Skip to main content

Immutable koers (IMX)

Live Immutable koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de live Immutable koers weergegeven in euro. Wil je Immutable (IMX) kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

Wat is Immutable en hoe werkt het?

Immutable is een innovatieve cryptocurrency die ontworpen is om de beperkingen van traditionele blockchains te overwinnen. Met een focus op schaalbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak, heeft Immutable snel de aandacht getrokken van zowel investeerders als ontwikkelaars. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van Immutable, de geschiedenis, de werking en wat deze cryptocurrency uniek maakt.

Wat is Immutable (IMX)?

Immutable (IMX) is een blockchain-platform en cryptocurrency die zich richt op het oplossen van enkele van de meest prangende problemen binnen de blockchain-technologie: schaalbaarheid, kosten en milieu-impact. Immutable is gebouwd op een Layer 2-oplossing voor Ethereum, wat betekent dat het de beveiliging en decentralisatie van Ethereum behoudt, terwijl het tegelijkertijd snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt. Door gebruik te maken van Zero-Knowledge Rollups (zk-rollups), kan Immutable duizenden transacties per seconde verwerken met minimale kosten.

De geschiedenis van Immutable

Immutable werd opgericht in 2018 door James Ferguson, Robbie Ferguson en Alex Connolly. Het idee ontstond vanuit de frustratie over de beperkingen van bestaande blockchain-platforms, vooral met betrekking tot schaalbaarheid en hoge transactiekosten. Het team begon met de ontwikkeling van Immutable X, een Layer 2-oplossing specifiek voor NFT's (non-fungible tokens), om de groeiende vraag naar NFT's te kunnen bijbenen zonder de nadelen van hoge kosten en lage transactiesnelheden.

Na de lancering van Immutable X in 2021, groeide het platform snel in populariteit. Grote NFT-marktplaatsen en projecten, zoals OpenSea en Gods Unchained, maakten al snel gebruik van de technologie van Immutable vanwege de duidelijke voordelen op het gebied van snelheid en kostenbesparingen.

Hoe werkt Immutable?

Immutable maakt gebruik van zk-rollups, een geavanceerde cryptografische techniek die duizenden transacties bundelt en deze in één enkele transactie op de Ethereum-blockchain registreert. Dit betekent dat de beveiliging en decentralisatie van Ethereum behouden blijven, terwijl de transactiekosten en -snelheden aanzienlijk verbeteren.

Bij elke transactie op Immutable worden de gegevens gecomprimeerd en als een enkele cryptografische "bewijs" naar de Ethereum-blockchain gestuurd. Dit bewijs toont aan dat de transacties correct zijn zonder dat elke individuele transactie direct op de blockchain hoeft te worden opgeslagen. Hierdoor kunnen transacties snel en goedkoop worden verwerkt, wat essentieel is voor de massale adoptie van blockchain-technologie in verschillende sectoren.

Wat maakt Immutable uniek?

Verschillende aspecten maken Immutable uniek binnen de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie:

  1. Schaalbaarheid: Immutable kan duizenden transacties per seconde verwerken, wat aanzienlijk hoger is dan de meeste andere blockchain-platforms. Dit maakt het geschikt voor toepassingen die een hoge transactiedoorvoer vereisen, zoals gaming en NFT-marktplaatsen.
  2. Kostenbesparing: Door het gebruik van zk-rollups zijn de transactiekosten op Immutable aanzienlijk lager dan op traditionele blockchains. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor zowel ontwikkelaars als gebruikers die op zoek zijn naar kostenefficiënte oplossingen.
  3. Milieu-impact: Immutable is ontworpen om energie-efficiënt te zijn. Omdat het een Layer 2-oplossing is die draait bovenop Ethereum, profiteert het van de beveiliging van Ethereum zonder de hoge energieverbruik die vaak geassocieerd wordt met Proof-of-Work blockchains.
  4. Gebruiksvriendelijkheid: Immutable biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor ontwikkelaars en eindgebruikers. Met een sterke focus op het creëren van een naadloze interface en uitgebreide documentatie, kunnen ontwikkelaars gemakkelijk hun projecten op Immutable lanceren en beheren.
  5. Veiligheid: Dankzij de integratie met Ethereum biedt Immutable dezelfde hoge mate van beveiliging en decentralisatie. Dit betekent dat gebruikers kunnen vertrouwen op de veiligheid van hun transacties en activa.

Samenvattend

Immutable vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit in de evolutie van blockchain-technologie door schaalbare, kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossingen te bieden zonder in te boeten op veiligheid. Met een groeiend ecosysteem van gebruikers en ontwikkelaars, en een duidelijke focus op innovatie, lijkt Immutable goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de toekomst van de cryptocurrency- en blockchain-industrie.

Bitcoin koers blijft onder druk ondanks stijgende ETF-instroom

Arjan Schreur
Sinds 5 juli is de netto-instroom van Bitcoin in Amerikaanse spot exchange-traded funds (ETFs) gestegen tot $1,91 miljard. Ondanks deze aanzienlijk...

Bitcoin koers bereikt $ 66.000 met sentiment dat naar positief draait

Mike Sakuraba
De Bitcoin koers is in een stroomversnelling geraakt sinds voormalig president Trump zondagmiddag bijna werd vermoord. De grootste crypto ter werel...

De Bitcoin koers bodem ligt achter ons volgens analisten

Thomas van Welsenes
De Bitcoin koers (BTC) kent een volatiele periode. In de afgelopen weken wist de prijs van de grootste cryptocurrency flink te dalen om v...

Bitcoin koers herstelt tot $63K: Wat zijn de drijvende krachten?

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft onlangs het niveau van $62.000 herwonnen, wat aanleiding geeft tot optimisme onder analisten die suggereren dat het ergste v...

Bitcoin koers stijgt na mislukte moordaanslag op Donald Trump

Arjan Schreur
De recente moordaanslag voormalig president Donald Trump tijdens een rally in Pennsylvania, heeft de kansen van Trump om het Witte Huis te herovere...

Bitcoin koers stijgt met 2,0% en herstelt van Mt. Gox, Duitse verkoop

Mike Sakuraba
Na een paar volatiele weken stabiliseerde de Bitcoin koers deze week en steeg met ongeveer 2,0% in de afgelopen zeven dagen. De terugkeer van de ge...

Trump gaat spreken op de Bitcoin conferentie in Nashville

Mike Sakuraba
Een verrassende aankondiging op woensdag zorgde voor opwinding in de cryptowereld toen voormalig president Donald Trump werd onthuld als speciale g...

De Bitcoin koers schommelt ondanks dat ETF’s veel BTC opkopen

Arjan Schreur
De Bitcoin koers heeft de afgelopen dagen te maken gehad met aanzienlijke schommelingen. Investeerders hebben sinds 5 juli meer dan $650 miljoen ge...

Duitsland verkoopt bijna $1 miljard aan BTC, Bitcoin koers zakt met 3%

Mike Sakuraba
Duitsland begon de sessie van maandag met zijn grootste Bitcoin-dump tot nu toe. De overheidswallet verkocht 16.309 BTC ter waarde van meer dan $ 9...