De opmerkingen van Christine Lagarde zijn gevaarlijk voor cryptovaluta regulering volgens econoom

Christine Lagarde 

Daniel Lacalle, de hoofd-econoom bij Tressis Gestion, een investeringsmaatschappij, is boos over de recente opmerkingen van Christine Lagarde, het hoofd van de ECB, die hij bestempelde als "gevaarlijk" voor de regulering van cryptocurrency.

In een gesprek met NTD Business merkte Lacalle op dat Lagarde niet de macht heeft om cryptocurrency-regelgeving uit te vaardigen, maar dat ze wel een sleutelfiguur is in Europa, vooral in de financiële wereld, naar wie wordt geluisterd.

De leidinggevende van Tressis is van mening dat overheden en financiële waakhonden wereldwijd strenge cryptovoorschriften zullen invoeren omdat de acceptatie van cryptovaluta toeneemt.

De agressiviteit van centrale banken stimuleert de acceptatie van Bitcoin

Lacalle voegde eraan toe dat een van de redenen waarom de acceptatie van cryptocurrency toeneemt, de "zeer agressieve" monetaire aanpak is van centrale banken over de hele wereld. Hij noemde de ECB degene met het "meest agressieve" financiële beleid van de centrale banken wereldwijd.

Ter ondersteuning van zijn waarneming zei Lacalle dat de balans van de Europese Centrale Bank 61 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone bedraagt. Aan de andere kant is de balans van de Fed ongeveer 34 procent van het bbp van de VS.

De econoom merkte op dat centrale banken doodsbang zijn voor de felle concurrentie van cryptocurrencies bij het creëren van geld. Om de concurrentie te vertragen, voeren financiële waakhonden 'agressief monetair beleid' uit.

Bij het beantwoorden van de vraag over het ontmoetingspunt tussen regelgevingen en investeerders in digitale valuta, zei de directeur van Tressis dat regelgeving alleen gunstig zou zijn als ze zou worden gebouwd om "transparantie en toegang" in de cryptocurrency-industrie te verbeteren.

Helaas, klaagde de econoom, wordt de term regulering door financiële toezichthouders gebruikt om "interventie of verbod in te houden". Soms betekent het zelfs een totaal "verbod".

Hij gaf een voorbeeld van een aantal economieën over de hele wereld die "een gevaarlijke weg" zijn ingeslagen door het onmogelijk te maken om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen.

Crypto-investeerders zijn "een vorm" van witwassers

De opmerking van Lacalle kwam voort uit opmerkingen van ECB-chef Christine Lagarde, die suggereerde dat investeerders in cryptocurrency "in een of andere vorm" witwassers zijn. De econoom noemde dit "schandalig", aangezien bekend is dat de wereldwijde witwasactiviteiten voornamelijk de euro en de Amerikaanse dollar gebruiken.

Behalve dat het de beste schuilplaats is voor het witwassen van geld, zei Lagarde het volgende over Bitcoin:

“a highly speculative asset, which has conducted some funny business and some interesting and totally reprehensible money laundering activity.”

De econoom voegde eraan toe dat de opmerkingen van de ECB-president niet oprecht zijn. Reden? Centrale bank presidenten veroordelen hun eigen valuta niet omdat een klein deel van de gebruikers ze gebruikt voor onethische praktijken zoals het witwassen van geld.

De leidinggevende van Tressis adviseert de centrale bank-leiding om zich te concentreren op de zeepbellen in obligaties in plaats van veel van hun energie te besteden aan virtuele valuta.

Lagarde sprak vorige week woensdag op de bijeenkomst van Reuters Next. Tijdens de conferentie ondersteunde het hoofd van de ECB haar argument dat BTC een speculatief activum is door te verwijzen naar de recente opwaartse en neerwaartse prijsbewegingen. Ze voegde eraan toe dat de snelle bewegingen worden veroorzaakt door degenen "die hadden aangenomen" dat de Bitcoin valutakarakteristieken heeft.

Lagarde merkte echter op dat er regels moeten worden overeengekomen en geïmplementeerd "op mondiaal niveau" om alle "vluchtroutes" af te sluiten. Een manier om dit te doen, stelde ze voor, is dat het mandaat "door de G7, naar de G20 wordt verplaatst en vervolgens wordt uitgebreid".

De president van de ECB merkte op dat de uitbreiding niet onmogelijk is, waarbij ze opmerkte dat de Financial Action Task Force (FATF) een soortgelijke stap heeft gezet en erin geslaagd is.

Bitcoin is een vluchtweg, regelgevers sluiten uitgangsdeuren

Afgezien van Lacalle, trokken haar opmerkingen soortgelijke opmerkingen van sleutelfiguren in de crypto-sector. Dan Tapiero, een financieel analist, zei bijvoorbeeld dat Lagarde's meningen "beschamend" zijn en dat ze meer onderzoek moet doen naar cryptocurrencies.

Anthony Pompliano, een partner bij Morgan Creek Digital, legde in een video uit dat BTC de "meest gereguleerde" valuta ter wereld is. Daarom wordt het gebruik ervan bij criminele activiteiten minder vergeleken met door de overheid uitgegeven valuta's.

Anderen wezen erop dat de mondiale centrale banken "funny business " doen in hun poging om meer fiatvaluta's te drukken.

Op sarcastische toon zei een andere Twitter-gebruiker, Erik Cason, het volgende:

"Bitcoin is the most spectacular crime of all. It is the final crime that unveils the cankerous rot that eats away the wealth, safety, and security of all society by the select few who engorge themselves on fear and terror. It is time to resist and escape from their camps."

Een ander twitterde:

"As Christine Lagarde said, Bitcoin is an escape. It's clear they are thinking of how to seal the exit doors now. They will fail."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Aantal openstaande Crypto-derivaten en Bitcoin-opties ongekend hoog

Bitcoin opties en futures 

Het lijkt er op dat het handelen in crypto derivaten en Bitcoin opties steeds populairder wordt. Het is namelijk zo dat het aantal openstaande Bitcoin optie-contracten een totale waarde van ruim $ 9,6 miljard heeft bereikt. Dit volgt uit de laatste marktgegevens op het gebied van derivaten. Bovendien nadert de totale ‘open interest’ (openstaande contracten) in Bitcoin futures ook een ongekende hoogte.

BTC open interest

De stijging van opties en futures

Hoewel de normale crypto-markt zich op dit moment consolideerd, hebben de op Bitcoin gebaseerde derivatenmarkten de afgelopen dagen wel een enorme stijging in handelsvolume meegemaakt. Op dit moment is zowel de open interest voor Bitcoin futures als opties aanzienlijk gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Een aantal onderzoekers van skew.com hebben onlangs het volgende op hun Twitterpagina gezet:

  "Bitcoin futures open interest [is] quickly bouncing back to a new all-time high."

Skew voegde er ook aan toe dat CME Group nu  "by some margin" de grootste open interest had. Gegevens van beurzen die handelen BTC futures laten zien dat de open interest nog verder zal gaan stijgen.

Het totaal van de open iterest op bitcoin opties is de afgelopen zes maanden aanzienlijk gestegen. Uit gegevens van Bybit's 24-uurs long/short ratio blijkt dat shorts 50,64% stegen, terwijl longs 49,36% groei hebben meegemaakt. BTC longs en shorts afkomstig van crypto-exchange Bitfinex laten volgens Tradingview gegevens zien dat het aantal longs toeneemt terwijl het aantal BTC/USD shorts laag is gebleven.

De reden dat er nu veel vraag is naar de op Bitcoin gebaseerde derivaten is natuurlijk dat de Bitcoin koers een ongekende groei heeft meegemaakt over de afgelopen maanden. Hoewel de koers nu een stuk is gezakt staat het nog altijd hoger dan aan het einde van 2020.

Ook andere crypto derivaten groeien

Naast de Bitcoin-futures, die qua open interest op het hoogste punt ooit staan, is er ook meer vraag naar ethereum-futures en opties. Dit is niet verwonderlijk aangezien Ethereum recent een nieuwe all-time high heeft neergezet boven $ 1400. Skew analytics geeft aan dat de totale belangstelling voor ETH opties rond de $1,7 miljard ligt, waarbij Deribit $1,5 miljard in handen heeft. Deribit's open ETH opties worden gevolgd door Okex ($153M), Bitc.com ($41M), en Huobi ($9.7M).

Samen met de stijging van het aantal futures contracten is de open interest in Bitcoin-opties ook aanzienlijk toegenomen tijdens de eerste maand van 2021. De geschatte nominale waarde van alle open Bitcoin optieposities is $9,6 miljard met een expiratie ingesteld op 29 januari 2021.

Het is natuurlijk altijd afvragen wie het uiteindelijk bij het juiste eind zullen hebben, de mensen die short gaan of juist die een longpositie innemen. Afgezien van je beleggingsstrategie, is het bijzonder om  te zien dat er echt steeds meer interesse is in het investeren in cryptocurrency. Dit is natuurlijk positief nieuws voor de toekomst van de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin verliest 8% waarde voordat het weer herstelt terwijl Joe Biden wordt ingehuldigd als 46e president van de VS

Joe Biden 

Afbeeldingsbron onder CC: US ​​Department of Labor

Bitcoin verloor wat waarde in de opbouw naar de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, maar herstelde zich scherp in de onmiddellijke nasleep ervan. De BTC koers begon eerder op de dag rond $ 36,2k voordat hij een gestage daling inzette naar ongeveer $ 34k, net voor de inauguratie en daalde zelfs nog lager tot ongeveer $ 33.500 op een bepaald moment tijdens het evenement. Toen het grootste deel van de ceremonie echter voorbij was, zagen we een omkering van de dalende trend en nu, op moment van schrijven, is het bijna op hetzelfde punt dat het eerder op de dag begon boven $ 35k.

Ander nieuws: de nieuwe kandidaat-minister van Financiën, Janet Yellen, verklaarde dat het gebruik van cryptocurrencies bij het witwassen van geld en illegale activiteiten verder moet worden gecontroleerd door de Amerikaanse regering. Deze stap zet het onwettige beleid van de Amerikaanse regering uit het Trump-tijdperk voort om het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies in de VS in te perken. Dat is echter niet het einde van het verhaal als het gaat om inkomende crypto-regulering.

Bitcoin koers bijna onveranderd tijdens de inauguratie van Biden

Historisch gezien resulteert de succesvolle inauguratie van een nieuwe Amerikaanse president en een vreedzame machtsoverdracht in Washington vaak in een kleine, maar verwachte waardestijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van grote activa. Dit jaar waren de prestaties van de dollar echter matig vanwege de politieke onrust in de aanloop naar de inauguratie en de Covid-19-pandemie. De Capitool-rellen die leidden tot de dood van vijf mensen en het virus dat het leven heeft gekost aan meer dan 400.000 Amerikanen, beperkten de euforie van de dollar tot een minimum, vooral tegenover Bitcoin.

Bitcoin begon de dag in hetzelfde bereik, van $ 35- $ 37,5k, als de afgelopen zes dagen. De inhuldiging om 12.00 uur (17.00 uur UTC) van de president resulteerde echter in een korte termijn daling voor de cryptovaluta. De Bitcoin koers daalde op een gegeven moment tijdens de inauguratie tot $ 33,2k en het voelde alsof hij nog lager zou gaan tot ongeveer $ 30k. Echter, zware institutionele aankopen vertraagden de bears aanzienlijk. Toen het einde van het evenement naderde, was de cryptocurrency terug waar het begon en consolideerde de prijs $ 35k +. Het netto verschil tussen de koers van gisteren en vandaag is dus verwaarloosbaar.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins lijden forse koersverliezen

Andere cryptocurrencies leden grotere tegenslagen. De hoogvliegende munten zoals Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) en Uniswap (SWAP) leden tijdens de inauguratie dagelijks aanzienlijke prijsdalingen van slechts 13%. Ze herstelden echter ook in de onmiddellijke nasleep en het dagelijkse verlies bleef meestal beperkt tot onder de 7%. Dit toont opnieuw aan dat altcoins veel volatieler zijn en de constante aandacht van beleggers nodig hebben. Het nettoprijsverlies van Bitcoin was verwaarloosbaar.

In ander nieuws…..

Amerikaanse regering bereidt zich voor op cryptocurrencies?

Ondanks de overgang naar een nieuwe Amerikaanse regering, lijkt de algemene houding en het beleid van de Amerikaanse regering en zelfs van regeringen over de hele wereld op dit moment op weg naar een conflict met de crypto-industrie.

De nieuwe minister van Financiën Janet Yellen deelde haar zorgen over cryptocurrencies tijdens een bevestigingshoorzitting in de Financiële Commissie van de Senaat. Gevraagd naar het gebruik van cryptocurrencies bij terrorismefinanciering door senator Maggie Hassaan, zei ze:

"Ik denk dat veel [cryptocurrencies] worden gebruikt, althans in transactionele zin, voornamelijk voor illegale financiering en ik denk dat we echt moeten onderzoeken hoe we het gebruik ervan kunnen beperken en ervoor moeten zorgen dat het witwassen van geld niet plaatsvindt via die kanalen, "

Afgezien van de onjuiste bewering dat cryptocurrencies worden gebruikt voor illegale activiteiten, is dit soort taal al eerder door toezichthouders gebruikt, niet alleen in de VS en over de hele wereld, maar vooral ook in Europa. Juridische beperkingen op Bitcoin zijn tot nu toe echter slechts heel beperkt ingevoerd vanwege de vrees dat het de ontwikkeling van een innovatieve sector zal ondermijnen.

Onlangs sprak de populaire toezichthouder van de Securities and Exchange Commission (SEC) Hester Peirce in het voordeel van cryptocurrencies toen ze ernaar werd gevraagd.

Ze zei:

"We moeten innovatie echt omarmen en uitzoeken hoe we een regelgevingsomgeving kunnen opzetten die bevorderlijk is voor innovatie, wat volgens mij in onze sector betekent dat er duidelijkheid moet komen. En dus denk ik dat dat iets is waar de nieuwe voorzitter vanaf dag één mee te maken zal krijgen, "

De meningen zijn op dit moment dus verdeeld. Aan de ene kant hebben we autoriteiten die Bitcoin willen reguleren en er zijn anderen zoals Peirce die er voorstander van zijn om de sector ruimte te geven. Deze good cop-bad cop-situatie is voorlopig oké, aangezien de sector vooruitgang mag boeken. Vroeg of laat zouden de grote regelgevende instanties van de overheid echter kunnen besluiten om de sector hard aan te pakken, aangezien deze te veel in het financiële vaarwater van overheden zou kunnen gaan zitten. Voorlopig echter zien we nog wel ruimte voor Bitcoin om boven $ 100k te stijgen voordat overheden echt moeilijk beginnen te doen en dat kan nog enige tijd duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Grayscale verhoogt zijn Bitcoin-positie terwijl de CEO aangeeft dat hij ook institutionele interesse ziet voor andere cryptocurrencies

Bitcoins 

Grayscale Bitcoin Trust, een onderdeel van Grayscale Investments LLC, blijft verreweg de grootste institutionele belegger in Bitcoin. Het bedrijf bezit momenteel 616.558 BTC ter waarde van bijna $ 22 miljard, wat ongeveer 3% van het totale aanbod van Bitcoin uitmaakt, en meer dan 50% van de BTC in handen van institutionele beleggers.

Bitcoin positie snel uitgebreid

Grayscale heeft zijn Bitcoin-positie het afgelopen jaar uitgebreid en BTC in een snel tempo opgekocht, vooral in het vierde kwartaal van 2020. Het afgelopen jaar heeft Grayscale zijn Bitcoin-positie vertienvoudigd, met alleen al in het vierde kwartaal van 2020 $ 3,3 miljard aan investeringen. Volgens schattingen van Danny Scott, CEO van de in het VK gevestigde crypto-exchange CoinCorner, komt dit neer op dat er in de laatste 3 maanden van 2020 gemiddeld elke week voor $ 251 miljoen aan BTC werd gekocht.

Het bedrijf is doorgegaan met het verhogen van het aantal aankopen van BTC in 2021 en noteerde een recordaankoop op één dag op maandag 18 januari, toen 16.244 BTC ter waarde van $ 607 miljoen aan de schatkist van Grayscale werd toegevoegd. Dit betekent dat het in New York gevestigde bedrijf 18 keer meer Bitcoin heeft gekocht dan de hoeveelheid BTC die op die dag werd gedolven.

Toenemende interesse voor andere cryptocurrencies?

Vreemd genoeg, terwijl Grayscale Bitcoin blijft vergaren, koos de CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein, ervoor om commentaar te geven op een toenemende interesse in alternatieve cryptocurrencies. Sonnenshein beweert dat:

 “While bitcoin remains most of our investors’ first step into the space, we’ve seen an uptick in interest from allocators looking for broad exposure, avoiding the need to pick winners and avoid losers.”

De woorden van de CEO van Grayscale over een toenemende institutionele interesse in altcoins stuitten op scepsis in de cryptogemeenschap. Robert Gutmann, de CEO van New York Digital Investment Group (NYDIG), is van mening dat de institutionele interesse in andere digitale valuta dan Bitcoin niet bestaat, en zei dat 100% van alle vragen die NYDIG van institutionele investeerders ontving 'over Bitcoin gingen. en 0% daarvan ging over elk ander crypto-activum ”.

Is dit tempo van BTC aankopen vol te houden?

Ondertussen beginnen experts zich af te vragen of Grayscale in staat zal zijn om het tempo van de Bitcoin-investeringen vol te houden die het in het laatste kwartaal van 2020 had. Volgens analisten van JPMorgan zou Grayscale elke dag $ 100 miljoen aan BTC moeten kopen voor de Bitcoin koers om meer dan $ 40.000 te houden.

Het is geen geheim dat de institutionele investeringen in Bitcoin de belangrijkste kracht waren achter de enorme bull-run die ervoor zorgde dat BTC zijn nieuwe hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 42.000. Als instellingen zoals Grayscale het tempo van BTC-aankopen vanaf het vierde kwartaal van 2020 kunnen voortzetten, is het mogelijk dat de BTC koers blijft stijgen. Als de instroom van institutioneel geld in Bitcoin echter vertraagt, zal dit waarschijnlijk leiden tot een correctie van de Bitcoin-waardering.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bijbelvers vereeuwigd in 666.666-ste Bitcoin Block

Bitcoin op bijbel  

Het getal 666 is een referentie voor de antichrist, een aartsvijand van de mensheid in de leer van het christendom. Nu heeft de antichristelijke verwijzing zijn weg gevonden naar het Bitcoin-rijk waar het daar tot in de eeuwigheid zal blijven; niet in bijbelse termen maar in echte digitale termen.

Elke tien minuten wordt er een nieuw blok aangemaakt in het Bitcoin-netwerk met 6,25 nieuwe Bitcoin. Onlangs is het 666.666-ste blok gemaakt en er is een interessant bericht op geschreven. Elke miner kan ieder bericht schrijven dat hij geschikt acht. Hier is de boodschap:

“Do not be overcome by evil, but overcome evil with good - Romans 12:21.”

Hier is het op de blockchain:

block 666.666 

Afbeeldingsbron: bitcoinhackers.org

 

De adressen zelf hadden ook een bijbelse referentie:

God Bible BTC adres 

Afbeeldingsbron: blockchain.com

We kunnen duidelijk zien dat de twee adressen de woorden "GoD" en "BibLE" in hun werkelijke adressen bevatten. Hoewel dit misschien cryptisch en duister lijkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig om met dit soort adressen te komen. De inschrijver lijkt gewoon een toegewijde christen die deze boodschap wilde overbrengen en bereid was er extra kosten voor te betalen.

Nu heeft de afzender van de transactie vijf keer de transactiekosten betaald om dit bericht over te brengen, omdat hij het belangrijk vondt om te verzenden. Afgezien van enige verborgen code, is dit specifieke bijbelvers eigenlijk heel universeel en dezelfde citaten zijn te vinden in veel andere religies over de hele wereld, waaronder het jodendom, het christendom, de islam en zelfs bij indianen. Nu zal dit vers tot in de eeuwigheid online blijven en geen enkele hoeveelheid hacking kan dat ongedaan maken. Dit is de kracht van blockchain-technologie, de kracht achter Bitcoin.

Deze functie van het netwerk is al regelmatig gebruikt om uitspraken te doen. Dus terwijl Bitcoin de gevestigde economische orde van de wereld verstoort, heeft het de potentie om ook tussendoor geweldige historische uitspraken te doen. Misschien was dit het doel van de inschrijver, maar het feitelijke motief blijft onduidelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Hedge Fund voorspelt BTC koers van $ 115k terwijl Ethereum het eigen koers-record breekt en boven $ 1400 uitkomt

Ethereum 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Een prominent hedgefonds, Pantera Capital, voorspelt voor 1 augustus van dit jaar een koers van maar liefst $ 115.000 voor Bitcoin. Dit is zeker een hoge verwachting voor de cryptocurrency die momenteel al een tijdje onder de $ 38k wegkwijnt en de interesse die hem een ​​paar weken geleden naar nieuwe hoogten heeft gestuwd, nog moet aanwakkeren. Momenteel heeft de Bitcoin koers een beetje van zijn bullish momentum verloren. Hoewel lange termijn signalen nog steeds wijzen op een lange en recordbrekende rally die de koers tegen het einde van dit jaar tot bijna $ 100k zou kunnen laten stijgen.

Maar hoewel de rally van Bitcoin tot stilstand is gekomen, maken andere cryptocurrencies een aanzienlijke groei door. We schreven gisteren over hoe kleinere "altcoins" zoals Polkadot, Chainlink en anderen het goed deden. We kunnen nu zien dat oudere, gevestigde netwerken het ook geweldig doen. Ethereum en Litecoin hebben beide sterke cijfers neergezet in de afgelopen 24 uur, aangezien de eerste de vorige hoogste prijs ooit overschreed en op de grote crypto-exchanges tot $ 1430 steeg. Geen enkele andere belangrijke munt behalve Bitcoin en nu dus ook Ethereum, heeft zijn vorige record van de bull run van 2017-18 ooit verbeterd.

De consolidatie van de Bitcoin koers gaat door

Bitcoin zelf wordt nog steeds verhandeld in het smalle bereik onder $ 35- $ 38k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich al een tijdje in dit smalle bereik. Het is al heel lang niet meer zo stabiel geweest. Zoals eerder opgemerkt, worden lange periodes van consolidatie vaak gevolgd door een gewelddadige uitbraak van bulls of bears in hun respectievelijke marktrichtingen.

Momenteel zijn er echter geen aanwijzingen dat de markt in beide richtingen zal bewegen vanwege de consolidatie die gaande is. Volgens analisten zal alleen een overtuigende beweging boven $ 41k of onder $ 30k het momentum verschuiven naar respectievelijk bulls of bears. Anders dan dat, wordt elke andere toename of afname alleen als een beweging op korte termijn beschouwd. Het momentum ligt op papier nog steeds bij de bulls, maar hoe langer de consolidatie zal duren, hoe zwakker het geval zal worden.

Ethereum passeert voor het eerst in de geschiedenis $ 1400

Maar de blokkerende bull run van Bitcoin is de winst van Ethereum. De altcoin-markt heeft deze keer laat gereageerd en helemaal niet zoals 2017-18 toen het in de scene al explodeerde. Maar toch heeft de markt gereageerd en nu boeken Ethereum, Litecoin en verschillende andere tokens aanzienlijke koerswinsten.

Ethereum steeg van ongeveer $ 1280 eerder op de dag en steeg tot $ 1428 voordat het terugkwam op ongeveer $ 1335. Op het moment van schrijven staat de koers weer wat hoger op $ 1405. Dit was een stijging van meer dan 14% op één dag, maar daarom is deze stijging niet historisch belangrijk. Het is zo omdat de cryptocurrency zijn hoogste punt ooit van ongeveer $ 1400, gepost tijdens de vorige bull run in januari 2018, heeft overtroffen. Dit toont aan dat, ondanks een crash van meer dan 94% in de daaropvolgende bearmarkt van eind 2018-2020, waarin koers daalde tot onder de $ 100, Ethereum de kracht had om een ​​sterke comeback te maken. Ethereum's verovering van het vorige record niveau zal waarschijnlijk op korte termijn resulteren in een opeenvolgende koersstijging.

Maar Ethereum zit ook midden in een grote upgrade genaamd Ethereum 2.0. Dus elke koersvoorspelling is op dit moment een beetje onzeker, maar ja, het momentum is in haar voordeel en het gemakkelijke pad is op dit moment naar boven.

ETH grafiek 

In ander nieuws….

Hedge Fund voorspelt een Bitcoin koers van $ 115.000 in zeven maanden

Het prominente blockchain-hedgefonds Pantera Capital voorspelt voor augustus van dit jaar een BTC koers van $ 115.000. Dit betekent dat de cryptocurrency een koersstijging zal zien van ruim 310% ten opzichte van de huidige koers, als deze voorspelling over zeven maanden correct blijkt te zijn.

Pantera Capital gebruikte een voorspellingsanalysetool die zich baseert op de gebeurtenissen na de halveringen van vroeger en past deze toe op de toekomstige koersscenario's. De laatste Bitcoin-halvering vond plaats op 12 mei 2020 en de resulterende bull-run heeft de Bitcoin koers vanaf die tijd al met ruim 350% verhoogd.

Grayscale koopt 21x de dagelijkse Bitcoin productie op één dag

Grayscale, het grootste Bitcoin-trustfonds ter wereld, heeft onlangs binnen 24 uur meer dan 21x de dagelijkse productie van Bitcoin gekocht. De nieuwe productie van Bitcoin wordt uitgedeeld aan miners die de meeste computerbronnen hebben toegewezen en elke twaalf minuten wordt een nieuw blok met 6,25 BTC gemaakt en aan het meest succesvolle mijnbedrijf gegeven. Dus 6.25x5x24 = 750 BTC per dag worden in één dag door het systeem gegenereerd. Grayscale kocht in deze tijd een record van 16.244 BTC ($ 604 miljoen), wat ongeveer 21 keer het dagelijkse aanbod van Bitcoin is. Dit toont aan dat het fonds Bitcoins tegen een premie van de markten ophaalt en deze er van afhaalt. Grayscale is in veel opzichten de entiteit die grote institutionele beleggers naar de markten heeft gelokt en de agressieve koophouding heeft geresulteerd in veel grote beleggers die bij de cryptocurrency betrokken zijn, om nog maar te zwijgen van het steeds hoger stijgen ervan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Goldman Sachs ziet Bitcoin markt "volwassen worden" en heeft plannen om deel te nemen

 

Goldman Sachs, een financiële instelling met een wereldwijde aanwezigheid, erkent het volwassen worden van Bitcoin, gekenmerkt door de toetreding van institutionele beleggers. Een directeur bij de bank voegde eraan toe dat institutionele investeringen "een soort van stabiliteit" hebben gecreëerd.

Tijdens een gesprek met CNBC vorige week merkte Jeff Currie, de teamleider van de afdeling grondstoffenonderzoek bij het financiële bedrijf, op dat het ecosysteem van BTC volwassen wordt. Hij voegde eraan toe dat de munt nog steeds een hoge volatiliteitsgraad heeft, waardoor het "moeilijk" wordt om de koers van de munt nauwkeurig te voorspellen.

Hij merkte echter op dat het normaal is dat dergelijke volatiliteit en bijbehorende risico's worden waargenomen in een jonge markt als cryptocurrency.

BTC verliest $ 50 miljard; Koers daalt tot $ 35K

Vorige week donderdag heeft de Bitcoin koers hard gewerkt om de grens van $ 40.000 terug te veroveren na een verlies van meer dan $ 50 miljard aan marktkapitalisatie. Volgens Coinmarketcap sloot de handel op zondag 10 januari op $ 35.566.

marktkapitalisatie Bitcoin 

Helaas slaagde Bitcoin er niet in om de kracht van donderdag vast te houden en is het sindsdien teruggevallen tot onder de $ 40K. Op het moment van schrijven veranderde een enkele BTC van eigenaar voor iets meer dan $ 35,8K, en de marktkapitalisatie bedroeg 669,9 miljard US dollar.

Hoewel Currie institutionele betrokkenheid bij het Bitcoin-ecosysteem erkent, is hij van mening dat meer investeerders zich moeten aansluiten om de Bitcoin-markt te stabiliseren. Hij merkte op dat institutionele investeringen slechts één procent uitmaken van de volledige marktkapitalisatie van BTC.

Interessant is dat dit cijfer hoger zou kunnen zijn. Volgens een platform, Bitcointreasuries, dat het BTC bezit van bekende bedrijven bijhoudt, zijn ongeveer 1,17 miljoen Bitcoins in handen van investeringsfondsen en openbare bedrijven. Dit vertegenwoordigt ongeveer 5,58 procent van de totale marktkapitalisatie van de koningsmunt.

Conventionele bedrijven kijken verlekkerd naar cryptocurrencies

Afgezien van het vasthouden, hebben enquêtes aangetoond dat traditionele bedrijven steeds meer Bitcoin willen kopen. Uit een Fidelity-rapport blijkt bijvoorbeeld dat 80 procent van de 800 ondervraagde bedrijven wordt aangetrokken door virtuele valuta. Met name sommigen, zoals Ruffer en Microstrategy, zijn echte Bitcoin-hodlers, en de lijst groeit geleidelijk.

Het is eerders mogelijk om Goldman Sachs op de lijst van toonaangevende bedrijven te plaatsen die Bitcoin-bewaarsdiensten aanbieden. Volgens partijen die op de hoogte zijn van de zaak, heeft de multinationale bank het proces al op gang gebracht.

Het gerenommeerde crypto-nieuwsplatform Coindesk gaf aan dat de bank al een RFI (verzoek om informatie) heeft uitgegeven. Specifiek richt de RFI zich op de bewaring van virtuele valuta.

Hoewel de interne bron geen definitieve datum heeft gegeven wanneer de bank het plan openbaar zal maken, beheren instituties als Goldman Sachs al activa voor bedrijven die in Bitcoin investeren. Als zodanig is het plan van de zakenbanken om een ​​cryptocustody-service te introduceren een natuurlijke toevoeging die bedoeld is om hun klanten te ondersteunen.

Het voornemen van de bank om diensten voor bewaring van digitale valuta aan te bieden, valt samen met een brief van het US Office of the Comptroller of the Currency (OCC). In zijn recente brief van 4 januari 2021 stond de OCC banken toe om cryptocustody-diensten aan te bieden.

In de brief werd opgemerkt dat banken zich hebben aangepast aan de snel veranderende FinTech-wereld door hun bedrijfsmodellen aan te passen aan de huidige "economische omstandigheden en klantbehoeften". Verder merkte de OCC op dat het aan de financiële instellingen is om bewaarnemingsdiensten aan te bieden, hetzij in de vorm van kluisjes of "virtuele kluizen".

Goldman Sachs volgt JPMorgan maar dupliceert Coinbase Brokerage niet

Een anonieme bron vertelde Coindesk dat Goldman Sachs in de voetsporen is getreden van JPMorgan, een andere zwaargewicht uit de bankensector die vorig jaar oktober een soortgelijk verzoek deed.

De bron voegde eraan toe dat de bank cryptocustody "in grote lijnen onderzoekt" alvorens de volgende stap te zetten. Ze vertelden het crypto-nieuwscentrum ook dat de financiële instelling niet van plan is om te concurreren met in de VS gevestigde virtuele valuta-brokers zoals Gemini, Coinbase, enz. De bank wil duplicatie van diensten die al door deze platforms worden aangeboden voorkomen.

Deze stap van Goldman Sachs markeert hernieuwde inspanningen van conventionele financiële instellingen die proberen gebruik te maken van de toenemende acceptatie van cryptocurrency.

Afgezien van toenemende institutionele betrokkenheid is de Bitcoin koers die een recordhoogte van meer dan $ 40.000 bereikt en de marktkapitalisatie van cryptocurrency van meer dan een biljoen US dollar, brandstof voor de steeds groter wordende crypto-acceptatie.

De betrokkenheid van grote banken wekt vertrouwen, ook bij overheden. Fox Business News meldde bijvoorbeeld dat de burgemeester van Miami, Francis Suarez, overweegt om wat overheidsgeld in BTC en andere virtuele valuta te stoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Technische analyse Bitcoin koers 19-01-2021 - Is BTC klaar om weer verder te stijgen?

Technische Analyse Bitcoin koers 

Na weer een interessante week zijn alle ogen gericht op de Bitcoin koers, zoals gewoonlijk, om te dicteren waar de cryptocurrency-markten naartoe zullen gaan. Cryptocurrency is momenteel een van de populairste markten in de investerings- en financiële sector, met iedereen, van ervaren handelaren tot nieuwe enthousiastelingen die een positie willen innemen in deze volatiele activa.

Een van de beste dingen die je kan doen als je meer wilt weten over de richting die de Bitcoin koers opgaat , is door naar het activum te kijken vanuit verschillende tijdframes. Dat is wat we vandaag gaan doen. We gaan Bitcoin onderzoeken op drie verschillende tijdframes om de korte-, middellange- en langetermijnrichting van de BTC koers te bepalen.

Om dit te doen, gaan we drie verschillende grafieken gebruiken, evenals een verscheidenheid aan indicatoren, zoals Volume, Bollinger Bands, MACD, RSI en verschillende technische en fundamentele analysefactoren.

Korte termijn

De eerste blik die we op Bitcoin gaan werpen, is op korte termijn. Mogelijk bent u geïnteresseerd in een kortetermijnanalyse van Bitcoin als u een daytrade wilt starten of als u de best mogelijke ingang wilt krijgen voor een langetermijn positie. Om een ​​idee te krijgen van wat we de komende uren en dagen van Bitcoin kunnen verwachten, gaan we kijken naar een 1-uur grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Dit korte-termijnoverzicht laat zien dat een vrij duidelijk vlagpatroon wordt gevormd. We maken lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. Dit is een typisch bullish patroon. Als je op deze basis gaat instappen, raden we je aan om een ​​long positie onderaan het vlagpatroon in te voeren. Houd er rekening mee dat vlagformaties zoals deze vaak ook kapot kunnen gaan en dan niet uitwerken zoals gehoopt/verwacht. Zorg ervoor dat je deze trade goed in de gaten houdt, mocht je ervoor kiezen om deze aan te gaan.

Middellange termijn

Voor het middellange termijn vooruitzicht van Bitcoin gaan we een 4-uurs grafiek analyseren. Deze analyse zou ons een idee moeten geven van wat we de komende dagen en weken van Bitcoin kunnen verwachten. Dit zou handig moeten zijn voor iedereen die swingtrades doet of op zoek is naar iets meer van een langetermijntransactie.

Technische Analyse Bitcoin koers 

Op de 4-uur grafiek zien we dezelfde vlagformatie in vorm komen. Dit is echter een veel optimistischer beeld, aangezien het duidelijk een bullish vlagpatroon vormt in plaats van een gewone neutrale vlagformatie. We zien niets in de RSI dat erop wijst dat BTC op dit tijdsbestek overbought is.

Langetermijn

Tot slot, voor degenen die een idee willen hebben van wat er de komende weken en maanden gaat gebeuren, kijken we naar een 1-daagse Bitcoin-koersgrafiek. Dit is handig voor degenen die een Bitcoin-trade op de lange termijn willen aangaan die een langdurige aanvulling op hun portfolio zal zijn.

Bitcoin koers lange termijn grafiek 

Op de daily chart zien we dat BTC erg ver verwijderd is van de 200 MA, wat typisch een goede indicator is dat we niveaus naderen die erg overbought zijn. Je moet echter ook rekening houden met de fundamentele analyse van BTC, die momenteel erg bullish is. Iedereen wil Bitcoin bezitten, dus indicatoren zijn iets minder betrouwbaar. Toch zien we dit vanuit een langetermijnperspectief niet als een goed instappunt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (1 Comment)

Bitcoin consolideert tussen $ 35- $ 37,5k en analiste vergelijkt Ethereum met Concorde

Concorde 

Afbeeldingsbron onder CC: Bahcodeclub

Bitcoin handelt al een tijdje zijwaarts in een smalle range van $ 35-37,5k. Bewegingen onder of boven deze bandbreedte zijn van korte duur en het lijkt erop dat het enige inspanning van de stieren of de beren zal kosten om er definitief uit te breken. Verschillende analisten proberen de korte termijn toekomst van Bitcoin te voorspellen, maar de bull run is nu even stilgevallen, dat is zeker. Maar hoewel de Bitcoin koers momenteel beperkt is tot een smal bereik, stijgen kleinere cryptocurrency-projecten snel. In de afgelopen week (en) hebben verschillende cryptocurrencies aanzienlijke koersstijgingen gemeld. Ze omvatten Polkadot, Chainlink, Atom en anderen. We zullen ze verderop in detail bespreken.

Ander nieuws: analiste en strateeg Lyn Alden heeft voorspeld dat, ondanks de vooruitgang van Ethereum, het mogelijk zal blijven worden overschaduwd door Bitcoin. Ze vergeleek de programmeerbare blockchain met de iconische Concorde, een technologisch superieur maar economisch niet levensvatbaar vliegtuig dat het snelste passagiersvliegtuig was dat ooit is gebouwd.

Bitcoin Rally vertraagt, maar sommige Alts zien een grote prijsstijging

Bitcoin wordt momenteel verhandeld binnen een smal bereik van ongeveer $ 2,5k tussen $ 35k en $ 37,5k gedurende ongeveer de afgelopen vier dagen. Gedurende de afgelopen 24 uur was de Bitcoin koers $ 37,2k op het hoogste en $ 35k op het laagste punt, waarbij de koers voor het grootste deel in de krappe $ 35,5- $ 36,5k bleef. Dit is een zeer lage volatiliteit voor Bitcoin en laat duidelijk zien dat het zich in een consolidatiefase bevindt.

Maar dit lage volatiliteitsniveau duurt misschien niet zo lang aangezien historisch gezien, een lange periode van prijsconsolidatie vaak wordt gevolgd door een gewelddadige beweging naar boven of naar beneden. De belangrijkste niveaus die momenteel door analisten worden geïdentificeerd, zijn $ 41k voor de bulls en $ 30k voor de beren. Als de koers door het $ 41k-niveau heen schiet, zal de langetermijnrally doorgaan en gemakkelijk naar het begeerde $ 50k-niveau kunnen schieten. De andere kant is echter dat als de beren de koers terug kunnen trekken tot ongeveer $ 30.000 en lager, ze op korte termijn de controle over kunnen nemen. Voorlopig kan de BTC koers gemakkelijk tussen $ 30k en $ 41k wisselen zonder een volledige machtsoverdracht aan een van beide kanten.

Sommige Altcoins presteren sterk

Hoewel Bitcoin zelf in de loop van het weekend rustig aan heeft gedaan, hebben andere cryptocurrencies, die meestal tot de DeFi-sector behoren, in deze periode enorme winsten geboekt. Op weekbasis lopen Polkadot (DOT, 120%), Cardano (ADA, 42%), Chainlink (LINK, 59%), Uniswap (SWAP, 89%), Yearn.finance (YFI, 32,8%) en Cosmos (ATOM, 68,7%) voorop in de altcoin-markt. Ethereum, Litecoin en anderen hebben ook enkele positieve bewegingen gezien, maar niet zoals bij deze andere projecten. Vooral Polkadot heeft een astronomische stijging meegemaakt en heeft nu een grotere marktkapitalisatie dan Litecoin en Ripple XRP, de traditioneel sterke cryptocurrencies op de markt. Het is echter mogelijk dat Polkadot de rally niet kan volhouden en volgens recente projecties zou de koers in de nabije toekomst kunnen dalen.

Grafiek Polkadot (DOT)

In ander nieuws….

Strateeg vergelijkt Ethereum met Concorde en voorspelt aanhoudende Bitcoin-dominantie

Investeringsstrateeg en analist Lyn Alden heeft Ethereum vergeleken met het nu aan de grond gelopen Concorde-vliegtuig en heeft voorspeld dat Bitcoin het op de lange termijn zal blijven domineren. De Concorde was een futuristisch technisch wonder van een vliegtuig dat de reistijd tussen Londen en New York, op het hoogtepunt van zijn actieve bestaan, tot minder dan 3 uur reduceerde, voordat het rond de eeuwwisseling definitief aan de grond werd gezet. Het is tot op de dag van vandaag het enige commerciële supersonische vliegtuig dat in gebruik is genomen en het werd beschouwd als een verbazingwekkend staaltje van luchtvaarttechnologie.

Tegelijkertijd was Concorde echter erg duur om te bouwen, moeilijk te onderhouden en vatbaar voor luchtvaartongevallen. Het was ook geen erg economische optie omdat andere vliegtuigen meer mensen veiliger en goedkoper konden vervoeren. Dus, volgens Alden, ondanks dat het technologisch zijn tijd vooruit en progressief is, zijn de tekortkomingen van Ethereum duidelijk en kan het op de lange termijn achterblijven ten opzichte van Bitcoin.

Dit is slechts de mening van één persoon, aangezien Ethereum nog steeds een radicale reeks veranderingen ondergaat die zijn vooruitzichten zullen veranderen. Het is moeilijk te voorspellen hoe dat in de nabije toekomst en op de lange termijn zal uitpakken.

JP Morgan gelooft dat $ 40k binnenkort moet worden gebroken

Volgens de investeringsbank en zijn voormalig Bitcoin-kritische strategen is $ 40k het niveau dat bulls snel moeten overwinnen als ze het huidige bullish momentum willen voortzetten. Nu de Bitcoin koers zich binnen een smalle range beweegt, valt te bezien of dit niveau op korte termijn kan worden gebroken. Andere analisten wijzen er echter op dat een periode van consolidatie juist gezond is en de Bitcoin koers de kracht kan geven om nieuwe hoogten te bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Steve Forbes uit kritiek op de toepassingsmogelijkheden van Bitcoin

 

De bekende Amerikaanse uitgever Steve Forbes heeft een tijdje geleden felle kritiek geuit op Bitcoin. Hij had met name kritiek op het vaste aanbod van de munt waardoor Bitcoin volgens hem niet in staat is om "aan de behoeften van een groeiende economie te voldoen". Hij beweert daarnaast dat Bitcoin de dollar niet kan vervangen, omdat het momenteel veel te volatiel is om echt als alternatief te kunnen dienen. Aangezien Forbes een bekende naam is in de financiële wereld, zullen we zijn ideeën eens wat nader onder de loep nemen.

De kritiek van Forbes op Bitcoin

Goed, wat heeft de beste man nou precies gezegd? Forbes heeft dus stevige kritiek geuit op de techniek achter Bitcoin en op het (on)vermogen om de dollar te vervangen. Volgens Forbes kunnen cryptovaluta alleen op tegen het bestaande geld als hun waarde is gebonden aan die van goud of de Zwitserse frank. Met zijn argumentatie tegen het idee dat bitcoin uiteindelijk de dollar zal vervangen, geeft Forbes wel toe dat Bitcoin wordt gezien als een investering in plaats van als een regulier betaalmiddel. Hij denkt wel dat institutionele beleggers meer zullen gaan investeren in Bitcoin. Hij zei hierover het volgende:

"Mensen kiezen voor Bitcoin vanwege een gebrek aan vertrouwen in de fiatvaluta's van de overheid. De Federal Reserve en andere centrale banken hebben de rente verpletterd en drukken onvoorstelbare hoeveelheden geld om te betalen voor de hulpmaatregelen van COVID en om beschadigde economieën te stimuleren."

Volgens Forbes zijn sommige van deze stappen de mogelijke redenen waarom Bitcoin nu zo geliefd is onder heel wat verschillende beleggers. Verder erkent Forbes dat sommige voorstanders Bitcoin zien als "het nieuwe goud", terwijl anderen geloven dat het "uiteindelijk de dollar zal vervangen". Forbes denkt zelf dat dit niet zo snel zal gaan gebeuren. Hij stelt dat het grootste obstakel hiervoor het feit is dat Bitcoin op dit moment nog altijd veel te volatiel is ten opzichte van normale valuta of goud.

De impact van de volatiliteit

Met dat laatste argument heeft Forbes natuurlijk wel een punt. Het is op dit moment zo dat de hoge mate van volatiliteit een slechte impact heeft op het contractsysteem van Bitcoin. Steve Forbes gebruikt het voorbeeld van een woninghypotheek om te illustreren waarom cryptocurrencies niet kunnen worden gebruikt in contracten waarvan hij zegt dat ze essentieel zijn voor een economie. Hij legt het als volgt uit: Stel dat je in maart een hypotheek nam ter waarde van $250.000, maar gedenomineerd in Bitcoin. Vandaag ben je de bank dan nog hetzelfde aantal Bitcoins schuldig, alleen is je schuld uitgedrukt in dollars gestegen tot $2 miljoen. Forbes vermoedt dat niemand met enig denkvermogen zo’n langetermijncontract op basis van bitcoin zou ondertekenen.

Dit is natuurlijk een terechte kritiek. Het is de belangrijkste reden achter het ontstaan van stablecoins, die vaak 1:1 gekoppeld zijn aan de dollar. Het blijft echter maar zeer de vraag of decentrale cryptovaluta ooit echt fiatvaluta zullen gaan vervangen, om de simpele reden dat overheden dit niet toe zullen staan. Het is echter wel interessant om te zien dat deze zelfde overheden allemaal bezig zijn met het ontwikkelen van Central Bank Digital Currencies (CBDC). De fiat en crypto werelden beginnen dus enigszins in elkaar over te vloeien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Argentijnse miljardair: Bitcoin (BTC) beter dan goud, maar nog niet klaar om Fiat te vervangen

 

Marcos Galperin, de CEO van Mercado Libre, een e-commerce outlet, en een Argentijnse miljardair, heeft Bitcoin geprezen als beter dan goud in termen van waardeopslag.

Galperin is echter van mening dat cryptocurrencies nog niet genoeg kracht hebben verzameld om door de overheid uitgegeven valuta's omver te werpen. Een gebied dat Bitcoin in de weg staat om fiat te onttronen, merkte de CEO op, is de grote hoeveelheid elektriciteit en rekenkracht die wordt gebruikt om transacties op de BTC-blockchain te verwerken.

Het vermogen van de CEO van Mercado Libre wordt geschat op iets minder dan acht miljard dollar.

De opmerking over Bitcoin was een antwoord op een Twitter-gebruiker die zich afvroeg of Galperin een deel van zijn vermogen in Bitcoin had ondergebracht. De gebruiker van sociale media wilde ook de mening van de miljardair weten over de positie van Argentinië ten aanzien van BTC en andere cryptocurrencies.

BTC is beter dan goud, energiekosten belemmeren zijn suprematie ten opzichte van Fiat

In zijn antwoord zei de miljardair dat de leidende cryptovaluta goud verslaat "als een opslag van waarde." Echter, "het zal geen fiat valuta's als wettig betaalmiddel vervangen." Hij voegde eraan toe dat de enorme energiekosten om "de overdrachten te verwerken" de kansen van BTC tegenover fiat verkleinen.

Interessant is dat de miljardair een oplossing ziet voor de hoge energiekosten in quantum computing. Bitcoin-diehards waren het echter snel met hun kritiek over sommige delen van de opvattingen van Galperin.

Een Twitter-gebruiker deelde bijvoorbeeld zijn sentiment over de opmerkingen van de miljardair en zei dat hoewel het waar is dat BTC beter is dan goud als opslag van waarde, zijn kijk op hoe transacties op het netwerk worden verwerkt mogelijk niet nauwkeurig is.

Bitcoin mining apparatuur 

De gebruiker genaamd Martin Morando leerde de Argentijnse miljardair dat de hoge energiekosten ‘deel van de combinatie’ zijn. Morando merkte verder op dat Bitcoin-miners overschakelen op hernieuwbare energiebronnen.

Morando was van mening dat de miljardair meer informatie nodig had over Bitcoin-mining en liet een link naar een website voor Galperin achter om er meer over te leren.

Een andere Twitter-gebruiker vroeg de CEO van Mercado Libre of zijn e-commerceplatform ooit heeft gemeten hoeveel elektrische energie in kilowatt per uur het gebruikt 'om geldoverboekingen te verwerken'.

Afgezien van het energieverbruik van Bitcoin, boorden anderen gaten in de overtuiging van Galperin dat quantum computing de oplossing is. Een Twitter-gebruiker met de naam Matias Walkoski vraagt ​​zich bijvoorbeeld af of quantum computing een positieve bijdrage zal leveren aan de snelheid van Bitcoin-acceptatie.

Walkoski voegt eraan toe dat kwantumcomputers grote schade kunnen aanrichten in de Bitcoin-wereld door de beveiligingssleutels van Bitcoin hackbaar te maken.

Meer geld, hogere inflatie, BTC neemt het over

De meningen van Galperin vallen samen met berichten dat Argentinië overweegt meer fiat te drukken om de economie te ondersteunen. Volgens bronnen wil het land voor meer dan 10 miljard dollar aan nieuw geld in zijn economie injecteren.

Vorig jaar bracht het $ 16,4 miljard in omloop. Helaas waarschuwen sommige experts dat een dergelijke stap de Argentijnse economie waarschijnlijk dieper in het gat van de inflatie zal doen zinken.

Tegen het einde van 2020 bedroeg de inflatie in het land 40 procent en was de munt 94 procent van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar verloren. Als er nieuw geld in omloop wordt gebracht, voorspellen economische goeroes dat de inflatie zal stijgen en de fiatvaluta van het land, de peso, verder zal depreciëren.

Om hun vermogen te beschermen tegen de dreigende inflatie, adviseren experts Argentijnen om Bitcoin te kopen.

Het zijn met name dergelijke acties van federale regeringen over de hele wereld die individuen en instellingen ertoe hebben aangezet hun relatie tot fiat-valuta te heroverwegen. Bijgevolg stroomt er meer geld naar Bitcoin, waardoor de koers hiervan steeds verder stijgt.

Inflatie-afdekking en lagere volatiliteit, een recept voor adoptie van BTC

In 2020 hebben centrale banken bijvoorbeeld een hogere versnelling op de gelddrukpersen gezet om de nadelige economische gevolgen van de Covid-19 pandemie te verzachten en de inflatie te stimuleren. Dit effect heeft ertoe geleid dat instellingen in Bitcoin zijn gaan investeren. Vorig jaar steeg het BTC bezit van Grayscale Bitcoin Trust bijvoorbeeld in slechts twee maanden met meer dan 75 procent tot meer dan $ 10 miljard.

Sommigen gebruiken Bitcoin als een inflatiehedge terwijl overheden stimuleringspakketten lanceren. Volgens Nikolas Panigirtzoglou, analist bij JPMorgan, "is er een herbeoordeling van Bitcoin over zijn waarde ... als een alternatieve valuta."

Behalve dat het een inflatiehedge is, zijn nieuwe Bitcoin-investeerders van mening dat de volatiliteit van de munt is afgenomen in vergelijking met de bullrun van 2017. Adrea Leccese van Bluesky Capital, een cryptocurrency-fonds, merkt bijvoorbeeld op dat de huidige BTC-bullrun "efficiënter wordt". Een lagere volatiliteit zou Bitcoin geschikter maken om te dienen als alledaags betaalmiddel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin consolideert onder $ 38k en de man die $255 miljoen aan crypto verloor zegt dat hij er "vrede mee heeft gesloten"

bitcoin 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers zag gisteren een kleine opwaartse actie zoals eerder voorspeld. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg op een gegeven moment tot $ 37,8k voordat het weer terugliep tot ongeveer $ 34,9k op het moment van schrijven. Over het algemeen was de marktactiviteit gisteren opnieuw traag, aangezien verschillende altcoins bullish bewegingen lieten zien terwijl Bitcoin slechts licht steeg. Over het algemeen bleef de BTC koers gisteren grotendeels stabiel. Vannacht en vanochtend daalde de koers weer wat tot de steun op $ 35k.

Ander nieuws: Stefan Thomas, de man die 7002 BTC ($ 255 miljoen) verloor als gevolg van een vergeten wachtwoord, zei dat hij "vrede heeft gesloten" met zijn verloren fortuin. En Grayscale, een Bitcoin-investeringsfonds, wordt nu uitgedaagd door een ander groot cryptofonds. Nu meer institutionele beleggers gebruikers de mogelijkheid geven om de crypto-ruimte binnen te komen, worden de toekomstperspectieven voor BTC met de tijd steeds beter.

Bitcoin consolideert

Bitcoin zit momenteel opnieuw vast tussen $ 35 en $ 37,5k. Dit volgt op onze eerdere voorspelling dat de cryptocurrency consolideert onder de $ 38k en dat de zaken duidelijker zullen worden zodra het proces is voltooid.

De belangrijkste cryptocurrency steeg van ongeveer $ 35,5k tot zo hoog als $ 37,8k, zoals eerder vermeld. Vannacht en vannochtend, daalde Bitcoin echter weer lichtjes tot ongeveer $ 34k. Over het algemeen wordt de cryptocurrency binnen 5% van zijn waarde verhandeld en wordt deze als zeer stabiel beschouwd voor de crypto-sector. De bulls hebben de uitdaging van de beren onder de $ 34k uitgevochten en het lijkt erop dat deze waarde in ieder geval enige tijd de volgende belangrijke steun zal zijn.

bitcoin koers grafiek

Deze consolidatie van de Bitcoin koers gaf in sommige gevallen ruimte voor een nieuwe altcoin-rally. De belangrijkste winnaars van gisteren waren Polkadot (DOT), Cardano (ADA) en Uniswap (SWAP) munten. Twee van deze projecten (Polkadot en Uniswap) hebben betrekking op Decentralized Finance (DeFi), terwijl Cardano wordt gezien als een DeFi-enabler. Dus over het algemeen laat de DeFi-sector indrukwekkende winsten zien en zal dit waarschijnlijk blijven doen in de nasleep van een zwakke Bitcoin-handelsdag.

De grootste opwaartse beweging gisteren was van Polkadot, dat een verbazingwekkende 30% en meer steeg om Litecoin en XRP naar de vierde plaats op basis van marktkapitalisatie te verdringen. Het DeFi-project is nu alleen nog minder waard dan Bitcoin, Ethereum en USD Tether, wat een grote prestatie is.

Uniswap, de grootste gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange, ziet ook een prijsstijging van zijn native token. Het staat nu op # 17 in de hitlijsten met een stijging van ongeveer 17%. Cardano's koers steeg in totaal met ongeveer 12,7%.

De rest van de cryptocurrency-markt steeg ook, maar niet zoals deze drie munten. De meeste groei in andere munten was grotendeels beperkt tot minder dan 6%.

In ander nieuws….

Man die $ 255 miljoen aan BTC verloor heeft er nu vrede mee

Stefan Thomas, een man uit San Francisco die 7002 BTC ($ 255 miljoen) verloor, heeft eindelijk “vrede” met de zaak. Thomas logde uit bij zijn Bitcoin-wallet en verloor het wachtwoord. Hij heeft al 8 van de 10 wachtwoordpogingen gedaan en er zijn er nog maar twee over. Als hij het bij die twee fout heeft, zal zijn fortuin waarschijnlijk voor altijd verloren gaan, aangezien de wallet is ontworpen om zichzelf dan volledig af te sluiten.

Zou jij er vrede mee kunnen als je ooit op een dag $ 255 miljoen zou verliezen?

Grayscale heeft een nieuwe uitdager

Grayscale Bitcoin Trust is een van de grootste spelers in de cryptowereld van vandaag, maar het kan gezonde concurrentie tegemoet zien van een uitdager genaamd Osprey Funds Bitcoin Trust.

Osprey schudt de sector wakker met slechts 0,49% beheerskosten, in tegenstelling tot de relatief hoge vergoedingen van 2% die Grayscale van zijn klanten vraagt. Deze stap wordt zeker toegejuicht door crypto-gebruikers, omdat het de concurrentie zal aanmoedigen en zal resulteren in lagere exploitatiekosten voor alle gebruikers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)