Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt terug boven $ 20k terwijl Elon Musk zegt dat hij Dogecoin zal blijven kopen en ondersteunen

 

De Bitcoin koers bevindt zich weer boven het cruciale niveau van $ 20.000, zoals voorspeld, aangezien de daling onder deze belangrijke steun vooralsnog van korte duur bleek.. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is de afgelopen week zwaar bearish geweest, maar heeft uiteindelijk prijsniveaus onder de $20.000 afgewezen. Altcoins herstelden zich ook goed genoeg, waarbij veel van hen beter presteerden dan BTC zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws, nadat Elon Musk werd genoemd in een rechtszaak van meerdere miljarden dollars voor het promoten van Dogecoin, heeft hij zijn steun voor de digitale valuta verdubbeld. Daarover later meer.

Over pro-crypto miljardairs gesproken, Kevin O'Leary, de beroemde investeerder van de Shark Tank TV-show, heeft verklaard dat hij zijn crypto-voorraad niet zal verkopen ondanks de recente koersdaling. Mr. Wonderful, zoals hij in de show bekend staat, zei dat je het op de lange termijn gewoon moet verdragen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met The Insider.

De “Bitcoin Dead” zoekopdrachten hebben nieuwe all-time highs bereikt toen de cryptocurrency opnieuw een grote prijscrash plaatste. De existentiële angst m.b.t. Bitcoin is lange tijd uit beeld geweest. Eerder in 2014, 2018, 2020 deed het van zich spreken tijdens de bearmarkten van toen. Nu in 2022 regeren paniekverkopers de markt. Dit resulteert in paniekerig Googlen over de toekomst van Bitcoin. Grote investeerders verspreiden deze angst, onzekerheid en twijfel (FUD) maar al te graag om de prijs nog lager te krijgen zodat ze zelf grote investeringen kunnen doen.

Investeringsbank JP Morgan is, ondanks de recente prijsdaling, een beetje positief over de vooruitzichten van de digitale valutasector. De beleggersnota's van de bank hebben het toenemende marktaandeel van grote stablecoins, waaronder USDT, BUSD en USDC, geschetst als de bepalende factor, aangezien veel beleggers ze gebruiken om crypto te kopen.

De Zuid-Koreaanse regering heeft medewerkers van Terraform Labs verboden het land te verlaten naarmate het onderzoek naar de ineenstorting van de munt intensiveert. Er zijn verschillende details naar voren gekomen van het bedrijf m.b.t. onregelmatigheden en niet-duurzame transacties die aanleiding hebben gegeven tot bezorgdheid dat het oplichterij was lang voordat de LUNA koers begon te dalen.

Een analist zegt dat crypto de meedogenloze bearmarkt kan overleven. De neerwaartse prijsvolatiliteit heeft ertoe geleid dat veel kredietverstrekkers zich zorgen maken over de nabije toekomst en velen die hun activa willen liquideren. Volgens analisten zoals Josep Tetek en anderen kan crypto deze periode vol angst echter overleven.

Meer dan 13.000 nieuwe "wholecoiners" hebben de dip gekocht volgens de laatste on-chain analytics van Glassnode. Veel van deze portefeuilles hadden in totaal 0,1 of minder BTC, maar de laatste prijsdip resulteerde in een sterke stijging van hun rekeningen, waarbij velen ervoor kozen om een ​​volledige BTC te kopen.

Bitcoin herstelt boven $ 20k

Bitcoin herstelde zich in het weekend ongemakkelijk terug boven $ 20k na een 19-maands dieptepunt van ongeveer $ 17k in het weekend.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 19,5k na een grotendeels op herstel gerichte zondag. De crypto herstelde zich vervolgens net voor middernacht boven $ 20k tot $ 20,6k. De koers zakte echter in de onmiddellijke nasleep terug naar ongeveer $ 20k en vormde daar wat draagvlak. Daarna steeg Bitcoin een tijdje iets terug naar $ 20,5k en hoger, voordat hij terugzakte naar ongeveer $ 20k op het moment van schrijven.

De bulls voelen zich momenteel opgelucht dat BTC een permanente beweging onder de $ 20k heeft afgewezen, althans voorlopig. Het herstel was echter matig qua energie en erg niet overtuigend, dus de koers is nog niet uit de problemen. Over het algemeen staat de crypto nog steeds onder zware druk van de beren en ze kunnen op elk moment weer toeslaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 380 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,94%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herpakken zich

Altcoins boekten hun eigen herstel toen BTC een beweging onder de $ 20k afwees. Grote winnaars waren Avalanche (AVAX, 7,5%), Polkadot (DOT, 3,5%), Solana (SOL, 2,5%), Cardano (ADA, 2,5%) en Near (NEAR, 3%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws…..

Musk belooft Dogecoin te ondersteunen en te blijven kopen

Elon Musk heeft beloofd Dogecoin te steunen en de meme-munt te blijven kopen, terwijl hij wordt geconfronteerd met een enorme rechtszaak i.v.m. het steunen van Dogecoin.

Hij heeft onlangs getweet dat hij de meme-munt zal blijven steunen en kopen, ondanks de aanzienlijke neergang van de markt. Musk is de afgelopen jaren een groot voorstander van DOGE geweest, maar pas vorig jaar explodeerde de discussie rond DOGE na bijna 100x winst in een paar maanden tijd. Een daaropvolgende massale koersdaling zorgde ervoor dat veel investeerders een slechte smaak kregen en sommigen van hen proberen de CEO van Tesla hiervoor aan te klagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram