De Bitcoin koers steeg eerder vandaag naar $ 61,5k en Ripple (XRP) zag een enorme koersstijging van 30%

ETH en XRP 

Afbeeldingsbron: Crypto360.com onder CC

Bitcoin heeft eerder vandaag een stap gezet om de trend in het voordeel van de bulls te veranderen, maar tot nu toe is de ongrijpbare volgende opwaartse beweging nog steeds niet echt begonnen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg eerder tot $ 61,6k, maar kon deze grote stap niet volhouden, laat staan doorstoten tot boven de oude all time high. Nu, op het moment van schrijven, is het digitale activum terug op ongeveer $ 60k en lijkt het op dit moment niet van plan nieuwe hoogtepunten te willen uitdagen, waardoor de situatie in het algemeen gecompliceerder wordt.

Ook andere altcoins reageerden op de korte termijn stijging van Bitcoin. Ethereum (ETH) heeft een nieuwe recordhoogte geregistreerd en Ripple (XRP) heeft eerder vandaag opnieuw een enorme koersstijging geboekt, hoewel de SEC-zaak tegen Ripple Labs nog steeds onbeslist is. Ripple had eerder vandaag weer een goede dag toen het op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 1 naar $ 1,39 voordat het iets daalde.

Coinbase, een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen, wordt op 14 april openbaar genoteerd op de Nasdaq. Maar voordat het bedrijf op de beurs wordt genoteerd, moet het platform worden gewaardeerd en dat zal niet gemakkelijk zijn. Daarover later meer.

Bitcoin koers gaat boven $ 61.500

Bitcoin heeft eerder op de dag enige moeite gedaan om uit het smalle bereik van $ 57k- $ 60k te komen. De cryptovaluta steeg van rond de stagnerende waarde van $ 58,5k naar $ 61,6k in slechts drie uur tijdens de vroege uren van de dag, wanneer de Noord-Amerikaanse handelsmarkten gewoonlijk een hoge vlucht nemen.

Hoewel dit een grote stap was, vooral gezien het feit dat de BTC koers boven $ 60k ging en vervolgens verder richting $ 61k, was het vervolg teleurstellend. In de volgende 14 uur of zo daalde de cryptocurrency aanzienlijk en regelrecht terug in de gevarenzone. Op het moment van de schrijven staat de koers op een delicate $ 59,9k, terug op een niveau van minder dan $ 60k, dus dat zou verontrustend kunnen zijn voor de bulls, vooral als de BTC koers op korte termijn niet terug boven $ 60k zal komen.

De zet van vandaag zou voor nul tellen als de Bitcoin koers de komende uren niet boven de $ 60.000 kan komen. Dit komt omdat de cryptocurrency een grote sprong maakte uit de bodemloze put tussen $ 57k- $ 60k naar het All Time High van $ 61,8k voordat het langzaam waarde verloor en weer terugkwam tot onder $ 60k. De stieren moeten handelen en moeten snel handelen om deze grote opleving te redden.

Aan de onderkant moeten de beren de voortgang vertragen en deze koste wat kost onder de $ 60k houden voordat ze verder doorgaan en de koers nog lager terugbrengen naar de smalle tradingrange van de afgelopen maand. De komende 12 uur worden interessant omdat de Noord-Amerikaanse en Europese markten momenteel opwarmen en ook het weekend kan voor wat extra vuurwerk zorgen. Blijf kijken!

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

De andere cryptocurrencies boekten gedurende de dag matige tot enorme winsten. Ethereum (ETH, 3%), Ripple (XRP, 32%), Litecoin (LTC, 10%) en Stellar (XLM, 13%) waren enkele van de grootste winnaars van vandaag. ETH was belangrijk ondanks zijn bescheiden rally, omdat het in de loop van de dag een nieuw record van ongeveer $ 2.19k neerzette. Hoewel dit geen significante verbetering is ten opzichte van het vorige recordniveau ($ 2,16k), laat het toch zien dat de crypto nog veel ruimte heeft om te stijgen.

De XRP van Ripple had weer een goede dag toen de koers op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 1 tot zelfs $ 1,39, voordat hij iets daalde tot $ 1,3 op het moment van schrijven. De cryptocurrency is momenteel echter erg volatiel en op dit moment instappen zou erg riskant zijn voor beleggers, dus houd rekening met de risico's. Wat ook interessant is, is het feit dat de Amerikaanse zaak tegen Ripple nog steeds aan de gang is en de cryptocurrency toch een forse koersstijging registreert. Dit toont aan dat de markten op zoek zijn naar een terugkeer van XRP en druk willen uitoefenen op de toezichthouders om de zaak te laten vallen. Als alternatief zou ook kunnen worden aangevoerd dat het bedrijf de markt manipuleert om de koers op te krikken om het een betere positie te geven in de lopende juridische procedures. Alleen de tijd zal ons laten zien welke van de twee de markt voor XRP echt opdreef.

In ander nieuws….

Coinbase wordt geconfronteerd met een waarderingsprobleem aangezien het dichter bij de beursnotering komt

Een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen, Coinbase, wordt geconfronteerd met een waarderingsdilemma voorafgaand aan een beursnotering. Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, streeft al een aantal jaren naar een beurswaardering en nu lijkt het erop dat het dit doel eindelijk nadert.

Delphi Capital, een investeringsonderzoeksbureau, schat de waardering ergens tussen $ 160 miljard en $ 230 miljard. Aan de andere kant schat een bedrijf genaamd New Constructs de waardering op slechts $ 19 miljard. Andere firma's hadden weer andere waarderingen.

Dit is een grote ongelijkheid en zal in de toekomst een groot probleem zijn voor het bedrijf. Een hoge taxatie heeft zijn eigen risico's, terwijl een lagere ook zijn eigen risico's heeft. Een meer realistische waardering zal waarschijnlijk ergens tussen het midden van deze twee uiterste polen liggen.

Aandelen Coinbase tokens worden op Crypto-exchange FTX al een paar maanden verhandeld en daar wordt dus ook al een koers gevormd die een goede voorspellende waarde heeft voor de officiële notering volgende week. Zie de grafiek hieronder met het koersverloop op FTX de afgelopen maanden.

Coinbase aandelenkoers - FTX

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

NYDIG koppelt Bitcoin aan de verzekeringswereld

New York 

New York Digital Investment Group (NYDIG), de Bitcoin-investeringstak van Stone Ridge Asset Management, staat natuurlijk bekend om het feit dat zij Bitcoin producten en diensten aanbieden. Dit doen zij op dit moment onder andere voor grootschalige verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf is strategische partnerschappen aangegaan met grote verzekeraars. Hieronder vallen bekende bedrijven als Starr, Liberty Mutual, New York Life en Mass Mutual.

Invloed van de verzekeringsindustrie

NYDIG, een toonaangevende leverancier van technologie en investeringsoplossingen voor Bitcoin, brengt BTC naar de wereldwijde verzekeringssector. Het bedrijf onthulde donderdag een plan om "Bitcoin-aangedreven producten en diensten voor de wereldwijde verzekeringssector" te creëren. Na eerder fondsen te hebben opgehaald bij New York Life en Mass Mutual, twee grote verzekeraars die zich richten op levensverzekeringen en lijfrentes, heeft NYDIG nu "100 miljoen dollar aan extra groeikapitaal opgehaald" bij verzekeraars die zich richten op eigendoms- en ongevallenverzekeringen (P&C). Het gaat onder meer om Starr Insurance en Liberty Mutual. De CEO van het bedrijf, Robert Gutmann, zei hierover het volgende:

"De wereldwijde property & casualty-sector (P&C) is enorm en betaalt jaarlijks meer dan $ 1 biljoen aan claims uit. Ik ben verheugd om Starr en Liberty Mutual te verwelkomen bij NYDIG, als onderdeel van onze uitbreiding van Bitcoin naar nieuwe verzekeringsgebieden"

De verklaring van Ross Stevens

Het is zowel voor de beleggers als voor de markt in het algemeen goed nieuws dat er meer interesse is in Bitcoin. Ross Stevens, CEO van Stone Ridge en uitvoerend voorzitter van NYDIG, zei het volgende over de keuze om Bitcoin op te nemen in de nieuwste beleggingen voor de verzekeringswereld.

“Fiat depreciatie veroorzaakt inflatie in fiat premies, terwijl de koopkracht van claims instort. Wij zien een rooskleuriger toekomst met Bitcoin voor de miljarden die elk jaar afhankelijk zijn van de verzekeringssector ... We zullen onvermoeibaar werken om nieuwe Bitcoin-gedenomineerde producten voor wereldwijde verzekerden mogelijk te maken.”

Toekomst voor de verzekeringsmaatschappijen

Hank Greenberg, voorzitter en CEO van Starr zei:

"We investeren al jaren breed en succesvol met Ross en het Stone Ridge-team in hun verschillende initiatieven, waaronder als oprichtende NYDIG-investeerder in 2017."

Door de keuze om toenadering te zoeken tot de verzekeringssector is het echt zo dat er veel geld in de markt zal stromen. Tijdens het aankoopproces wordt uiteraard toezicht gehouden op alle verzekeringsactiviteiten van NYDIG, met een focus op "het versnellen van Bitcoin-gedreven innovatie in de wereldwijde property and casualty (P&C) industrie."

Voor de Amerikaanse verzekeringssector zal Matt Carey, NYDIG's U.S. Head of Insurance Solutions, zich richten op Bitcoin-gedreven oplossingen voor in de VS gevestigde verzekeraars. Hij was voorheen medeoprichter en CEO van Blueprint Income, de grootste online annuïteitenmarktplaats in de VS, die onlangs werd overgenomen door Mass Mutual.

Eén ding blijkt heel duidelijk uit deze laatste ontwikkeling en dat is dat institutionele beleggers steeds vaker kiezen voor Bitcoin als alternatieve belegging.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

De Bitcoin koers bleef steken op $ 58,5k en nieuw onderzoek toont aan dat BTC nauwelijks wordt gebruikt bij terrorismefinanciering

 

Afbeeldingsbron: PakistanToday.com onder CC

De Bitcoin koers bleef eerder op de dag verschanst tussen $ 57k en $ 59k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie heeft nu meer dan een maand grotendeels in deze range doorgebracht op zoek naar een uitweg, maar voorlopig zit het hier vast. De stieren waren tot nu toe te zwak om zich overtuigend aan deze range te onttrekken, terwijl de beren er niet in slaagden de vooruitzichten te veranderen met een grote beweging naar beneden. Daarover later meer.

Ander nieuws: een recent onderzoek van Counterterrorism and Intelligence aan het Washington Institute for Near East Policy laat zien dat de crypto-industrie nog niet het vertrouwen van terroristen heeft getrokken. De op bewijzen gebaseerde analyse toont aan dat, ondanks enkele toepassingen, de meeste wereldwijde terrorismenetwerken nog steeds ouderwetse manieren gebruikten om geld in te zamelen, meestal via fiat-valuta zoals USD, GBP, EUR en andere. Daarover later meer.

Team Ripple heeft onlangs een verklaring afgelegd waarin staat dat de VS niet klaar is om cryptocurrencies te reguleren omdat het een nieuwe sector is en daarvoor een nieuwe benadering van regulering nodig zou hebben. Deze opmerkingen zijn gemaakt door David Shwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple.

Bitcoin koers bleef steken op $ 58,5k

Zoals verwacht wordt de BTC koers geconfronteerd met enorme weerstand om omhoog of omlaag te gaan, zodra het weer in zijn comfortzone is. Het belangrijkste digitale item had een super saaie dag, waarin het de hele dag weer lichtjes wisselde tussen $ 57k en $ 59k. Het leek er de hele tijd niet op dat het wilde gaan bewegen. Bepaald geen dag voor Bitcoin trading dus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 57,5k. Het zag hoe dan ook minimale actie tot ongeveer 10 uur 's ochtends, toen het een lichte appreciatie ervoer en steeg tot $ 59k tijdens de handelsactiviteit rond het middaguur. De langzame stijging maakte toen echter plaats voor een langzame daling en Bitcoin zakte tot ongeveer $ 58k en sindsdien wisselt de koer gedurende de dag tussen $ 58k en $ 59k.

De consolidatiefase waar Bitcoin zich momenteel in bevind, is volgens veel analisten overbelast. De koers is de afgelopen 30 dagen binnen 15% van de gemiddelde koers gebleven en het is niet te zeggen hoe lang dat nog zal duren. De situatie blijft echter hetzelfde als altijd. De bulls moeten een overtuigende zet boven de $ 60k maken om de bestaande trend te veranderen, terwijl de beren de koers terug moeten trekken, eerst naar $ 53k en dan nog lager naar $ 50k. Alles daartussenin zal de trend van het digitale item niet veranderen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten gemengde prestaties zien

Andere cryptocurrencies waren eerder op de dag een allegaartje toen Bitcoin opnieuw vastliep m.b.t. beslissende prijsactie. Sommige zoals Binance Coin (BNB, 5%), Ripple (XRP, 8,5%), Filecoin (FLE, 11,6%) en Vechain (VET, 11%) hadden een opwaartse beweging terwijl de rest van de markt grotendeels stabiel bleef. XRP wordt weer interessant omdat het bijna zijn hoogste punt in meerdere jaren nadert. Als de SEC-zaak in het voordeel wordt beslist, zal de Ripple koers waarschijnlijk naar boven exploderen.

XRP koers grafiek

In ander nieuws….

Onderzoek toont aan: Terroristen halen weinig geld op met Bitcoin

Een recente studie van Counterterrorism and Intelligence aan het Washington Institute for Near East Policy toont aan dat slechts een beperkte hoeveelheid Bitcoin wordt gebruikt voor terrorismefinanciering. Een overgrote meerderheid van de dodelijke netwerken gebruikt nog steeds ouderwetse manieren om geld in te zamelen en uit te betalen. Andere studies ondersteunen deze theorie ook en tonen aan dat de acceptatie en verspreiding van het gebruik van crypto nog steeds beperkt is onder terroristen.

Fed-voorzitter Janet Yellen had onlangs kritiek op Bitcoin en wekte de vrees op dat het werd gebruikt als een instrument voor terrorismefinanciering. Haar misleidende beweringen werden later echter onderzocht en, zoals nu blijkt, weerlegd.

Volgens Matthew Levitt, directeur van het Jeanette en Eli Reinhard-programma voor terrorismebestrijding:

"Cryptocurrencies zijn gebruikt in verschillende gevallen van terrorismefinanciering, maar het is nog geen primair middel voor terrorismefinanciering geworden",

Andere professionals, zoals de CEO van CipherTrace, ontkenden ook de mythe dat Bitcoin een primair financieringsinstrument voor terroristen zou zijn en zeiden dat algemene verboden problemen zullen veroorzaken bij de massale acceptatie van een innovatieve technologie. Ook andere onderzoeken hebben dat constant aangetoond.

Dit bewijst dat Bitcoin vaak wordt misbruikt door autoriteiten om angst in de samenleving te creëren, maar in feitelijk aantoonbare studies is Bitcoin niet de primaire financieringsbron van terroristen. Het zijn nog steeds de legacy fiat-valuta's zoals USD, GBP en EUR die deze rol vervullen. Veel van deze fiat-transacties worden ook niet opgespoord, wat hun tekortkomingen laat zien. Het idee is dus fundamenteel onjuist dat Bitcoin een hulpmiddel is voor terrorismefinanciering. Het is typisch angst zaaien van de regeringen om innovaties te stoppen die hun monopolie op monetaire zaken bedreigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Grayscale wil zijn Trusts in ETF's veranderen

Grayscale ETF 

Grayscale heeft eerder deze week een nieuwe roadmap uitgebracht. Ondanks de mislukte eerdere pogingen, geeft Grayscale zijn streven om een ​​Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse activamarkt te brengen, nog niet op.

Het bedrijf probeerde in 2017 voor het eerst toestemming te krijgen om crypto-ETF’s aan te bieden. Sindsdien is er eenconstant hoop geweest, maar de Amerikaanse regelgevers hebben hun aanvragen echter voortdurend afgewezen, onder vermelding van het feit dat de Bitcoin-infrastructuur ongereguleerd van aard is.

Een recent rapport laat zien dat Grayscale nog steeds vecht om een Bitcoin ETF op de markt voor crypto-activa te krijgen. Volgens de roadmap van Grayscale die op 5 april 2021 werd gepubliceerd, zijn ETHE en GBTC twee van de fondsen die op de shortlist staan ​​in de roadmap om ETF's te worden. Het bedrijf heeft echter geen duidelijke aanwijzingen gegeven over het indienen van een nieuw verzoek bij de SEC over deze ETF's. Bovendien zijn er geen tijdlijnen gegeven voor het project.

Grayscale is een van de bedrijven die zich richt op het bieden van beleggingsmogelijkheden in cryptovaluta. Ze streven ernaar dit te bereiken door trustfondsen te exploiteren voor alle toonaangevende cryptocurrencies. Voorbeelden van deze grote cryptocurrencies zijn onder meer BTC, BCH en ETH. Grayscale geeft aandelen uit die bedoeld zijn om de waarde van een bepaald crypto-activum weer te geven.

Grayscale Trusts Development-categorieën

Zoals geïllustreerd in de bovengenoemde roadmap, valt elke trust onder vier hoofdcategorieën van ontwikkeling, namelijk; onderhandse plaatsing, beursgenoteerd, geavanceerde trusts en ETF.

Degenen in de eerste categorie (fase van onderhandse plaatsing) kunnen alleen worden verkocht en gekocht in een onderhandse deal met het bedrijf.

Binnen de tweede categorie vallen fondsen met aandelen die openbaar zijn genoteerd. Dit betekent dat deze trustfondsen een tickersymbool kunnen krijgen waardoor ze verhandelbaar zijn voor het publiek. Voorbeelden van dergelijke trustfondsen zijn onder meer een trustfonds voor Litecoin, Ethereum Classic en Bitcoin Cash.

De derde categorie bevat trusts die de status "SEC-rapportage" hebben bereikt. Op dit punt worden de operaties en balansen van de trustfondsen periodiek afgesloten en vastgelegd aan SEC. Op het moment dat dit rapport wordt geschreven, vallen alleen Ethereum- en Bitcoin-trusts in deze categorie.

De laatste categorie van ontwikkeling is een echte ETF. Op dit punt zijn de trustfondsen volledig gereguleerd en liquide. Over het algemeen bieden ETF's blootstelling aan groepen activa. Het voordeel van een ETF ten opzichte van de andere trustcategorieën is dat de beheerkosten lager zijn en tegelijkertijd een groter publiek wordt bereikt. ETF's zijn ook zo ontworpen dat ze de nettowaarde van de onderliggende waarde nauwlettend volgen.

Dat ze nog geen ETF kunnen aanbieden is een zwakke plek van Grayscale. Dit feit, in combinatie met de concurrentie van andere bedrijven die Bitcoin ETF’s aanbieden, heeft Grayscale mogelijk geïnspireerd om een ​​stap voorwaarts te zetten. 

Is 2021 het jaar waarin de SEC de aanvragen van Grayscale goedkeurt?

Dit jaar blijven verschillende andere bedrijven, zoals VanEck, SkyBridge en WisdomTree, hun aanvragen voor Bitcoin ETF’s indienen bij de SEC. Naast deze bedrijven doet Grayscale dus opnieuw z’n intrede. Vanwege de eerdere afwijzingen wees Grayscale erop dat de tijdlijn zal afhangen van de regelgevende omgeving. Er is veel vooruitgang geboekt op het gebied van de infrastructuur van Bitcoin. Het is echter niet bekend of dit op korte termijn zal leiden tot een positieve reactie van de SEC.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin stijgt naar $ 58.000 en Elon Musk kan wellicht huur gaan betalen in Bitcoin

Tesla en bitcoin en ethereumm 

Afbeeldingsbron Marco Verch Professional onder CC

Bitcoin herstelde zich enigszins tot $ 58k en iets daarboven, terwijl het langzaam terugkeerde naar het maar al te bekende zijwaartse handelsgebied. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie begon de dag met ongeveer $ 56k en leek blijkbaar verder naar beneden te gaan, maar koos uiteindelijk het pad naar boven en heeft het grootste deel van de aanzienlijke daling van eerder deze week weer goed gemaakt. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van Tesla's verhuurders heeft besloten om Bitcoin te accepteren in een samenwerking met Gemini Exchange. Als gevolg hiervan kan Elon Musk nu mogelijk Tesla's commerciële huur in Bitcoin betalen. Daarover later ook meer.

Ook krijgt een nieuwe petitie van een XRP-voorstander online veel bijval, vooral onder de toegewijde XRP-gemeenschap. De petitie vraagt ​​de SEC-voorzitter in spe, Gary Gensler, om de zaak tegen de Ripple-gemeenschap en zijn cryptocurrency te laten vallen zodra hij de controle over het Amerikaanse federale agentschap overneemt.

De Bitcoin koers herstelt zich naar $ 58.000

Bitcoin is enigszins hersteld, maar wat nog belangrijker is, het was eerder op de dag terug boven $ 58k. De opwaartse beweging herstelde de meeste verliezen van eerder deze week en bracht het digitale activum terug in het smalle handelsbereik van $ 57k- $ 60k dat al een tijdje stand heeft gehouden met slechts een paar kleine dipjes ertussenin.

Bitcoin begon de dag rond $ 56k en liep het risico op een inkomende bearish aanval. De cryptocurrency overleefde echter de eerste test-uren en steeg langzaam gedurende het grootste deel van de dag, en bereikte uiteindelijk een niveau van $ 58,1k op moment van schrijven. De stijging van vandaag heeft een aanzienlijk deel van de bearish beweging die twee dagen geleden begon, geneutraliseerd. De beren zijn echter niet verdwenen en kunnen in actie komen als een verdere koersstijging tot boven $ 59.000 op korte termijn nog niet wordt bereikt.

In de toekomst ligt de volgende grote weerstand op $ 60.000. Tot en tenzij de bulls het overtuigend overtreffen en naar nieuwe recordhoogtes galopperen, zal de trend niet bullish worden. De cryptocurrency kan in de tussentijd blijven wisselen tussen $ 57k- $ 60k. Aan de onderkant zouden de bears proberen de BTC koers te verlagen tot onder $ 54k en vervolgens verder tot $ 50k om de bearish trend nieuw leven in te blazen. Gezien het herstel na herstel van de digitale valuta is een dergelijke stap momenteel echter onwaarschijnlijk.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Terwijl Bitcoin herstelde, deden de altcoins dat ook na de diepe val van gisteren. Ethereum (ETH, 5,8%), Binance Coin (BNB, 13,5%), Ripple (XRP, 13,6%), Polkadot (DOT, 6,6%), Uniswap (UNI, 6,7%), Theta (THETA, 10%) en Tron (TRX, 17%) behoorden tot de best presterende crypto's in de top 20.

XRP is terug boven de $ 1 en kan de komende tijd zijn rally voortzetten. Alleen al in de afgelopen week is het met meer dan 80% gestegen.

In ander nieuws….

De huisbaas van Tesla accepteert nu Bitcoin

Een van Tesla’s verhuurders, Caruso Real Estate, die aan het technologiebedrijf een commerciële ruimte huurt, heeft aangekondigd dat het Bitcoin als huur zal gaan accepteren. Deze beslissing kwam na een recente samenwerkingsovereenkomst met Gemini Exchange, een in de VS gevestigde crypto-exchange die eigendom is van de Winklevoss-tweeling. Het in Los Angeles gevestigde Caruso verplaatste ook 1% van zijn waarde naar Bitcoin en er zijn momenteel geen aanwijzingen dat ze hun uit huur verkregen Bitcoin onmiddellijk in fiat terug zullen ruilen, in tegenstelling tot de meeste andere retailers die Bitcoin zijn gaan accepteren.

Hoewel een makelaars die Bitcoin accepteert niet echt nieuw is, is het in dit geval belangrijk omdat het binnenkort een scenario mogelijk zal maken waarin de zelfbenoemde "TechnoKing" Elon Musk huur rechtstreeks in Bitcoin zou kunnen betalen aan Tesla's huisbaas Caruso. Dit zou een interessante ontwikkeling kunnen zijn, omdat het zou betekenen dat Musk fiat volledig omzeilt en hierdoor kunnen andere bedrijven worden aangemoedigd om hetzelfde te doen.

Als je de pro crypto Technoking kent, is de kans groot dat dit gebeurt en het kan het geval zijn dat Caruso dit heeft gedaan om met Musk zelf in het nieuws te komen. Om je geheugen op te frissen: Elon Musk heeft al $ 1,5 miljard aan Tesla's geld in Bitcoin geïnvesteerd en houdt zo nu en dan een Tweet-fest om te debatteren en te discussiëren over cryptocurrency en Bitcoin-memes te delen. Aangezien dit een nieuwe horizon is die de Amerikaanse dollar zal omzeilen, willen de Amerikaanse federale agentschappen dit misschien zien als een excuus om verder onderzoek te starten naar Musk en zijn transacties. Musk heeft een geschiedenis van sparren met Amerikaanse agentschappen en werd in 2018 zelfs bestraft toen hij door de SEC werd ontslagen als voorzitter van Tesla, maar ze lieten hem doorgaan als CEO van het bedrijf.

De kans op nog een groot gevecht is dus groot, aangezien Musk zeker zal overwegen om huur in Bitcoin te betalen. In vergelijking met 2018 is Musk echter een stuk rijker en machtiger en nu een van de top 2 rijkste personen ter wereld, samen met Jeff Bezos van Amazon. Deze keer is het misschien niet zo gemakkelijk om Musk klein te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

JP Morgan-baas: cryptocurrencies moeten snel worden aangepakt

 

Het zal niemand verbazen dat er veel banken zijn die erg negatief zijn ten overstaan van cryptocurrencies. Door cryptocurrencies worden banken namelijk mogelijk overbodig in de toekomst. De baas van JP Morgan, Jamie Dimon, zegt in een brief aan aandeelhouders dat banken "een steeds kleinere rol spelen in het financiële systeem" en dat er een lijst is van zaken zoals digitale valuta die hij noemt die "aangepakt moeten worden”. Het is tijd om je wat meer te laten zien over deze visie!

De brief van Jamie Dimon

Laten we eens kijken naar de brief van Jamie Dimon. Dimon heeft een brief geschreven aan de JP Morgan aandeelhouders over de bereikte doelen van het bedrijf en de zorgen voor de toekomst. De brief van Dimon komt tegemoet aan de wensen van zijn vrienden in Davos en het 2030 rapport van het World Economic Forum. De JPMorgan CEO ging in op veel van deze doelstellingen zoals het aanpakken van de klimaatverandering en het meer geld lenen aan minderheden die beperkt toegang hebben tot bankieren. Naast de verwezenlijking van de doelen en toekomstige veranderingen merkte Dimon op dat de gevestigde financiële instellingen "vastzitten in het verleden" en dat een concentratie op de toekomst nodig is.

Kleinere rol van de banken

Dimon benadrukt in zijn brief dat de Amerikaanse banken veel kleiner zijn geworden in vergelijking met schaduwbanken, fintech en de omvang van de 'Big Tech'-bedrijven. De JPMorgan CEO denkt echter dat het "belangrijker" is dat het betalingsverkeer via het Amerikaanse banksysteem loopt dan via deze alternatieven. Hij zei dit als volgt in zijn brief aan de aandeelhouders:

"Transacties die worden verricht door goed gecontroleerde, goed bewaakte en goed gekapitaliseerde banken kunnen minder riskant zijn voor het systeem dan die transacties die in de schaduw worden geduwd"

Toch erkent Dimon de noodzaak van concurrentie in de financiële wereld. "We hebben concurrentie nodig - omdat het bankieren beter maakt - en we moeten de opkomende risico's beheren met regelgeving op basis van een gelijk speelveld op een manier die de veiligheid en soliditeit in de hele sector waarborgt," aldus Dimon. Ondanks de concurrentie zijn er volgens Dimon "ernstige opkomende problemen" die "snel moeten worden aangepakt". Hij zei ook nog het volgende:

"Er zijn serieuze opkomende kwesties die moeten worden aangepakt - en vrij snel: de groei van schaduwbankieren, de wettelijke en regelgevende status van cryptocurrencies, het juiste en oneigenlijke gebruik van financiële gegevens, het enorme risico dat cyberveiligheid vormt voor het systeem, het juiste en ethische gebruik van AI, de effectieve regulering van betalingssystemen, openbaarmakingen in particuliere markten, en effectieve regelgeving rond marktstructuur en transparantie."

Negatief tegenover Bitcoin

Dimon staat bekend om zijn afkeer van cryptocurrencies. Zo noemde hij Bitcoin enkele jaren geleden zelfs volledige oplichterij en raadde hij iedereen af om er in te beleggen. Desondanks heeft JP Morgan het afgelopen jaar sterke interesse getoond in Bitcoin (BTC) en de digitale valuta-economie. In februari, zelfs na het noemen van cryptocurrencies als de "slechtste hedge voor grote drawdowns in aandelen" zei het dat beleggers 1% van hun portefeuilles kunnen toewijzen aan crypto-activa. Dit laat zien dat er ook onder de banken toch steeds meer gekeken wordt naar de opkomst van cryptovaluta.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin koers daalt naar $ 56k en de huidige bullrun heeft 9 mensen miljardair gemaakt in 2020-21

One billion dollar bill 

Afbeeldingsbron: Matt Brown onder CC

De Bitcoin koers daalde met ongeveer 5%, eerst tot $ 57.000 en daarna verder tot onder $ 56.000 tijdens het plaatsen van dit artikel. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft, door z’n plotselinge koersdaling, miljoenen aan futures-contracten geliquideerd, waardoor de druk op die markt werd verlicht. De BTC koers zelf staat nu echter op korte termijn onder druk van de bears. Andere cryptocurrencies boekten gedurende deze tijd ook wat verliezen. Daarover later meer.

De jaarlijkse miljardairlijst van Forbes heeft nu alleen al 9 nieuwe gezichten uit de cryptocurrency-sector. De bullmarkt van 2020-21 heeft de waarde van veel grote Bitcoin-investeerders over de hele wereld flink omhoog getrokken, waaronder Mike Novogratz, Cameron en Tyler Winklevoss, Michael J Saylor en anderen. Daarover later meer.

De portefeuille van Binance CEO Changpeng Zhao is volgens zijn laatste bekentenis bijna 100% cryptovaluta. CZ, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is een van de grootste cryptoliefhebbers in Hong Kong.

Bitcoin koers zakt naar $ 56k

Bitcoin had een algehele bearish dag, aangezien de BTC koers voor het eerst sinds een tijdje onder $ 56k daalde. De meest waardevolle cryptocurrency begon de dag rond $ 58,5k en leek nergens heen te gaan. Het bleef een groot deel van de volgende 14 uur binnen de comfortzone van $ 57,5k- $ 58k, maar was getuige van een scherpe daling onder dat niveau rond 10 uur 's ochtends.

De cryptocurrency zakte eerst naar $ 56k en herstelde zich vervolgens terug naar $ 57,3k in de volgende uren, maar vlak voor het ter perse gaan van dit artikel was het weer gedaald naar $ 55,8k. Dit toont aan dat de beren de wateren testen en erop uit zijn om binnenkort de cruciale steun van $ 53k opnieuw te testen. Als resultaat van deze bearish bewegingen werden voor tientallen miljoenen aan futures-contracten geliquideerd, waardoor het evenwicht op de derivatenmarkt werd hersteld. Als de Bitcoin koers niet overtuigend onder de $ 53k komt, is er een goede kans op een snel herstel in de nabije toekomst.

In de toekomst moeten de stieren zich herstellen tot boven de $ 57k om de beren op afstand te houden en vervolgens weer naar $ 60k gaan om het opnieuw te testen. Nu de beren echter weer in beeld komen, wordt het ingewikkeld en zullen ze de koers waarschijnlijk op zijn minst weer naar een bepaald niveau verlagen. De belangrijkste steunniveaus om op te letten zijn rond de $ 53k en daarna $ 50k.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies volgden Bitcoin en boekten in de loop van de dag nog grotere verliezen. Ethereum (ETH, -7,5%) ging onder het $ 2k-niveau om zo laag als $ 1,95k te komen. Hetzelfde was het geval met Binance Coin (BNB, -5,6%), Ripple (XRP, -8%), Cardano (ADA, -7,5%), Polkadot (DOT, -9,5%), Uniswap (SWAP, -9,5%) , Litecoin (LTC, -9,5%) en Chainlink (LINK, -8,5%). De rest van de markt vertoonde ook vergelijkbare verliezen, sommige extremer, andere gematigder.

In ander nieuws….

9 nieuwe crypto-miljardairs toegevoegd aan Forbes lijst

Volgens de laatste Forbes Billionaire List hebben 9 nieuwe crypto-investeerders en ondernemers hun weg naar de lijst gevonden. De lijst bevat

Brian Armstrong ($ 6,5 miljard waard) - CEO van Coinbase en een van de eerste vernieuwers van crypto-exchanges ter wereld.

Tyler en Cameron Winklevoss (elk $ 3 miljard waard) -Vroege Bitcoin-investeerders en -promotors die er een deel van kochten in 2013. Tweelingbroers bekend om hun vroege betrokkenheid bij de ontwikkeling van Facebook.

Michael Saylor ($ 2,3 miljard waard) - CEO van Microstrategy. Een van de grootste Bitcoin-houders ter wereld.

Changpeng Zhao ($ 1,9 miljard waard) - CEO van Binance, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld

Tim Draper ($ 1,5 miljard waard) - Silicon Valley Investor die in 2014 $ 14 miljoen aan Bitcoin kocht

Fred Ehrsam ($ 1,9 miljard waard) - mede-oprichter van Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges in het Westen. Hij bezit 6% en zit in het bestuur van Coinbase.

Matthew Roszak ($ ​​1,5 miljard waard) - Bitcoin-investeerder en promotor. Medeoprichter van Bloq.

Sam Bankman-Fried ($ 8,5 miljard waard) - Oprichter van de crypto-analysewebsite Alameda Research en van crypto-exchange FTX, maar niet al zijn waarde is afkomstig van crypto.

Het is goed om te zien dat deze jonge industrie, die pas 11 jaar oud is, al meer dan 9 miljardairs heeft voortgebracht. Als de koers van Bitcoin blijft stijgen zoals in de afgelopen maanden, zal deze lijst waarschijnlijk verder groeien. Veel van deze investeerders danken het grootste deel van hun waarde aan de sector en pleiten voor deze sector.

Niet alleen miljardairs

De crypto-sector heeft niet alleen miljardairs gecreëerd. Er zijn honderdduizenden mensen over de hele wereld die veel baat hebben gehad bij deze nieuwe horizon. Ze investeerden, leerden, codeerden en verdienden goed geld, ook al waren het niet miljarden. Crypto staat open voor iedereen en het feit dat het voor zoveel mensen behoorlijke rijkdom heeft gecreëerd, laat ons zien waartoe het in staat is en hoe nuttig het is gebleken. In een wereld vol oude opgetuigde systemen was en blijft Bitcoin een verademing.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Coinbase registreert inkomsten van $ 1,8 miljard in Q1, vlak voor de Nasdaq-beursnotering

Coinbase beursgang 

Coinbase heeft zijn financiële rapporten voor het eerste kwartaal van 2021 vrijgegeven, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op zijn Nasdaq-notering. Volgens de financiële gegevens zijn de inkomsten van Coinbase in het eerste kwartaal gestegen tot $ 1,8 miljard.

Terwijl Coinbase zich voorbereidt op zijn notering aan de Nasdaq volgende week, heeft het bedrijf zijn financiële cijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf verklaarde dat de winst voor Q1 2021 negen keer was gestegen ten opzichte van Q1 2020, tot $ 1,8 miljard. Dit is een nieuw record voor het bedrijf en wordt toegeschreven aan de stijgende Bitcoin koers. In het eerste kwartaal van 2020 bedroegen de inkomsten van Coinbase $ 190,6 miljoen, en de huidige stijging is daarom een ​​historisch cijfer voor het bedrijf. De omzet steeg met 276% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

In het persbericht dat naar buiten werd gebracht, kondigde Coinbase aan dat de financiële rapporten nog niet zijn gecontroleerd en dus nog niet definitief zijn. De informatie bevatte voorlopige bevindingen. Uit de financiële gegevens bleek ook dat het nettoresultaat is gestegen tot $ 730 - $ 800 miljoen, ten opzichte van de $ 31,9 miljoen geregistreerd in het eerste kwartaal van 2020. Coinbase onthulde ook dat het exchange-platform ongeveer 56 miljoen geverifieerde gebruikers heeft.

Coinbase Nasdaq-notering

Coinbase zal een van de nieuwste digitale technologiebedrijven worden die met een hoge waardering de openbare markt betreedt. Het bedrijf concentreert zich op het gebruik van de stijgende crypto-koersen om uit te breiden in de sector. Op de private markt kan het aandeel al worden verhandeld en daar wordt het bedrijf gewaardeerd op ongeveer $100 miljard. Op de bekende crypto-exchange FTX kan al sinds een paar maanden (pre-IPO) in Coinbase aandelen-tokens worden gehandeld. Beleggers kunnen daar dus een voorschot nemen op de verwachtte koersstijging direct na de eerste beursnotering en zich al positioneren in een longpositie in Coinbase.

In een verklaring die vorige week door Coinbase werd vrijgegeven, stond dat de Securities and Exchange Commission hun directe notering op de openbare markt had goedgekeurd. De Nasdaq-notering vindt plaats op 14 april. Coinbase merkte op dat het 115 miljoen van zijn gewone A-aandelen zou registreren bij zijn debuut. De gewone aandelen van klasse A zullen worden verhandeld met het tickersymbool ‘COIN’.

Uitbreiding cryptocurrencies

Momenteel richt Coinbase zich voornamelijk op Bitcoin en Ethereum. Hun grootste klantenbestand bestaat uit mensen die deze cryptocurrencies verhandelen en opslaan. Coinbase probeert echter de productdiversificatie te vergroten door ook andere digitale valuta op de markt op te nemen. Het bedrijf zei dat het in 2021 hogere inkomsten verwachtte, o.a. door hogere inkomsten uit transacties en bewaring. Deze inkomsten zullen voor een groot deel voortvloeien uit grote institutionele belangen in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Coinbase streeft naar een sterke positie in de crypto-economie. Het bedrijf wil zorgen voor een toegankelijke, eerlijke en efficiënte manier waarop klanten kunnen genieten van het handelen in crypto. Coinbase werd in 2012 gelanceerd om Bitcoin en andere cryptocurrencies gemakkelijk toegankelijk te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Beroemde Noorse miljardair stapt uiteindelijk toch in cryptocurrency

 

De bekende Noorse miljardair Øystein Stray Spetalen die Bitcoin ooit nog "onzin" noemde, heeft naar verluidt geïnvesteerd in de cryptocurrency nadat hij een andere miljardair in Noorwegen zag die dit ook deed. Hij heeft ook geïnvesteerd in een lokale crypto-exchange. "Als de feiten veranderen, verander ik", aldus de bekende investeerder. Dit is een van de vele voorbeelden van vermogende beleggers die ervoor kiezen om toch maar te beleggen in crypto valuta.

Toch besloten om in Bitcoin te stappen

Øystein Stray Spetalen, een Noorse miljardair, heeft ervoor gekozen om te beleggen in Bitcoin. Ooit was hij iemand die negatief tegenover de crypto-markt stond en die de cryptocurrency "onzin" noemde. Nu blijkt hij echter volledig van mening veranderd te zijn en heeft hij geïnvesteerd in Bitcoin. Ook heeft hij belegd in een lokale crypto-exchange. De Noorse zakenkrant Dagens Næringsliv noemt Spetalen een "multimiljardair" en "de beroemdste investeerder van Noorwegen." De publicatie beschrijft hem ook als "een van de meest prominente en ervaren investeerders van het land die de afgelopen maanden veel geld heeft verdiend op de beurs.

Verklaring van Spetalen

In een reactie op een vraag over Bitcoin tijdens de DNB Invest conferentie in maart, zei Spetalen het volgende over zijn visie over de munt: "Het enige waar ik een analyse van heb gemaakt, is dat Bitcoin vandaag de dag evenveel energie verbruikt als het hele energieverbruik van Noorwegen. Het is extreem milieu-vijandig, de autoriteiten en de EU zouden dit onmiddellijk moeten verbieden." Hij voegde eraan toe:

"Het is gewoon onzin. We doen het goed met de betaalsystemen die we nu hebben."

Tijdens een recent interview met Finansavisen onthulde hij echter dat hij Bitcoin heeft gekocht en ook heeft geïnvesteerd in Miraiex. Dit is een speciale Noors crypto-exchange die wordt beheer door het in Oslo gevestigde Mirai Technologies AS.

"Als de feiten veranderen, verander ik", gaf Spetalen toe. "Ik ontmoette de Miraiex-oprichters Thuc en Øyvind de dag nadat de podcast begin maart was opgenomen en realiseerde me dat ik het mis had gehad," aldus Spetalen.

Bekende belegger uit Noorwegen

Spetalen is eigenaar en beheerder van de investeringsbedrijven Ferncliff AS en Tycoon Industrier AS. Daarvoor was hij investeringsdirecteur bij Sveeas-Gruppen, CEO van Noka Securities AS, CEO van Oslo Securities AS, CEO van Finanshuset, en portefeuillebeheerder bij Gjensidige Forsikring. Dit is dus niet zomaar een belegger die besluit in te stappen. Overigens is Spetalen zeker niet de enige, er zijn velen die hem voor zijn gegaan. In maart richtte de Noorse oliemiljardair Kjell Inge Rokke een nieuw bedrijf op dat zich volledig zou gaan richten op beleggingen in cryptovaluta.

Rokke gelooft dat Bitcoin "de kern kan worden van een nieuwe monetaire architectuur" en dat elke munt "miljoenen dollars waard kan worden." Hij bevestigde ook dat zijn nieuwe bedrijf "al zijn liquide belegbare activa in Bitcoin zal houden." Hoewel Spetalen het bedrag van zijn BTC-investering niet bekendmaakte, zei hij dat het minder was dan wat Røkke heeft geïnvesteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin daalt iets naar $ 58k terwijl Ripple (XRP) een stijgt tot boven $ 1

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag licht tot $ 58.000 en bleef consolideren tussen het vertrouwde gebied van $ 57.000 en $ 60.000. Maar terwijl de belangrijkste cryptomunt losse flodders bleef schieten, hadden andere cryptocurrencies een enorme laatste 24 uur. De grootste uitschieter van deze nieuwe beperkte altcoin-boom was Ripple (XRP), die een verdere prijsstijging van 30% boekte om op een gegeven moment tot $ 1,1 te komen voordat hij iets terug zakte. Meer informatie over de prijsactie van XRP later.

Ander nieuws: de sector Decentralized Finance (DeFi) heeft een waardering van $ 100 miljard overschreden. Dit is een grote hausse in de relatief nieuwe sector die voortkomt uit de blockchain-industrie. Daarover later meer.

Crypto-exchange Coinbase en investeerder Square verhogen hun lobby-inspanningen om de cryptocurrency-sector in de VS te promoten. De twee grote crypto-entiteiten werken eraan om crypto-regulering met gezond verstand te introduceren, niet alleen in de VS maar ook in Europa en andere delen van de wereld. Meer daarover later.

Whale Clusters-studie toont aan dat de $ 57k- $ 61k de allerbelangrijkste range is in het huidige scenario van Bitcoin. Als er een overtuigende beweging daarboven of beneden plaatsvindt, zal de markt waarschijnlijk veranderen. Dit werd eerder keer op keer hier bij Bitcoinkoers voorspeld. Het smalle handelsbereik dwingt de cryptocurrency om steeds verder te consolideren.

Bitcoin zakt onder $ 58k

Hoewel Bitcoin momenteel rond de $ 58,200 staat, bracht het een aanzienlijk deel van de dag onder de $ 58.000 door en zag hoe andere kleinere cryptocurrencies aanzienlijke koersstijgingen boekten.

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie begon bij ongeveer $ 58,8k en bleef in de loop van de dag binnen $ 1k van dat bedrag bewegen. Het hoogste punt in 24 uur was $ 59,5k en werd rond middernacht geregistreerd, maar de koers daalde snel weer. De BTC koers daalde vervolgens tot ongeveer $ 59k en bleef daar bijne de hele dag.

Onderzoek naar walvisclusters toont aan dat er grote kooporders van walvissen (grote vermogende beleggers) zijn rond ongeveer $ 57.000 en dat er een aanzienlijk aantal grote verkooporders ligt tussen $ 60.000 en $ 61.000. Als gevolg hiervan consolideert de de Bitcoin koers binnen dit bereik. Elke poging om boven of onder dit smalle bereik te komen, is tot nu toe mislukt. Dus de bulls of de bears moeten hun respectieve doelen van $ 61k en $ 57k overtuigend doorbreken als ze een verandering in de vooruitzichten van Bitcoin willen.

Bitcoin koers grafiek

XRP boekt opnieuw een enorme koersstijging nu Altcoins gemengde prestaties laten zien

Andere cryptocurrencies lieten eerder op de dag een gemengd, maar grotendeels positief resultaat zien. Leidend was Ripple (XRP, 30%) die opnieuw een enorme koersstijging boekte om daarmee op nummer 4 in de ranglijsten te komen, net onder Binance Coin (BNB). Beginnend bij de $ 0,75 van gisteren, liep de Ripple koers op tot $ 1,1, wat neerkomt op een stijging van meer dan 55% op het maximale niveau, maar sindsdien is het gedaald tot rond de $ 1. De cryptocurrency sprong over Polkadot (DOT, -1%) en Cardano (ADA. 5%) heen om op plek 4 in de ranglijsten te komen, dichter bij zijn historische derde positie. Deze grote stap werd gestimuleerd door een kleine juridische overwinning voor het Ripple-team in de lopende zaak die werd ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ripple koers grafiek

Onder de andere grote winnaars van vandaag hoorde ook Litecoin (LTC, 9,5%). Dit toont aan dat een deel van de oude garde van de cryptocurrency-wereld mogelijk terugkomt aan de bovenkant van de ranglijsten. Ze omvatten projecten zoals Litecoin, XRP, IOTA, TRON, DASH, Monero en nog andere.

In ander nieuws….

DeFi-sectorwaarde is meer dan $ 100 miljard

De waardering van alle DeFi-projecten samen heeft nu $ 100 miljard overschreden. Een aanzienlijke meerderheid van DeFi-protocollen als het gaat om Total Value Locked (TVL) bevindt zich op de Ethereum-blockchain (66,2%), terwijl Binance Chain de tweede favoriet is met ongeveer 14% met een paar kleinere platforms die de rest van de opbrengst delen.

Volgens veel insiders uit de industrie is dit misschien wel het begin van een nieuwe DeFi-hausse en recente koersbewegingen suggereren dit ook.

Coinbase en Square verhogen de lobby-inspanningen

Twee grote belanghebbenden in de cryptocurrency-wereld, Coinbase en institutionele investeerder Square, hebben de handen ineengeslagen om een ​​nieuwe lobbygroep aan te kondigen genaamd Crypto Council for Innovation (CCI). De nieuwe groep bevat ook andere zwaargewichten zoals Fidelity Digital Assets en investeringsmaatschappij Paradigm.

Volgens een fragment over de vorming van de groep:

"CCI ondersteunt regeringen en instellingen wereldwijd bij hun inspanningen om de verantwoorde regulering van crypto vorm te geven en aan te moedigen op een manier die het potentieel ontsluit en levens verbetert."

De rol van deze lobbygroepen zal in de nabije toekomst erg belangrijk zijn, aangezien regeringen over de hele wereld overwegen om de regels rond het eigendom, handelsactiviteiten en transacties van cryptocurrency aan te scherpen. Diverse toezichthouders over de hele wereld, van de VS, Europa tot Azië en Afrika uiten openlijk hun bezorgdheid over de sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Starbucks start met het accepteren van Bitcoin-betalingen

Starbucks 

Starbucks is onlangs een partnerschap aangegaan met iPayYou om Bitcoin-betalingen te accepteren. Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor Starbucks-gebruikers die de mobiele applicatie gebruiken om mee te betalen.

De nieuwe zet van Starbucks wordt gezien als een van de vele manieren om van de populariteit van cryptocurrencies, met name Bitcoin, te profiteren. Met deze samenwerking met iPayYou biedt Starbucks hun mobiele gebruikers een manier om betalingen te doen met Bitcoin. Klanten die de mobiele app gebruiken, gebruiken de geïntegreerde Bitcoin-portemonnee om de bestelde artikelen te betalen. Het iPayYou-platform biedt bedrijven een efficiënte manier om betalingen in Bitcoin-vorm te ontvangen, aangezien het cryptocurrencies omzet in USD zodra ze worden ontvangen. Deze mogelijkheid wordt 'Bitcoin Direct naar Starbucks' genoemd.

Welke gevolgen heeft dit voor de digitale markt?

Veel mensen hebben hun mening gegeven over de toenemende acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies als betaalmiddel. Volgens Michael Becker van Connected marketeer Institute verandert de financiële wereld. Om deel uit te maken van deze verandering, moeten bedrijven en mensen zich aanpassen om te genieten van de ongelooflijke voordelen die worden gerealiseerd in een digitale economie. Hij voegde er ook aan toe dat fysiek contant geld binnenkort tot het verleden zal behoren, aangezien de wereld digitale valuta en technologie omarmt.

Hoe werkt de integratie van Starbucks met de Bitcoin-portemonnee?

Om de iPayYou-service die is geïntegreerd in de Starbucks-app te gebruiken, moeten klanten een willekeurige hoeveelheid Bitcoin naar het platform overbrengen. iPayYou zal de Bitcoin overzetten naar de Starbucks-app als echt contant geld met behulp van realtime wisselkoersen. Meer dan een miljoen klanten gebruiken de Starbucks-app om online een bestelling te plaatsen. De uitdaging ligt echter in het motiveren van deze gebruikers om Bitcoin te gebruiken, zodat het systeem werkt en duurzaam blijft.

De populariteit van Bitcoin is gestegen, maar deze trend kan wellicht snel eindigen vanwege de volatiliteit. De spelers uit de industrie zijn echter nog steeds optimistisch dat de bull-trend zich zal voortzetten met een toekomstige prijs van meer dan $ 300.000.

Starbucks heeft onlangs onderzoek gedaan naar meer mobiele innovaties en ervoor gezorgd dat ze een voorsprong op hun concurrenten krijgen. Onlangs lanceerde Starbucks hun nieuwe onderneming op het gebied van AI, waarvan hun mobiele klanten aanzienlijk zullen profiteren. Bovendien integreren ze ook WeChat, een mobiele berichtentoepassing, in hun systemen. Het hebben van WeChat als onderdeel van hun mobiele platform zal Starbucks helpen om een ​​aanwezigheid op de Chinese markt te verkrijgen.

Starbucks begrijpt hoe belangrijk het is om te focussen op consumentengedrag en -patronen. Deze strategie zal dit bedrijf in wezen helpen om in de toekomst een toonaangevend merk te blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Fiat veel minder waard ondanks de inflatieclaim van de Fed van 2%

dollars vallen uit de hemel 

De Federal Reserve van de Verenigde Staten en haar aanhangers zijn niet bang voor het snel stijgende inflatiecijfer, en sommigen suggereren zelfs dat de prijzen van goederen en diensten moeten worden verhoogd. Ze ventileren hun mening over het idee dat de inflatie in de Verenigde Staten tussen de 2 en 2,4 procent ligt.

Een intense blik op deze cijfers laat echter zien dat Amerikanen al hogere prijzen betalen boven de "normale" tarieven vanwege de inflatie die wordt aangewakkerd door de liquiditeitsuitbreidingsplannen van de Federal Reserve.

Geldhoeveelheid met 24% gestegen

Volgens de statistieken is de hoeveelheid geld in omloop met 24 procent gestegen. Dit gebeurde nadat de VS stimuleringsmaatregelen hadden genomen om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronavirus-pandemie.

Dit brengt de functionaliteiten van zaken als zilver, goud en andere edelmetalen in de schijnwerpers. Bovendien vallen tegenwoordig ook cryptocurrencies zoals Bitcoin in deze categorie. Cryptocurrencies zijn uniek omdat het moeilijk is om hun circulerende hoeveelheden naar believen te verhogen, zoals wel gebeurd bij door de overheid uitgegeven valuta's.

Bijgevolg vormen goud, Bitcoin, zilver en soortgelijke activa een uitstekende bescherming tegen de inflatie van fiat-valuta zoals de dollar en euro.

Volgens veel mainstream economen en mediaplatforms ligt de inflatie in de Verenigde Staten tussen 2 en 2,24 procent. Interessant is dat een volgend stimuleringspakket ter waarde van 3 biljoen US dollar zeer binnenkorop de economie in de Verenigde Staten zal worden losgelaten. Leden van de centrale bank en politici rechtvaardigen het pakket door te zeggen dat het zal worden gebruikt om de verwaarloosde Amerikaanse infrastructuur te verjongen.

Het stimuleringspakket zal nog eens 12,2% meer geld toevoegen

Als alles echter volgens plan verloopt, zal de geldomloop van het land met nog eens 12,2 procent toenemen.

 

Wat nog zorgwekkender is, is dat ondanks dat meer dan 70 procent van de Amerikanen denkt dat het huidige inflatiecijfer een negatieve invloed heeft op hun koopkracht, degenen die de inflatieclaim van 2% steunen, van mening zijn dat er geen reden tot bezorgdheid is.

Interessant is dat gegevens van platforms die de stijging van de prijzen van goederen en diensten volgen, erop wijzen dat het tijd is dat de Fed haar inflatiestatistieken opnieuw bekijkt. Platforms zoals Equipmentrader en Shadowstats laten bijvoorbeeld zien dat de inflatie in de Verenigde Staten hoger is dan de twee procent die wordt beweerd door de bureaucraten en de Fed.

De Fed (en ook de ECB) streeft al veel langer naar een inflatiecijfer van rond de 2 procent. Het stelt dat de inflatie "gemiddeld 2 procent op jaarbasis bedraagt". Dit cijfer willen ze graag op de lange termijn vasthouden. Het deuntje van de Fed loopt echter niet synchroon met de stijgende prijzen van goederen en diensten die in verschillende sectoren zichtbaar zijn.

 

Onderzoekers van Shadowstats laten zien dat de inflatie in februari door het dak ging, wat duidt op een dalende economie.

Helaas heeft de inflatie-update van de onderzoekers over de maand februari, geen hoop voor de Amerikanen. Volgens hen schetsen de cijfers een somber beeld van de economie van het land.

Shadowstats gaf aan dat de aankopen voor "duurzame goederen" in de tweede maand van dit jaar met 3,2 procent zijn gedaald en met 0,6% gemeten op jaarbasis. Het gaf ook aan dat de "Cass Freight Index" in februari een vergelijkbare daling liet zien. Ook de verkoop van huizen bleef niet gespaard.

Verkopen van nieuwe woningen bijvoorbeeld daalden met 18,2 procent in februari, terwijl de verkoop van bestaande woningen kelderde met 6,6 procent. Afgezien van de verkoop van woningen, nam de belangstelling voor het bouwen van nieuwe woningen af, waarbij de aanvraag voor bouwvergunningen met een opmerkelijke 10 procent afnam.

De trend zet zich voort

De onderzoekers van Equipmentrader registreerden een forse inflatie in zaken als voedingsmiddelen, metalen en de aandelenmarkt. Volgens hun gegevens is een van de items die opmerkelijke prijsstijgingen noteren, een schepel maïs die naar verwachting tussen nu en 2023 tegen een prijs van maximaal 10 US dollar zal worden verhandeld.

 

Andere items die al ver buiten de inflatieclaim van 2 procent zijn gegroeid, zijn olie, tarwe, maïs, katoen, staal, koper, sojabonen en koffie, waarvan de prijzen zijn gestegen met 80%, 25%, 69%, 35%, 145 %, 50%, 71% en 35%, respectievelijk. Anderen met een opwaarts prijstraject zijn onder meer de huiswaarden (8 procent), hout (126 procent) en de aandelenmarkt (24 procent).

Uit deze cijfers blijkt dat er een enorme discrepantie is tussen wat de Amerikaanse Federal Reserve zegt en wat de toenemende geldhoeveelheid met de economie doet.

Helaas wordt de stijgende inflatie direct gevoeld door Amerikaanse burgers die er de voorkeur aan geven de Amerikaanse dollar te gebruiken als hun favoriete betalingswijze.

Zelfs met een stimuleringspakket dat direct cheques stuurt aan de burgers blijft de economie lijden, aangezien de meeste fondsen toch nog gaan naar financiële instellingen, handelaren die goederen leveren aan het leger, en andere special interest groepen. In een dergelijke omgeving lijdt de burger die is aangewezen op Fiat-valuta.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)