Bitcoin stabiel rond $ 16,6k en onduidelijk beleid bij Twitter leidt tot vraag naar gedecentraliseerde alternatieven

 

Bitcoin handelt opnieuw gestaag rond $ 16,6k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie beweegt momenteel voorzichtig, ondanks de beren aan het stuur. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het wipwapbeleid van Twitter van de afgelopen weken heeft wereldwijd voor veel chaos gezorgd. Van het ontslaan en opnieuw aannemen van tientallen werknemers, van het $ 8 blue tick-programma dat jammerlijk mislukte en andere wilde initiatieven, de onvrede hierover groeit. Sommigen pleiten voor een gedecentraliseerd alternatief. Daarover later meer.

De Amerikaanse overheid cirkelt rond FTX en staat ​​klaar om uitgebreid onderzoek te doen naar het bedrijf. Dit is met name het geval voor sommige leden van de Democratische partij die het FTX-schandaal willen gebruiken om de cryptosector helemaal te beperken. Senatoren Elizabeth Warren en Richard Durbin zullen naar verwachting beide deze aanklacht in de Amerikaanse Senaat leiden.

Bitcoin koers stabiel rond $ 16,6k

Bitcoin is stabiel rond het vertrouwde niveau van $ 16,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had eerder op de dag een halfslachtige opleving, maar kwam opnieuw tekort.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.65k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 1 uur 's nachts wat opliep. De koers steeg snel enkele honderden dollars en bereikte binnen ongeveer een uur een hoogte van $ 16,94k. De cryptocurrency leek op dat moment klaar om een ​​stap naar minimaal $ 17.000 te maken. Het kwam de aanvankelijke belofte echter niet na en begon om 5 uur 's ochtends weer te dalen. Het parkeerde zichzelf rond het niveau van $ 16,8k en handelde de rest van de dag zijwaarts. Vannacht verloor het opnieuw wat waarde en handelt het nu rond de $16,6k op het moment van schrijven. Over het algemeen was er aan het einde van de afgelopen 36 uur nauwelijks verandering.

Bitcoin beweegt op dit moment zijwaarts, grotendeels boven het niveau van $16,5k. De belangrijkste digitale valuta doet zijn best om vast te houden aan de huidige steunniveaus na de enorme bearish inzinking van de afgelopen 10 dagen. De meeste analisten zijn echter nog steeds van mening dat de koers in ieder geval nog een prijsdaling zal zien. Het betekent dat de Bitcoin koers opnieuw kan gaan dalen. Hoewel ze het bijna allemaal eens zijn over de komende daling, kunnen ze het niet eens worden over de bodem en de voorspellingen variëren van $ 8k tot $ 13k. Het is ook de vraag of Bitcoin een tijdje op deze lage niveaus zal blijven of zich er snel van zal herstellen. Binance beleefde op 18 november een recordinstroom van meer dan 138.000 BTC op één dag. Dus de markt kan theoretisch herstellen, zelfs als de fundamenten op dit moment tegen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $318 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Uitschieters waren Solana (SOL, -3,6%), Unus Sed (LEO, 4,7%) en Chainlink (LINK, -2,6%).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Onrust bij Twitter geeft aanleiding tot oproepen voor gedecentraliseerde sociale media

De voortdurende Twitter-sage heeft zowel gebruikers als bedrijfseigenaren opnieuw gefrustreerd. De volatiele situatie bij het microblogbedrijf komt de laatste weken in een stroomversnelling. Dit zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van 's werelds eerste echt gedecentraliseerde social media platform.

De laatste ontwikkelingen op Twitter omvatten een recente e-mail van Musk waarin hij werknemers aanspoorde om lange uren intensief te werken als ze deel willen uitmaken van de organisatie. Dit had tot gevolg dat veel medewerkers de kantoren verlieten en zelfs het hoofdkantoor moest worden gesloten, zij het tijdelijk. De “Blue tick” ramp en de frequente aanwervingen en ontslagen maken dit een puinhoop.

Zoals men deze situatie begrijpt, is het gemakkelijk in te zien dat deze werd veroorzaakt door de overcentralisatie van het besluitvormingsproces in het bedrijf. Er moeten misschien dingen veranderen als we in de toekomst een platform willen dat voor iedereen werkt. We hebben al een voorbeeld in de vorm van crypto waar niet iedereen het over alles eens is, maar updates worden besproken en met consensus doorgegeven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram