Binance Coin koers - Wat is Binance coin (BNB)?

BNB koers

In bovenstaande grafiek wordt de live BNB koers weergegeven in euro. Wil je BNB kopen? De makkelijkste en goedkoopste manier is via de Nederlandse crypto-broker/exchange Bitvavo. Lees meer over Bitvavo in onze Bitvavo review.

Bitvavo biedt momenteel een voordeel aan nieuwe klanten die zich aanmelden via deze website. Over de eerste 1000 euro aan verhandelde cryptovaluta hoeven geen transactiekosten te worden betaald.

Wat is Binance Coin (BNB) en hoe werkt het?

Binance is een van de grootste internationale handelsplatformen ter wereld. Ze biedt meerdere cryptodiensten, onder andere het verhandelen van cryptocurrencies. Je kunt bijna elke belangrijke cryptocurrency op Binance kopen en verkopen. Maar wat veel mensen niet weten is dat de beurs ook een eigen cryptocurrency heeft, namelijk de Binance Coin (BNB). Deze cryptovaluta kun je kopen via verschillende cryptobeurzen, maar wat is een Binance munt, hoe werkt ze en wat maakt deze munt zo uniek?

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) is de digitale munt van de cryptobeurs Binance, opgericht in 2017. De Binance Coin is een zogeheten altcoin, een alternatieve munt voor Bitcoin. Het is gebaseerd op de ERC20 standaard en gebruikt momenteel nog het Ethereum netwerk en de blockchain. Anders dan bij veel andere cryptomunten, kun je geen tokens minen. Dit omdat ze vooraf zijn gewonnen en via de Initial Coin Offering (ICO) zijn verkocht en verdeeld.

Het aanvankelijk doel van de Binance Coin was om de transactiekosten op het Binance platform te verlagen. De coin werd gebruikt als betaalmiddel om transactiekosten binnen het Binance ecosysteem te betalen of te verlagen. Echter, door de komst van de Binance Chain en de Binance Smart Chain kreeg de coin steeds meer nutsvoorzieningen en werd de utility token populairder dan ooit.

De geschiedenis van de Binance Coin

Binance werd opgericht in de zomer van 2017 en groeide snel uit tot een van de grootste crypto-beurzen ter wereld met een toenmalig dagelijks handelsvolume van meer dan USD 200 miljoen.

In 2017 werd Binance Coin aan de eerste investeerders verkocht via een Initial Coin Offering (ICO). In die tijd konden beleggers ongeveer 2.700 BNB krijgen voor 1 ETH en 20.000 BNB voor 1 BTC. Tijdens de Binance ICO werd in totaal zo’n USD 15 miljoen opgehaald. Het geld werd gebruikt voor de marketing en verdere ontwikkeling van het Binance platform.

In 2019 bouwde Binance zijn eigen blockchain, Binance Chain genaamd. Binance migreerde vervolgens haar Binance token naar haar eigen blockchain. De Binance Coin veranderde zo van een ERC-20 in een BEP-2-BNB-token.

In 2020 lanceerde de crypto-ecxchange zijn eigen Binance Smart Chain voor DeFi. Hierdoor ontstond de derde versie van Binance Coin, het BEP-20-BNB-token. De waarde van de verschillende versies is gelijk, het enige verschil is dat ze op verschillende blockchain kunnen worden verhandeld.

Hoe het werkt

Je kunt de Binance munt gebruiken om de transactiekosten voor elke koop- en verkooptransactie te verlagen. Je hoeft zo geen USD 1 kosten te betalen voor elke USD 1.000 transactie (dit kan snel oplopen voor actieve handelaars). Als je meerdere BNB's op Binance hebt en ze in je account activeert, zal Binance de Binance munten gebruiken voor transacties. Dit gebeurt geheel automatisch. Het kortingspercentage voor het eerste jaar is 50%, maar wordt na elk jaar gehalveerd.

Wat maakt de Binance Coin (BNB) uniek?

Wat de Binance munt uniek maakt is dat hij elk kwartaal schaarser wordt, Dit omdat het aantal Binance Coins in omloop elk kwartaal vermindert. Binance voert namelijk elk kwartaal een zogeheten "token burn" uit. Binance neemt dan 20% van alle betaalde transactiekosten van dat kwartaal, kopen dan de BNB-tokens terug en "verbranden" deze. Zo haalt de crypto-exchange Binance Coins uit de circulatie.

Dit zal de crypto-exchange blijven doen totdat de helft van de tokenvoorraad die tijdens de ICO verkocht werden, uit de circulatie zijn gehaald. In totaal gaat het om 100 miljoen BNB die vernietigd gaan worden. Door dit te doen, creëren ze schaarste. Als er genoeg vraag is naar BNB-tokens, zal de prijs hierdoor stijgen en worden de coins steeds waardevoller.

 

Bitcoin stijgt naar $ 24k terwijl Ethereum in één maand 50% wint ten opzichte van BTC

Bitcoin stijgt naar $ 24k terwijl Ethereum in één maand 50% wint ten opzichte van BTC

dinsdag, 09 augustus 2022 08:48

  Bitcoin handelt momenteel rond de $ 24k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg gisteren op een gegeven moment boven de belangrijke weerstand...

Bitcoin weer stabiel boven $ 23k en Elon Musk zegt dat ergste inflatie in de VS voorbij is

Bitcoin weer stabiel boven $ 23k en Elon Musk zegt dat ergste inflatie in de VS voorbij is

maandag, 08 augustus 2022 09:41

  Bitcoin handelt momenteel gestaag boven $ 24k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt momenteel zijwaarts verhandeld, net onder de grote weerstand...

Altcoin Nieuws - Optimism (OP) profiteert van optimisme over Ethereum Merge-update

Altcoin Nieuws - Optimism (OP) profiteert van optimisme over Ethereum Merge-update

zondag, 07 augustus 2022 19:03

  Hoewel de Bitcoin koers nog aarzelt om omhoog te gaan, ziet het er op de altcoin-markt redelijk goed uit. Het herstel zet zich voort, met veel toonaangevende alternatieve cryptocurrencies die de...