Altcoin Nieuws - Meme coins verliezen, maar privacymunten doen het goed

Cryptocurrency nieuws 

Het lijkt erop dat de altcoin-markt langzaam begint te herstellen van de spectaculaire crash van vorige week die ervoor zorgde dat de prijzen van alle cryptocurrencies naar beneden stortten. De Bitcoin koers is nu weer tot boven $ 30.000 gestegen, en veel alternatieve cryptocurrencies volgen de stappen van BTC en beginnen op te lopen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen in de altcoin-wereld is gebeurd!

LUNA is dood, maar het is slechts het begin van de problemen voor Terra's oprichter Do Kwon

De ineenstorting van Terra (LUNA) is verreweg de meest invloedrijke gebeurtenis die de afgelopen maanden in het blockchain-ecosysteem heeft plaatsgevonden. Hoewel veel experts de investeerders waarschuwden voor Terra, veroorzaakte het, toen het van een van de 10 grootste munten plotseling naar $ 0 ging, nog steeds een enorme chaos op de cryptomarkt.

De prijs van LUNA is momenteel $ 0,0001 - een daling van meer dan 99,9% ten opzichte van het hoogste punt ooit van ongeveer $ 119. De situatie is niet beter voor Terra's niet zo stabiele stablecoin genaamd TerraUSD (UST), nu geprijsd op $ 0,07.

Voor Terra's oprichter Do Kwon is de LUNA koers nu echter het minste van zijn problemen. Volgens lokale media zijn er al minstens drie afzonderlijke class action-rechtszaken aangespannen tegen Do Kwon en zijn bedrijf Terraform Labs. Bij elk van deze rechtszaken kunnen honderden ontgoochelde LUNA-investeerders betrokken zijn.

Maar de situatie kan nog ernstiger worden. De Zuid-Koreaanse regering is zeer geïnteresseerd in wat de lokale media 'Het Terra/LUNA-incident' noemen. In de nabije toekomst zal een speciale bijeenkomst worden gehouden die gewijd is aan het bespreken van de kwestie.

Op de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van de People's Power Party's Policy Committee, de Virtual Assets Special Committee, de Financial Services Commission, de Financial Intelligence Unit, Financial Supervisory Service en het Nationaal Politiebureau. Het feit dat de politie interesse heeft getoond in de zaak, betekent dat het zeer waarschijnlijk is dat er binnenkort strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld tegen Do Kwon en Terra Labs.

 

Tegen alle verwachtingen in doen privacymunten het geweldig

Op privacy gerichte cryptocurrencies presteren al een paar maanden beter dan de cryptomarkt. De populariteit van privacymunten is begonnen te stijgen nadat de oorlog in Oekraïne begon, en nu doen de op privacy gerichte altcoins het geweldig ondanks de recente marktcrash.

Monero (XMR), verreweg de meest populaire privacymunt, is de afgelopen week met bijna 20% in prijs gestegen. 1 XMR is nu meer dan $ 176 waard en Monero is opgenomen in de lijst van top 30 munten volgens marktkapitalisatie.

Ook Zcash (ZEC), de op één na populairste privacygerichte cryptocurrency, doet het erg goed. In de afgelopen 7 dagen is de ZEC-prijs met bijna 15% gestegen, waardoor Zcash de 40e grootste cryptocurrency in het blockchain-ecosysteem is.

Monero koers grafiek 

Meme-munten blijven waarde verliezen, maar DOGE presteert nog steeds beter dan SHIB

Het lijkt erop dat wanneer de markt bearish wordt, een foto van een schattige hond in het logo van het token niet voldoende is om de investeerders een veilig gevoel te geven. Meme-cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) zijn enkele van de meest beschadigde activa tijdens de recente crypto-crash.

Voor Dogecoin is de situatie nog niet tragisch - de meest populaire meme-munt is slechts met 4% gedevalueerd en staat nog steeds op de lijst van de 10 grootste munten op de markt. Het gaat veel slechter met Shiba Inu - SHIB heeft meer dan 10% verloren en is gedaald naar de 16e positie op de lijst. Met de SHIB-prijs die momenteel $ 0,00001189 is, is de mogelijkheid dat Shiba Inu in de nabije toekomst nog een nul toevoegt, erg groot.

SHIB/DOGE 

Revolut gaat crypto en heeft plannen om een ​​token te lanceren

Revolut, het in Groot-Brittannië gevestigde fintech-bedrijf dat gespecialiseerd is in diensten zoals het wisselen van valuta, debetkaarten en commissievrije handel, heeft zojuist zijn ambitieuze plannen aangekondigd om het blockchain-ecosysteem te betreden. Het meest interessante is dat Revolut zijn eigen altcoin wil lanceren.

Hoewel de lanceringsdatum van de cryptocurrency van Revolut nog niet bekend is, hebben we al enkele details over het token. De altcoin zal Revcoin heten en zal voornamelijk worden gebruikt als loyaliteitstoken voor gebruikers van Revolut. Aangezien Revolut ook heeft aangekondigd dat het werkt aan zijn eigen op Ethereum gebaseerde non-custodial crypto-portemonnee, is het zeer waarschijnlijk dat Revcoin zal worden gebaseerd op de ERC-20-tokenstandaard van Ethereum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram