Bitcoin worstelt om het niveau van $ 17.000 te behouden en Crypto Exchange Kraken kondigt ontslag aan van 30% van personeel

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,9k op het moment van schrijven na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ziet er stabiel uit op het huidige niveau, maar heeft moeite om verdere winst te boeken. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Crypto-exchange Kraken heeft aangekondigd dat het ongeveer 30% van zijn werknemers zal ontslaan. Het bedrijf voelt de gevolgen na een aanzienlijke daling van de handelsactiviteit in het hele cryptospectrum terwijl HODLers oppermachtig zijn. Daarover later meer.

De commissaris van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) heeft verklaard dat er een aparte categorie moet worden uitgevonden voor de digitale valutasector om enkele van de kleinere investeerders tegen de risico's te beschermen. De verklaring van de commissaris komt in de nasleep van het recente FTX-schandaal. De CFTC en de SEC zijn samen de twee belangrijkste overheidsarmen in de VS die de cryptosector proberen te reguleren. Het standpunt van de CFTC is echter veel duidelijker over de kwestie, aangezien ze de regelgeving en consumentenbescherming willen verbeteren in plaats van de innovatieve sector volledig te verbieden.

Bitcoin koers worstelt om boven $17k te blijven

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,9k op het moment van schrijven. De cryptocurrency slaagde er in om een koersstijging tot boven $ 17.000 te boeken, maar kon die niet vasthouden.

Gisteren zakte de BTC koers rond 15:00 uur in de middag door de $17k grens en bereikte een dieptepunt voor de dag op $ 16.865. Rond middernacht herstelde de koers weer even to boven $ 17k, maar het wist deze winst niet vast te houden en beweegt nu iets daaronder.

De Bitcoin koers ligt er nu weer ongemakkelijk bij. De belangrijkste digitale valuta staat onder enige druk van de beren nadat het er niet in is geslaagd een permanente beweging boven de onmiddellijke weerstand van $ 17.000 te maken. Het uitgangspunt voor de stieren is over het algemeen vrij eenvoudig; blijf gestage winsten boeken boven de $ 17k en ga ermee door. Anders zullen de beren de markt onder druk blijven zetten. Als de stieren lange tijd zijwaarts rond dit niveau handelen zonder merkbare winsten, zullen de beren proberen weer in beeld te komen en de koers opnieuw naar beneden trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 325 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegers waren Binance Coin (BNB, -2,5%), Ripple (XRP, -2,5%), Polygon (MATIC, 2,4%) en Cosmos (ATOM, -2,3%).

BNB koers grafiek 

In ander nieuws….

Kraken kondigt grote ontslagronde van 30% aan

De grote digitale valuta-exchange Kraken gaat ongeveer 30% van het totale personeelsbestand ontslaan. De beurs is de zoveelste die ontslagen aankondigt na onrust op de cryptomarkt en in de IT-sector in het algemeen.

Eerder heeft Coinbase het afgelopen jaar verschillende keren ontslagen van 10% aangekondigd. Ook andere exchanges hebben dit voorbeeld gevolgd. De trend is niet beperkt tot de cryptosector, aangezien zelfs Facebook en Amazon hun personeelsbestand fors hebben ingekrompen, waarbij de eerste alleen al in Europa maar liefst 10% van zijn personeel ontsloeg.

Kraken's banenverlies van 30% is echter veel groter dan al deze andere bedrijven. Dit is grotendeels te wijten aan slinkende handelsstatistieken. Het laatste FTX-schandaal heeft ook het vertrouwen van mensen in het gecentraliseerde exchangemodel verminderd en velen verplaatsen hun crypto nu naar privé-wallets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram