Bitcoin schommelt rond de $ 40k en Amerikaanse hedgefondsen zullen naar verwachting biljoenen in Bitcoin investeren

wealth management button on keyboard 

Afbeeldingsbron onder CC: Quoteinspector.com

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond de $40k. Ondanks dat er eerder vandaag een opwaartse trend werd getoond, bleek een stap hoger over het algemeen lastig. Altcoins aan de andere kant boekten een zeer lichte winst ten opzichte van de posities van gisteren, waardoor hun verliezen ten opzichte van Bitcoin tijdens de handelssessie van vandaag kleiner werden. Daarover later meer.

Ander nieuws: naar schatting zullen Amerikaanse hedgefondsen binnen vijf jaar tot 10% van hun portefeuille in cryptocurrencies houden, met name Bitcoin. Deze schatting was gebaseerd op de antwoorden van meer dan 100 Chief Financial Officers (CFO's) van de hedgefondssector in een recent onderzoek. Hoewel 10% een klein aantal lijkt, betekent dit dat er biljoenen dollars meer geld in de crypto-sector zullen vloeien. Deze hedgefondsen behoren tot de grootste fondsbeheerders ter wereld met een totale waarde van tientallen biljoenen dollars. Het zal dus een grote opsteker zijn voor de sector als geheel.

Elon Musk heeft de dreiging van de Anonymous Hacker-groep, zoals verwacht, niet serieus genomen. De CEO van Tesla heeft verschillende memes getweet na de openlijke dreiging van de groep en bespotte de groep openlijk. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel op $ 40k

Bitcoin heeft de afgelopen 48 uur voor het grootste deel zijwaarts gehandeld rond het cijfer van $ 40k. De grootste cryptocurrency ter wereld had over het algemeen een trage dag als het gaat om absolute volatiliteit, aangezien de Bitcoin koers vandaag tussen $ 39,6k en $ 41,3k bleef steken, maar die statistiek is misleidend aangezien de koers behoorlijk levendig was. De strijd tussen de stieren en de beren was eerder vandaag behoorlijk hard en geen van beiden was in staat om de beslissende zet te doen, resulterend in een patstelling, althans voorlopig.

De afgelopen 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $40.6k en op zoek naar een doorbraak. Maar onmiddellijk daalde de koers tot onder $40k voordat hij weer herstelde. Dit spelletje ging een tijdje door met het $ 40k-niveau. De koers bleef echter onder de $ 41k, wat de beren een boost gaf voor een mogelijke terugval. Echter, slechts een paar uur geleden, steeg de koers boven $41k en bereikte een hoogtepunt van $41,3k. Deze opleving bleek echter ook van korte duur te zijn en de koers kwam vlak voor het ter perse gaan in een mum van tijd terug naar $ 40k.

Voor de toekomst zijn er verschillende indicatoren die wijzen op een gezonde prijsstijging in de komende dagen. Bitcoin bevindt zich momenteel op een oversold-niveau dat voor het laatst werd gezien tijdens het einde van de bearmarkt van 2018, die de prijs hard deed dalen. Hoewel de prijsdaling deze keer niet zo groot was als toen, is de enige weg vooruit omhoog als de statistiek klopt, want dat was toen de bodem. Op de onmiddellijke korte termijn moeten de bulls overtuigend boven de 42k duwen om de herstelrally terug te helpen naar $65k en mogelijk daarna hoger. Aan de andere kant moeten de beren de BTC koers eerst weer onder de $ 40k brengen en vervolgens naar $ 35k om de door de laatste prijsstijging veroorzaakte vooruitgang teniet te doen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte winst

Andere cryptocurrencies lieten over het algemeen weinig vooruitgang zien, behalve een korte prijsstijging die niet lang duurde. Het lijkt erop dat altcoins op zoek zijn naar een groot signaal van Bitcoin voordat ze doorgaan met hun eigen respectievelijke bull-runs. De top 15 cryptocurrencies na Bitcoin boekten in de loop van de dag een prijsverandering van tussen -4% en 1%. Dit is zeer lage volatiliteit, vooral als het gaat om de altcoin-markt.

In ander nieuws….

Elon Musk vuurt memes af tegen Anonymous Hackers

Elon Musk, de excentrieke CEO van Tesla die momenteel een haat-liefdeverhouding heeft met Bitcoin, heeft terug geschoten op Anonymous, een gevaarlijke online hackgroep die eerder organisaties heeft aangevallen. Anonymous had eerder een video uitgebracht waarin Musk de schuld kreeg van het manipuleren van de Bitcoin koers en het spelen met het spaargeld en de investeringen van mensen, en waarin ze hem waarschuwden om dit in de toekomst niet meer te doen. Ze beschuldigden hem ook van het gebruik van de groene energiedekking om oneerlijk voordeel te behalen binnen de cryptowereld.

Musk is in zijn klassieke stijl begonnen met het bespotten van Anonymous en heeft verschillende memes gepost. Hoewel deze vete niets rechtstreeks met de cryptocurrency-wereld te maken heeft, kan deze er in de toekomst op verschillende manieren van invloed op zijn. Anonymous, als dat inderdaad de echte hackersgroep is, moet je niet worden onderschat en ze hebben terechte kritiek op Musk. Dus als de zaken lelijk worden, zien we mogelijk een escalatie en kan Anonymous proberen Musk en Tesla aan te vallen, en zelfs proberen hun crypto te stelen, waardoor ze de cryptosector mogelijk schade berokkenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Miljardair hedgefund-manager Paul Tudor Jones is fan van Bitcoin

 

Miljardair hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft onlangs gezegd dat hij van Bitcoin houdt. De bekende hedgefondsmanager merkte op dat hij op wiskunde kan vertrouwen en zei: "Bitcoin spreekt me aan omdat het een manier voor me is om in zekerheid te investeren." Jones deelde ook zijn speciale beleggingsstrategieën in reactie op het beleid van de FED.

De visie van Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones, de oprichter van vermogensbeheerder Tudor Investment Corp., legde maandag aan CNBC uit waarom hij van Bitcoin houdt. Hij zei hierin het volgende:

Ik hou van Bitcoin. Bitcoin is puur wiskunde en wiskunde bestaat al duizenden jaren. 2+2 is gelijk aan 4 en dat blijft zo voor de komende 2000 jaar. Dus, ik hou van het idee om te investeren in iets dat betrouwbaar, consistent, eerlijk en 100% zeker is. Bitcoin spreekt me dus aan omdat het een manier is om te investeren in zekerheid.”

Vervolgens zei hij:

"Ik kijk naar het verschil tussen de Fed in 2013 en de Fed van 2021 ... Ik kijk naar het verschil tussen Trump en Biden. Wil ik hetzelfde vertrouwen hebben en consistentie zien in de menselijke natuur?"

Blik op de huidige koers

Op de vraag of hij bitcoin leuk vindt tegen de huidige prijs, antwoordde Jones:

“Ik hou van bitcoin als een portfolio diversificatie. Het enige dat ik zeker weet is dat ik 5% in goud, 5% in bitcoin, 5% in contanten, 5% in grondstoffen wil hebben op dit moment in de tijd.”

"Ik weet niet wat ik met de andere 80% wil doen," gaf de hedgefondsmanager toe.

"Ik wil afwachten wat de FED gaat doen, want wat zij doen zal een grote impact hebben."

Een allocatie van 5% in Bitcoin is een aanzienlijke verhoging ten opzichte van zijn eerdere allocatie van tussen de 1% en 2%, die hij vorig jaar onthulde.

Federal Reserve en inflatie

Jones gaf ook zijn visie op inflatie en de aankomende vergadering van de Federal Reserve. Hij zei dat de FED-vergadering van deze week de belangrijkste vergadering in de carrière van voorzitter Jay Powell kan zijn, en "zeker de belangrijkste Fed-vergadering van de afgelopen vier of vijf jaar." Hierover zei hij ook nog het volgende:

"De reden waarom is dat we zoveel binnenkomende gegevens hebben gehad die zowel hun missie als hun model uitdagen. Dus hoe zij daarop reageren zal buitengewoon belangrijk zijn en ik denk voor beleggers hoe zij moeten omgaan met hun portefeuilles in de toekomst."

Jones legde uit dat uit de opeenvolgende consumentenprijsindexcijfers blijkt dat de prijsdruk ver boven het door de FED nagestreefde inflatiecijfer van 2% ligt. De FED-functionarissen blijven echter volhouden dat de huidige cijfers van voorbijgaande aard zijn en waarschijnlijk niet zullen aanhouden. Jones is het daar niet mee eens en benadrukt dat dit voor veel schade kan zorgen. Vandaar dat hij heeft besloten om toch te gaan beleggen in Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Tesla is bereid Bitcoin opnieuw te accepteren wanneer miners minimaal 50% hernieuwbare energie gebruiken

Tesla oplaadpunten 

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft laten doorschemeren dat zijn bedrijf openstaat voor het hervatten van het accepteren van Bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Hij merkte echter op dat dit alleen mogelijk zou zijn als minimaal 50 procent van de BTC-mining met schone energie gebeurd.

In een tweet op zondag vorige week zei Musk dat hij een bevestiging nodig heeft dat Bitcoin miners ongeveer 50 procent “schone energie verbruiken". Hij merkte ook op dat het gebruik van schone energie een "positieve toekomstige trend" moet hebben voordat de fabrikant van elektrische auto's BTC terugzet op zijn lijst met ondersteunde betalingsopties.

Tesla had eerder dit jaar besloten om Bitcoin als betaling voor z’n elektrische auto’s te gaan accepteren. De CEO van het bedrijf zei dat Tesla de ontvangen Bitcoin zou vasthouden in plaats van deze in fiat te veranderen. Afgezien van het accepteren van Bitcoin, had het bedrijf voor 1,5 miljard US dollar aan BTC gekocht. In april werd de BTC-voorraad van Tesla getaxeerd op ongeveer 2,5 miljard dollar.

Musk ontmoet BTC-mijnwerkers

Helaas verwijderde de fabrikant van elektrische auto's ongeveer twee maanden later Bitcoin als betaalmethode. In een verklaring noemde het bedrijf bezorgdheid over de schadelijke effecten van Bitcoin-mijnbouw op het milieu. Later had Musk een vergadering met BTC-miners in Noord-Amerika om manieren te bespreken om schone energiebronnen te gebruiken om hun installaties van stroom te voorzien.

De bijeenkomst gaf het leven aan de Bitcoin Mining Council. Musk merkte ook op dat zijn bedrijf zijn Bitcoins nog steeds vasthoudt. Tesla verkocht eerder dit jaar 10%  van zijn BTC bezit, maar dat was vóór de milieuproblemen.

Beschuldigingen van marktmanipulatie

Toen Tesla zijn winst voor het eerste kwartaal van dit jaar aankondigde, verminderde Tesla zijn Bitcoin-aandeel met 10 procent. Volgens Musk was de stap van Tesla om een ​​klein deel van zijn bezit te liquideren bedoeld om de liquiditeit van de toonaangevende cryptocurrency te bewijzen in vergelijking met fiat valuta.

Musk's recente tweet, over de mogelijkheid dat Tesla BTC-betalingen opnieuw accepteert, was een antwoord op een artikel gepubliceerd op een toonaangevende cryptocurrency-website. In het artikel beschuldigde Magda Wierzycka, de CEO van Sygnia, een financiële dienstverlener, Musk van het opzettelijk manipuleren van de BTC-markt.

De CEO van Sygnia voegde eraan toe dat Musk "een groot deel van" zijn bezit liquideerde toen de prijs "op het hoogtepunt" was. Daarom riep hij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op om de Tesla CEO te onderzoeken m.b.t. deze wanpraktijken.

Terwijl ze op de Money Show verscheen, merkte Wierzycka op dat de recente volatiliteit van de Bitcoin koers "een onverwachte functie" is van Musk's marktmanipulatie.

Als reactie tweette Musk dat zijn bedrijf "slechts" ongeveer 10 procent "van de belangen" heeft "verkocht" om te bevestigen dat de toonaangevende cryptocurrency "gemakkelijk" kan worden omgezet in contanten zonder nadelige effecten op de markt. Musk voegde eraan toe dat de beschuldigingen "onnauwkeurig" zijn.

Peter Schiff: Het is "gemakkelijk" om Bitcoin te manipuleren, en dit is een goed voorbeeld

Peter Schiff, een bekende Bitcoin-criticus, gelooft dat het manipuleren van de prijs van Bitcoin niet zo moeilijk is. Terwijl hij op Musk antwoordde, tweette Schiff dat "het gemakkelijk is om Bitcoin te dumpen als je de koers oppompt en kopers binnenhaalt met marktmanipulatieve tweets."

Over Tesla's beslissing om 10 procent van zijn BTC-aandeel te verkopen, merkte de Bitcoin-criticus op dat de "Bitcoin-transacties slechts een gimmick waren om de valse indruk te wekken dat Bitcoin kan functioneren als een levensvatbaar ruilmiddel of rekeneenheid." 

Energiebronnen

Wat betreft energiebronnen die BTC-mining aandrijven, antwoordde de CSO van Blockstream, Samson Mow, op Musk met de vraag aan de CEO van Tesla of het opzetten van "miningbedrijven in de buurt van alle Tesla-oplaadstations een goed idee zou zijn".

Musk's opmerkingen dat Tesla BTC-betalingen opnieuw zou accepteren, komen zelfs nadat een eerder rapport van CoinShares onthulde dat meer dan 70 procent van de BTC-mining wordt aangedreven door hernieuwbare energie.

Het rapport merkte verder op dat het delven van Bitcoin "meer door hernieuwbare energiebronnen wordt aangedreven dan bijna elke andere grootschalige industrie ter wereld."

Een Twitter-gebruiker antwoordde Musk en merkte op dat "het energiedebat over Bitcoin" onnodig is en bedoeld was om “Musk in te dekken”. Hij voegde eraan toe dat de leidende crypto "de wereld op een pad van overvloed en individuele rechten en vrijheden zet door corruptie van geld en gecentraliseerde controle te stoppen."

"Eerst zei u dat Tesla geen BTC heeft verkocht, en nu zegt u dat het slechts 10% heeft verkocht?" antwoordde een andere Twitter gebruiker op de tweet van Musk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin stijgt snel boven $ 40k terwijl Elon Musk terugkrabbelt m.b.t. BTC en zegt dat Tesla het opnieuw zou kunnen accepteren

Elon Musk & Bitcoin 

Bitcoin was grotendeels bullish op zondag en maandag toen het na een onderbreking van een paar weken boven $ 40k ging. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg geleidelijk tot $ 39k voordat hij, een paar uur voor het ter perse gaan van dit artikel, een verdere groei liet zien ten opzichte van de USD. Het grootste deel van de altcoin-markt bleef echter traag en slaagde er niet in de groei van de belangrijkste cryptocurrency te evenaren. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft opnieuw een ommezwaai gemaakt m.b.t Bitcoin en de cryptocurrency-wereld in het algemeen. Hij twitterde onlangs dat Tesla BTC in de nabije toekomst mogelijk weer gaat accepteren. Daarover later meer.

De huidige president van Tanzania heeft de centrale bank van het land opgedragen zich voor te bereiden om in de nabije toekomst Bitcoin en crypto-activa te accepteren. De stap kwam nadat El Salvador plannen bekend maakte om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren. Samia Sulu Hasan, de huidige president van het land, drong aan op deze stap en betreurde het gebrek aan vooruitgang in de cryptosector in Oost-Afrika.

Microstrategy, een van de grootste bezitters van Bitcoin ter wereld, zou in de buurt van ongeveer $ 4 miljard aan crypto-bezit kunnen zitten. De CEO, Michael Saylor, is een van de grootste voorstanders van de cryptocurrency en heeft zijn belangen vergroot ondanks de recente dip in de Bitcoin koers.

Bitcoin gaat boven $ 40k

De Bitcoin koers ging eerder vandaag sterk boven $ 40k en bereikte een hoogtepunt van $ 41k voordat hij zich terugtrok tot ongeveer $ 40k op het moment van schrijven. Gedurende de afgelopen 48 uur had Bitcoin twee grote bullish-sessies. Op zondag steeg de koers naar $ 39k van eerdere dieptepunten en slechts een paar uur voor het ter perse gaan, apprecieerde de koers opnieuw om in stijl boven $ 40k te komen.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 34,8k, aan de onderkant van de handelssessies van de afgelopen dagen. Het handelde zijwaarts tot de middag en leek helemaal niet overtuigend boven $ 36k te gaan.

Maar daarna begon de koers op zondag rond 17.00 uur snel op te waarderen. Het steeg eerst onmiddellijk tot ongeveer $ 37k en bleef toen een paar uur daarboven hangen en bereikte vervolgens ongeveer $ 39k tijdens de vroege uren op maandag. Vanaf dat moment was het een kat-en-muisspel tegen de dreigende weerstand van $ 40k. Uiteindelijk ging de Bitcoin koers, net voor het middaguur, resoluut boven de $40k en ligt sindsdien rond dat cijfer.

In de toekomst, terwijl de weerstand van $ 40k effectief is overwonnen door de stieren, ligt de volgende weerstand rond de $ 42k en hoger en deze is cruciaal voor Bitcoin. Na de recente grote prijsdaling in mei, die ertoe leidde dat de koers, na een onderbreking van enkele maanden, onder de $ 40k zakte, zijn er sindsdien twee herstelpogingen geweest en beide keren haperde de koers rond de $ 40k. Deze weerstand is dus de sleutel voor Bitcoin om verder te gaan op het pad van herstel en uiteindelijk de bull-run op lange termijn te hervatten. Een overtuigende zet boven $42k zal waarschijnlijk de bull run doen herleven en dan zal de volgende belangrijke weerstand $50k zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin ligt rond de $ 750 miljard en zijn dominantie is iets gedaald tot ongeveer 43,2% op het moment van schrijven.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten matig herstel zien

Andere cryptocurrencies hadden een langzamere herstelsessie dan Bitcoin, maar begonnen op moment van schrijven betere winsten te boeken. Ethereum (ETH, 7%), Binance Coin (BNB, 7,8%), Cardano (ADA, 6,6%), Dogecoin (DGE, 3,64%), Ripple (XRP, 6%), Polkadot (DOT, 18%), Uniswap (UNI, 11%), Litecoin (LTC, 8,8%) en Bitcoin Cash (BCH, 9%) boekten allemaal koersstijgingen, maar deze bleven wat achter bij de prestaties van Bitcoin.

In ander nieuws....

Elon Musk zegt nu dat Tesla weer Bitcoin zal accepteren, maar….

Elon Musk is weer terug in het crypto-nieuws nadat hij nog een backflip over Bitcoin deed. Na weken en weken van speculatie over de vraag of Tesla zijn Bitcoin-voorraad had verkocht, tweette Musk in reactie op beschuldigingen van Sygnia CEO Magda Wierzycka over prijsmanipulatie:

Tweet Elon Musk 

Het is interessant om op te merken dat de enige keer dat Musk Tesla's Bitcoin heeft verkocht, was toen de BTC koers hoog was en voordat hij Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) begon te tweeten over de cryptocurrency-sector. Dus meer dan 90% van Tesla's voorraad is op z’n plek gebleven en Musk heeft talloze geruchten hierover keer op keer de kop ingedrukt. Dus de veronderstelling dat Tesla Bitcoin heeft gedumpt, is nu een farce en was slechts een paniekerige veronderstelling die veel beginnende handelaren maakten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

India erg in trek onder crypto-exchanges

crypto India 

Het is een feit dat cryptocurrencies steeds meer mainstream worden. Dit geldt niet alleen voor de rijke westerse landen, maar ook voor de minder ontwikkelde landen zoals Inda. Verschillende crypto-exchanges zijn naar verluidt manieren aan het verkennen om de Indiase cryptomarkt te betreden. "De Indiase markt is enorm en het begint pas te groeien. Als er meer beleidszekerheid was, zouden Indiase consumenten nu al verwend zijn met meer keuze in termen van exchanges, omdat iedereen hier wil zijn," zei een leidinggevende van een cryptobedrijf. Tijd om je wat meer te laten zien over deze ontwikkeling.

Komst van de exchanges in India

Wereldwijde crypto exchanges onderzoeken manieren om de Indiase crypto-markt te betreden. Verschillen bronnen hebben een publicatie laten zien waar in staat dat het Amerikaanse Kraken, het in Hong Kong gevestigde Bitfinex en rivaal Kucoin actief de Indiase cryptomarkt aan het verkennen zijn. Eén bron beweerde direct betrokken te zijn bij een beurs die overweegt een Indiaas cryptobedrijf over te nemen en daarvoor met due diligence was begonnen. De bron beschreef dit als volgt: Deze bedrijven zijn al begonnen met gesprekken om de Indiase markt en de instappunten beter te begrijpen.

Crypto is populair in India

De andere twee exchanges zijn in de beginfase om te beslissen of ze India willen betreden en wegen hun opties af, aldus de publicatie. Meestal komt dit neer op de keuze tussen het opzetten van een Indiase dochteronderneming of de overname van een lokaal bedrijf. Een andere Amerikaanse cryptobeurs, Coinbase, heeft al plannen aangekondigd voor een backoffice in India. Hoewel er geen officiële gegevens zijn, schatten industrieanalisten dat er 15 miljoen cryptobeleggers in India zijn die meer dan 100 miljard roepies ($ 1,37 miljard) bezitten, merkte de publicatie op. Kumar Gaurav, oprichter van digitale bank Cashaa, merkte op:

"De Indiase markt is enorm en het begint pas te groeien, als er meer beleidszekerheid was, zouden Indiase consumenten verwend zijn met meer keuze in termen van exchanges, omdat iedereen hier wil zijn."

Verschuiving van het crypto sentiment

Ondertussen moet de Indiase regering nog een cryptocurrency-wetsvoorstel indienen. Het huidige wetsvoorstel wil cryptocurrencies volledig verbieden. Er zijn echter berichten dat de overheid diverse aanbevelingen voor het verbod opnieuw evalueert en een panel van deskundigen opricht om met nieuwe aanbevelingen te komen om de crypto-industrie te reguleren. De centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), verduidelijkte onlangs haar standpunt over cryptocurrency. De RBI-gouverneur zei dat de centrale bank nog steeds grote zorgen heeft. De RBI vertelde banken echter dat de aankondiging dat het vanaf april 2018 verboden zou zijn voor financiële instellingen om diensten te verlenen aan crypto bedrijven, niet meer zal worden voorgezet.

Dit is dus goed nieuws voor de crypto-adoptie in India. Maar ook goed nieuws voor alle cryptobezitters wereldwijd, aangezien India, met een bevolking van ruim 1,3 miljard, de koersen flink kan doen stijgen wanneer crypto-adoptie daar echt een grote vlucht gaat nemen.

Verwacht wordt dat een en ander in een stroomversnelling zal raken wanneer de Indiase regering eindelijk met het langverwachte wetsvoorstel komt en als daaruit blijkt dat ze crypto gaan reguleren i.p.v. domweg verbieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Wat biedt de nabije toekomst voor de Bitcoin koers? Gerenommeerde investeerder claimt $ 40.000 "waarschijnlijker" dan $ 20.000

bitcoin koers omhoog of omlaag? 

De afgelopen maand waren de prestaties van de Bitcoin koers niet verbazingwekkend. Het hoogste punt ooit van bijna $ 65.000 dat op 14 april werd bereikt, lijkt nu erg ver weg, en veel mensen beginnen te vermoeden dat de bull run die in december 2020 begon, eindelijk ten einde zou kunnen komen. Ten minste één beroemde expert is echter van mening dat de prijs van Bitcoin eerder zal herstellen dan instorten.

Mike McGlone is een senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence en een zeer gerespecteerde stem in de investeringswereld. McGlone heeft eerder over Bitcoin gesproken, de originele cryptocurrency zeer positief beoordeeld en gezegd dat hij gelooft dat BTC de opvolger van goud is.

Bloomberg strateeg blijft positief over de Bitcoin koers

In een recente tweet heeft McGlone zijn mening geuit over de toekomst van de Bitcoin koers op korte termijn:

"Bitcoin-capitulatie? $ 40.000 lijkt waarschijnlijker dan $ 20.000. De Bitcoin-duik van 8 juni en het opnieuw bezoeken van de steun in het lagere bereik rond de $ 30.000 had veel van de kenmerken van extreem bearish sentiment dat typerend is voor meer duurzame bull-marktbodems”

De positie van McGlone lijkt zeker meer nuchter en minder sensationeel dan de meningen van een groot aantal mensen die, zodra de Bitcoin koers op 19 mei dicht bij het niveau van $ 30.000 kwam, er zeker van waren dat de cryptocurrency-markt op het punt stond in te storten. Wat veel waarnemers beschouwden als een definitief einde van de spectaculaire bull run, is voor McGlone slechts een kleine correctie binnen een grotere opwaartse trend, die misschien niet van belang is in het langetermijnperspectief.

In een andere tweet heeft de Bloomberg Intelligence-strateeg ook verklaard dat "Bitcoin is overgegaan naar een wereldwijd digitaal reserve-activum en niet langer een speculatieve crypto is". Terwijl sommige mensen die commentaar gaven onder de tweet het ultra-bullish sentiment van McGlone deelden, waren enkelen veel sceptischer en beschuldigden de bekende investeerder ervan overdreven optimistisch te zijn in de meningen die hij uitte over Bitcoin tijdens de recente crypto bull run.

Andere meningen 

Hoewel de baanbrekende technologische fundamenten van Bitcoin (BTC) nog steeds tot een waardevolle langetermijninvestering maken in de ogen van de meeste blockchain-experts, zijn sommige mensen ervan overtuigd dat er in feite veel redenen zijn om te suggereren dat het tegendeel van wat McGlone beweert waar is en dat de BTC koers in feite nog verder kan dalen tot $20.000 voordat deze uiteindelijk terugkaatst.

Stephen Kelso, de “head of markets” bij ITI Capital, is een van de mensen die gelooft dat een daling naar $ 20.000 een zeer waarschijnlijke mogelijkheid is in de nabije toekomst van Bitcoin. In een gesprek met Bitcoin.com News heeft Kelso verklaard dat "speculatieve rapporten suggereren dat Bitcoin binnenkort zou kunnen dalen tot $ 20.000, verwijzend naar het dreigende kruisen van de 50 en 200 dagelijkse voortschrijdende gemiddelden".

Zal de Bitcoin koers de steun van $ 30.000 breken en verder dalen naar $ 20.000, of heeft Mike McGlone gelijk en zullen we een snelle rebound zien naar $ 40.000 zonder een verdere daling onder $ 30.000? We zullen het waarschijnlijk heel snel te weten komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin zakt iets onder $ 36k terwijl het IMF contact opneemt met El Salvador, mogelijk om Bitcoin als wettig betaalmiddel te stoppen

IMF 

Afbeeldingsbron: 9gag.com

Bitcoin verloor een beetje waarde tijdens de handelssessie vandaag, aangezien de koers een tijdje onder $ 36k daalde. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 35,8k en is het verwikkeld in weer een korte termijn strijd tussen de stieren en de beren. Altcoins hadden echter in het algemeen een betere dag dan Bitcoin, aangezien hun dagelijkse verliezen lager waren dan die van Bitcoin, wat resulteerde in een verlies in marktdominantie voor Bitcoin. Daarover later meer.

In een verwachte stap, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) contact opgenomen met El Salvador, mogelijk om te voorkomen dat Bitcoin een wettig betaalmiddel in het land wordt. We hebben goede redenen om te vermoeden dat dit zal gebeuren vanwege de capriolen van het IMF met betrekking tot cryptocurrencies en het feit dat een soortgelijk incident eerder is gebeurd met een ander klein land. Daarover later meer.

Volgens PlanB, de maker van het beroemde Stock-to-Flow (S2F) -model, zal de BTC koers binnen drie jaar waarschijnlijk nog steeds $ 288k bereiken. PlanB is optimistisch over de cryptocurrency en is van mening dat het binnenkort terug kan keren naar de trendlijn van het S2F-model. Het model en de werkelijke koers liggen momenteel echter vrij ver uit elkaar. Het prijsdoel volgens S2F is $ 100k tegen het einde van dit jaar, wat een bijna 3x prijsstijging vertegenwoordigt.

Bitcoin zweeft rond $ 36k

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 36k aan het einde van de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had opnieuw een trage dag met weinig netto verandering. Over het algemeen waren de zaken vandaag echter licht bearish en de Bitcoin koers heeft $35k opnieuw getest. Maar de beweging hieronder blijkt moeilijk te zijn voor de beren en ze worden geconfronteerd met aanzienlijke weerstand onder de $36k.

De laatste 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $37k, het slotniveau van gisteren. Het handelde een tijdje zijwaarts rond $ 37k voordat het in de vroege uren van de ochtend begon te dalen. De algemene trend voor de rest van de dag was bearish en de koers zakte even kort onder $35k voordat hij weer herstelde naar ongeveer $36k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend lijkt het erop dat noch de stieren, noch de beren enige mate van controle hebben over de korte termijn koersbewegingen van Bitcoin. De stieren proberen weer in beeld te komen en de koers te verhogen tot $ 39k voordat de beren hard terugvechten en de koers vervolgens terugbrengen tot $ 35k en soms zelfs lager. Hoewel de trend behoorlijk bearish is, aangezien de koers slechts twee maanden geleden spectaculair daalde van hoogtepunten van rond de $65k, kan een grote opwaartse beweging deze bearish vooruitzichten tenietdoen. Maar de beren laten dat misschien niet snel gebeuren.

Over het geheel genomen bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 670 miljard en het marktaandeel van de gehele cryptomarkt was 43,8% bij het ter perse gaan, een daling van 1% ten opzichte van het marktaandeel van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Terwijl Bitcoin eerder vandaag wat waarde verloor in USD, bleven veel van de altcoins stabiel ten opzichte van de dollar, wat resulteerde in enige appreciatie ten opzichte van de belangrijkste cryptocurrency. Ethereum (ETH, 1%), Binance Coin (BNB, -2,5%), Cardano (ADA, 0,5%), Dogecoin (DGC, 1%), Ripple (XRP, -1,5%), Polkadot (DOT, -1,5% ), Uniswap (UNI, -1,5%), Litecoin (LTC, -2,3%) boekten allemaal betere prestaties dan Bitcoin zelf.

In ander nieuws…..

IMF onderneemt actie om mogelijk te voorkomen dat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaart

De grootste uitlenende bank ter wereld, het Internationaal Monetair Fonds (IMF), wil zoveel mogelijk druk uitoefenen op het kleine Midden-Amerikaanse land El Salvador. Het kleine Spaanssprekende land heeft onlangs wetgeving aangenomen om Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te verklaren. Dit werd gezien als een gewaagde zet en een primeur in de wereld. Maar het lijkt erop dat El Salvador het niet zo gemakkelijk zal hebben, aangezien de bankier van de grote baas (de VS) met hand en tand zal vechten om te voorkomen dat het gebeurt.

Volgens IMF-woordvoerder Gerry Rice staat het fonds in contact met de regering van het land. De financiële organisatie heeft een sterke invloed op het land omdat het noodfondsen vrijmaakte voor het door ziekte getroffen kleine land terwijl het worstelde met de Covid-19-pandemie.

De geschiedenis van het IMF met cryptocurrencies is ook een open boek. Vorig jaar oefende de bank flink druk uit om te voorkomen dat de Marshalleilanden een Central Bank Digital Currency (CBDC) zouden invoeren. Nu is het economische roofdier weer terug om zich te richten op nog een andere kleine natie die op zoek is naar een gedurfde, innovatieve beslissing om in Bitcoin te handelen. Het lijkt erop dat het IMF de grootste borg voor de hegemonie van de dollar in de wereld wordt en deze rol wanhopig nastreeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin op $ 37.000 terwijl de Amerikaanse inflatie het hoogste punt in 13 jaar bereikt

dollar verbrandt 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 37k op het moment van schrijven, aangezien het eerder vandaag een licht bearish sentiment overwon om aan het eind van de dag te stabiliseren. Altcoins konden echter niet zo sterk herstellen en ze hebben nu lichte verliezen geleden tijdens de intra-day handelssessie. Daarover later meer.

De directeur van het Centraal Planbureau (CPB) heeft opgeroepen tot een volledig verbod op Bitcoin en andere cryptocurrencies. Pieter Hasekamp, ​​de directeur van het CPB, schreef een artikel met de titel “Nederland moet Bitcoin verbieden”. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens de laatste consumentenprijsindex (CPI)-niveaus hebben de officiële Amerikaanse inflatiecijfers het hoogste punt in 13 jaar bereikt. De CPI steeg met meer dan 5% ten opzichte van vorige maand om dit hoge niveau te bereiken en de gemiddelde lonen bevinden zich nu op het laagste niveau in de geschiedenis. De continue stroom van hulppakketten en -stimulansen toont nu de druk op de economie en de verwachting is dat op de lange termijn beperkt voorradige activa zoals cryptocurrencies en goud hierdoor waardevoller en bruikbaarder zullen worden.

De verkoop van niet-fungible tokens (NFT) stijgt opnieuw over de hele wereld, aangezien het erop lijkt dat Bitcoin een bodem heeft bereikt en niet gemakkelijk onder $ 31k zal komen. De verkopen daalden in de tweede helft van mei toen de cryptocurrency-indices kelderden. Nu lijkt het alsof ze weer op de goede weg zijn.

Bitcoin koers op $ 37k

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven teruggekeerd naar ongeveer $ 37k. De grootste cryptocurrency ter wereld was het grootste deel van de dag licht bearish, omdat de index onder druk kwam te staan ​​door het korte termijn bearish sentiment. De koers maakte gedurende de dag geen beslissende beweging, maar zakte van tijd tot tijd wel onder $ 36k, maar elke keer dat hij dat deed, vocht de stier hard terug om een ​​nieuwe koersval te vermijden.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 36,6k en bleef gedurende de handelssessie van de dag binnen +- $1000 ervan. De hoogste waardering die de cryptocurrency bereikte was ongeveer $ 37.7k en de laagste was rond de $ 35,6k gedurende deze tijd.

De bulls kijken op dit moment met veerkracht naar de weerstand van $ 39k. Dit komt omdat er verschillende lange termijn indicatoren zijn die nu wijzen op een aanzienlijke prijsomkering. De afwijking van het populaire Stock-to-Flow (S2F)-model is op een historisch hoogtepunt. De geschiedenis leert dat wanneer de afwijking een recordwaarde bereikt, dit onmiddellijk wordt opgevolgd met een aanzienlijke opwaardering. Laten we eens kijken of dat deze keer ook gebeurt. Hoewel het algemene sentiment en de trend zich nog steeds in een bearish gebied bevinden, zou elke beweging boven $42k gemakkelijk lange termijn bulls in beeld kunnen brengen en veel kooporders kunnen uitlokken. Dat niveau is op dit moment slechts $4-5k verwijderd van de huidige koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 692 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 44,2%, een stijging van ongeveer 0,7% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins dalen licht

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag lichte prijsdalingen. De kleinere crypto's volgden Bitcoin in z’n bewegingen naar beneden, maar konden niet zo snel herstellen als de belangrijkste cryptocurrency, wat resulteerde in enkele nettoverliezen.

Ethereum (ETH, -2,8%), Cardano (ADA, -4%), Dogecoin (DGC, -4%), Ripple (XRP, -2%), Polkadot (DOT, -8,5%), Uniswap (UNI, - 6,3%), Solana (SOL, -6%) en Chainlink (LINK, -4,5%) hadden eerder allemaal een neerwaartse actie.

In ander nieuws….

Directeur Centraal Planbureau suggereert volledige Crypto-verbod

Pieter Hasekamp, ​​de directeur van van het Centraal Planbureau (CPB), is sterk opgekomen tegen cryptocurrencies, met name Bitcoin, en heeft een volledig verbod erop voorgesteld. Hij schreef eerder een uitgebreid artikel met de titel "Nederland moet Bitcoin verbieden".

De titel zelf laat weinig ruimte om de inhoud ervan te raden. Het staat vol met onnauwkeurige en misleidende beweringen over de cryptosector. Afgezien van de regelmatig ontkrachte bewering dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft, is de meest gedurfde bewering van de CPB directeur dat een Bitcoin-verbod ervoor zal zorgen dat de waarde van de cryptocurrency tot nul zal dalen.

Dat is een aantoonbaar verkeerde veronderstelling, aangezien crypto-verboden in vele vormen over de hele wereld zijn afgekondigd en ze de digitale valuta-moloch niet hebben kunnen stoppen. De enige bewezen manier om vooruit te komen is om, met een gezond verstand en in goed overleg, regulering voor de cryptocurrency-sector te ontwikkelen.

Ieder land dat de sector wil verbieden, heeft veel buitenlandse investeringen en fintech-kansen misgelopen. De grootste en slimste geesten van de wereld, zoals Twitter-CEO Jack Dorsey, de excentrieke Tesla Motors Inc.-CEO Elon Musk en anderen zijn het erover eens dat Bitcoin inderdaad waardevoller is dan reguliere fiat-valuta en zich de komende jaren verder zal bewijzen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin raakt $ 38k aan, aangezien New York hernieuwbare energie Bitcoin-mining toestaat

vrijheidsbeeld 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin steeg eerder vandaag opnieuw en bereikte tijdens het proces meer dan $ 38k, voordat het terugkeerde naar ongeveer $ 36k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had eerder vandaag een licht bullish mindset, aangezien kopers in verschillende fasen tegen de marktprijs kochten. De altcoins reageerden echter opnieuw traag en als gevolg daarvan breidde Bitcoin zijn marktaandeel uit. Daarover later meer.

Ander nieuws: de regering van New York – state heeft Bitcoin-mining op basis van hernieuwbare energie in de staat toegestaan.

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, heeft $ 4,2 miljoen verdiend met zijn investering van slechts $ 25k in Dogecoin. De technische wizard achter 's werelds grootste programmeerbare blockchain investeerde in 2016 in de op meme gebaseerde cryptocurrency en zag deze naar nieuwe hoogten stijgen. Buterin hield de Dogecoin echter niet vast en heeft ze nu volledig aan een goed doel geschonken, trouw aan zijn overtuigingen. Hij heeft de afgelopen uren gedoneerd aan verschillende goede doelen uit een breed spectrum en zelfs dan is hij een van de eerste paar crypto-miljardairs ter wereld terwijl Ethereum nieuwe hoogten bereikte.

Google heeft nu officieel zijn zelfopgelegde crypto-advertentieverbod ongedaan gemaakt. Sinds 2018 is de meest populaire zoekmachine ter wereld een aan/uit-relatie aangegaan met de cryptosector, waarbij ze deze soms prees en soms stopt met advertenties om te voorkomen dat mensen oplichting plegen. Daarover later meer.

Bitcoin koers op $ 36k

Ondanks eerdere winsten bleef Bitcoin op het moment van schrijven rond de $36k verankerd. De cryptocurrency bracht een groot deel van de dag door onder invloed van kopers voordat hij bezweek voor winstnemingen.

De dag begon met de Bitcoin koers op ongeveer $ 36,2k. Het handelde de uren daaropvolgend zijwaarts, inclusief enkele kleine bewegingen rond de $ 37k. De belangrijkste prijsstijging vond echter rond het middaguur plaats toen de koers een plotselinge sprong maakte naar $ 38k en verder. De hoogste waardering die de digitale valuta vandaag behaalde, was ongeveer $ 38,4k, maar het ging niet verder dan dat. Nu is de koers op het moment van schrijven weer onder de $37k.

Vooruitkijkend is de onmiddellijke volgende weerstand tussen $ 39k- $ 40k een grote test voor de stieren. Als ze in staat zijn om verder te gaan, betekent dit dat de bullmarkt nog wat kracht over heeft en bereid is om de langetermijnrally voort te zetten. De beren zitten echter nog steeds achter het stuur en ze zullen proberen de BTC koers terug te trekken naar $ 33k en zelfs lager. De stieren moeten boven de belangrijkste weerstanden uitstijgen om een ​​verschil te maken, anders zal het een overbodige, zwakke zet zijn die de beren alleen op korte en lange termijn zal aanmoedigen.

Over het geheel genomen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 678 miljard en het aandeel van de totale cryptomarkt was ongeveer 43,6%, ongeveer hetzelfde als dat van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken matige winst en zakken vervolgens weg

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag gematigde winsten voordat ze bezweken aan enige verkoopdruk naarmate de dag voortduurde. Over het algemeen was het effect aan het einde overwegend bearish. Ethereum (ETH, -5%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Cardano (ADA, -4,5%), Dogecoin (DGE, -4,3%), Ripple (XRP, -3%), Uniswap (UNI, -4%), Bitcoin Cash (BCH, -4%) en Litecoin (LTC, -3,5%) boekten allemaal lichte verliezen.

In ander nieuws….

De Staat New York zal waarschijnlijk Bitcoin-mining met hernieuwbare energie toestaan

De regering van de staat New York wil Bitcoin-mining op basis van hernieuwbare energie in haar rechtsgebied toestaan. Een wetsontwerp met betrekking tot een algeheel verbod op het energie-intensieve proces werd een tijdje geleden goedgekeurd door de senaat van de staat, maar het bevat nu bepalingen die mijnbouwprojecten op basis van hernieuwbare energie mogelijk maken.

Hoewel de huidige regering van New York de spil is van verschillende innovatieve industrieën, wordt ze algemeen beschouwd als een van de meest anti-crypto-entiteiten in de Verenigde Staten. Zozeer zelfs dat de staat eerder een algemeen verbod op cryptocurrency-mining in de staat instelde.

Nu is het goede nieuws echter dat mijnbouw op basis van hernieuwbare energie in de Amerikaanse staat zal worden toegestaan ​​en dat de wet zelf is afgezwakt om hieraan tegemoet te komen. De staat kan zich verder openstellen voor de cryptocurrency-sector, aangezien de overheid enige tekenen vertoont om de sector te accommoderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Doge en BTC gaan de strijd aan in de ruimte

Bitcoin op de maan 

Er lijkt een 21e-eeuwse ruimtewedloop aan de gang te zijn tussen Elon Musk en crypto-exchange BitMEX. Beide partijen beloven hun crypto munten als eerste naar de maan te sturen. Op 4 juni kondigde de populaire crypto-derivatenbeurs BitMEX aan dat het bedrijf Astrobotic Technology zou steunen in de missie van het bedrijf om zijn eerste commerciële voertuig naar de maan te sturen tijdens het vierde kwartaal van 2020. Als reactie hierop heeft Musk besloten om ook naar de maan te gaan. Omdat dit gevecht de berichtgeving in de media de komende tijd kan gaan domineren, hebben we het belangrijkste voor je op een rijtje te gezet!

De missie van BitMEX

Laten we eens beginnen met BitMEX. Dit bedrijf heeft besloten om mee te werken aan de missie van Astrobotic Technology. De missie is bedoeld om de eerste keer te zijn dat "een privébedrijf onder leiding van een samenwerking van overheden, academici en internationale partners de maan bereikt," BitMEX is van plan om de gelegenheid aan te grijpen door een unieke fysieke Bitcoin naar het maanoppervlak te brengen. Hierbij zeiden ze het volgende om Musk op de kast te jagen:

“We’ve nothing against Dog Money, we felt it was only right to help Bitcoin get there first.”

De aankondiging volgde op Elon Musk's aankondiging begin mei, dat SpaceX van plan is om een Dogecoin-gefinancierde payload te lanceren op een van zijn eerste raketten naar de maan, waarbij hij beweerde dat DOGE de eerste cryptocurrency zou worden die volgend jaar een baan om de maan zou bereiken. Elon Musk reageerde op de nieuwe astronomische ambities van BitMex op Twitter en verkondigde:

"Een nieuwe ruimterace is begonnen!"

Niet de eerste met het idee

Hoewel weinig projecten die onderzoek doen naar het opzetten van crypto-infrastructuur vanuit de ruimte echt bekend zijn geworden is het niet zo dat Musk de eerste is die met dit idee kwam.  Blockstream lijkt de eerste te zijn geweest op het gebied van het gebruik van crypto-satellieten. Dit deden zij door in augustus 2017 satellieten te lanceren om Bitcoin-transacties vanuit de ruimte uit te zenden. In augustus 2020 kondigden Robonomics en Kusama een ambitieus plan aan om "een speciale interplanetaire architectuur" te ontwikkelen die in staat is om gegevens door te sturen tussen Mars en de aarde met behulp van het Kusama-netwerk.

CryptoSat schetste het concept achter zijn ambitieuze plan om een nano-satelliet ter grootte van een koffiemok in de ruimte te lanceren in een whitepaper van november 2017, waarbij de satelliet vanuit een baan om de aarde als een geïsoleerde cryptografische module zou moeten werken. Het team is van plan om het concept te bewijzen met een lancering dit jaar, alvorens later een hele constellatie van CryptoSats in een baan om de aarde te sturen. Dit laat wel zien dat crypto verder gaat dan ooit gedacht. Wellicht dat we in de verre toekomst tripjes naar de maan kunnen boeken met cryptovaluta!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Bitcoin stijgt boven $ 36k en belangrijk Amerikaans handelsplatform gaat crypto-handel aanbieden

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin steeg opnieuw boven $ 36k na een onderbreking van een paar dagen, aangezien de beren er niet in slaagden de impasse onder $ 32k te doorbreken tijdens de handelssessie vandaag. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een goede dag, aangezien het nieuwe energie vond vanwege verschillende positieve nieuwsberichten. Altcoins reageerden echter traag op de plotselinge bullish draai van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: het populaire Amerikaanse handelsplatform Interactive Brokers is dichtbij het aanbieden van een cryptocurrency-handelsfunctie aan z’n Amerikaanse klanten. De CEO van het bedrijf heeft zijn beslissing aangekondigd om in de nabije toekomst in de sector te stappen. Daarover later meer.

Wetsvoorstel om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken is aangenomen door het parlement van het Midden-Amerikaanse land El Salvador. Dit is een primeur in de wereld en zal naar verwachting de acceptatie van cryptocurrency in het land stimuleren en mensen een optie geven om te ontsnappen aan de verpletterende inflatie in het land. Daarover later meer.

De voorzitter van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) heeft zijn bezorgdheid geuit over de sector Decentralized Finance (DeFi). Na een Google-zoektocht naar deze disruptieve fintech-aanpak, is de voorzitter van mening dat DeFi illegaal is volgens de Amerikaanse wet. Hij steunde ook het idee van een hardhandig optreden tegen de sector in het algemeen.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 36k

De Bitcoin koers steeg van de meerdaagse dieptepunten van ongeveer $ 31k om op een gegeven moment in de afgelopen 24 uur te stijgen tot $ 36,5 (+13%). De opwaartse beweging kwam nadat de uitgeputte beren er niet in slaagden om de koers onder $ 31 te brengen en de stieren erin slaagden een beetje terug in het spel te komen. Hoewel de algemene trend nog steeds sterk in de richting van de beren neigt, toonde de plotselinge opwaardering wel aan dat het enige inspanning van de beren zal kosten om verder onder de vloer te komen die op ongeveer $ 31k ligt.

De dag begon met de BTC koers rond $ 33k. De rest van de dag slaagde de koers erin om gestaag te klimmen in verschillende fasen om zo hoog te worden als $ 36.5k, voordat hij terugkeerde naar ongeveer $ 36k op het moment van schrijven. Het algehele momentum is momenteel niet zo groot, maar een vlaag van kooporders onder dit cijfer betekent dat er op dit moment een element van Fear of Missing Out (FOMO) in de markt is.

Vooruitkijkend zouden de beren de koers graag terug onder $ 34k willen trekken om nog een keer te proberen de weerstand van $ 31k te breken. Maar nu lijkt Bitcoin op een korte termijn hersteltraject te zitten en krijgen de beren wellicht hun zin niet. De volgende grote weerstand ligt rond de $39k en als de bulls het kunnen volhouden, kan deze herstelsessie dat cijfer op korte termijn bereiken. Maar de echte test begint boven dat cijfer, boven $ 40k, als Bitcoin de bull-run op de lange termijn wil doen herleven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg op vandaag ongeveer $ 675 miljard en het marktaandeel was 42,41%, een stijging van 1,5% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden eerder vandaag een eigen herstelsessie. De schaal was echter kleiner dan die van Bitcoin, aangezien de munten achterbleven bij Bitcoin. Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 5,5%), Cardano (ADA, 1,8%), Dogecoin (DGC, 2%), Ripple (XRP, 2%), Polkadot (DOT, 4,5%), Uniswap (UNI, 4%), Bitcoin Cash (BCH, 5,2%) en Litecoin (LTC, 6%) boekten allemaal winsten, maar ze werden tijdens en aan het einde van de dag overschaduwd door die van Bitcoin.

In ander nieuws….

Groot Amerikaans handelsplatform Interactive Brokers neemt beslissing om ondersteuning voor cryptohandel aan te bieden

Het grote Amerikaanse handelsplatform Interactive Brokers heeft aangekondigd dat het binnenkort ondersteuning gaat bieden voor de handel in cryptocurrency. Dit komt op een moment dat sommige van de meer conventionele platforms sceptisch naar de crypto-sector kijken, ondanks dat ze slechts een maand of zo geleden all-in waren in de cryptocurrency-scene. In totaal verwerkt het platform momenteel meer dan $ 8 miljard aan vermogen.

De CEO van Interactive Brokers, Thomas Peterffy, kondigde deze stap aan tijdens een recente toespraak op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference. De beslissing was ingegeven door de vraag vanuit de klantenkring naar deze optie.

Hij gaf echter wel toe dat het een uitdaging zal zijn om crypto veilig te maken voor investeerders

Voorstel goedgekeurd om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren in El Salvador

Het parlement van El Salvador heeft een wetsvoorstel aangenomen om Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te verklaren. Het kleine Midden-Amerikaanse land is de afgelopen weken in het nieuws geweest omdat het met de discussie over de kwestie vooruitliep en nu dus de gewaagde stap aankondigde. Het wetsvoorstel kreeg meer dan 62 van de in totaal 84 stemmen.

Nadat dit voorstel is goedgekeurd, moeten verkopers Bitcoin en andere nationale valuta accepteren. Het land volgt ook de “wet op wettig betaalmiddel” door nul vermogenswinstbelasting op Bitcoin te gaan heffen om zo de verdere acceptatie en het gebruik ervan in het land aan te moedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)

Interview met Stanley Druckenmiller over Bitcoin

De bekende Miljardair Stanley Druckenmiller heeft in een nieuw interview gezegd dat hij in Bitcoin is gestapt. Daarnaast praatte hij over de bekende belegger Paul Tudor Jones. Toen de Bitcoin koers omhoog ging, zei Druckenmiller: "Ik kon het gewoon niet uitstaan dat het omhoog ging en ik het niet bezat. Ik voelde me een idioot." Aangezien het een erg leuk interview was om te zien hebben we besloten om het een en ander in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Het is altijd leuk om eens te zien hoe een enorm rijke en beroemde belegger als Stanley Druckenmiller naar Bitcoin kijkt!

Maak kennis met Stanley Druckenmiller

De bekende investeerder Stan Druckenmiller heeft in een interview met The Hustle, gepubliceerd op 26 mei, gedeeld hoe hij in Bitcoin is gestapt. Hij deelde ook zijn mening over Ethereum en Dogecoin.

Druckenmiller richtte in 1981 Duquesne Capital op. Hij beheerde geld voor George Soros als de hoofdportefeuillebeheerder voor het Quantum Fund tot 2000. Hij en Soros maakten enorme winsten door te speculeren tegen het Britse pond in 1992.

Toen de prijs van Bitcoin omhoog schoot van $50 naar $17.000 zei Druckenmiller:

"Ik zat daar gewoon met stomheid geslagen. Ik wilde het elke dag kopen."

Daarnaast zei hij het volgende over de stijging:

"Het ging omhoog en - ook al vond ik er niet veel aan - ik kon het gewoon niet uitstaan dat het omhoog ging en ik het niet bezat. Ik heb het nooit bezeten, van $50 tot $17.000, ik voelde me een idioot."

Inzicht in de technologie – toch besloten te beleggen

Druckenmiller heeft gelukkig besloten om toch in te stappen in Bitcoin. Dit deed hij om twee diverse redenen. Het eerste was dat hij zich realiseerde welk probleem Bitcoin oploste. Hij zei al vroeg dat "crypto een oplossing was op zoek naar een probleem," niet wetende wat het probleem was op dat moment.

“Het probleem was dat Jay Powell en de centrale bankiers van de wereld gek werden en fiatgeld nog dubieuzer maakten dan het al was toen ik nog goud bezat”.

Het tweede wat hem toch overhaalde om Bitcoin te kopen was een telefoontje van miljardair Paul Tudor Jones. Hij zei hier het volgende over in het interview:

"Ik kreeg een telefoontje van Paul Jones. Hij zei: Weet je dat toen Bitcoin van $17.000 naar $3.000 ging, dat 86% van de mensen die het op $17.000 bezaten, het nooit hebben verkocht?"

Terwijl hij nog aan het overwegen was of hij Bitcoin zou kopen, schoot de prijs omhoog naar $6.000. Druckenmiller begon toen te kopen:

“Ik ben wat gaan kopen, gewoon omdat die kinderen aan de westkust al meer waard zijn dan ik. Zij zullen in de toekomst nog veel meer geld verdienen dan ik. Om de een of andere reden kijken ze naar dit ding zoals ik altijd naar goud heb gekeken, wat een goede opslagplaats van waarde is als ik geen vertrouwen heb in fiatvaluta's.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

Write comment (0 Comments)