Skip to main content

FTX Token (FTT) koers

 FTX Token koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de FTX Token (FTT) koers weergegeven in euro. Wil je FTX Token kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is FTX Token (FTT) en hoe werkt het?

Het FTX Token (FTT) is het utility token voor de grote internationale crypto-derivatenbeurs, FTX, die de laatste tijd veel aandacht trekt. FTX-klanten kunnen het token gebruiken om kosten te verlagen en rente te verdienen. Maar hoe werkt het en wat maakt dit token zo uniek? Je komt het te weten in dit artikel.

Wat is FTX Token (FTT)?

FTX Token (FTT) is het exchange token van het FTX cryptoderivatenhandelsplatform. Het dient als onderpand voor futures posities, het krijgen van kortingen op handelskosten, het ontvangen van OTC-kortingen en meer.

De FTX werd gecreëerd om netwerkeffecten en de vraag naar FTT te maximaliseren en tegelijk het circulerende aanbod ervan te verminderen en het FTX Token is een ERC-20 token dat dient als de spil van het ecosysteem van de beurs.

Met een marktkapitalisatie van €6.366.296.540 staat de FTX Token momenteel op de 30e plaats. Op het moment van schrijven wordt FTT verhandeld tegen €45,72 en het handelsvolume over de afgelopen 24 uur is €153.789.548. Het heeft een maximale voorraad van 352.170.015 FTT, waarvan 335.460.601 FTT in omloop zijn.

 

De geschiedenis van het FTX Token

Het FTX Token (FTT) werd op 8 mei 2019 gelanceerd op het handelsplatform voor crypto-derivaten FTX. Het werd opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang.

Sam Bankman-Fried is de medeoprichter en CEO van FTX. Hij is ook de CEO van Almeda Research en de ontwikkelingsdirecteur van het Effective Altruism Center. Van 2014 tot 2017 werkte hij ook als handelaar bij Jane Street Capital.

Gary Wang is medeoprichter en CTO van FTX. Hij is ook de Chief Technology Officer van Almeda Research. Daarvoor was hij software ingenieur en werkte hij als software engineering stagiair bij Google en bij Facebook.

Hoe het werkt

Het FTX Token is gemaakt voor gebruik op de FTX-exchange. Het fungeert als het centrum van de FTX-exchange en heeft een aantal indrukwekkende toepassingen in het werk van het platform.

Voor degenen die bekend zijn met cryptocurrency exchanges zien dat FTT een vergelijkbare functie heeft als het BNB-token van Binance. Het kan gebruikt worden als onderpand voor futures posities, maar ook voor het verkrijgen van kortingen op handelskosten. Daarnaast kun je het gebruiken om OTC-kortingen te ontvangen en nog veel meer.

Wat maakt een FTX Token uniek?

Het FTX Token onderscheid zich ten opzichte van andere tokens omdat het ontworpen is door experts met bewezen deskundigheid in de sector. Een ander voordeel van de token zijn de verlaagde handelskosten voor diegenen het token in hun bezit hebben.

FTX voert zogeheten “token burns” uit om het FTX-aanbod te beheersen en de prijs van FTT te verhogen. FTX gebruikt een derde van de vergoedingen die door de beurs worden gegenereerd om FTT-tokens terug te kopen en te verbranden of te vernietigen. FTX is van plan om dit te blijven doen totdat 50% van alle gecreëerde FTT's is verbrand.

Tenslotte wordt FTX gesteund door Almeda Research, dat bekend staat als een van de toonaangevende crypto handelsbedrijven en een van de grootste liquiditeitsverschaffers.