Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto blijft van exchanges wegvliegen, Bitcoin stabiel op $ 16,5k

 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet momenteel aan schadebeheersing, aangezien het lijkt vast te houden aan de lichte winst die 2 dage geleden is geboekt. Altcoins waren op enkele uitzonderingen na ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: crypto-exchanges blijven getuige zijn van een daling van de reserves als gevolg van het grote FTX-schandaal dat de markt op zijn kop zet. Deze trend heeft zich de afgelopen weken voortgezet, zelfs toen er nieuws kwam over de beweging van de eerste batch Mt. Gox Bitcoin om aan getroffen beleggers te worden uitgekeerd. Dit zal resulteren in een toename van crypto naar de beurzen, maar het netto resultaat lijkt toch nog negatief, daarover later meer.

Over gecentraliseerde crypto-exchanges gesproken, Binance heeft aangekondigd dat het meer dan $ 1 miljard wil storten in een crypto-herstelfonds. Het zal waarschijnlijk financiële noodlijdende cryptoplatforms helpen die zijn getroffen door hacks of frauduleuze activiteiten. Dit plan is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de recente geschiedenis van de sector duidelijke fraude van meer dan $ 15 miljard heeft gekend en honderdduizenden gebruikers over de hele wereld rechtstreeks heeft getroffen. Dit kan gemakkelijk een zoveelste PR-stunt zijn.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,5k

Bitcoin zweeft voorlopig gestaag rond het niveau van $ 16,5k. De cryptocurrency was over het algemeen vrij stabiel gisteren gedurende de dag, aangezien het kleine koerswinsten leek vast te houden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.45k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht een koersstijging zag. Het begon steil te stijgen en bereikte in een paar uur tijd een hoogte van ongeveer $ 16,8k. Verdere prijsstijgingen bleken echter lastig voor de digitale munt. De koers daalde langzaam gedurende een groot deel van de rest van de dag gisteren en vond wat steun rond de $16,55k die hij de rest van de dag vasthield. Over het algemeen liet de koers ook vannacht en vanochtend weinig tot geen verandering zien.

Bitcoin is nu weer terug rond het vertrouwde steunniveau van $ 16,5k. Terwijl de stieren een wanhopige poging hebben gedaan om deze hernieuwde steun vast te houden, hebben ze voorlopig hun werk te doen. Dit komt omdat de beren nog steeds op de loer liggen en ongetwijfeld in de nabije toekomst opnieuw zullen toeslaan als er geen consistente winst wordt gemaakt. Het beste dat de stieren de afgelopen tijd hebben geboden, is een kleine verhoging tot ongeveer $ 17.000. Dat zal in de nabije toekomst waarschijnlijk niet genoeg zijn, aangezien de beren in de loop van de tijd sterker worden als gevolg van meerdere marktkrachten die in hun voordeel zijn. De enige optie voor de bulls is om prijsstijgingen te blijven boeken tot de Bitcoin koers boven de $19k staat, maar dat is op dit moment misschien te veel gevraagd. Analisten geven momenteel een koersdoel van ongeveer $ 13.000 - $ 14.000.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $318 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur, afgezien van een klein aantal uitzonderingen: Ethereum (ETH, 2,8%), Ripple (XRP, 6%), Solana (SOL, 3%), Tron (TRX, 3,7%) en Cosmos (ATOM, 3%).

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

De netto-exchangeuitstroom blijft toenemen ondanks de eerste tranche van Mt. Gox-compensatie die binnenkomt

Crypto blijft wegvliegen van populaire gecentraliseerde exchanges. Dit is voornamelijk te wijten aan het FTX-schandaal dat de sector op zijn kop heeft gezet en het gebrek aan macht van gebruikers over hun eigen crypto heeft blootgelegd.

De grootste gecentraliseerde beurzen ter wereld hebben nu 180.000 BTC minder geparkeerd staan dan vorige maand. Dit is zorgwekkend voor deze platforms, aangezien dit hun inkomsten direct beïnvloed. Als er geen stortingen zijn, is er geen handel en als er geen handel is, zijn er geen inkomsten voor deze exchanges. Voor hen is het een simpele deal. Dit is de reden waarom veel van de topplatforms zoals Binance, Coinbase en anderen wanhopig proberen bewijs van reserves te tonen om hun goede zakelijke gewoonten te demonstreren. Ze bieden ook enkele innovatieve oplossingen om het gebrek aan vertrouwen tussen hen en hun gebruikers te verhelpen. De vlucht gaat echter door.

Een onwaarschijnlijke redder kan de exchanges echter te hulp schieten. Ongeveer 65 BTC werd vanuit de reserve van de Mt. Gox trust naar de HitBTC-exchange gestuurd en dat heeft geleid tot alarmbellen die afgingen in de cryptosector, omdat het weer een nieuwe verkoopgolf zou kunnen uitlokken. Er kan potentieel meer dan 170.0000 BTC worden verkocht, wat het aanbod van de cryptovaluta aanzienlijk zal doen toenemen. Voor de exchanges kan het echter tijdelijk voor wat opluchting zorgen aangezien het hun reserves op korte termijn wat zal doen toenemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram