Litebit

Litebit review 

LET OP: Litebit heeft aangekondigd haar bedrijfsactiviteiten binnenkort te beëindigen. Ze nemen geen nieuwe klanten meer aan. Bestaande klanten wordt geadviseerd om over te stappen naar Bitvavo.

In 2013 is Litebit opgericht door 2525 Ventures. Het doel was om het kopen en verkopen van cryptovaluta makkelijker te maken voor het grote publiek. Deze in Rotterdam gevestigde cryptobroker biedt een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta (meer dan 50 verschillende). Naast de bekende namen zijn er ook een aantal minder bekende cryptovaluta te koop.

Cryptobroker vs Crypto exchange

Litebit is een cryptobroker en heeft geen crypto exchange waar klanten met elkaar handelen d.m.v. een orderboek, zoals bijvoorbeeld Bitvavo dat wel heeft. Dat maakt Litebit niet de goedkoopste optie om cryptovaluta aan te schaffen. Voor lange termijn beleggers hoeft dat geen probleem te zijn, maar mensen die veel willen handelen kunnen beter bij Bitvavo terecht.

Is Litebit betrouwbaar?

Litebit was een van de eerste bedrijven die actief was op de Nederlandse cryptomarkt. Het heeft dus al een zekere staat van dienst en is daardoor goed te beoordelen op betrouwbaarheid. Ons is niets ter ore gekomen wat de betrouwbaarheid van Litebit naar klanten toe in twijfel trekt. Zelf hebben wij echter zakelijk gezien wel een negatieve ervaring met de betrouwbaarheid van Litebit. Iedereen moet dus voor zichzelf de conclusie trekken of Litebit een betrouwbare partij is voor het aan en verkopen van cryptovaluta.

Geïntergreerde wallets

Het aankopen van cryptovaluta is één ding, het opslaan is een andere. Dit is wat cryptobeleggers nog wel eens kopzorgen bezorgt. Sla je de cryptomunten op op een wallet op je eigen pc of gebruik je een hard wallet zoals bijvoorbeeld die van Ledger? Wat is veilig en hoe werkt het precies? Veel mensen vinden dit lastige materie.

Litebit biedt een oplossing in de vorm van op het handelsplatform geïntegreerde wallets. Ze hebben voor bijna iedere te verhandelen cryptovaluta een wallet beschikbaar. Bij aankoop kan voor deze optie gekozen worden waarna de gekochte cryptomunten direct worden opgeslagen op de wallet bij Litebit. Uiteraard kan er ook voor gekozen worden om de aangekochte cryptovaluta naar willekeurig welke andere externe wallet te sturen.

Conclusie

Litebit is een al wat langer bestaande cryptobroker met een gemiddeld assortiment aan cryptovaluta.

De belangrijkste kenmerken op een rij:

- aanbod van meer dan 50 cryptovaluta

- Cryptovaluta kopen met euro d.m.v. iDeal, Bancontact, Creditcard, etc.

- 24/7 geopend

- Eigen, op platform geïntegreerde, wallet

 

Bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers blijven binnen rollen

Bullish voorspellingen voor de Bitcoin koers blijven binnen rollen

vrijdag, 23 februari 2024 08:57

  Ondanks dat de Bitcoin koers enige weerstand ondervindt rond $53.000, blijft Bitcoin bullish koersdoelen krijgen van analisten, voorafgaand aan de halvering in april. Op het moment van schrijven...

Bitcoin koers consolideert, maar analisten zijn optimistisch

Bitcoin koers consolideert, maar analisten zijn optimistisch

donderdag, 22 februari 2024 13:30

  De Bitcoin koers beweegt alweer ruim een week in een trading-range tussen $50,500 en $53.000, wat niet verwonderlijk is als we kijken naar de sterke opwaartse beweging die de leidende...

Adoptie door banken kan de Ripple koers tot nieuwe ATH brengen

Adoptie door banken kan de Ripple koers tot nieuwe ATH brengen

donderdag, 22 februari 2024 10:30

  Ripple (XRP) is een veelbesproken altcoin in de cryptocurrency markt. Ripple Labs, de ontwikkelaar achter de munt, is al lange tijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and...