Skip to main content

FTX Token koers (FTT)

Live FTX Token koers

 

In bovenstaande grafiek wordt de FTX Token koers (FTT) weergegeven in euro. Wil je FTX Token kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 10.000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.  

Wat is FTX Token (FTT) en hoe werkt het?

Het FTX Token (FTT) was het utility token voor de grote internationale crypto-derivatenbeurs, FTX, die inmiddels failliet is gegaan als gevolg van fraude en mismanagement. FTX-klanten konden het token gebruiken om kosten te verlagen en rente te verdienen. Maar hoe werkt het en wat maakt dit token zo uniek? Je komt het te weten in dit artikel.

Wat is FTX Token (FTT)?

FTX Token was het exchange token van het FTX cryptoderivatenhandelsplatform. Het diende als onderpand voor futures posities, het krijgen van kortingen op handelskosten, het ontvangen van OTC-kortingen en meer.

FTX Token werd gecreëerd om netwerkeffecten en de vraag naar FTT te maximaliseren en tegelijk het circulerende aanbod ervan te verminderen en het FTX Token is een ERC-20 token dat diende als de spil van het ecosysteem van de beurs.

 

De geschiedenis van het FTX Token

Het FTX Token (FTT) werd op 8 mei 2019 gelanceerd op het handelsplatform voor crypto-derivaten FTX. Het werd opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang.

Sam Bankman-Fried is de medeoprichter en CEO van FTX. Hij is ook de CEO van Almeda Research en de ontwikkelingsdirecteur van het Effective Altruism Center. Van 2014 tot 2017 werkte hij ook als handelaar bij Jane Street Capital.

Gary Wang is medeoprichter en CTO van FTX. Hij is ook de Chief Technology Officer van Almeda Research. Daarvoor was hij software ingenieur en werkte hij als software engineering stagiair bij Google en bij Facebook.

Hoe het werkt

Het FTX Token is gemaakt voor gebruik op de FTX-exchange. Het fungeert als het centrum van de FTX-exchange en heeft een aantal indrukwekkende toepassingen in het werk van het platform.

Voor degenen die bekend zijn met cryptocurrency exchanges zien dat FTT een vergelijkbare functie heeft als het BNB-token van Binance. Het kan gebruikt worden als onderpand voor futures posities, maar ook voor het verkrijgen van kortingen op handelskosten. Daarnaast kun je het gebruiken om OTC-kortingen te ontvangen en nog veel meer.

 

 

 

 

  • Hits: 4450