Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

bitcoin koers vertienvoudiging

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen logisch is. McGlone maakte deze opmerkingen tijdens een interview met Cointelegraph op 16 september.

Er is een consensus in de Bitcoin-gemeenschap dat de cryptocurrency in de nabije toekomst een aanzienlijke prijsstijging zal zien. Over de datum waarop deze prijsstijging daadwerkelijk van start gaat wordt in deze kringen echter vaak gedebatteerd. Ook over de omvang van de volgende bull-run zijn de meningen verdeeld, waarbij sommige experts deze beperken tot $ 40.000, terwijl weer anderen denken dat de Bitcoin koers tot voorbij $ 100.000 kan stijgen, wat bijna 10 keer de huidige waarde is die rond $ 10.500 schommelt. McGlone brengt echter zijn analyse naar voren en is van mening dat een tienvoudige winst logischer zou kunnen zijn als deze over tien jaar zou worden gespreid.

Bloombergs geschiedenis van Bitcoin-scepticisme

Bloomberg, als nieuwsmedia platform, is in de loop der jaren grotendeels sceptisch geweest over Bitcoin. De oprichter van het platform, Michael Bloomberg, veracht naar verluidt de cryptocurrency en tijdens zijn korte presidentiële run in 2020 beloofde hij de crypto-sector, die hij 'veel hype, fraude en criminele activiteiten' noemde, zwaar te reguleren.

De twitter account van Michael Bloomberg werd eerder dit jaar ook gehackt als onderdeel van de Twitter-zwendel, waarbij de accounts van bekende persoonlijkheden werden gehackt en volgers werd gevraagd om Bitcoin op de opgegeven adressen te storten om ze te vermenigvuldigen. Hoewel het niet het Bitcoin-netwerk was dat werd gehackt, gaven mensen zoals gewoonlijk de schuld aan crypto en niet aan Twitter zelf die daadwerkelijk werd gehackt.

Zoals het geval is met veel nieuws bedrijven, volgt de Bloomberg-nieuwsgroep hun eigenaar in deze strijd en heeft ze er grotendeels voor gekozen, sceptisch nieuws over deze opkomende sector te publiceren.

Heeft Bloomberg de flexibiliteit om onafhankelijke meningen te hebben?

Maar het lijkt erop dat Bloomberg-nieuws nu zijn algemene standpunt over de cryptowereld verzacht. McGlone, een senior commodity- en cryptostrateeg bij Bloomberg Intelligence, een top marktanalysegroep, heeft alle lof heeft voor Bitcoin, maar hij gelooft niet dat de Bitcoin koers binnenkort 10 keer zo hoog zal staan.

McGlone zei:

"Ik ben al een tijdje optimistisch over Bitcoin…., Ik zie niets dan meer acceptatie en meer vraag… .., het belangrijkste voor mij aan Bitcoin is zijn unieke technologie…., 10x vermenigvuldigen in een jaar is gewoon te veel….., het heeft al een enorme opwaardering gehad. Het zal waarschijnlijk blijven doen wat het heeft gedaan, maar langzamer "

Hij bleef zijn bewering ondersteunen dat de 10 keer toename, mogelijk zelfs 50 keer toename, in de toekomst zal plaatsvinden, maar het zal veel meer tijd kosten om het daadwerkelijk te bereiken, aangezien Bitcoin nu een record lage volatiliteit en hoge acceptatie heeft. McGlone stelt dat een lage volatiliteit en aanhoudende prijsstijging over het algemeen een goede zaak is, aangezien het de investeerders vertrouwen en stabiliteit geeft. Hij is van mening dat het steeds kleiner wordende aanbod van cryptocurrency de sleutel is en dat het toekomstige generaties handelaren zal stimuleren om in Bitcoin te stappen en lange termijn-beloningen te krijgen van een beperkt aanbod, net als bij goud.

Conclusie

De voorspelling van McGlone is wat Bitcoin op de lange termijn daadwerkelijk zou kunnen helpen, maar het valt nog te bezien of dit daadwerkelijk zal gebeuren of niet. Het is logisch dat een activum dat in de loop van de tijd gestaag in waarde stijgt met een grotere acceptatie en marktpenetratie, de groei op een betere manier kan ondersteunen. In de loop van de tijd is Bitcoin echter extreem speculatief gebleken vanwege de plotselinge instroom van korte termijn handelaren. Ze komen binnen, ze verdienen geld en gaan dan over naar een ander bezit.

De reden waarom Bitcoin echter goed is voor de lange termijn, is dat ondanks dat deze speculanten de markt massaal beïnvloeden, elke bull-cyclus resulteert in hogere toppen en hogere dalen. Dus, als gevolg van toenemende acceptatie, komt de bodem waaronder Bitcoin niet niet meer zakt, steeds hoger te liggen. De trend is dat de laatste tijd zelfs conventionele analisten en fondsbeheerders met belangstelling naar Bitcoin kijken en het voor de lange termijn beginnen te prefereren.

Write comment (0 Comments)

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op Tron blockchain 

Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar. Sommigen van hen gaan over op altcoins die betere parameters beloven, anderen zoeken naar manieren om de bruikbaarheid van Bitcoin te verbeteren door tweede laag en cross-chain oplossingen mogelijk te maken.

Wrapped Bitcoin (WBTC) 

Een van de meest populaire projecten om de functionaliteit van BTC-transacties te verbeteren, is Wrapped Bitcoin (WBTC), ontwikkeld door Bitgo, een bewaarbedrijf voor digitale activa. Wrapped Bitcoin heeft tot doel de transactietijden en kosten van BTC te verbeteren door middel van een concept dat bekend staat als tokenizing Bitcoin. Het idee achter wrapped of tokenized BTC is vergelijkbaar met op dollar gebaseerde stablecoins: een blockchain-netwerk gebruiken om een ​​token van stroom te voorzien dat de waarde 1: 1 koppelt aan de prijs van een bestaand product - in het geval van tokenized Bitcoins, aan de BTC koers.

Tot dusverre maakt WBTC gebruik van het Ethereum-netwerk. Op 24 september kondigde Bitgo aan over te gaan naar de TRC20-tokenstandaard om te profiteren van de hoge transactiesnelheid en lage kosten van de TRON-infrastructuur. Alle WBTC-tokens die op TRON worden geslagen, worden 1: 1 gekoppeld aan de waarde van BTC, en alle gestorte BTC wordt ondersteund door Bitgo.

Transactiesnelheid en kosten 

Het team achter Wrapped Bitcoin heeft opgemerkt dat de belangrijkste reden om WBTC op het TRON-netwerk te plaatsen, het verlagen van de tijd en kosten van transacties is. Mike Belshe, de CEO van Bitgo, heeft gezegd dat de verbeterde transactiesnelheid en verlaagde vergoedingen "nog meer mogelijkheden creëren voor gebruikers om uit te breiden naar andere ketens en hun BTC te tokeniseren op het TRON DApp-ecosysteem".

Justin Sun, oprichter van het TRON-project, zei dat het versterken van het TRON-netwerk met integrale cross-chain-oplossingen zoals WBTC door middel van de samenwerking met Bitgo, het DeFi-potentieel van TRON zal vergroten. Bovendien heeft Sun gezegd dat gebruikers Wrapped Bitcoin kunnen gebruiken op een gedecentraliseerde Justswap-exchange, vergelijkbaar met Uniswap, dat sinds de lancering al meer dan $ 100 miljoen aan dagelijks volume heeft behaald.

Sterke groei tokenized BTC 

Tokenizing Bitcoin wordt een steeds populairdere oplossing om het probleem van hoge Bitcoin-transactietijden en kosten op te lossen. Op dit moment bestaan ​​er meer dan twaalf verschillende tokenized Bitcoin-projecten, waarvan de meeste, zoals WBTC, renBTC, hBTC, sBTC, imBTC, pBTC, tBTC, tzBTC, btc2, op het Ethereum-netwerk.

Hoewel er nog meer tokenized Bitcoin-alternatieven zijn aangekondigd en naar verwachting in de nabije toekomst zullen worden gelanceerd, waaronder polkaBTC dat wordt ondersteund door het grote cryptocurrency-project Polkadot, lijkt de positie van Wrapped Bitcoin onbetwist. Volgens de gegevens van het blockchain-analysebedrijf Dune Analytics, vertegenwoordigt WBTC momenteel meer dan 73% van alle tokenized Bitcoin-activa.

Write comment (0 Comments)

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin / goud index breekt uit

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd rond de recordwaarde van 2000 USD zweefde. Dat de goudprijs zo hoog staat komt o.a. doordat de wereldwijde Covid-19 pandemie en de daaropvolgende massale geldcreatie door overheden en centrale banken, veel investeerders dwong zich naar veilige havens zoals het gele metaal te wenden. De ratio bevond zich in een neerwaartse trend sinds de Bitcoin koers recordhoogten bereikte in januari 2018.

Achtergronden van Goud en Bitcoin

Goud is van oudsher het meest gevraagde edelmetaal en vertoont een onbetwiste accumulatie van rijkdom door de eeuwen heen. Het was ook de meest dominante wereldvaluta gedurende millennia. Zelfs bankbiljetten werden ooit gedekt door goud en pas na het opheffen van de goudstandaard raakte het edelmetaal een beetje in de vergetelheid als monetair metaal. Zijn status als wereldwijde reserve en veilige haven bleef echter bestaan ​​en historisch gezien, wanneer zich een financiële crisis voordoet, schiet de goudkoers als een gek omhoog terwijl investeerders massaal naar veilige havens trekken.

Bitcoin daarentegen heeft slechts een 12-jarige geschiedenis die een beetje wordt ontsierd door volatiliteit en speculatie. Echter, er zijn signalen dat Bitcoin als assetclass steeds meer volwassen begint te worden. Het is al lang de droom van de pro-cryptoliefhebbers en investeerders dat Bitcoin uiteindelijk zal worden gezien als het goud van de digitale valuta. Ze geloven dat de P2P-capaciteit en het beperkte nieuwe aanbod er uiteindelijk een digitale veilige haven van zullen maken. Die status  moet nog worden bereikt, aangezien Bitcoin in deze situaties gemengde prestaties heeft geleverd. Het is ook nog erg volatiel in vergelijking met de edelmetaalsector.

Gevolgen Corona pandemie

Nu legde de Corona pandemie een enorme koopdruk op edelmetaalprijzen, en dan met name de goudprijs en zilverprijs, en veel voorstanders van cryptocurrency geloofden dat Bitcoin ook hetzelfde pad zou volgen. Maar de crash van 12 maart 2020 resulteerde in een daling van meer dan 30% in de  Bitcoin koers in een paar uur en in plaats van Goud te volgen, volgde de cryptocurrency het voorbeeld van de aandelenmarkten. Goud herstelde zich in april en bereikte de afgelopen maanden recordhoogtes ten opzichte van alle grote fiat-valuta's. De haperende Bitcoin koers en de stijgende goudprijs zorgden ervoor dat de BTC / Goud-ratio in de neerwaartse trend bleef tijdens het grootste deel van de wereldwijde pandemie.

Kan Bitcoin eindelijk de ketenen doorbreken?

De BTC / Goud-index verlaat eindelijk de lange termijn bearmarkt en kijkt tegen een veelbelovende toekomst aan. Dit is de algemene grafiek van de prijsindex van de afgelopen jaren:

Bitcoin / Goud ratio 

Afbeeldingsbron: Travis Kling op Twitter

 

Travis wilde hier aantonen dat de Bitcoin / Goud-index binnenkort een bullish traject zal volgen en misschien zelfs de hoogste waarde ooit zal uitdagen. Deze grafiek is belangrijk omdat naarmate Bitcoin stijgt ten opzichte van goud en goud stijgt ten opzichte van de dollar, de algehele waardestijging in fiat-termen aanzienlijk zal zijn.

Willy Woo tweette dat Bitcoin binnenkort mogelijk losgekoppeld kan worden van traditionele activa en mogelijk een eigen reputatie zal opbouwen. Hij beweerde ook dat de digitale valuta zal fungeren als een veelbelovende startup, die in de loop van de tijd in waarde zal toenemen.

Bitcoin vs Goud als veilige haven

De Bitcoin / Goud-ratio is een interessante index om te volgen. Beide zijn behoorlijk verschillend van elkaar en Bitcoin is met zijn marktkapitalisatie van $ 200 miljard slechts een fractie van de totale goudmarktkapitalisatie, die ergens tussen $ 10 en 13 biljoen ligt. Maar dat is tegelijkertijd ook een positief aspect, aangezien het Bitcoin veel ruimte geeft om te groeien en zijn plaats naast goud op te eisen.

In de digitale wereld waarin we nu leven kan goud wat lastiger te verhandelen zijn i.v.m. regulering en opslag. Bitcoin kan een goed alternatief zijn aangezien het decentraal is en gemakkelijk elektronisch kan worden verhandeld en opgeslagen. Wellicht kan het ooit goud van de troon stoten als veilige haven. Alleen de toekomst kan echter uitwijzen of het in dit streven zal slagen of niet. Bitcoin zal zijn associatie met de aandelenmarkten moeten afschudden en minder volatiel worden als dat wil gebeuren.

Write comment (0 Comments)

Volgens verschillende analyses staat de Bitcoin koers op het punt om uit te breken

Whales doen bitcoin koers stijgen 

De cryptomarkt staat nooit echt stil, ook al lijkt het wel eens zo wanneer de volatiliteit laag is, zoals nu. Ondanks dat lijkt het erop dat de markt mogelijk in een opwaartse trend terecht zal komen. Aankopen van grote BTC bezitters geven namelijk aan dat de koers op korte termijn een trendbreuk zou kunnen vertonen na het herstel van BTC tot boven 10.700 dollar. In de afgelopen twee dagen steeg de Bitcoin koers aanzienlijk van $10.135 naar $10.930 op de belangrijkste beurzen.

De bekende whale clusters

Zoals bekend is een whale een belegger met een grote positie in Bitcoin. Op dit moment zijn er verschillende whale clusters te vinden. Deze clusters ontstaan wanneer deze grote beleggers Bitcoin accumuleren en hun posities gedurende een aanzienlijke periode niet liquideren. Dit geeft aan dat deze grote beleggers verwachten dat de BTC koers op korte termijn zal stijgen. Whalemap, een firma die de activiteit van de grote beleggers volgt, liet zien dat het er echt naar uitziet dat deze handelaren zich aan het voorbereiden zijn op  een komende bull run. Volgens hen zal op korte termijn het niveau van $10830 doorbroken moeten worden voordat BTC echt aan zijn opmars kan beginnen.

Optimistisch sentiment op de BTC markt

Volgens de analisten van Whalemap kan Bitcoin in een stijgend trend blijven zolang het boven de 10.407 dollar weet te blijven. De analisten benadrukten dat de trend suggereert dat "bulls hebben gewonnen", omdat het marktsentiment verbetert ten opzichte van de recente opleving. Zij verklaarden het volgende op hun website:

“Feels like bulls have won. Many supports below at $10,407 and $10,570 and volume profile support at $10,500. Should not be going below $10,407 to stay bullish.”

Veel handelaren zitten dus echt de markt in de gaten te houden om te zien of dit niveau onderhouden kan worden. Lukt dit dan zou de de volgende bull run in Bitcoin zomaar eens plaats kunnen vinden.

Koppelt de Bitcoin koers zich los van de goudprijs?

Een interessante ontwikkeling in de recente stijging van de Bitcoin koers is dat het zich lijkt los te koppelen van goud. Daar waar de goudprijs in de laatste dagen daalde, kwam BTC boven de $10.700 uit. Willy Woo, een on-chain analist, zei dat de ontkoppeling aangeeft dat het momentum van Bitcoin aan het versterken is. Hij zei het volgende hierover:

“Bitcoin will decouple from traditional markets soon, but driven by its internal adoption s-curve (think startup style growth) rather than changes in perceptions as a hedging instrument by traditional investors.”

Dit zou kunnen duiden op een positief toekomstperspectief op korte termijn. Ook lijkt het in lijn te zijn met wat de bekende Nederlandse Kwantitatieve analist PlanB hier recent over zei. Geredeneerd vanuit het Stock to Flow model verwacht hij dat Bitcoin op korte termijn gaat beginnen aan een nieuwe bull run, gebaseerd op voor Bitcoin specifieke vraag en aanbod ontwikkeling en dus onafhankelijk van macro-economische factoren of het sentiment op de financiële markten.

Nu zijn dit natuurlijk alleen nog maar voorspellingen. Het is de vraag hoe de markt zich werkelijk gaat ontwikkelen en wat we precies kunnen verwachten. Ook valt nog te bezien in hoeverre Bitcoin zich echt zal kunnen ontworstelen aan het heersende sentiment op de financiële markten. Maar voor mensen die op dit moment Bitcoin bezitten zijn bovenstaande voorspellingen in ieder geval een steuntje in de rug. En vergeet vooral niet dat beleggen een lange termijn bezigheid is. Een oefening in geduld.

 

Write comment (0 Comments)

Wet die cryptomining in Venezuela legaliseert is goedgekeurd: dictatuur op het gebied van cryptomining

Bitcoin mining in Venezuela

Eerder berichtten wij over Bitcoin-mining in Iran, waar de overheid duidelijk brood ziet in crypto-mining om z'n buitenlandse valuta-reserves mee aan te vullen. In dit artikel zien we dat de Iraanse regering daarin niet uniek is. Clary Moreno, onze correspondent ter plaatse, doet uit de doeken hoe het Venozolaanse regime grip probeert te krijgen op de mining activiteiten in Venezuela om daar zo financieel voordeel uit te halen en aan de broodnodige dollars te komen. 

Volgens bepaalde actuele rapporten uit Venezuela is bitcoin-mining er recent gelegaliseerd. Dit is informatie is die rechtstreeks afkomstig is van het decreet dat onlangs is uitgevaardigd door de Venozolaanse overheidsorganisatie “National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities” (Sunacrip).

Dit nieuws komt voort uit de nieuwe regelgeving, die specificeert dat bij het legaal extraheren van Bitcoins en andere cryptocurrencies een licentie van het bureau moet worden aangevraagd.

Net als alles van het huidige regime, is dit een trucje, want door de oprichting van een National Pool of Digital Mining (NDMP), worden alle mijnwerkers in het land gedwongen deel uit te maken van dat orgaan. Er moeten licenties worden verkregen en het is nog niet bekend hoeveel het kost om deze licenties te verkrijgen. Dit is echter niet het enige probleem.

Het is belangrijk om te beseffen dat Venezuela een land is dat al meer dan 20 jaar een dictatuur doormaakt, dus veel dingen zijn verboden. Onder de vele beperkingen die het heeft, zijn alle aspecten die verband houden met cryptocurrencies en zelfs vreemde valuta, inbegrepen. Om die reden zijn de meeste dingen die een handelaar doet een beetje "illegaal", hoe noodzakelijk ook, aangezien de mensen in Venezuela op zoek moeten naar andere alternatieven om meer dan $ 4 per maand te kunnen verdienen.

Dit laatste nieuws lijkt in eerste instantie positief, maar het heeft een negatief aspect.

Dus, wat is het negatieve?

Het blijkt dat, om ervoor te zorgen dat crypto-miners aan deze nieuwe regelgeving voldoen, de volgende specificaties moeten worden gevolgd:

- De autoriteiten moeten altijd op de hoogte zijn van en toezicht houden op de oprichting en ook de invoer van crypto-mining materieel.

-Alle mining farms voor bitcoins en andere cryptocurrencies mogen werken met steun van de staat, zolang deze door Sunacrip worden geïnspecteerd. Houd er rekening mee dat wanneer deze inspecties worden uitgevoerd, apparatuur meestal wordt gestolen of dat er meerdere obstakels in het proces worden geplaatst, zodat er veel meer geld moet worden betaald.

Volgens wat in juli werd gemeld door News.bitcoin.com, waren in Venezuela alle bitcoin-mining activiteiten verboden, met name in "iedere buurt met lage inkomens met gesubsidieerde woningen". Dit komt doordat de autoriteiten van mening waren dat dit een buitensporige hoeveelheid stroomverbruik zou opleveren.

Voordat dat gebeurde, nam het Venezolaanse leger zelfs ongeveer 315 Bitmain Antminers in beslag. Ze hebben nu echter andere plannen, zoals u kunt zien.

Al deze regels, die na 21 september van kracht werden, dicteren nu dat in Venezuela alle mensen die zich toeleggen op het werken met ASIC-apparatuur om bitcoins te delven, ook verbinding moeten maken met NDMP.

Dit laat zien dat de overheid echt moeilijke tijden doormaakt waarin ze meer inkomen nodig hebben en dit toont ook aan dat ze zich niet werkelijk zorgen maakten over de elektrische bronnen.

"Every miner who is dedicated to operating outside the pool will be subject to suffering from large amounts that have to do with the measures, infractions and sanctions that are established in the document of the decree made by the Venezuelan government."

Laatste gedachten

In dit gepubliceerde rapport wordt iets heel belangrijks gespecificeerd en dat is dat als de Venezolaanse autoriteiten erop staan ​​het NDMP te controleren en te beheren, de regering geleidelijk de leiding zal gaan nemen over het verdelen van de beloningen aan de mijnwerkers. Dit is ongetwijfeld iets wat er zal gebeuren , want dat is wat er gebeurt met alle bedrijven waarbij de overheid zich mee bemoeit.

Op deze manier loopt de Venezolaanse crypto-miner een groot risico omdat hij zijn geld kan verliezen, betalingsachterstanden kan oplopen of minder beloning voor zijn werk kan ontvangen.

Momenteel is Venezuela een land waarvan de economie verwoest is door de crisis en dat leidt het de handel in Bitcoin.

Het heeft ook een hashrate-aandeel van ongeveer 0,42% en volgens de Universiteit van Cambridge is het de enige Latijns-Amerikaanse staat met zo’n groot aandeel in de bitcoin-hash-snelheid.

Dus nu de regering in de voetsporen treedt van de crypto-miners en Bitcoin mining formaliseert, zal het aandeel van Venezuela in de totale hash-snelheid waarschijnlijk toenemen. Venezuela zinkt steeds dieper weg in de klauwen van z’n dictatoriale regering, waarbij de economische kansen voor de gemiddelde burger steeds kleiner worden.

 

Deze bijdrage is geschreven door Clary Moreno, schrijfster en crypto-enthousiast, woonachtig in Venezuela. Lees ook haar eerdere bijdrage: Toename van het gebruik van Bitcoin in Venezuela: hoe inflatie cryptovaluta populair maakt.

 

Write comment (0 Comments)

Zal Bitcoin ooit weer onder $ 6.700 zakken? Kwantitatieve analyse suggereert dat dit niet zal gebeuren

200MA lijn biedt Bitcoin koers steun

Sinds de Bitcoin koers in maart van dit jaar het laagste punt van het jaar van minder dan $ 5000 bereikte, is de prijs van Bitcoin langzaam maar zeker gestegen. Vanaf april is BTC boven het niveau van $ 8000 gebleven en de afgelopen maanden is de Bitcoin koers gestabiliseerd boven $ 10.000. Omdat de huidige gevoelens in de blockchain-gemeenschap ondubbelzinnig optimistisch lijken, en veel signalen wijzen op een inkomende bull-run, beginnen mensen zich niet alleen af ​​te vragen hoeveel de Bitcoin-prijs zal stijgen, maar ook wat het nieuwe en meest betrouwbare steunniveau zal zijn.

Voorspelling PlanB 

PlanB, een van de meest gerespecteerde kwantitatieve analisten in de cryptogemeenschap, heeft onlangs een voorspelling getweet dat de prijs van Bitcoin nooit meer onder de $ 6.700 zal komen. De redenering is gebaseerd op de 200-week moving average (200MA) -grafiek, een populair hulpmiddel bij kwantitatieve analyse. Het 200-weekse voortschrijdend gemiddelde volgt de Bitcoin-prijs sinds het allereerste begin van BTC in 2009, en laat zien dat de prijs gemiddeld elke maand met $ 200 steeg.

Betekenis 200MA lijn 

De reden waarom het analyseren van de 200MA suggereert dat Bitcoin nooit meer onder de $ 6.700 zal komen, is dat BTC tot nu toe nog nooit in zijn geschiedenis de opwaartse trendlijn van 200MA neerwaarts heeft doorbroken. Aangezien de 200MA zich nu rond $ 6.700 beweegt, is het waarschijnlijk dat dat op dit moment de nieuwe langetermijn steun vormt wat de Bitcoin koers niet meer onder zal komen. Dat de Bitcoin koers nog onder deze langetermijn steun zou bewegen lijkt vrij onwaarschijnlijk, omdat dit zou betekenen dat een trend wordt doorbroken die al sinds het ontstaan van BTC van kracht is.

Nieuwe bull run Bitcoin koers

PlanB voegde eraan toe dat als de Bitcoin koers stabiliseert boven $ 10.000, de situatie vergelijkbaar kan zijn met 2017. In het eerste kwartaal van dat jaar had Bitcoin moeite om boven de van $ 1.000, te blijven, maar zodra het lukte begon een enorme bull run die uiteindelijk leidde naar het hoogste punt ooit van $ 20.000.

Bij het huidige stijgingsritme van $ 200 per maand, zou het ruim een ​​jaar duren voordat de 200MA $ 10.000 bereikt. Het is echter vermeldenswaard dat andere signalen, zoals het bullish sentiment van BTC-walvissen en institutionele beleggers, lijken te suggereren dat het realistische niveau van belangrijke Bitcoin koers ondersteuning momenteel veel hoger is dan $ 6.700, en kan schommelen rond $ 8.800.

De analyse van de 200MA-trend is alweer een van de vele bullish signalen die de afgelopen weken van zowel fundamentele als technische analisten zijn gekomen. PlanB zelf heeft onlangs, op basis van het Stock to Flow model, beweerd dat de bull-run die op het punt staat te beginnen BTC waarschijnlijk tot boven de $ 100.000 zal duwen en dat de Bitcoin koers zelfs $ 288.800 kan bereiken aan het einde van de huidige halveringscyclus in 2024.

Write comment (0 Comments)

De BTC uitverkoop door Bitcoin miners is maar een tijdelijke hobbel op de weg, zeggen analisten

bitcoin miners hebben invloed op bitcoin koers 

Bitcoin-miners zijn een van de belangrijkste groepen in de productie en het onderhoud van Bitcoin en de blockchain waarop het opereert. Ze hebben op elk moment aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin in bezit, en dit geeft hen veel macht over de Bitcoin koers. Wanneer ze hun Bitcoin verkopen of eerder geneigd zijn om het te liquideren voor contanten in plaats van het aan te houden, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het aanbod en daarmee de BTC koers.

Uit analyse blijkt dat Bitcoin miners een van de grootste groepen waren die Bitcoin de afgelopen maanden verkochten en dat heeft, in ieder geval gedeeltelijk, bijgedragen aan de neerwaartse trend in de Bitcoin-prijs. Veel analisten zeggen echter dat deze verkopen door Bitcoin miners alleen, niet in staat zullen zijn om de volgende opwaartse beweging van de Bitcoin koers te stoppen.

Bitcoin miners verkochten fors vanaf juli dit jaar

Bij het analyseren van de gegevens is het duidelijk dat Bitcoin miners ergens in juli een sterke verkooptrend begonnen. Dit bleek een zware impact te hebben op de Bitcoin koers, aangezien de volatiliteit sindsdien ongelooflijk hoog is geweest en het lijkt erop dat er genoeg verkoopvolume is om de koers van Bitcoin enige tijd te drukken. Sinds dit heeft plaatsgevonden, heeft Bitcoin moeite om opnieuw de grens van $ 12.000 te overschrijden.

 

Het is duidelijk dat de toegenomen verkoopdruk van miners een effect had op de markt en de prijsontwikkeling heeft getemperd in een tijd van overigens zeer optimistisch sentiment op de cryptocurrency-markt en onder investeerders.

Bitcoin miners en walvissen

Veel Bitcoin- en cryptocurrency-analisten hebben opgemerkt dat de twee groepen die voldoende macht hebben om de richting van de lange termijn koersontwikkelingen in cryptovaluta te veranderen, Bitcoin miners en walvissen zijn, die zo worden genoemd vanwege de enorme hoeveelheid Bitcoin die ze tot hun beschikking hebben. Met voldoende verkopen zouden deze twee groepen zeker een grote invloed kunnen hebben op de prijs van cryptovaluta's en het moeilijk maken voor een bullmarkt om echt voet aan de grond te krijgen.

Velen hebben echter ook opgemerkt dat, hoewel Bitcoin-miners in grote hoeveelheden hebben verkocht, dit niet voldoende kracht had om Bitcoin in een bearmarkt te brengen. Het verkoopvolume is niet per se buitengewoon voor het prijsniveau waarop we ons bevinden.

Vooruitzichten

Terwijl velen de massale verkoop van Bitcoin miners beschouwen als een bearish signaal dat aangeeft dat de interesse om BTC aan te houden afneemt, kijken anderen naar de persistentie van de Bitcoin koers door dit alles en noemen de sterke veerkracht ervan een zeer bullish teken. Als je je bezig houdt met bitcoin trading en twijfelt of de beste kansen nu aan de long of short kant liggen, is het de moeite waard om op te merken dat zelfs bij zo’n grote uitverkoop van een van de groepen met de meeste Bitcoin ter wereld, de prijs sterk en stabiel blijft op deze niveaus. Dit wordt gezien als een bullish signaal en duidt er op dat er ook veel BTC accumulatie plaats vond tijdens de recente volatiliteit.

 

Write comment (0 Comments)

De Iraanse regering geeft Bitcoin Miners exclusieve toegang tot grote energiecentrales

Iran in crypto-mining 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Het Iraanse regime heeft aangekondigd dat het exclusieve stroomtoegang geeft aan Bitcoin-miners die in het land opereren vanuit drie grote energiecentrales. De beslissing werd aangekondigd door Mohsen Tarztalab, het hoofd van het door de staat gerunde energieproductiebedrijf Thermal Power Plant Holding Company (TPPH).

De genoemde drie energiecentrales zijn Ramin, Neka en Shahid Montazeri en de regering bereidt zich voor om alleen voor deze drie verkooppunten aanbestedingen van Bitcoin-mijnbedrijven te ontvangen. Volgens Tarztaleb:

"Documenten zullen in de nabije toekomst worden geüpload op de SetadIran.ir-website,"

De nieuwe energiecentrales zijn gebaseerd op thermische energie en zullen profiteren van de aanzienlijke aardgasreserves van Iran. De cryptominers die toegang krijgen tot deze elektriciteit, krijgen deze alleen van de nieuwe gasturbines die speciaal voor dit doel in de faciliteit worden geïnstalleerd.

Waarom wendt Iran zich tot Crypto?

Iran is een van de zwaarst gesanctioneerde landen ter wereld en als gevolg daarvan heeft het een ernstig tekort aan buitenlandse investeringen en reserves die nodig zijn om zijn economie draaiende te houden. Eerder heeft het Iraanse regime, net als elke andere regering, cryptocurrencies, met name Bitcoin, hard onderdrukt en illegaal verklaard. Vanwege de toegenomen economische druk van de Verenigde Staten en aanhoudende regionale conflicten, kan Iran nu proberen om cryptocurrencies te delven met behulp van zijn goedkope lokale brandstof om een ​​deel van dit tekort te helpen oplossen. Duizenden nieuwe cryptomininglicenties zijn al uitgegeven in het land, omdat de overheid zich richt op deze nieuwe sector om de in zwaar weer verkerende economie te helpen.

Wat zullen de VS doen als vergelding?

Het verkrijgen van buitenlandse investeringen uit deze sector zal echter op zijn zachtst gezegd lastig zijn, omdat voorheen ook Iraanse bitcoin-adressen zijn gesanctioneerd door de Amerikaanse overheid. Hoewel de VS geen controle hebben over de daadwerkelijke werking van het Bitcoin-netwerk, kunnen ze sancties opleggen aan entiteiten die op de een of andere manier verbonden zijn met de Bitcoin-transacties die afkomstig zijn van Iraanse portefeuilles. Maar dat is een taak die gemakkelijker is gezegd dan gedaan. Dit geldt vooral voor de mining-opbrengsten, omdat het nieuw gecreëerde munten zijn die geen eerdere transactiegeschiedenis hebben. Als Iraanse functionarissen of zelfs particulieren het proberen om te zetten in internationale fiat, kunnen ze worden gepakt en als gevolg daarvan worden geconfronteerd met meer sancties van de Amerikaanse regering en enkele van haar bondgenoten.

Waarom is crypto-mining geschikt in Iran?

Iran behoort tot een van de landen met de goedkoopste elektriciteit ter wereld dankzij de spotgoedkope lokale brandstof, de steeds zwakker wordende nationale munt en internationale sancties die de olie-export laag houden. De elektriciteitsprijzen schommelen momenteel tussen 0,02-0,03 EUR en dat voor een thermische centrale die als notoir inefficiënt wordt beschouwd. Dit maakt Iran een geschikte plaats voor crypto-mining, maar de dreiging van sancties en onvoorspelbare overheidspraktijken kunnen veel miners ervan weerhouden om in het land te investeren.

Het gebruik van cryptocurrencies is geïnspireerd door de acties van de Chinese en Noord-Koreaanse regimes die met succes het cryptosysteem hebben gebruikt om ondergrondse betalingen af ​​te handelen. Maar de Amerikaanse regering is altijd alert en heeft het sanctieregime uitgebreid gebruikt om de groeiende populariteit van cryptocurrency een halt toe te roepen.

Zal Bitcoin de Amerikaanse dollar in de toekomst uitdagen?

Bitcoin daagt langzaam maar zeker de hegemonie van de dollar uit, die al meer dan zes decennia de belangrijkste valuta van de wereld is. Het expliciete, vaak eenzijdige gebruik van sancties door de Amerikaanse regering heeft haar mondiale leidende positie in twijfel getrokken. In het geval van Iran ging de Amerikaanse regering abrupt tegen het land in, ondanks advies om dat niet te doen van zijn Europese bondgenoten zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Deze harde houding maakt de VS niet geliefd in een groot deel van de wereld, ondanks de beschuldigingen van de Verenigde Staten richting Iran. Dat zou steeds meer landen ertoe kunnen aanzetten om over te stappen op Bitcoin voor internationale transacties. De VS zullen zeker terugvechten, maar het superieure systeem van Bitcoin kan het op de lange termijn uiteindelijk een voorsprong geven.

 

 

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

donderdag, 01 oktober 2020 07:19

Afbeeldingsbron: pixabay.com Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen...

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

dinsdag, 29 september 2020 17:29

  Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar....

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

dinsdag, 29 september 2020 09:41

Afbeeldingsbron: pixabay.com De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd...

 

Write comment (0 Comments)

Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, kiest toch voor Bitcoin

Michael Saylor positief over Bitcoin 

Een paar dagen geleden heeft Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, op Twitter gezegd dat hij Bitcoin toch echt een stuk beter vindt dan de andere munten die er op de markt te vinden zijn. Dit laat zien dat Saylor een ommezwaai heeft gemaakt, voorheen dacht hij namelijk dat het snel gedaan zou zijn met de groei van BTC. Hoe zit dit precies? En wat is de reden voor deze nieuwe mening?

De tweet van Michael Saylor

Laten we eerst eens kijken wat de Microstrategy CEO eigenlijk op Twitter heeft gezegd. Saylor heeft de voorkeur gegeven aan Bitcoin ten opzichte van de altcoins, zoals blijkt uit de beslissing van MicroStrategy om Bitcoin als primaire reservevaluta te gebruiken. In een tweet van 20 september verklaarde de CEO van het bedrijf dat hij Bitcoin (BTC) beschouwt als een crypto-activa-netwerk. Dit in tegenstelling tot de munten zoals Ethereum (ETH). Hij ziet deze namelijk niet als activa-netwerk, maar als "crypto-toepassingsnetwerken". Op basis van een grafiek van de website van Bitcoin Dominance beweerde de CEO dat de dominantie van de munt, "van een dieptepunt van 71,05% op 20 december 2017, naar 93,57% vandaag is gestegen".

 

 

Kloppen de cijfers wel?

Deze cijfers hebben veel vragen opgeroepen. Saylor is namelijk opzettelijk selectief als het gaat om deze gegevens. De cijfers van Bitcoin Dominance omvatten niet de prijzen van de ICO’s of van de stable coins, maar omvat alleen munten die gebruik maken van een techniek die geld zou moeten vervangen. Volgens CoinMarketCap lag de dominantie van Bitcoin op een jaarlijks dieptepunt van 56,67% vanaf 13 september, zij nemen andere munten namelijk wel mee in de berekening. Zo is Tether ook meegenomen bij deze berekening. Dit getal is echt ontzettend ver verwijderd van de 93% dominantie die Saylor tweette. Geheel juist is de analyse die geschetst is door Saylor dus niet.

De stijging van de DeFi tokens

De 10 grootste DeFi tokens vertegenwoordigen op dit moment een markt van ongeveer 9 miljard dollar in vergelijking met de 200 miljard dollar van Bitcoin. Ethereum en de DeFi tokens hebben de altcoinmarkt aangevoerd het afgelopen jaar.

Hoewel Saylor aanvankelijk (in 2013) beweerde dat Bitcoin ten onder zou gaan, is de crypto-munt de afgelopen weken toch weer gestegen na de aankoop van 250 miljoen dollar aan BTC door MicroStrategy. De CEO kondigde op 14 september aan dat het bedrijf nog eens voor 175 miljoen dollar aan BTC heeft bijgekocht.

 

 

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

donderdag, 01 oktober 2020 07:19

Afbeeldingsbron: pixabay.com Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen...

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

dinsdag, 29 september 2020 17:29

  Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar....

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

dinsdag, 29 september 2020 09:41

Afbeeldingsbron: pixabay.com De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd...

Write comment (0 Comments)

Mogelijk gaat elke dag 1500 Bitcoin verloren, waardoor een reeds beperkte voorraad nog verder slinkt

 verloren bitcoins

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin is heel anders dan de fiat-valuta's van deze wereld. Als het gaat om fiat-valuta's zoals de Amerikaanse dollar, euro, GB-pond, enz., hebben de banken alle gegevens over het bestaan, de circulatie en de transactiegeschiedenis van deze valuta. Dus zelfs als iemand zijn geld uit het oog verliest, blijft dat geld bestaan ​​en als die persoon sterft, kunnen de erfgenamen toegang krijgen tot het geld om het onder hen te verdelen. De overheid kan het geld op z’n plaats houden door rekeningen te bevriezen en geld confisqueren vanwege wetsovertredingen of andere ongewenste handelingen. Kortom, de controle over het fiatgeld is grotendeels in handen van de overheid en we moeten ons aan hun regels houden.

Het merkwaardige geval van Bitcoin

Bitcoin is in dit geval het tegenovergestelde omdat geen enkele overheidsinstantie er controle over heeft. Hoewel veel moderne regeringen in kaart kunnen brengen hoeveel Bitcoin er over de hele wereld wordt overgedragen, hebben ze geen zeggenschap over de wallets waar deze in opgeslagen zit en kunnen ze niet naar believen geld in beslag nemen. Dit is waarom Bitcoin uniek is. Het vormt echter ook weer een ander risico voor de gebruikers en daarom moet het heel, heel voorzichtig worden behandeld. In tegenstelling tot bij een normale fiat-bankrekening, kan het geld onmogelijk worden teruggehaald als een persoon sterft of zijn geheime toegangsgegevens van de wallet verliest. Als mensen hun privésleutels van de cryptocurrency verliezen, dan verliezen ze hun geld voor altijd. Niemand kan hen dan helpen om dit geld weer terug te krijgen, of het nou om een paar tientjes gaat of om honderden miljoenen. Als gevolg hiervan gaan er iedere dag naar schatting zo’n 1500 Bitcoins verloren. Verwacht wordt dat van de uiteindelijke 21 miljoen Bitcoin-voorraad er slechts 14 miljoen in omloop zullen blijven en beschikbaar zullen zijn voor het doen van transacties en bitcoin trading, terwijl de rest op de lange termijn verloren gaat of onbruikbaar zal zijn.

Eerdere gevallen van verloren Bitcoin

Dit lijkt misschien overdreven, maar er zijn verschillende gevallen waarin dit is gebeurd en regeringen en particuliere entiteiten met enorme middelen de gedoemde fondsen niet konden terugkrijgen. Het belangrijkste voorbeeld is dat van Quadriga Ex, een online cryptocurrency exchange in Canada die in 2019 met relatief succes opereerde toen het noodlot toesloeg. Gerald Cotton, de 30-jarige eigenaar van de crypto-exchange, stierf plotseling en nam de geheime toegangscode van ongeveer $ 137 miljoen aan cryptocurrencies (van klanten) met zich mee. Sindsdien hebben experts uit de publieke en private sector veel moeite gedaan om de cryptovaluta weer uit de betreffende wallets te halen en terug te geven aan de klanten van het bedrijf, maar het mocht niet baten. De persoonlijke laptops en andere digitale apparaten van de overleden eigenaar werden ooit beschouwd als de sleutel tot het vinden van toegang tot de enorme hoeveelheid crypto die in die portefeuilles was vergrendeld, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Hoewel de fout bij de overledene lag en niet bij het Bitcoin-netwerk of zelfs bij het Quadriga-bedrijf, moesten de gebruikers betalen voor de problemen. Sindsdien is er weinig of geen geld teruggevorderd van die wallets en moeten ze als verloren worden beschouwd.

Hoeveel Bitcoin gaat verloren?

Volgens een schatting van crypto-analist Timothy Peterson gaat elke dag ongeveer 1500 Bitcoin verloren vanwege menselijke fouten en andere redenen. Dit staat in contrast met de ongeveer 900 Bitcoin die elke dag wordt gecreëerd door de nieuwe blokbeloningen voor Bitcoin-miners. Voorheen lag dit cijfer twee keer zo hoog @ 1800 Bitcoin, maar na de halvering van 12 mei 2020 is de blokbeloning gedaald tot de helft, wat ons ongeveer dit 900 Bitcoin per dag cijfer oplevert. Als we wat berekeningen doen, wordt voorspeld dat slechts 14 miljoen Bitcoin van de oorspronkelijke 21 miljoen Bitcoin totale voorraad ooit in omloop zal blijven.

Controverse

Deze cijfers werden echter uitgedaagd door andere experts en ze zullen misschien nooit zo hoog zijn, omdat er geen echte manier is om te voorspellen hoeveel Bitcoin we in de toekomst zullen verliezen. Misschien leren mensen van fouten en zal het aantal verloren Bitcoins per dag in de toekomst afnemen, zelfs als de halveringen van blokbeloning het aanbod van nieuwe munten blijft verminderen. Het zal interessant zijn om te zien wat er werkelijk gebeurt en hoeveel Bitcoins er uiteindelijk vrij in omloop blijven, aangezien dit van grote invloed is op de hoogte van de Bitcoin koers.

 

 

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

donderdag, 01 oktober 2020 07:19

Afbeeldingsbron: pixabay.com Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen...

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

dinsdag, 29 september 2020 17:29

  Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar....

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

dinsdag, 29 september 2020 09:41

Afbeeldingsbron: pixabay.com De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd...

 

Write comment (0 Comments)

Staan we op het punt om te starten met de volgende Bitcoin Bull Run? Grote beleggers en instellingen lijken dat te denken

 bitcoin koers to the moon

Bitcoin bezitters zijn de laatste tijd al op veel optimistische signalen getracteerd en het lijkt erop dat er nu weer een nieuwe studie is die suggereert dat een enorme stijging van de Bitcoin koers op handen is. Deze keer zijn de gegevens afkomstig van CryptoQuant's analist Ki Young Ju, die de reactie van BTC-walvissen (grote Bitcoin beleggers) en grote institutionele investeerders op de recente ontwikkelingen in het blockchain-ecosysteem analyseerde.

Analyse door Ki Young Ju 

Uit de gegevens die door Ki Young Ju zijn geanalyseerd, blijkt dat een zeer klein aantal grote BTC-bezitters onlangs hun bitcoins naar exchanges heeft gestuurd. In feite is het tegenovergestelde aan de hand: Bitcoin-walvissen hebben meer BTC verzameld, zonder te voorziene plannen om het op korte termijn te verkopen of te verhandelen. Het feit dat walvissen hun bitcoins van de beurs halen, kan maar één ding betekenen: ze zijn niet van plan het binnenkort te verkopen.

De analist van CryptoQuant heeft de activiteit van BTC-walvissen gekoppeld aan gegevens met betrekking tot Bitcoin-futuresmarkten zoals Bakkt. Bakkt, de BTC-futuresmarkt die wordt beheerd door ICE, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), is gespecialiseerd in het leveren van BTC-investeringsoplossingen aan grote instellingen. Onlangs heeft Bakkt zijn nieuwe All-Time High bereikt, wat betekent dat de institutionele vraag toeneemt.

Ki Young Ju noemt nog een andere factor die overeenkomt met de trend dat walvissen en instellingen bezig zijn met het verzamelen van meer Bitcoin, zonder de intentie om het binnenkort te verkopen. Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy, een business intelligence-gigant, heeft zijn BTC-positie uitgebreid door $ 175 miljoen extra aan Bitcoin te verwerven - wat niet lang na hun eerste massale aankoop van bitcoins ter waarde van $ 250 miljoen kwam.

Sentiment onder grote Bitcoin investeerders positief 

Rekening houdend met al deze gegevens, wordt het duidelijk wat het huidige sentiment van Bitcoin-walvissen en grote instellingen lijkt te zijn: vrijwel alle grote spelers op de cryptomarkt zijn optimistisch en ze verzamelen Bitcoin in de verwachting dat er binnenkort een aanzienlijke bull-run zal plaatsvinden. Maar wat is de betekenis van dit alles voor een individuele crypto-investeerder?

De activiteit van BTC-walvissen heeft een enorme impact op de koers van Bitcoin. Sommige van die grote beleggers hebben zoveel Bitcoin dat ze in één keer wel 9.000 BTC kunnen verplaatsen. Grote BTC-transacties zoals deze zijn als een aardbeving voor de hele cryptogemeenschap: ze kunnen de Bitcoin koers binnen enkele seconden doen dalen of omhoogschieten.

Hoewel het Bitcoin-ecosysteem open en inclusief is, valt niet te ontkennen dat zelfs in deze gedecentraliseerde gemeenschap grote houders en instellingen een enorme betekenis hebben en een enorme impact kunnen hebben op de BTC koers. Gelukkig kan het huidige sentiment van Bitcoin-walvissen en -instellingen iedereen optimistisch maken: ze zijn niet van plan hun digitale activa te verkopen, en aangezien ze BTC van exchanges naar hun eigen wallet verplaatsen, kan dit alleen maar betekenen dat ze een bull run verwachten die de Bitcoin koers naar de maan kan sturen. Dat zal zelfs mensen ten goede komt die slechts een kleine hoeveelheid BTC bezitten.

 

 

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

donderdag, 01 oktober 2020 07:19

Afbeeldingsbron: pixabay.com Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen...

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

dinsdag, 29 september 2020 17:29

  Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar....

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

dinsdag, 29 september 2020 09:41

Afbeeldingsbron: pixabay.com De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd...

 

Write comment (0 Comments)

Meer dan 15% aanbod van Ethereum is vergrendeld. Kan ETH de dominantie van Bitcoin uitdagen?

Ethereum vs Bitcoin 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Ethereum (ETH) is 's werelds op een na grootste cryptocurrency met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $ 43 miljard. Het wordt vaak overschaduwd door de dominantie van Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 200 miljard op dit moment. Dit kan echter veranderen, aangezien onlangs is vastgesteld dat meer dan 15% van het aanbod van ETH nu is vergrendeld in de functie voor slimme contracten. Door deze blokkering zal het totale vrij verhandelbare aanbod van Ethereum worden beperkt en als zodanig lijkt het erop dat het de dominantie van Bitcoin in de cryptowereld wil uitdagen.

Slimme contractfunctie

Hoewel Bitcoin over het algemeen een veel veiliger netwerk is, is het Ethereum dat innovatiever is en veel meer opties biedt aan de gebruikers. Een van deze functies, zoals hierboven vermeld, zijn slimme contracten. Met deze functie kunnen gebruikers automatische overeenkomsten aangaan en kunnen gebruikers er programma's bovenop bouwen om van deze functie gebruik te kunnen maken. ETH is de cryptocurrency van de smart contracts-functie. Iedere transactie die plaatsvindt tussen partners wordt betaald in ETH. Als twee mensen bijvoorbeeld een tijdcontract hebben waarbij aan het einde van 2 jaar 2 ETH wordt betaald, wordt dit bedrag 2 jaar vastgehouden. Als gevolg hiervan wordt het totale beschikbare aanbod van de cryptocurrency 2 jaar lang verminderd met 2 ETH. Dit betekent dat de Ethereum schaarser is geworden en nieuwkomers er in de toekomst meer voor zullen moeten betalen.

Volgens een nieuw rapport van analysebedrijf Glassnode is meer dan 5% van de beschikbare ETH in het netwerk vergrendeld in Wrapped Ether (WETH) -contracten. Met deze contracten kunnen gebruikers andere tokens kopen en ermee communiceren, zoals UNISWAP, Maker en Balancer. Deze munten maken deel uit van het grotere Decentralized Finance (DeFi) -universum dat miljarden dollars aan investeringen van over de hele wereld aantrekt. Vanwege de directe betrokkenheid van Ethereum in de sector, wordt verwacht dat de Ethereum koers de komende maanden aanzienlijk zal stijgen.

Multisig wallets

Multisig-portefeuilles zijn vergelijkbaar met gezamenlijke accounts in de fiat-wereld. Het betekent simpelweg dat er twee of meer houders van de cryptocurrency zijn en dat er geen transactie kan plaatsvinden zonder toestemming of "handtekeningen" van alle belanghebbenden. Multisig-portefeuilles zijn beschikbaar in Ethereum en er is daar een grote hoeveelheid ETH aanwezig voor langetermijn HODLing (lange termijn belegging). Het exacte bedrag wordt momenteel niet berekend, maar het kan mogelijk al oplopen tot 10% van de totale ETH-voorraad en het neemt op volle snelheid toe. Dit betekent dat de crypto in de nabije toekomst nog minder in voorraad zal zijn.

Bitcoin versus Ethereum

Bitcoin daarentegen wordt ook notoir opgeslagen in langdurige HODL-accounts en daarom blijft de waarde ervan stijgen. Meer dan 20% van het volledige aanbod van de cryptocurrency wordt bewaard in langetermijnportefeuilles en daarom is het de meest stabiele van de partij. De gebruikers van Bitcoin staan ​​er ook om bekend dat ze koppig zijn qua koersbeweging van de cryptomunt en niet bereid zijn om hun BTC te liquideren, hoe hoog of laag de Bitcoin koers ook staat. Deze positie van de enige cryptocurrency die voor langere tijd wordt opgeslagen, wordt nu echter uitgedaagd door zijn grootste rivaal Ethereum. Naarmate de DeFi-sector groeit en de toepassingen van Ethereum toenemen, zal dat ook het geval zijn voor de HODLing op de lange termijn. Dus wees voorbereid op een lange bull-run van Ethereum in de nabije toekomst.

 

 

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

donderdag, 01 oktober 2020 07:19

Afbeeldingsbron: pixabay.com Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen...

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

dinsdag, 29 september 2020 17:29

  Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar....

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

Bitcoin - Goud ratio breekt eindelijk uit de 3-jarige bearmarkt

dinsdag, 29 september 2020 09:41

Afbeeldingsbron: pixabay.com De Bitcoin / Goud-ratio is, volgens statisticus Willy Woo, uit een neerwaartse trend van drie jaar gebroken. Dit gebeurt ondanks het feit dat goud de afgelopen tijd...

 

Write comment (0 Comments)