Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin test opnieuw $ 20k steun en Elon Musk en Tesla aangeklaagd in een civiele rechtszaak voor $ 258 miljard voor Dogecoin-promotie

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond $ 21.000 op het moment van schrijven na een mislukte beweging richting $23k gisteren. Vannacht kwam de Bitcoin koers weer gevaarlijk dicht in de buurt van de $ 20k-steun. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie lijkt zichzelf te stabiliseren na grote verliezen in de afgelopen dagen. Altcoins zetten over het algemeen ook koersverliezen op de borden. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk en Tesla worden geconfronteerd met een massale class-action-rechtszaak van $ 258 miljard van een bepaalde groep Dogecoin-investeerders die beweren dat ze betrokken waren bij een Ponzi-schema en dit idee proberen te promoten. De rechtszaak beweert volgens Bloomberg dat Musk en zijn bedrijf bedrieglijk beweerden dat de munt waarde had terwijl dat duidelijk niet het geval was. De rechtszaak zal echter waarschijnlijk niet veel grip krijgen vanwege verschillende mazen in de onderbouwing.

Het ministerie van Financiën van El Salvador heeft de BTC-aankopen van het land verdedigd en de verliezen die het onderweg heeft geleden, naar verluidt in de tientallen miljoenen dollars. Daarover later meer.

Huobi, een grote crypto-exchange, heeft besloten de crypto-activiteiten in Thailand te sluiten. De exchange werd meerdere keren gewaarschuwd voor het vaststellen van de vereiste regelgeving, maar deed dit niet, zelfs niet na meerdere waarschuwingen. Nu heeft het besloten om het helemaal af te blazen.

De regering van Kazachstan heeft in principe besloten om crypto-exchanges rekeningen in het land te laten openen. Door deze stap kunnen massale mijnbouwprocedures in het land lokaal worden geliquideerd in plaats van het land uit te worden gestuurd voor liquidatiedoeleinden. Deze stap kan een aantal van de zorgen rond de cryptosector en beschuldigingen van witwassen in de Centraal-Aziatische staat wegnemen.

Een nieuw rapport van Mckinsey laat zien dat de Metaverse-sector alleen al in 2030 zou kunnen groeien tot $ 5 biljoen. De plotselinge instroom in de Metaverse-waardecreatie zal waarschijnlijk ook miljoenen banen creëren in het proces.

Uit een ander onderzoek blijkt dat ongeveer 71% van de vermogende particulieren heeft geïnvesteerd in de digitale valutasector. De rijkste en meest technisch onderlegde mensen ter wereld blijven de sector steunen, ook al blijft de berenmarkt daar schade aanrichten.

Webportemonnee MetaMask heeft gebruikers gewaarschuwd voor een mogelijke kwetsbaarheid in zijn service uit een eerdere versie. De beveiligingsfunctie van de nu verouderde versie kan mogelijk worden ondermijnd door browseractiviteit. Een white hat hacking-organisatie kreeg $ 50.000 voor het ontdekken van deze kritieke fout.

Koreaanse crypto-exchanges hebben overeenstemming bereikt over een noodsysteem om een ​​instorting van de prijs, zoals bij Terra, in de nabije toekomst te stoppen. Het valt echter nog te bezien hoe effectief het zal zijn.

Bitcoin koers test wederom $ 20k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21k op het moment van schrijven. Het zat niet stil, maar de algehele verandering was uiteindelijk vrij verwaarloosbaar.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,6k. Het bewoog een tijdje zijwaarts voordat het gisteren begon te klimmen net voor het aanbreken van de dag. Het bereikte een 48-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 22,8k in het proces om 3.15 uur 's ochtends. Maar verdere vooruitgang was moeilijk te verkrijgen en de koers is op het moment van schrijven gedaald tot ongeveer $ 21k, nadat het vannacht zelfs even op $20,2k is geweest in een hernieuwde test van de $ 20k-steun.

De beren hebben hun kracht en dominantie getoond door een beweging boven $ 23k af te wijzen en de koers vervolgens weer naar beneden te duwen. De markt is daarom opnieuw overgeleverd aan de beren, terwijl de koers alweer voor de tweede keer de $ 20k-steun heeft getest.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 400 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verlies

Altcoins boekten lichte verliezn toen BTC daalde.    (ETH, -6,7%), Solana (SOL, -5,6%), Dogecoin (DOGE, -3%), Polkadot (DOT, -7,2%), Tron (TRX, -1,7%), Avalanche (AVAX, -4,6%) , Shiba Inu (SHIB, -1,8%), Polygon (MATIC, -3,6%) en Chainlink (LINK, -3,6%) boekten allemaal verliezen.

LINK koers grafiek 

In ander nieuws….

Minister van El Salvador verdedigt aankopen BTC na aanzienlijke verliezen

El Salvador is officieel toegetreden tot de #HODLgang nadat de topman van het ministerie van financiën de stap van het land verdedigde om BTC te kopen tegen veel hogere tarieven dan nu het geval is.

Alejandro Zelaya, de betreffende ambtenaar, verklaarde dat de overheidsorganisatie de crypto niet had verkocht en daarom helemaal geen verlies had geleden. Het land heeft voor tientallen miljoenen dollars aan BTC gekocht, waarvan een groot deel boven de $40k, maar nu is de cryptocurrency naar ongeveer de helft van die waarde gedoken.

Ook neemt de druk toe op El Salvador, een relatief arm land in Midden-Amerika dat eerder als eerste ter wereld BTC als wettig betaalmiddel verklaarde. Dit is iets dat politici van de oppositie enorm kunnen verzilveren en de uitkomst van de volgende verkiezingen kan beïnvloeden, wat kan resulteren in de liquidatie van hun BTC-voorraad.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram