Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,5k en de vraag naar hardware crypto-wallets neemt toe

 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $ 16,8k op het moment van schrijven na een langzame, enigszins bullish dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ziet er nerveus stabiel uit omdat het voorlopig lijkt vast te houden aan het huidige prijsniveau. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

De vraag naar hardware crypto-wallets is de afgelopen week in een stroomversnelling is gekomen naarmate de FTX-crisis verergerde. Hardware wallets worden over het algemeen als veel veiliger beschouwd en de gebruiker heeft volledige controle over zijn/haar digitale activa. Daarover later meer.

Een ander platform dat eigendom is van FTX heeft opnames stopgezet naarmate nu de situatie verslechtert. Liquid, de crypto-exchange in kwestie, die in februari van dit jaar door FTX werd overgenomen, zou ook met FTX ten onder kunnen gaan, aangezien de duistere financiële beslissingen van laatstgenoemde nu onder de loep worden genomen. FTX zal het waarschijnlijk moeilijk hebben om failliet te gaan, aangezien alle topmanagers gedwongen zullen worden mee te werken aan de financiële onderzoeken.

Bitcoin koers stabiel boven 16,5k

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar rond de $16,5k op het moment van schrijven na een licht bullish dag gisteren. De cryptocurrency staat nog steeds onder druk van de bears, maar de bulls zouden kunnen proberen een prijsbodem vast te stellen op de huidige niveaus en zo mogelijk verdere verliezen voorkomen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,6k. Het begon onmiddellijk te dalen en keerde terug naar $ 16,3k. Dit was echter de laagste koers die de afgelopen 24 uur zou zijn. De cryptocurrency begon zich kort daarna te herstellen en baande zich een weg naar boven. Het steeg tot ongeveer $ 16,8k om 8.30 uur en is sindsdien min of meer rond dit niveau gebleven. Er waren enkele halfslachtige pogingen van de stieren om verder omhoog te gaan, maar het marktsentiment ondersteunde dat niet. De stieren hadden geen stoom meer en konden tijdens dit proces alleen de weerstand van $ 17k aanraken. Het wordt verhandeld tegen ongeveer $ 16,7k op het moment van schrijven.

Bitcoin doet nu zijn best om zichzelf te stabiliseren rond de huidige niveau tussen $ 16.000 en $ 17.000. Gezien de recente prijsdaling waardoor de koers in een paar dagen tijd ongeveer 20% van zijn waarde verloor, zal een kleine stap naar $ 17.000 de stieren misschien niet helpen. Ze moeten een grote stap zetten om de rollen om te draaien en ze lijken niet in staat om dat op korte termijn te doen. Dus, ondanks de laatste stabilisatie van de koers, is de markt zwaar gekanteld in het voordeel van de beren die er op uit zijn om de koers zo laag mogelijk te krijgen. Het laagste dat ze in de afgelopen dagen hebben behaald, is $ 15,6k, wat het laagste punt in 23 maanden is voor de digitale valuta. Toch menen de meeste analisten dat het nog niet de "bodem" is en dat er dus nog meer verliezen te verwachten zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $321 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,3%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto's, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur ook stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ze omvatten Ripple (XRP, 10,5%), Polkadot (DOT, 3%), Uniswap (UNI, 5,3%), Tron (TRX, 3%), Chainlink (LINK, 3,8%) en Avalanche (AVAX, 3,9%) .

XRP koers grafiek 

In ander nieuws….

Vraag naar hardware wallets neemt toe door FTX-schandaal

De vraag naar hardware-wallets zoals Trezor en Ledger is de afgelopen weken toegenomen toen het FTX-schandaal zichzelf onthulde. In tegenstelling tot een gecentraliseerde beurs zoals FTX, bieden hardware wallets geen handelsdiensten aan en hebben gebruikers volledige controle over hun cryptovaluta.

Alleen Trezor verzilverde deze kans en rapporteerde een enorme omzetstijging van 300%. Het bedrijf verwacht dat de groei zal aanhouden naarmate gecentraliseerde exchanges opnieuw onder de loep worden genomen.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat hardware wallets niet zo veilig zijn als sommigen je willen doen geloven. De hardware wallets worden ondersteund door een seed-zin die bij elk apparaat wordt geleverd. Sommige van deze seed-zinnen zijn in de loop der jaren gehackt. Hoewel het statistisch gezien veiliger is dan crypto-exchanges, is het nog steeds niet de ultieme beveiliging die je zou kunnen hebben om je crypto te beschermen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram