Skip to main content

Render koers (RNDR)

Render Koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de live Render koers weergegeven in euro. Wil je Render (RNDR) kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald. 

Wat is Render en hoe werkt het?

Wat is Render (RNDR)?

Render (RNDR) is een op blockchain gebaseerd platform dat tot doel heeft om de kracht van gedistribueerde GPU's (Graphics Processing Units) beschikbaar te stellen voor rendering doeleinden. Rendering is een cruciaal proces in de digitale wereld, waarbij 2D- of 3D-modellen worden omgezet in beeldmateriaal. Dit proces vereist aanzienlijke rekenkracht en wordt vaak gebruikt in industrieën zoals film, animatie, gaming en virtual reality.

Render biedt een gedecentraliseerde oplossing door gebruik te maken van ongebruikte GPU-capaciteit wereldwijd. Hierdoor kunnen gebruikers met GPU's die momenteel niet volledig benut worden, deze rekenkracht verhuren aan anderen die het nodig hebben voor renderopdrachten. Dit resulteert in een efficiëntere verdeling van middelen en maakt rendering betaalbaarder en toegankelijker.

De geschiedenis van Render

Render werd opgericht door Jules Urbach, de oprichter van OTOY, een bedrijf dat zich richt op 3D-grafische software en cloud rendering diensten. OTOY heeft aanzienlijke ervaring in de grafische industrie, wat een sterke basis legde voor de ontwikkeling van Render.

Render werd gelanceerd met een Initial Coin Offering (ICO) in 2017, waarbij de RNDR-token werd geïntroduceerd. Deze token is gebaseerd op de Ethereum blockchain en dient als het betaalmiddel binnen het Render netwerk. Door de jaren heen heeft Render zich ontwikkeld en samenwerkingen aangegaan met verschillende technologiebedrijven en creatieve professionals, wat heeft bijgedragen aan de groei en acceptatie van het platform.

Hoe werkt Render?

Render maakt gebruik van een netwerk van gedistribueerde GPU's die zijn aangesloten op het Render-netwerk. Hier is een overzicht van hoe het platform werkt:

  1. Registratie en Setup: Gebruikers die hun GPU-kracht willen aanbieden, registreren zich op het platform en verbinden hun GPU's met het netwerk. Dit kan zowel voor individuen als bedrijven die over ongebruikte GPU-capaciteit beschikken.

  2. Aanvraag van Rendering: Gebruikers die rendering diensten nodig hebben, dienen hun opdrachten in via het Render-platform. Ze specificeren de vereisten van hun project, zoals de complexiteit van de scènes, de resolutie en de gewenste tijdlijn.

  3. Toewijzing van Opdrachten: Het platform wijst de renderopdrachten toe aan beschikbare GPU's binnen het netwerk. Dit gebeurt op een efficiënte en geautomatiseerde manier om ervoor te zorgen dat de opdrachten snel en kosteneffectief worden uitgevoerd.

  4. Betaling en Aflevering: Zodra de renderopdracht is voltooid, worden de resultaten teruggestuurd naar de opdrachtgever. De betaling wordt verwerkt via de RNDR-token, waarbij de GPU-aanbieders worden beloond voor hun bijdrage aan de verwerking van de renderopdracht.

Wat maakt Render uniek?

Render onderscheidt zich door verschillende unieke kenmerken en voordelen:

  1. Gedecentraliseerde Infrastructuur: Door gebruik te maken van een gedecentraliseerd netwerk van GPU's, kan Render de kosten voor rendering aanzienlijk verlagen. Traditionele rendering oplossingen zijn vaak duur en beperkt door de capaciteit van centrale servers, terwijl Render profiteert van de kracht van gedistribueerde rekenkracht.

  2. Toegankelijkheid: Render maakt high-performance rendering diensten toegankelijker voor kleine bedrijven en onafhankelijke creators die anders niet de middelen zouden hebben om dure rendering hardware aan te schaffen of huren.

  3. Veiligheid en Transparantie: Dankzij de blockchain-technologie biedt Render een hoge mate van transparantie en veiligheid. Gebruikers kunnen de voortgang van hun opdrachten volgen en zijn verzekerd van eerlijke transacties door middel van slimme contracten.

  4. Schaalbaarheid: Het gedistribueerde karakter van Render maakt het platform zeer schaalbaar. Naarmate meer GPU's zich aansluiten bij het netwerk, neemt de verwerkingscapaciteit toe, wat betekent dat grotere en complexere projecten kunnen worden uitgevoerd zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid of kwaliteit.

  5. Gemeenschapsgericht: Render heeft een sterke focus op het opbouwen van een gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars. Dit stimuleert innovatie en samenwerking binnen de creatieve en technologische sectoren.

Render (RNDR) biedt een revolutionaire aanpak voor rendering door het benutten van de kracht van gedistribueerde GPU's, waardoor het proces betaalbaarder, toegankelijker en efficiënter wordt. Met zijn gedecentraliseerde infrastructuur, schaalbaarheid en inzet voor veiligheid en transparantie, heeft Render de potentie om een belangrijke speler te worden in de wereld van digitale rendering.

Bitcoin koers blijft onder druk ondanks stijgende ETF-instroom

Arjan Schreur
Sinds 5 juli is de netto-instroom van Bitcoin in Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETFs) gestegen tot $1,91 miljard. Ondanks deze aanzienlijk...

Bitcoin koers bereikt $ 66.000 met sentiment dat naar positief draait

Mike Sakuraba
De Bitcoin koers is in een stroomversnelling geraakt sinds voormalig president Trump zondagmiddag bijna werd vermoord. De grootste crypto ter werel...

De Bitcoin koers bodem ligt achter ons volgens analisten

Thomas van Welsenes
De Bitcoin koers (BTC) kent een volatiele periode. In de afgelopen weken wist de prijs van de grootste cryptocurrency flink te dalen om v...

Bitcoin koers herstelt tot $63K: Wat zijn de drijvende krachten?

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft onlangs het niveau van $62.000 herwonnen, wat aanleiding geeft tot optimisme onder analisten die suggereren dat het ergste v...

Bitcoin koers stijgt na mislukte moordaanslag op Donald Trump

Arjan Schreur
De recente moordaanslag voormalig president Donald Trump tijdens een rally in Pennsylvania, heeft de kansen van Trump om het Witte Huis te herovere...

Bitcoin koers stijgt met 2,0% en herstelt van Mt. Gox, Duitse verkoop

Mike Sakuraba
Na een paar volatiele weken stabiliseerde de Bitcoin koers deze week en steeg met ongeveer 2,0% in de afgelopen zeven dagen. De terugkeer van de ge...

Trump gaat spreken op de Bitcoin conferentie in Nashville

Mike Sakuraba
Een verrassende aankondiging op woensdag zorgde voor opwinding in de cryptowereld toen voormalig president Donald Trump werd onthuld als speciale g...

De Bitcoin koers schommelt ondanks dat ETF’s veel BTC opkopen

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft de afgelopen dagen te maken gehad met aanzienlijke schommelingen. Investeerders hebben sinds 5 juli meer dan $650 miljoen ge...

Duitsland verkoopt bijna $1 miljard aan BTC, Bitcoin koers zakt met 3%

Mike Sakuraba
Duitsland begon de sessie van maandag met zijn grootste Bitcoin-dump tot nu toe. De overheidswallet verkocht 16.309 BTC ter waarde van meer dan $ 9...