Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Is het nieuwe altcoin seizoen eindelijk begonnen?

 

Deze week was zeker geweldig voor altcoin-investeerders. Bitcoin staat nog steeds op meer dan $ 40.000, maar deze keer wordt de oudste en meest populaire crypto enorm overtroffen door veel alternatieve cryptocurrencies. Betekent dit dat het altcoin-seizoen eindelijk begint? Bekijk een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen om erachter te komen!

Loopring schiet omhoog na de aankondiging van GameStop Partnerschap

Loopring (LRC) was een van de best presterende alternatieve cryptocurrencies van de afgelopen week. De LRC koers is met bijna 54% gestegen, waardoor Loopring de 64e grootste cryptocurrency ter wereld is, met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1,4 miljard.

Loopring steeg de afgelopen maanden gestaag in prijs, maar het lijkt erop dat LRC eindelijk de stimulans heeft gevonden die nodig was voor een echt enorme boost. Wat de investeerders enthousiast maakte over Loopring was de aankondiging van een aanstaande samenwerking met GameStop.

Hoewel GameStop (GME) geen bedrijf is dat rechtstreeks verband houdt met crypto, is GME een van de favoriete meme-aandelen die geliefd zijn bij particuliere beleggers over de hele wereld. Daarom is het niet verwonderlijk dat de aankondiging van een belangrijke samenwerking met GameStop zo positief is voor Loopring.

Specifiek heeft GameStop besloten om hun aankomende NFT-marktplaats te bouwen met behulp van de Loopring L2-blockchaininfrastructuur. Technisch gezien zal de onderliggende blockchain van het platform nog steeds Ethereum zijn, maar het gebruik van Loopring’s layer two-oplossing zal helpen om de markt veel efficiënter te maken, met zeer kleine vergoedingen voor het minten van NFT's.

De samenwerking is vooral belangrijk omdat het het eerste grote NFT-platform is dat op Loopring wordt gelanceerd. Hoewel LRC enige tijd geleden NFT-ondersteuning heeft geïntroduceerd, zal de marktplaats van GameStop het eerste grote NFT-project zijn dat gebruikmaakt van Loopring.

Loopring grafiek 

ApeCoin behaalt verbluffend succes bij lancering

Deze week vielen alle altcoins volledig in het niet bij het succes van ApeCoin (APE). Het frisse nieuwe token gelanceerd door Bored Ape Yacht Club is de afgelopen 7 dagen met maar liefst 1281% in prijs gestegen.

Een van de redenen voor de ongelooflijke prijsstijging was het feit dat APE vrijwel onmiddellijk na de lancering op vrijwel alle grote beurzen genoteerd stond. Gecentraliseerde beurzen zoals Binance, Coinbase, Huobi Global, FTX, KuCoin, Kraken en OKX hebben APE al genoteerd. Het token kan ook worden verhandeld op gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap en SushiSwap.

Wat nog verbazingwekkender is, is dat veel mensen een grote hoeveelheid van deze waardevolle nieuwe altcoin helemaal gratis kunnen ontvangen. Alle eigenaren van Bored Ape NFT's - inclusief Mutant Ape Yacht Club (MAYC) en Bored Ape Kennel Club (BAKC) collecties - komen in aanmerking voor gratis APE-tokens voor de komende 90 dagen.

Met elke BAYC NFT komt de eigenaar in aanmerking voor het ontvangen van meer dan 10.000 APE. Met andere woorden, elke eigenaar van een Bored Ape is zojuist rijker geworden met minstens $ 130.000!

ApeCoin grafiek 

Ripple kondigt een enorme ontwikkelaarsbeurs aan - maar hoe zit het met de SEC-rechtszaak?

Het lijkt erop dat de groeisnelheid van het XRP-ecosysteem binnenkort een enorme boost kan krijgen. Ripple Labs heeft zojuist aangekondigd dat het XRPL Grants-programma van het bedrijf, dat in 2021 begon, enorm zal worden uitgebreid.

Tot nu toe heeft het XRPL Grants-programma XRP-munten ter waarde van $ 6 miljoen geschonken aan meer dan 50 projecten. Maar de huidige plannen van Ripple Labs zijn veel ambitieuzer - het bedrijf heeft verklaard dat het bereid is 1 miljard XRP te geven aan ontwikkelaars die werken aan nieuwe oplossingen voor het Ripple-ecosysteem.

Tegen de huidige marktprijs van XRP is de totale waarde van het XRPL Grants-programma meer dan $ 830 miljoen, wat het een van de grootste incentiveprogramma's voor ontwikkelaars in de geschiedenis van crypto maakt. Hoewel de XRP koers nog niet massaal is uitgebarsten als reactie op het nieuws, en de afgelopen week slechts met ongeveer 6% is gestegen, zal het XRPL Grants-initiatief op de lange termijn vrijwel zeker een enorme groeiboost aan XRP geven.

Ondertussen is de situatie met de SEC-rechtszaak tegen Ripple Labs nog steeds niet opgelost. Er zijn echter tekenen dat de juridische problemen van Ripple eindelijk ten einde lopen.

Op 21 maart heeft de SEC een officieel verzoek ingediend om de huidige ontdekkingsfase van het juridische proces verder te verlengen. Hoewel de SEC niet van plan is verder bewijs tegen Ripple Labs te presenteren, willen ze meer tijd om de antwoorden van de verdachten te evalueren

Natuurlijk hebben de advocaten van Ripple zich verzet tegen het verzoek om de gerechtelijke procedure nog verder te verlengen. De rechter zal binnenkort moeten beslissen of hij verder gaat, of instemt met de SEC en de rechtszaak uitstelt - het is waarschijnlijk dat een beslissing in het voordeel van Ripple de XRP koers een enorme boost zal geven.

XRP koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram