Bitcoin stabiel rond $ 19k maar professionele handelaren geloven dat het niet snel boven $ 20k zal komen

  

Bitcoin handelt momenteel rond $ 19,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich al een tijdje in een range rond dit niveau en waagt zich er maar zelden uit, wat de kracht van de bearish trend laat zien. Altcoins daarentegen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Professionele handelaren laten zien dat de huidige marktomstandigheden betekenen dat Bitcoin waarschijnlijk niet boven de $ 20k zal gaan en zichzelf daar zal handhaven. Deze handelaren geven het verkrappende monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve de schuld als een van de redenen hiervoor. Daarover later meer.

Uit een recente analyse blijkt dat de Russische overheid Bitcoin niet gaat kiezen voor grensoverschrijdende betalingen, ondanks de recente bereidheid van sommige secties in de regering. Dit toont aan dat het idee van de alarmisten dat Rusland helemaal pro-crypto is, op zijn zachtst gezegd onnauwkeurig is. De Russische regering is net zo op haar hoede voor de digitale valuta-economie als de rest van de regeringen over de hele wereld. Dit is de reden waarom, ondanks het opleggen van extreme sancties aan zijn economie door het Westerse blok, het nog steeds niet heeft besloten om grensoverschrijdende cryptobetalingen openlijk te accepteren.

Bitcoin koers beweegt zijwaarts rond $ 19k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 19,4k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had over het algemeen een langzame laatste 24 uur, aangezien de koers zich verder stabiliseerde rond het niveau van $ 19k.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $19.5k. Het vormde kort daarna een plafond van ongeveer $ 19.6k en kwam de rest van de dag niet meer boven dat niveau. Het omstreden digitale activum verloor echter ook geen waarde en het grootste deel van de dag handelde het zijwaarts rond de $ 19,4k. Het kreeg een korte prijsdaling om 15.30 uur in de middag en noteerde een korte tijd een dieptepunt van $ 18.9k. Maar de wanhopige stieren kwamen onmiddellijk in actie en brachten het opnieuw boven het belangrijkste niveau. Het handelt nu rond $ 19,4k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nog steeds onder enorme verkoopdruk van de beren. Hoewel de koers de afgelopen week niet veel verliezen heeft geboekt, is het huidige gebied zelf over het algemeen erg bearish, aangezien het vlak onder het belangrijke $ 20k-niveau ligt, de vorige bullmarkt-top uit januari 2018. De stieren zijn wanhopig om dit te verdedigen en het zal enige inspanning van de beren vergen om de cryptocurrency echt hieronder te brengen. Maar ze spelen hier het lange spel en houden het voorlopig eenvoudig onder controle. Als de stieren eenmaal uitgeput zijn nadat ze elke dag nergens heen zijn gegaan, zullen de beren waarschijnlijk scherp toeslaan. Het volgende steunniveau is ongeveer $ 17,5k, het laagste niveau dat eerder dit jaar door Bitcoin werd neergezet.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 372 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,2%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins, bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur redelijk stabiel. Grote bewegers waren alleen Cosmos (ATOM, -2,8%) en Uniswap (UNI, -1,6%), wat de verminderde volatiliteit van de sector laat zien.

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws…..

Professionele handelaren geloven dat de Bitcoin koers voorlopig onder de $ 20k blijft

Sommige professionele handelaren hebben voor de nabije toekomst een bearish beeld geschetst voor Bitcoin, aangezien landen zich bezighouden met het aanscherpen van het monetaire beleid. Markten vertragen ook enorm, zowel conventionele beurzen als cryptocurrency-beurzen.

De S&P 500-index zal naar verwachting een opeenvolgend negatief kwartaal laten zien, een eerste dergelijke gebeurtenis sinds 2009. Destijds was de wereld overgeleverd aan een aanhoudende financiële crisis en recessie. Nu maken wij ook iets soortgelijks mee.

De markt voor Bitcoin-opties, eeuwigdurende futures-contracten en andere derivaten wijzen ook op een bearish vooruitzicht voor de belangrijkste digitale valuta. De premie op deze contracten is lager dan 2% en dat is nog een andere indicator van de steeds negatievere verwachting onder traders. Uit de gegevens blijkt dat professionele handelaren geen lange termijn bull-posities toevoegen en dat is zo bearish als een indicator maar kan zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram