Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin terug onder $ 21k na korte periode boven $ 22k nu inflatiecijfers in de VS zwaar tegenvallen

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,6k op het moment van schrijven na een korte bullish episode. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond de afgelopen 3 maanden onder druk van de beren, waarbij ze de koers meerdere keren onder $ 20k dwongen. Het recente bullish herstel schoot echter opnieuw tekort en maakte de weg vrij voor de terugkeer van de beren. Altcoins  boekten over het algemeen ook wat gemengde verliezen na een korte bullish start van de week.

Ander nieuws: de inflatiecijfers van de VS hebben de verwachtingen overtroffen door boven de 8% te blijven. De Amerikaanse CPI ligt momenteel rond de 8,3%, wat lager is dan de 9% van het vorige kwartaal, maar het is nog steeds aanzienlijk. De constant hoge niveaus betekenen dat een einde aan de huidige reeks renteverhogingen in de nabije toekomst wellicht niet aan de orde is. Daarover later meer.

Indiase autoriteiten hebben na enkele weken sluiting de tegoeden van de Indiase beurs Wazirx weer vrijgegeven. De exchange is in grote strijd met de lokale autoriteiten en ook met Binance, de laatste waarmee het beweert te zijn gefuseerd. Binance ontkent echter de voltooiing van deze fusie en heeft deze juridisch aangevochten. Dit is echter goed nieuws voor gebruikers die geld hebben op Wazirx, omdat ze nu weer gemakkelijk kunnen opnemen of handelen.

De Ethereum-fusie staat voor de deur met de laatste Bellatrix-upgrade. Het netwerk zal naar verwachting transacties voor een korte tijd bevriezen om de knooppunten de software te laten updaten. Het valt nog te bezien hoe deze nieuwe upgrade door de markt zal worden ontvangen, vooral met zulke lage hash-snelheden vanwege de implementatie van het consensusalgoritme Proof of Stake (PoS).

De Bitcoin koers zakt onder $21.000

Bitcoin had een geweldige start van de week toen de koers herstelde van weekenddieptepunten onder $ 20k en ging maandag boven $ 22k. De bullish spirit is echter opnieuw tekortgeschoten en de cryptocurrency is nu terug onder de $ 21k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 22,4k. Het had dit niveau helemaal aan het begin van de week bereikt en het zag er redelijk comfortabel uit. Ook vandaag handelde het digitale activum het grootste deel van de dag zijwaarts net boven het $ 22k-niveau, en noteerde zelfs een record van ongeveer $ 22,7k in het proces om 14.30 uur 's middags. Zodra de koers dit niveau bereikte, begon deze echter onmiddellijk dramatisch te dalen. Het zakte in een paar uur onder $ 21k en stopte daar niet. Bitcoin moet nog een bodem vormen en wordt op moment verhandeld op $ 20,5k.

Bitcoin staat nu opnieuw onder veel druk van de beren om onder het belangrijkste niveau van $ 20k te gaan. Dit komt doordat de bulls hun doelen niet hebben gehaald en de Bitcoin koers blijft glijden richting eerdere steunniveaus. Mogelijk worden we nu snel genoeg geconfronteerd met een restest van het steunniveau van $ 20k. Als de beren dat doorbreken, zullen ze hun reis naar beneden hervatten met hernieuwd vertrouwen, nadat ze de stieren de afgelopen twee dagen uitgebreid hebben verslagen.

De totale marktkapitalisatie van BTC bedroeg ongeveer $ 388 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde verliezen

Andere cryptocurrencies handelden ook grotendeels aan de negatieve kant, aangezien de beren ook hen insloten. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -7,5%), Binance Coin (BNB, -4,8%), Ripple (XRP, -5,5%), Cardano (ADA, -6,6%), Solana (SOL, -9,9%), Polkadot (DOT, -7,8%), Dogecoin (DOGE, -5,7%), Polkadot (DOT, -8,3), Shiba Inu (SHIB, -6 %), Avalanche (AVAX, -10,5%), Ethereum Classic (ETC, -8,8%) en Uniswap (UNI, -8,8%). Ze boekten allemaal grote verliezen.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Inflatiegegevens VS overschrijden opnieuw de verwachtingen

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) is boven de 8% gebleven, ondanks recente voorspellingen dat deze onder dit niveau zou kunnen komen. Het werkelijke cijfer kwam echter uit op ongeveer 8,2%, wat nog steeds vrij hoog is.

De hoge inflatie heeft een eventuele resterende kans op een fors economisch herstel getemperd. Minister van Financiën Janet Yellen heeft gewaarschuwd dat de gasprijzen in de winter uit de hand kunnen lopen vanwege verschillende problemen.

Sommige invloedrijke mensen, zoals cryptocriticus Peter Schiff, zijn van mening dat de VS misschien nooit meer in staat zal zijn om de inflatie onder de 2% te herstellen. Dit is deprimerend nieuws en de economische recessie zal waarschijnlijk in ieder geval de komende kwartalen aanhouden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram