Hackers kunnen geen toegang krijgen tot $ 700 miljoen Bitcoin-wallet

bitcoin wallet hack 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Hackers geven de bekende details van een vergrendelde cryptocurrency-wallet, met meer dan 69.000 Bitcoin ($ 700 miljoen), door om deze te kunnen hacken en de enorme winst te delen. Niemand is hierin tot nu toe echter geslaagd, ondanks het gebruik van enkele van de beste benaderingen die tot hun beschikking staan. Ze kunnen voor dit doel zelfs een beroep doen op Quantum Computing, maar zelfs dat is momenteel niet geavanceerd genoeg om het veiligste netwerk dat er bestaat in gevaar te brengen.

Waarom is Bitcoin het veiligste netwerk ter wereld?

Cryptocurrencies, maar vooral Bitcoin, worden beschouwd als een van de veiligste waarde-opslagplaatsen als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Bitcoin heeft het veiligste netwerk ter wereld en de netwerkmoeilijkheid wordt steeds groter. Het is bijna onmogelijk om in te breken in een Bitcoin-portemonnee door het gedecentraliseerde netwerk te hacken.

Om het netwerk theoretisch te laten falen, moet een gelijktijdige aanval worden uitgevoerd op meer dan de helft van de aan het netwerk deelnemende computers, algemeen bekend als een aanval van 51%. Dat is echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat de computerapparatuur die mensen aan het Bitcoin-netwerk wijden om mijnbeloningen te verdienen, over de hele wereld wordt verspreid. Het ligt momenteel niet binnen de capaciteit van iemand om erin in te breken.

De portemonnee van $ 700 miljoen

Nu circuleert er een portemonnee binnen de legale hackers. Het bevat meer dan 69.370 Bitcoin en dat is een fortuin waard, bijna 591 miljoen EUR! De portemonnee in kwestie zit al meer dan 7 jaar werkeloos stil en volgens de openbare transactiedatabase van de Bitcoin blockchain was de laatste transactie die ooit met deze wallet plaatsvond in april 2013 en sindsdien heeft deze enorme verzameling van Bitcoin daar gewoon zitten wachten tot iemand het ontgrendelt.

Toen de portemonnee operationeel was, waren de Bitcoins erin ongeveer $ 7 miljoen waard, nu zijn ze meer dan 10.000% in waarde gestegen en kunnen ze zelfs nog waardevoller worden naarmate de tijd verstrijkt. Nu is de eigenaar onbekend en niemand weet wat er met hem is gebeurd, misschien is hij het wachtwoord van de portemonnee vergeten en neemt hij nu maatregelen om deze te ontgrendelen. Misschien is hij dood, niemand weet het zeker. De aanwezigheid van de wallet-gegevens in de handen van hackers doet ons echter denken dat dit waarschijnlijk het eerste geval is, waarin hij de toegang tot zijn portefeuille verloor en nu wanhopig probeert deze te herstellen.

Er zijn online hackforums zoals All My Private Keys waar hackers samenwerken en proberen zoiets als dit te hacken, met name Bitcoin-portefeuilles waarvan men mogelijk de informatie online heeft opgeslagen op een gecentraliseerde server die ze kunnen hacken. Het is echter een onmogelijke taak om een ​​Bitcoin-portemonnee rechtstreeks te hacken, zelfs met een enorme beloning van $ 700 miljoen.

Is Quantum Computing de oplossing?

Hacker en Twitter-gebruiker Alon Gal probeert de wallet te kraken. Hij deelde de informatie over de portemonnee op Twitter en zei:

'Ik heb de portemonnee,'  "Google, sluit me alstublieft aan op een kwantumcomputer."

Kwantumcomputers worden gezien als een bedreiging voor het netwerk van Bitcoin vanwege hun belachelijk hoge rekenkracht en hun vermogen om snel op verschillende geografische locaties te opereren. Maar dat ligt op dit moment nog ver in de toekomst en de huidige kwantumcomputers zijn slechts primitieve technologieën die nog lang niet klaar zijn om te worden ingezet.

Vorig jaar pochte Google dat ze hun nieuwe kwantumcomputers gebruikten om een berekening in iets minder dan 4 minuten te doen, die normaal gesproken wel 10.000 jaar kan duren bij conventionele computers. Dit systeem was echter zeer beperkt in zijn toepassing en kan niets anders doen dan specifieke ingebouwde functies.

Conclusie

Bitcoin-portefeuilles zijn momenteel enkele van de meest veilige manieren voor opslag van waarde op dit moment en zijn het minst vatbaar voor hackers. De wallet van $ 700 miljoen moet misschien wachten tot de ontwikkeling van een kwantumcomputer om deze te kunnen hacken. Maar die ontwikkeling zal nog meer problemen veroorzaken, omdat het niet alleen het gebruik van cryptocurrencies gecompliceerder zal maken, het zal ook conventionele fiatgeldtransfers nutteloos maken, omdat ze ook gebaseerd zijn op de huidige generatie van op siliciumchips gebaseerde computertechnologie. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze futuristische technologie de wereld kan ontwrichten, maar in de nabije toekomst zijn Bitcoin-portefeuilles de veiligste deposito's die er zijn.

 

 

Uptober stuurt Bitcoin koers hoger nu de kalender naar bullish Q4 gaat

Uptober stuurt Bitcoin koers hoger nu de kalender naar bullish Q4 gaat

maandag, 02 oktober 2023 10:09

  Het enige dat nodig was, was een maandwisseling voordat de wereld weer optimistisch werd over crypto's. Hoewel dat misschien een ironisch verhaal is, heeft de kalenderomslag naar oktober al grote...

De Bitcoin koers stijgt weer boven $27.000, volgende week bullisch?

De Bitcoin koers stijgt weer boven $27.000, volgende week bullisch?

zondag, 01 oktober 2023 11:24

  De Bitcoin koers beweegt momenteel vlak boven $27.000, nadat het daar de afgelopen 24 uur weer langzaam boven is gestegen. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie lijkt de week...

Bitcoin koers stijgt boven de $27.000 en SEC bekritiseerd in senaat

Bitcoin koers stijgt boven de $27.000 en SEC bekritiseerd in senaat

vrijdag, 29 september 2023 11:12

  De Bitcoin koers is gisteren tot boven $27.000 gestegen. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie probeert daarmee in de tweede helft van de week een statement te maken, nu...