Litebit

Litebit reviewLitebit review 

In 2013 is Litebit opgericht door 2525 Ventures. Het doel was om het kopen en verkopen van cryptovaluta makkelijker te maken voor het grote publiek. Deze in Rotterdam gevestigde cryptobroker biedt een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta (meer dan 50 verschillende). Naast de bekende namen zijn er ook een aantal minder bekende cryptovaluta te koop.

Cryptobroker vs Crypto exchange

Litebit is een cryptobroker en heeft geen crypto exchange waar klanten met elkaar handelen d.m.v. een orderboek, zoals bijvoorbeeld Bitvavo dat wel heeft. Dat maakt Litebit niet de goedkoopste optie om cryptovaluta aan te schaffen. Voor lange termijn beleggers hoeft dat geen probleem te zijn, maar mensen die veel willen handelen kunnen beter bij Bitvavo terecht.

Is Litebit betrouwbaar?

Litebit was een van de eerste bedrijven die actief was op de Nederlandse cryptomarkt. Het heeft dus al een zekere staat van dienst en is daardoor goed te beoordelen op betrouwbaarheid. Ons is niets ter ore gekomen wat de betrouwbaarheid van Litebit naar klanten toe in twijfel trekt. Zelf hebben wij echter zakelijk gezien wel een negatieve ervaring met de betrouwbaarheid van Litebit. Iedereen moet dus voor zichzelf de conclusie trekken of Litebit een betrouwbare partij is voor het aan en verkopen van cryptovaluta.

Geïntergreerde wallets

Het aankopen van cryptovaluta is één ding, het opslaan is een andere. Dit is wat cryptobeleggers nog wel eens kopzorgen bezorgt. Sla je de cryptomunten op op een wallet op je eigen pc of gebruik je een hard wallet zoals bijvoorbeeld die van Ledger? Wat is veilig en hoe werkt het precies? Veel mensen vinden dit lastige materie.

Litebit biedt een oplossing in de vorm van op het handelsplatform geïntegreerde wallets. Ze hebben voor bijna iedere te verhandelen cryptovaluta een wallet beschikbaar. Bij aankoop kan voor deze optie gekozen worden waarna de gekochte cryptomunten direct worden opgeslagen op de wallet bij Litebit. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om de aangekochte cryptovaluta naar willekeurig welke andere externe wallet te sturen.

Conclusie

Litebit is een al wat langer bestaande cryptobroker met een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta.

De belangrijkste kenmerken op een rij:

- aanbod van meer dan 50 cryptovaluta

- Cryptovaluta kopen met euro d.m.v. iDeal, Bancontact, Creditcard, etc.

- 24/7 geopend

- Eigen, op platform geïntegreerde, wallet

 

Litebit

Bitcoin koers zakt onder $27k maar herstelt snel tot boven $28.000

Bitcoin koers zakt onder $27k maar herstelt snel tot boven $28.000

woensdag, 29 maart 2023 07:33

  De Bitcoin koers beweegt momenteel vlak boven $28.000 na een sterk herstel afgelopen nacht. Bitcoin moest gisteren flink wat verliezen incasseren en kwam daarbij tot onder $ 27k, maar gisteravond...

Binance, CZ aangeklaagd door Amerikaanse CFTC voor illegale handel

Binance, CZ aangeklaagd door Amerikaanse CFTC voor illegale handel

dinsdag, 28 maart 2023 07:57

  De crypto-industrie trapte de week af met de zoveelste aanval van Amerikaanse toezichthouders. De grootste crypto-beurs ter wereld, Binance en haar oprichter Changpeng Zhao (CZ) werden...

De Bitcoin koers daalt plotseling naar $27.000 en de G7 werkt aan cryptoregulering

De Bitcoin koers daalt plotseling naar $27.000 en de G7 werkt aan cryptoregulering

maandag, 27 maart 2023 23:51

  Bitcoin handelt momenteel rond de $27k op het moment van schrijven, na een enigszins bearish dag. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is licht in het defensief nadat het onder vuur...