Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met geweld onder $ 37.000

Bitcoin koers daalt hard 

De halfslachtige poging van Bitcoin om naar $ 40k te komen, werd later vandaag geruïneerd toen de BTC koers plotseling met veel geweld onder $ 37k dook. Het volgde daarmee de Amerikaanse aandelenmarkt die ook diep in het rood eindigde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie hield zich de afgelopen dagen nerveus vast aan het $ 38k-steunniveau, maar ging er tot vandaag niet overtuigend onder. Altcoins daalden ook fors in prijs. Daarover later meer.

Ander nieuws: de populaire maar controversiële podcaster Joe Rogan heeft Bitcoin vergeleken met het vroege internet en zegt dat regeringen over de hele wereld er bang voor zijn. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recent interview met een MMA-vechter. Daarover later meer.

De regering van Kazachstan heeft de regels voor cryptominingbedrijven in het land gewijzigd. Miners zijn nu verplicht om de overheid 30 dagen van tevoren op de hoogte te stellen voordat ze met nieuwe miningactiviteiten beginnen. Het land is vers van de politieke onrust die ertoe heeft geleid dat honderden mensen om het leven zijn gekomen en duizenden gewond raakten. De crypto-mining sector wordt nu als zondebok in het land aangevallen.

In een zeldzame actie hebben een groep politici en een SEC-commissaris de SEC-voorzitter Gary Gensler veroordeeld voor het uitbreiden van zijn crypto-handhavingsafdeling. Volgens hen moet de SEC zich richten op regelgeving en niet optreden als wetshandhaver. De andere pro-crypto-regulator Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) heeft een pro-crypto CME-groepsleider aangesteld om op te treden als crypto-adviseur. De CFTC claimt al lang jurisdictie over de cryptosector, maar heeft daarbij een botsing met de haviken van de SEC grotendeels vermeden.

SkyBridge Capital-hoofd Anthony Scaramucci, een ontevreden ex-staflid van het Witte Huis onder Trump, heeft gezegd dat de volgende verkiezingen een eerste openlijk pro-crypto-kandidaat zullen zien. De "Mooch" zoals hij bekend staat, zet groot in op de crypto-sector en heeft er honderden miljoenen dollars in geïnvesteerd.

De LUNA-stichting gaat door met zijn grote Bitcoin-aankoopwoede met een grote aankoop van meer dan 36.000 BTC. Het cryptonetwerk koopt crypto tegen deze relatief lagere prijzen als onderdeel van zijn reservestrategie.

Een op cannabis gerichte crypto-startup lanceert een nieuwe NFT-marktplaats. BitCanna, zoals het wordt genoemd, wil zijn horizon verder verbreden. De ambities voor dit project zijn “hoog”.

Volgens een recent rapport van Qualtrics heeft tot een derde van alle Britten ooit crypto gekocht. Ondanks de ‘bearmarkt’ van de afgelopen maanden, is het aantal mensen dat het koopt met 3 procentpunten gestegen van 29% naar 33%.

Binance is geïnteresseerd om samen met Elon Musk in Twitter te investeren. De crypto-exchange heeft voor dit doel meer dan $ 500 miljoen opgehaald. Het blijft echter onduidelijk of Elon geïnteresseerd is om het platform met andere investeerders te delen, aangezien hij het zelf in zijn geheel kan kopen.

Bitcoin koers zakt onder $37k

Bitcoin handelt momenteel onder $37k op het moment van schrijven na een aanzienlijke koersdaling vanavond.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $39.8k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het om 16.00 uur 's middags begon te dalen. De cryptocurrency maakte een enorme dip door en begon pas een bodem te vinden onder de $37k, maar zelfs dat hield geen stand aangezien de koers zelfs even onder $36k zakte waarna het weerwat herstelde.

Bitcoin bevindt zich nu in diep bearish gebied en wil eindelijk afscheid nemen van het lang aangehouden steunniveau van $ 38k. De onmiddellijke volgende steun is ongeveer $ 35k en vervolgens $ 33k. Het valt nog te bezien of de beren sterk genoeg zijn om direct een verdere daling te forceren of niet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 690 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,72%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten hun eigen verliezen toen de belangrijkste crypto crashte. De verliezers waren o..a. Ethereum (ETH, -7,2%), Ripple (XRP, -7,5%), Solana (SOL, -8,2%), Cardano (ADA, -8,5%), Avalanche (AVAX, -11,5%), Polkadot ( DOT, -10,5%), Polygon (MATIC, -9%), Near Protocol (NEAR, -13%) en litecoin (LTC, -9,5%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

Joe Rogan zegt dat Bitcoin nu een levensvatbare valuta is en dat overheden er bang voor zijn

De bekende commentator Joe Rogan heeft in een recente podcast verklaard dat Bitcoin nu een levensvatbare valuta is en dat regeringen over de hele wereld er bang voor zijn. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met een MMA-vechter.

Hij zei:

"Ik denk over Bitcoin op dezelfde manier als ik over het vroege internet denk", vertelde Rogan aan Rountree. Opmerkend dat de regering “het niet zag aankomen. Nu is het een levensvatbare vorm van valuta. Je kunt er echt dingen mee kopen. Ik denk dat de overheid in paniek raakt"

Hoewel Rogan behoorlijk eigenzinnig is en een geschiedenis heeft van het zeggen van vreemde dingen, maakt hij hier wel een punt over de stijgende populariteit van de cryptosector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram