer en open een Bitvavo account.

Eerst meer weten over Bitvavo? Lees het in onze uitgebreide Bitvavo review.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram