Skip to main content

Elrond koers (EGLD)

Live Elrond koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de Elrond koers (EGLD) weergegeven in euro. Wil je Elrond kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald  

Wat is Elrond (EGLD) en hoe werkt het?

Schaalbaarheid is een belangrijke prioriteit geworden in de wereld van blockchain netwerken. Elrond boort de mogelijkheden van succesvolle schaalbaarheid van blockchain omgevingen aan om de ontwikkeling van gedecentraliseerde toepassingen voor verschillende toepassingen mogelijk te maken. Daarnaast wil het een nieuwe interneteconomie creëren met nieuwe digitale activa. Maar hoe werkt het en wat maakt Elrond uniek? Je leest erover in dit artikel.

Wat is Elrond (EGLD)?

Elrond is een op blockchain gebaseerd platform dat gebruikers in staat stelt gedecentraliseerde toepassingen en cryptocurrencies te maken en te ontwikkelen om een nieuwe interneteconomie te creëren.

Het project wil het schrijnende probleem van verkeerscongestie op blockchain netwerken oplossen door schaalbaarheidsoplossingen te bieden. Elrond biedt snelle transacties en een schaalbare omgeving voor ontwikkelaars, ondernemingen en gebruikers.

Het biedt ook een gebruikersvriendelijke ervaring en lage transactiekosten. Het netwerk kan tot 15.000 transacties per seconde bereiken, waarmee het een van de snelste blockchain netwerken op de markt is.

De blockchain heeft een eigen token dat eGold of EGLD heet. Dit wordt gebruikt om netwerkkosten te betalen, validators in te zetten en te belonen. Het wordt ook gebruikt om op het netwerk te staken en te stemmen.

Met een huidige marktkapitalisatie van €5.105.876.851 staat de munt op de 31e plaats. Elrond heeft een maximale voorraad van 31.415.926 EGLD munten, waarvan 19.846.473 EGLD munten in omloop zijn.

Hoe werkt Elrond (EGLD)?

Elrond is een uitgebreide software voor het maken van dApps en het ontwikkelen van digitale activa, ondersteund door slimme contracten.

Om de omgeving voor ontwikkelaars en gebruikers te schalen, gebruikt Elrond Adaptive State Sharding. Dit is een functie die de netwerkinfrastructuur opsplitst om het toenemende aantal toepassingen en transacties op het grootboek te ondersteunen.

Elrond gebruikt het Secure Proof of Stake consensus mechanisme. Het Secure Proof of Stake consensus mechanisme synchroniseert de knooppunten die het netwerk runnen om alle fracties, gescheiden door sharding, met elkaar te verbinden. Dankzij sharding kan Elrond een minimum van 12.500 transacties per seconde aan.

Sharding gebeurt door het netwerk in kleinere fracties te verdelen, zodat knooppunten fracties van transacties één voor één kunnen oplossen om congestie te vermijden en schaalvoordelen mogelijk te maken.

Ontwikkelaars kunnen de Elrond Integrated Development Environment gebruiken om gedecentraliseerde toepassingen te maken die producten en diensten nabootsen.

Ook kunnen gebruikers smart contracten uitvoeren en gedecentraliseerde applicaties bouwen in een groot aantal programmeertalen, waaronder C, C++ en Rust. 

 

De geschiedenis van Elrond

Elrond werd in 2017 opgericht en gelanceerd door Lucian Todea en Beniamin en Lucian Mincu. Het Elrond team organiseerde een particuliere investeringsronde die bijna $2 miljoen opbracht voor het project.

In juli 2019 hield Elrond een ICO die meer dan $3,2 miljoen opbracht door 25% van zijn totale voorraad te verkopen. Aanvankelijk verhandelde Elrond onder de ticker ERD. Toen het mainnet werd vrijgegeven, werd de tickernaam veranderd in EGLD (eGold).

Wat maakt Elrond uniek?

Wat uniek is aan het Elrond project, is dat het een nieuwe digitale economie wil creëren. Decentralisatie en schaalbaarheid zijn daarin integrale kenmerken van de blockchain infrastructuur.

Elrond stelt gebruikers in staat nieuwe activa te creëren, gedecentraliseerde toepassingen te maken, en transacties te doen tegen lage kosten. Het project is ook uniek omdat het enterprise-grade Dapps ondersteunt en tegelijk schaalbaarheid mogelijk maakt, en drie programmeertalen biedt om mee te werken.

Wat Elrond verder onderscheidt van andere projecten is het gebruik van sharding in de vorm van Adaptive State Sharding. Dit zorgt ervoor dat het netwerk in kleinere fracties wordt verdeeld, zodat knooppunten transacties en netwerkoperaties kunnen valideren door één partitie tegelijk op te lossen. Hierdoor kan het netwerk duizenden transacties per seconde verwerken tegen lagere kosten.

 

  • Hits: 4275